Feature
Læsetid: 6 min.

»Jeg synes, det er blevet dementeret, at DF er højreorienteret. Vi kommer sgu fra arbejderklassen«

Der var fællessang, fadøl og flygtningepolitik på programmet til Dansk Folkepartis årsmøde – og stående bifald til Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, som lagde vejen forbi. Både taler og snakke i krogene handlede især om det kommende folketingsvalg. Her er et samarbejde med Mette Frederiksen (S) ikke utænkeligt, lyder det fra flere af Dansk Folkepartis medlemmer
51-årige Freddie Larsen, som er lokomotivfører og på sit tiende årsmøde, diskuterer Dansk Folkepartis rolle i dansk politik med en bekendt: »Jeg synes, det er blevet dementeret, at DF er højreorienteret. Vi kommer sgu fra arbejderklassen. Jeg ved godt, der er delte meninger i partiet. Men Socialdemokratiet har skabt DF,« siger han.

51-årige Freddie Larsen, som er lokomotivfører og på sit tiende årsmøde, diskuterer Dansk Folkepartis rolle i dansk politik med en bekendt: »Jeg synes, det er blevet dementeret, at DF er højreorienteret. Vi kommer sgu fra arbejderklassen. Jeg ved godt, der er delte meninger i partiet. Men Socialdemokratiet har skabt DF,« siger han.

Astrid Dalum

Indland
17. september 2018

Alle knap 1.000 deltagende til Dansk Folkepartis årsmøde i Messecenter Herning rejser sig, da partiets formand Kristian Thulesen Dahl ankommer. Klapsalverne overdøver hans ydmyge taknemmelighedsudsagn. »Uhada, tak, tak, tak,« siger han, mens han går rundt ved bordene og hilser på sine medlemmer.

62-årige Lene Libach maser sig frem for at få et håndtryk af formanden. Hun er buschauffør på Djursland og mangeårigt medlem af Dansk Folkeparti, men det er hendes første årsmøde. 

Hun er her især på grund af udlændingeområdet, som for hende er Danmark største udfordring: 

»De skal slet ikke være her. De er gået forkert. Jeg er bange for, at vi ikke kan redde vores land. Vi bliver muslimer alle sammen.«

62-årige Lene Libach er især medlem af DF på grund af udlændingeområdet, som for hende er Danmark største udfordring: »De skal slet ikke være her. De er gået forkert. Jeg er bange for, at vi ikke kan redde vores land. Vi bliver muslimer alle sammen.«

62-årige Lene Libach er især medlem af DF på grund af udlændingeområdet, som for hende er Danmark største udfordring: »De skal slet ikke være her. De er gået forkert. Jeg er bange for, at vi ikke kan redde vores land. Vi bliver muslimer alle sammen.«

Astrid Dalum

Men også det kommende folketingsvalg, der skal afholdes senest næste sommer, fylder for Lene Libach. Hun er ikke enig i den »plan A«, som Kristian Thulesen Dahl gentagne gange har defineret som et regeringssamarbejde med Lars Løkke Rasmussen (V). 

»Jeg er trods alt 3F’er. Jeg er nede på det gulv, hvor man arbejder, hvorimod Lars Løkke er helt heroppe som akademiker,« siger hun og illustrerer ved at løfte hænderne op over sin blå DF-kasket.

»Så for mig at se ville et samarbejde med Mette Frederiksen (S, red.) ikke være helt dumt.«

I sin formandsberetning åbner Kristian Thulesen Dahl da også op for et muligt makkerskab med Socialdemokratiet, såfremt valgresultatet falder ud til deres fordel. 

»Hvis telefonen ringer – så tager vi den! Så hvis den situation opstår, så kender du – Mette (Frederiksen, red.) – mit telefonnummer!«

Det handler ikke om, hvorvidt Dansk Folkeparti er røde eller blå: »Vi er os selv – Dansk Folkeparti,« som Thulesen Dahl udtrykker det fra sin talerstol mellem store Dannebrogsflag.

»Danmarks kedeligste parti, som holder kursen og ikke overrasker.«

»Vi er os selv – Dansk Folkeparti,« som partiformand Kristian Thulesen Dahl udtrykker det fra sin talerstol mellem store Dannebrogflag. »Danmarks kedeligste parti, som holder kursen og ikke overrasker.«

»Vi er os selv – Dansk Folkeparti,« som partiformand Kristian Thulesen Dahl udtrykker det fra sin talerstol mellem store Dannebrogflag. »Danmarks kedeligste parti, som holder kursen og ikke overrasker.«

Astrid Dalum

Sådan forløber partiets 23. årsmøde også. Som det plejer. Dagen er startet med fællessang til »Der er et yndigt land« med Søren Espersen bag klaveret. Alle kender hinanden på kryds og tværs – som til en stor familiefest. 

Fra arbejderklassen

Der er lang kø til de tre opstillede pølsevogne og merchandiseboden i årsmødets frokostpause. Her kan man købe alt fra manchetknapper til badges og regnjakker med Dansk Folkepartis logo.

51-årige Freddie Larsen, som er lokomotivfører og på sit tiende årsmøde, diskuterer Dansk Folkepartis rolle i dansk politik med en bekendt. 

»Jeg synes, det er blevet dementeret, at DF er højreorienteret. Vi kommer sgu fra arbejderklassen. Jeg ved godt, der er delte meninger i partiet. Men Socialdemokratiet har skabt DF,« siger han. Der står ’For Frihed’ på hans T-shirt. Det er navnet på den PEGIDA-inspirerede organisation, Freddie Larsen er talsmand for. 

Det er fint, at Dansk Folkeparti i udgangspunktet stiler efter en regeringsdannelse med Lars Løkke Rasmussen, mener han. Det samarbejde har partiet nemlig erfaring med.

»Men hvis flertallet bliver rødt, synes jeg, at DF skal forsøge at samarbejde med Socialdemokratiet. Om ikke andet så for at holde De Radikale uden for indflydelse på indvandrerområdet.«

For den 43-årige social- og sundhedsassistent Stine Leyh, der lige har købt en fransk hotdog, er det ikke så afgørende, om Dansk Folkeparti lægger mandater til Lars Løkke Rasmussen eller Mette Frederiksen.

»Vi er hverken røde eller blå, vi kan godt se ud af boksen. Vi skal bare være der, hvor vi får størst indflydelse. Især på udlændingeområdet. Det handler ikke kun om at få ministertaburetter,« siger hun.

For den 43-årige social- og sundhedsassistent Stine Leyh (i midten) er det ikke så afgørende, om Dansk Folkeparti lægger mandater til Lars Løkke Rasmussen eller Mette Frederiksen: »Vi er hverken røde eller blå, vi kan godt se ud af boksen. Vi skal bare være der, hvor vi får størst indflydelse,« siger hun

For den 43-årige social- og sundhedsassistent Stine Leyh (i midten) er det ikke så afgørende, om Dansk Folkeparti lægger mandater til Lars Løkke Rasmussen eller Mette Frederiksen: »Vi er hverken røde eller blå, vi kan godt se ud af boksen. Vi skal bare være der, hvor vi får størst indflydelse,« siger hun

Astrid Dalum

I en ny Ritzau-rundspørge blandt 110 tillidsfolk fra Dansk Folkeparti erklærer knap ni ud af ti sig enige i, at partiet godt kan acceptere en S-ledet regering med Mette Frederiksen som statsminister, hvis et blåt flertal ikke kan realiseres. Otte ud af ti foretrækker dog Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

Inde i salen er den fri debat begyndt. Her har årsmødets deltagere mulighed for at holde en kort brandtale fra scenen. Folketingsmedlem Kenneth Kristensen Berth er netop gået på scenen og taler om »eurofili« og »afrikanske lykkejægere på Middelhavet«.

Største generationsudfordring

Dansk Folkepartis Ungdom (DFU) har opstillet deres campingvogn uden for Messecenter Herning. Holger Danske er påmalet det meste af dens facade.

På bordet foran står et rør med bordtennisbolde. Man kan tilføje en, hvis man er enig i, at udlændinge er ungdomsgenerationens største udfordring. Den er allerede en femtedel fyldt fra morgenstunden.

Ungdomspartiets formand Chris Bjerknæs gentager samme pointe, da han får ordet på talerstolen om eftermiddagen.

»Vores generations største udfordring er ikke identitetsproblemer eller klimakriser. Nej, det er at leve med konsekvenserne af over ti års fejlslagen indvandrer- og flygtningepolitik,« siger han til stort bifald fra salen.

Ved et af tilhørerbordene sidder 31-årige Patrick Fairlie, der er bestyrelsesmedlem i DFU København. Han har store blå øjne og lyst hår.

Udlændingespørgsmålet er vigtigt for hans generation, tilslutter han sig. Men der er også andre relevante emner at tage fat på. Såsom Danmarks selvstændighed i EU, erhvervsuddannelserne og vækst i den offentlige sektor.

»Derfor er jeg også positiv over for partiets åbning mod Socialdemokratiet. Men det er nok for tidligt at indgå i en decideret regering med Mette Frederiksen, hvis det bliver aktuelt efter valget,« siger han.

»Lars Løkke Rasmussen, derimod, er vi jo vant til at forhandle med. Men så er han nødt til at være lydhør over for DF’s mærkesager, også de økonomiske.«

Ifølge 31-årige Patrick Fairlie, der er bestyrelsesmedlem i DFU København, er udlændingespørgsmålet vigtigt for hans generation. Men der er også andre relevante emner at tage fat på. Såsom Danmarks selvstændighed i EU, erhvervsuddannelserne og vækst i den offentlige sektor.

Astrid Dalum

Jimmie Åkesson blandt venner

At dømme efter årsmødedeltagernes reaktion er lørdagens absolutte højdepunkt besøget fra Sverigedemokraternas formand Jimmie Åkesson, som er sidste taler på programmet. 

I Sverige er regeringsdannelsen fastfrosset, fordi ingen vil samarbejde med Jimmie Åkesson for at få de nødvendige sidste mandater. Men i Messecenter Herning modtages han med et lynvejr af kamerablitz og stående hujen, piften og bifald i en flere minutter lang ekstase.

»Så snälla I er i Danmark. Det føles skønt at være blandt venner,« siger han fra talerstolen, hvor DF’s logo er udskiftet med Sverigedemokraternas gule og blå blomst.

Han åbner sin tale med en af Sverigedemokraternas valgvideoer. Den er redigeret i mørke farver, hurtigt klippet og akkompagneret af dyster underlægningsmusik. »Konflikten er mellem jer og os,« speaker Jimmie Åkessons dybe stemme.

»Hele debatklimaet i Sverige er ekstremt. Sverige er ekstremt. Men det er kun Sverigedemokraterna, der bliver kaldt højreekstreme,« fortæller han efterfølgende salen og ønsker Dansk Folkeparti held og lykke ved næste valg.

»Og måske ses vi i aften ­– jeg hørte, der var dans,« slutter Jimmie Åkesson til endnu et stående bifald. Mange tager deres telefoner og iPads frem for at fotografere. I dette forum er den svenske outsider centrum for opmærksomheden.

Som tak for besøget giver Kristian Thulesen Dahl ham en træfigur af en dansk garder, »som kan stå og passe på.« Og en »ordentlig balje øl – for det med systembolaget er så besværligt«.

Jimmie Åkessons svenske landsmænd lider af virkelighedsfornægtelse, mener Dansk Folkepartis nyudnævnte integrationsordfører, Marie Krarup. Sammen med Martin Henriksen skal hun udgøre »et slagkraftigt team,« der skal styrke partiet yderligere på udlændingeområdet.

»De tør ikke se i øjnene, at de har et kæmpestort problem, som knap 20 procent af befolkningen har opdaget,« siger hun med henvisning til Sverigedemokraternas valgresultat på 17,6 procent af stemmerne.

»Det er en sørgelig situation. Og også en trussel for os i Danmark. Vi har et tæt forhold til Sverige, men hvis de ikke får bedre styr på deres udlændingepolitik, er Sverige jo ikke svensk om 50 år. Måske er Sverige allerede tabt. Det er dybt uhyggeligt.«

At dømme efter årsmødedeltagernes reaktion er lørdagens absolutte højdepunkt besøget fra Sverigedemokraternas formand Jimmie Åkesson, som er sidste taler på programmet

At dømme efter årsmødedeltagernes reaktion er lørdagens absolutte højdepunkt besøget fra Sverigedemokraternas formand Jimmie Åkesson, som er sidste taler på programmet

Astrid Dalum

Alle de DF-medlemmer, Information snakker med i løbet af årsmødet, har samme holdning til den politiske situation i Danmarks naboland.

»Danmark skal ikke bevæge sig mod svenske tilstande. Worst case scenario er vi der om 15 år. Det er det, danskerne frygter, tror jeg,« som lokomotivføreren Freddie Larsen siger.

’Smuk som et stjerneskud’

Der er en tyk duft af cologne i luften. Rundt om de opdækkede borde er årsmødets deltagere trukket i glimmerkjoler, stiletter og jakkesæt. Gallamiddagen, et fast årligt højdepunkt ved Dansk Folkepartis årsmøde, er i gang.

Tallerknerne er stadig fyldt med barbecuemarineret skinke og chunks af mørbrad, da Kristian Thulesen Dahl indtager rummets lille scene. Belysningen bag ham er rød og blå. Som for at indikere at partiet kan navigere frit mellem de to blokke i dansk politik.

»Hvis jeg nu siger to garvede fyre …,« teaser han om aftenens obligatoriske underholdningsindslag. Et klokkespil slår tonerne an til »Smuk som et stjerneskud«.

Dansegulvet fyldes allerede, inden Brødrene Olsen når til deres store grandprixhit. Flere står i kø til en selfie med Jimmie Åkesson. Og lige nu er det svært at se, at Dansk Folkeparti skulle være Danmarks kedeligste parti.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Arbejderparti... min bare...

Jeg er med på, at Pia Kjærsgaard forsøger at bilde folk ind, at hun er gjort af arbejderæt, men det er løgn, og det er nok mere det akademiske elitære, der præger partitoppen.

Jeg vil snarere mene, at DF er et godt eksempel på, når de kloge narrer de mindre kloge.

Jan Nielsen, Arne Lund, David Breuer, Eva Schwanenflügel, Poul Anker Sørensen, Jan Guldager, Teodora Hansen, P.G. Olsen, David Zennaro, Carsten Wienholtz, Hans Larsen, Ebbe Overbye, Carsten Nørgaard, Anders Reinholdt, Ole Frank, Steffen Gliese, Katrine Damm, Herdis Weins, Mogens Holme og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar

Som om man ikke kan være højreorienteret, når man kommer fra arbejderklassen eller er "arbejder".
Som en af dem, der er vokset op i arbejderklassen og så sandelig også gennem årene har været sammen med ret så mange arbejdere, kan jeg garantere for, at højre- eller venstreorientering ikke er klassebestemt.

olivier goulin, Jan Nielsen, Arne Lund, David Breuer, Eva Schwanenflügel, Poul Anker Sørensen, David Zennaro, Jan Damskier, Per Torbensen, Niels Duus Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Lone Hansen, Peter Hansen, Kim Folke Knudsen, Else Marie Arevad, Carsten Nørgaard, Anders Reinholdt, Torben Skov, Ole Frank, Erik Karlsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Problemet er, at arbejderklassen åbenbart føler sig kaldet til at fastholde dårlige vilkår og en underordnet position i samfundet. Derfor forlader de venstrefløjen, der ønsker at give dem frihed og bedre muligheder og iøvrigt lighed - men lighed til alle. Det er så det, de ikke kan snuppe.

Peter Tagesen, Eva Schwanenflügel, Teodora Hansen, Jan Damskier, Niels Duus Nielsen, Estermarie Mandelquist, Hans Larsen, Touhami Bennour, Anders Reinholdt, Torben Skov, Rikke Nielsen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Som talt ud af røven på en akademiker der kun har en teoretisk viden om arbejderklassen eller for at være mere præcis - underDanmark.

Der er ikke noget akademisk elitært over partitoppen i DF. Studenterhuen strammer ikke ligefrem i de kredse...

Nu behøver imidlertid man ikke være student for at være klog eller intelligent. Men uanset det, leder man forgæves efter den slags egenskaber i DF.

Eva Schwanenflügel, Jan Guldager, Teodora Hansen, Flemming Berger, Torben Skov, Niels Duus Nielsen, Lise Lotte Rahbek og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Vi fik afsløret hvad begrebet udlændingepolitik dækker over ? for det sagde Kristian Thulesen Dahl (DF) selv i hans tale på partiets årsmøde.

For rigtige udlændinge må det virke mærkeligt med en nation og et folk, der har en temmelig omfattende Udlændingepolitik, hvis hovedindhold er at forklare, at vi er trygge ved hinanden ( os danskere ), men udlændinge ( dem skal vi være på vagt overfor ). Pudsigt for en nation, som elsker at rejse jorden rundt: Et paradoks eller er Udlændingepolitik en metafor for noget andet ?.

Kristian Thulesen Dahl skyndte sig at forklare. Det er ikke vestlige udlændinge, som er en trussel mod vores sammenhængskraft her i Danmark. Det er heller ikke dygtige asiater, som er en trussel. Det er folk med en mellemøstlig baggrund og dem fra Afrika af, som er en trussel. Det er specielt dem, som er muslimer.

Men hvorfor taler DF og den danske presse så ikke rent ud af posen. Vi vil have et muslimfrit Danmark uden mennesker fra Mellemøsten og uden afrikanere, som ifølge DF ikke kan fungere i det danske samfund. Er det den lille opportunisme, som gør sig gældende. Vi vil jo gerne handle med de nationer, hvis folkeslag vi ikke vil se indenfor vores grænser. Er det derfor det skal omskrives til Udlændingepolitik, for så tager diskriminationen overfor tilrejsende flygtninge, indvandrer, familiesammenførte sig mere pæn og poleret ud. Ingen nation fornærmes ihvertfald ikke i Danmarks nærhed. Er der kommet politisk korrekthed ind over DF´s sprogbrug ?

Jeg har moret mig over DF, og deres evne til at pege på alting på en gang. Først peger de på Lars Løkke Rasmussen som Statsminister men helst uden Liberal Alliance. Det er et ultimativt krav fra DF. LA må ikke være med i en blå regering. Det samme DF gør grin med Alternativet og Enhedslisten, når de opstiller deres egne Statsminister kandidater og har ultimative krav med til Mette Frederiksen. Så er det ifølge Folketingets Formand Pia Kjærsgaard udtryk for, at partierne undergraver parlamentarismen og demokratiet med undtagelse af DF, som godt må kyle Liberal Alliance ud af en regering, de ikke selv sidder i.

Hvis nu det med Lars Løkke Rasmussen ikke går ,så peger DF på Mette Frederiksen (S) eller vil holde hånden under hende ?. Hvad vil det sige at holde hånden under Mette Frederiksen ? og hvor længe vil DF holde hånden under Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen: en uge, en måned, et år, 4 år ?

Det må være en meget tryg forsikring for Socialdemokraterne med denne parlamentariske opbakning fra DF: Tilbuddet om at holde hånden under formanden ?

Kristian Thulesen Dahl DF undgår behændigt at nævne den mulighed, at han selv kunne blive Statsminister. Han er jo formand for landets næststørste parti, hvorfor ikke ?

Det Radikale Venstre er som et borgerligt midterparti blevet beskyldt for at være en budding, som ikke kan hænge på et søm, eller når Socialdemokraterne er i det vrede hjørne en flok slingrefise. Der var historien om Det Radikale Venstre, som var som et stykke håndsæbe, der altid smuttede ud af hænderne. Humoristisk og til tider sikkert dækkende for den radikale politik. Det ville Socialdemokraterne så gerne af med javel.

Men er der ikke lidt håndsæbe historie over DF´s udmelding, for er den nye partner nu så sikker eller kan vedkommende smutte ud af Mette Frederiksen hænder ligeså hurtigt som det radikale stykke håndsæbe ?

En sandhed stod klart for mig efter det udemærket DF landsmøde og den lange tale, som Kristian Thulesen Dahl holdt: Tak for det.

Som et liberalt sindet menneske har jeg den holdning, at jeg møder mennesker, som det de er: uanset nationalitet, etnicitet, religion, seksuel orientering ( med undtagelse af pædofile ), køn og politisk overbevisning osv.

Jeg antager hermed, at hvis et menneske ikke kan fungere i Danmark, så er der en individuel årsag her til og ikke en årsag, som kan tilskrives en særlig etnicitet, religion, med videre.

Derfor kan jeg heller ikke se, at det, at du er afrikaner eller muslim, det gør dig uegnet til at bo i Danmark. Tænk hvis afrikanerne tænkte det samme om os. At vi som danskere er uegnet til at bo i Afrika ?

Betyder dette mit liberale syn, at jeg så fornægter, at der kan være kulturkløfter, konflikter mellem det danske samfund og et religiøst livssyn. Nej selvfølgelig vil der være udfordringer og kultursammenstød. Men det er for mig det samme som et sammenstød mellem forskellige meninger og holdninger i politik. Den anden part skal ikke dømmes ude men debatten skal tages åbent og frit.

Det er måske her, at den egentlige forskel mellem DF og DF´s vælgere og vi som er liberale for alvor kommer til udtryk, at vi ser Verden med et forskelligt udgangspunkt, og derfor bliver løsningerne på integration grundlæggende forskellige.

David Breuer, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

Svenske tilstande lyder bedre og bedre, jo dybere ned i det kulturreaktionære mørke, Danmark falder. Nej tak til DFs frikadellekalifat! Vi har bildt os ind, at stuerenhed kan opnås ved at lade hunden komme ind og skide på gulvtæppet. Men stuerenhed, det bliver dét i sagens natur aldrig!

Jan Nielsen, Jan Fritsbøger, David Breuer, Eva Schwanenflügel, Teodora Hansen, Finn Egelund, P.G. Olsen, Rikke Nielsen, Carsten Wienholtz, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese, Jørgen Wassmann, Hans Larsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Hvilken skrækkelig morgen. Verden set fra DF eller verden set fra økonomernes mystikerunivers, og jeg kan ikke bare sove fra det på grund af varmen.

Jan Nielsen, Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Touhami Bennour

Islamofobi er nævnt ren tilfældigt. Det skete efter murens fald, en tidligere NATO general sekretær sagde"hvad gør vi nu uden fjende", efter murens fald, han foreslår Islam som ny fjende. I sin tid blev han kritiseret for det, men efter hånden gik der godt med Islamofibi alligevel. Men man prøvede seriøst men kinæsernefobi et stykke tid. Jeg husker en gang efter et FN møde kom kinæsere at skændes med den danske representant i FN. ( det er bizart hvordan tager man en xenofober alvorligt når han siger (asiater har man ikke problemer med) det er ren hykleri. for en xenofober er alle udlændige en trussel mod sammenhængskraft, Men måtte man skåne kinæsere et øjeblik, i øvrigt spiser kinesere Svine kød, så det er godt at vente. Det er bare taktik, og det ved kinæsere godt. Under omstændigheder deres indflydelse virker kun inden for landets grænser. Når de rejser til et muslimsk land glemmer det. Jeg forestiller mig neppe at de siger den bemærkning i Cairo, Eller Kuala lampur. Det er i hvertfald ikke effektiv.

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Touhami Bennour

A propos ligger flertallet af muslimer i Asien, Alene indonæsien har en befolkning så som hele Arabien. Der er 350 millioner araber af 1.5 milliard muslimer. Jeg kom først nu om den tanke. og hvad med en xenofober, ved han det?

I værste fald har svenskerne danske tilstande om 15 år.. det er det svenskerne burde frygte.

David Breuer, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Steffen Gliese, Jørgen Wassmann, Anders Reinholdt, Peter Knap, Hans Larsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

DF lever af at skabe frygt!

Jan Fritsbøger, David Breuer, Eva Schwanenflügel, Jan Guldager, Teodora Hansen, Touhami Bennour, Rikke Nielsen, Carsten Wienholtz, Lise Lotte Rahbek og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Der er for alvor gået råd i den europæiske civilisation, og den breder sig med uhyggelig hast. Og medens befolkningerne rykker sammen i kamp mod dem, der flygter fra sult og krig, overbelastes kloden af vores forbrug, og verdens rigdomme samles på færre og færre hænder. Det er faktisk utroligt, at der er mere end 20% af danskerne, der tror , at deres og deres efterkommere liv bliver bedre af, at andre har det dårligt.

Jan Fritsbøger, David Breuer, Eva Schwanenflügel, Teodora Hansen, Rikke Nielsen, Lars Løfgren, Carsten Wienholtz, Dorte Nielsen, Niels Duus Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Carsten Munk, Steffen Gliese, Gaderummet Regnbuen, Anders Reinholdt og Peter Knap anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

Hvad er "svenske tilstande". når jeg sættes overfor, et sådant opfundet udtryk som " svenske tilstande", så vækkes min nysgerrighed. hvad er definitionen på "svenske tilstande" .

Er det det faktum at svensk økonomi faktisk har det pænt meget bedre end dansk økonomi? nej følge vores højrefløj er dette ikke spørgsmålet.

humlen handler om at en ud af fem i sverige har udenlandsk baggrund. mens det er ca en ud af 8 i Danmark. dette er " svenske tilstande".

Danmark og sverige har valgt to totalt forskellige vinkler på vores fælles store udfordring, nemlig. den demografiske udfordring. med at den oprindelige danske og svenske befolkning bliver ældre og ældre og der er for få etniske danskere og svenskere til at "tage vagten" . I danmark har vi valgt og forlænge vores pensionsalder til at vi er skindøde før vi modtager en folkepension. mens svenskerene har en ja. ganske fornuftig pensionsalder på. før 61 til nu 64 år.
https://www.fyens.dk/udland/Svenskernes-pensionsalder-haeves-med-tre-aar...

mens vi der er født sidst i 60nere og først i 70ne. er næsten 70 før vi kan gå på pention i danmark DETTE er forskelen på DANSKE tilstande og SVENSKE tilstande. TAKKE være en åben indvandring har de ansvarlige svenske politikere sørget for at der er nok til at forsyne det svenske arbedsmarked, som der har VÆSENTLIG større vækst end vi har i danmark, så stor en vækst at svenskere snart overhaler os, i Bruttonationalproduktet. målt pr capita. DETTE er SVENSKE TILSTANDE....

Mens en dansk deflation, er DANSKE tilstande,. vi ser det allerede.ude på landet i danmark hvor det vi kalder udkantsdanmark faktisk er langt hårde ramt end det er i sverige på trods af at svenskere har et land der er ca ti gange så stort som danmark med en befolkningstæthed der er fem gange mindre end i danmark. på trods af dette faktum har svenskere sørget for at ALLE HJEM har fiber forbindelse........ ALLE HUSSTANDE I DETTE ENORME LAND MED ENORME AFSTANDE HAR FIBER.... mens vi stadig med vores " DANSKE TILSTANDE" kæmper for at få de sidste yderste, danske husstande online, i et land med primært blød. muld eller sand jord og grave i......

Hvorfor falder huspriserne på landet i Danmark jo meget enkelt det er "danske tilstande" der har skabt denne situation.

Kort fortalt så er svenske tilstande et land med god moderne infrastruktur, trods. geografiske og geologiske udfordringer. Et land med en ansvarlig. pensionspolitik der gør at man faktisk som pensionist når og opleve "folkehjemmet" før man er skinddød og ude af stand til at tygge brød

svenske tilstande er det faktum at man faktisk har en LANGT bedre integration af de nye svenskere, målt på. alle målbare faktorer. det er et FAKTUM at de "DANSKE" tilstande har forsinket integrationen. vores land er ganske enkelt, modbydeligt hvis du er fremmed.

misundeligt kikker jeg på min pensionsalder vidende at jeg knokler som almindelig arbejder. hverdag. til sverige og tænker..... kunne vi dog bare få lidt "svenske tilstande". hvilket så betyder at vi må sende dette UDANSKE folkeparti til hekkenfeldt..

Hurra for svenske tilstande

Martin Sørensen medlem af Retsforbundet landsledelse.

Jan Fritsbøger, Flemming Berger, Rikke Nielsen, Helene Kristensen, Niels Duus Nielsen, Jørgen Lejf Hansen, Steffen Gliese, Jørgen Wassmann og Peter Knap anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Alle DF’ere kommer til at elske Sverige, det er kun et spørgsmål om tid og vand.

DF skaber flittigt klimaflygtninge og folkevandring, men det er jo også en måde at samles om ting på.
Bortset fra DF’s førte politik og DF’s holdning til tolerance niveauet over for flygtninge, hvilket DF’ere paradoksalt, selv arbejder hårdt på at blive, så deler jeg deres bekymring for folkevandring.

Lidt fakta om det emnet folkevandring.

Verdens forskere skriver samstemmende andre steder:
Forskerne konkluderer, at det globale samfunds ageren i ‘det kommende årti eller to’ får afgørende indflydelse på kloden de næste 10.000 til 100.000 år.”
Link: https://www.dr.dk/nyheder/udland/dominoeffekt-kan-fa-klimaet-til-ga-amok

“Vedvarende energi som biomasse, vind og sol udgør mindre end ‘tre procent’ af det samlede energi forbrug i 2015 og den andel falder.
Link: http://www.drivkraftdanmark.dk/Viden/Statistik/Globalt%20forbrug%20af%20...

»Ved udgangen af 2017 tegner de globale udledninger af CO2 fra fossile brændsler og industri til at stige med omkring to pct., sammenlignet med året før,«
Link: https://www.information.dk/udland/2017/11/tre-stabile-aar-slaar-klimafor...

“Sult i verden stiger igen, drevet af konflikter og klimaforandringer, fastslår FN-rapport”
Link:http://un.dk/da/dk_news-and-media/sult-i-verden-stiger-igen-drevet-af-ko...

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Sören Tolsgaard

»Malmö er blevet en prøvesten i den indvandrerpolitiske debat: Er den et multikulturelt himmerige eller et polariseret helvede?« Den svenske journalist Lars Åberg skriver om sin sydsvenske hjemby, der i de seneste par år har oplevet stribevis af uopklarede mord..

https://www.weekendavisen.dk/2018-26/samfund/fremtiden-har-kalasjnikov-p...

@Steffen Gliese

Når venstrefløjen bare snakker og svigter, så søger vælgerne jo andre steder hen.

Her tænker jeg på østarbejderne, arbejdskraftens fri bevægelighed, den ikke bestilte immigration, skabelsen af en konkurrencestat hvor alle er sig selv nærmest, fremfor, at kæmpe for en velfærdsstat hvor alle får lige muligheder, er solidariske, og dem der tabes samles op. Modsat hvor de i konkurrencestaten bliver udsat for hån, spot, latterliggørelsen og ikke mindst ydmygelse hvis de skulle være så uheldige at være fattige, syge, gamle eller bare ryge ud af arbejdsmarkedet.

Det er ikke mange år siden, at hvis man havde brug for hjælp, og mødte op på kommunekontoret, så var personalet til, for at hjælpe dig, i dag er de til, at forhindre dig i at få hjælp, i dag er det en kold, kalkuleret og kynisk kamp op af bakke, hvor kun de stærkeste ofte får lov til, at hævde deres ret, andre orker ikke kampen (oftest dem med størst behov), og giver op, hvorfor italesætter venstrefløjen ikke den kultur og holdningsændring til den alm. borger, som i dag mødes med mistro fremfor tiltro af det offentlige, er det virkeligt sådan et koldt Danmark vi ønsker i fremtiden?

For alle disse ting er i praksis med til, at underminere bedre vilkår, lighed, "normal" lønudvikling osv. og her har vestrefløjen de sidste 10-20 år svigtet, og ikke haft konkrete svar, eller en løsning på disse hverdags "trusler" for de alm. arbejdere og lønmodtagere.

Uanset hvordan man vender og dreje det, så går den ikke bestilte migration ud over den borger der i forvejen har mindst, arbejdsmarkedet bliver oversvømmet med ufaglært arbejdskraft, det holder løn og vilkår nede, og sætter den normale efterspørgsel og udbudsmekanisme ud af kraft, og det kun til fordel for arbejdsgiverne, hvor det synspunkt med, at der i hele tiden "mangler arbejdskraft egentligt får lov til, at stå uberørt hen og uden modspil og nuancering i medierne.

Samtidigt med det, så bruges der rigtig mange milliarder kroner til integration og understøttelse af indvandrere, penge, som man uanset hvordan man vender og drejer det, kunne have været brugt andre steder og til udvikling af vores velfærdssamfund, dagpenge, uddannelses, ældre og sygesektoren m.fl. I stedet "reformere" og spare man på alle disse områder, og det er altså ikke de rigeste og mest veluddannede der mærker det!

Så så længe vestrefløjen bare lader stå til, og hiver alle og hele verden over en kam, og dermed glemmer deres egentlige vælgere og folk, så vil en del søge andre steder hen, derhen hvor der er et bud på løsninger, frem for kun snak og gode hensigter.

Hvor er visonerne og ambitionerne i øvrigt fra venstrefløjen, hvordan skal vores samfund udvikle sig, bør folkepensionen ikke hæves? Er de tilfredse med at vi hæver pensionsalderen? Skal de arbejdsløse stadig kontrolleres, jagtes og umyndiggøres? Skal de ældre kun have et bad om måneden, hvad er visionerne for alt dette, plus mange andre ting.

I dag er det som om, at alle partier, inkl. venstrefløjen, kun er i driftmode, der udvikles og investeres ikke, der lappes kun, der er ingen reelle visioner, kun højt flyvende skåltaler, men intet om, hvad der konkret kunne gavne den alm. borger, lønmodtager og arbejder i fremtiden.

Jan Nielsen, John S. Hansen, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Per Torbensen, Niels Duus Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Steffen Gliese og Egon Stich anbefalede denne kommentar

Peter Hansen, konkurrencestaten er staten, hvor folk får lige muligheder - velfærdssamfundet er, at alle er garanteret hjælp, når de har behov for det. Konkurrencestaten er også, at alt sker igennem en rigid bureaukratisk ordning, mens velfærdssamfundet var, at man i høj grad ordnede ting i civilsamfundet med offentlig understøttelse, såsom dagpengesystemet.
Det værste omslag var kræmmertankegangens indtog i politikken, hvilket er, hvad neoliberalismen går ud på: at man ikke ser på opgaverne og sørger for deres finansiering, men at man ser på pengene og hvad man kan få for dem, som om 'penge' er en knap ressource; men i realiteten kan et samfund jo aldrig løbe tør for penge nok, sålænge det kan fremstille tilstrækkeligt af de basale, livsnødvendige produkter - alt udover det er en prioritering af ressourcer, hvor velfærdssamfundet prioriterer personlig bjærgsomhed lavere end fællesskabets forpligtelser overfor den enkelte.

Peter Hansen, så længe 'den almindelige lønmodtager' føler sig truet af en udvikling, der med lidt snilde vil give ham frihed som en adelsmand i renæssancen, er det lidt op ad bakke.

Lise Lotte Rahbek

Jvf overskriftens citat: "Vi kommer sgu fra arbejderklassen"
Ja måske KOM I fra arbejderklassen.
Men hvor er I nu på vej hen?

Jan Nielsen, Eva Schwanenflügel, Teodora Hansen, Flemming Berger, Hans Larsen, Carsten Wienholtz, Philip B. Johnsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Man skal også huske, at de mange akademikere rundt omkring i dag også kommer fra arbejderklassen blot én generation tilbage.

Teodora Hansen, Anders Sørensen, Lise Lotte Rahbek og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Det kommer vel an på klasseanalysen, ifølge min analyse er vi alle arbejdere, undtagen et sted mellem 0.5 og 1%, som så til gengæld ejer hele lortet.

Rigtige mange arbejdere er dog medejere af fx. deres boliger, hvorfor den borgerlige propaganda har noget at virke på.

Men at en lønarbejder er fx 30% småborger ændrer jo ikke på, at vedkommende tjener som løn i sit ansigts sved uden at have reel kontrol over hverken arbejdsforholdene, lønnen eller de varer/tjemesteydelser, som han/hun producerer. Den kontrol hviler hos de reelle ejere, nemlig storborgerskabet, kapitalistklassen, den ene procent - kært barn har mange navme.

John S. Hansen, Egon Stich, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, Flemming Berger, Randi Christiansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Man skal heller ikke glemme, at der jo simpelthen er en del af arbejderklassen - denne del - der altid er parat til at bryde sammenholdet ved at være uorganiseret, lavt- eller ikke uddannet, til fals som en 5 kolonne af skruebrækkere. Det er jo, hvad 2. del af Pelle Erobreren allerede handlede om.

Egon Stich, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Efter sigende, har jeg hørt, så bor jeg det mest "danske" sted af det "danskeste" sted man kan bo, nemlig en kolonihaveforening, og jeg kan hilse og sige, at man sagtens kan være højreorienteret OG fra arbejderklassen.
Rigtig mange her tror - mener seriøst, at de ville have bedre arbejdsforhold, sundhedssystemet ville fungere bedre, man ville blive ordentligt behandlet på jobcenteret, folkepensionister ville have værdige forhold, hvis bare det ikke var for alle "de muslimer".
Det er selvfølgelig ikke os alle, men det er fandme op af bakke! :(
Nå ja økologi er i øvrigt også bare noget pjat og snyd, og haven skal jo se nysselig ud, så gift er også helt ok. Øv.

Jan Nielsen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Lise Lotte Rahbek, Teodora Hansen og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar
Anders Reinholdt

@Niels Nielsen
Det er godt at se dig aktiv her igen.

Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Peder Bahne anbefalede denne kommentar

Hvad nu hvis den ene procent ikke kun sidder på pengene, men også på initiativet ? Hvad skal vi nioghalvfems så leve af, hvis den ene procent tager til månen ? Vi skaber jo ikke selv mere vand ved at gentage igen og igen, at glasset er halvtomt Niels.

Peter Bahne, nej, folk sætter sig hen i hjørnet og dør af sult, hvis det er det, du antyder. I forvejen er det jo ikke dem med pengene, der laver opdagelserne og opfindelserne, men dem, der får lov til at arbejde med deres ting i fred under sikre, sociale rammer.

- sætter sig IKKE hen i hjørnet...

Carsten Nørgaard

Intet er blevet dementeret, for der er ikke automatisk en modsætning mellem arbejderklasse og højrefløj.

Already by the early 1980s work was being done on analysing election results from the 1930s. This work has been continually updated and enriched, and has now arrived at the following conclusion: the percentage of votes for the Nazi party deriving from the working class showed a continual upswing in the period preceding the Nazis' seizure of power. Jurgen Falter is one of the historians who has researched the phenomenon in depth, and he presented his initial results in 1986 in the journal of the Friedrich Ebert Foundation, an organisation close to the Social Democratic Party. In his most recent article, published at the start of this year (in the journal Geschichte und Gesellschaft), Falter previews the results of his research project carried out on 42,000 Nazi party membership cards, from which it appears that the party's working-class membership stood at more than 40 per cent.

http://libcom.org/library/nazism-and-working-class-sergio-bologna

Ja, Carsten Nørgaard, og sådan er det jo, når kampen hele tiden går på at skaffe arbejde i stedet for at skabe tryghed. Derfor er det ikke flygtninge og indvandrere, vi skal bebrejde, men de løbende opstramninger af dagpengereglerne.

Der er vel lige netop en modsætning mellem arbejderklassen og højrefløjens konservative holdninger.

Den danske højrefløj har i sin tid modsat sig: kvinders stemmeret, parlamentarismen, fri seksualitet og sekularisering af samfundet.

Kameler som højrefløjen med tiden lærte at sluge for sidenhen at omdefinere dem til sine egne holdninger og tage patent dem på under deres "rettighedsparaply". Men de rettigheder og ændringer af samfundet tilhører helt og aldeles venstrefløjen og de meget lidt konservative kvinder der ikke gad finde sig i ikke at have en stemme ligesom deres mand.

Er man fra arbejderklassen og stemmer DF har man efter min mening fuldstændigt misforstået hvor man kommer fra.

DF er ikke højreorieterede. De er socialdemokrater og har altid været det.

Philip B. Johnsen

@Nils Bøjden
Det vil sige DF tror på økonomisk forbrugsdrevet vækst på olie, gas og kul, fattiggørelse af de mest udsatte og brug af skattely understøttet af EU.

The Guardian.
Lars Løkke Rasmussen Venstre.
Probably the stupidest political party in the world.
It's offensive to compare us to the nazis!
Lars Løkke Rasmussen explains?
The Guardian
Link: https://www.theguardian.com/commentisfree/gallery/2016/dec/27/steve-bell...

I'LL lift their wallets, jewels, gold teeth and more!

The Independent
Link: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/denmark-approves-controve...

Nødvendigheden politik!

"Skattely brugt i DONG salget til Goldman Sachs, er den virkelighed vi i Danmark må leve med, sådan fungere det internationale marked."
Bjarne Corydon

“Hvis handlen ikke gennemføres, vil EU give Danmark bøder, for uretmæssig forhaling af handelen"
Bjarne Corydon

@Bøjden 0630
Og socialdemokrater er klasseforrædere, og har altid været det!

Rikke Nielsen - Pia K kommer ikke fra arbejderklasen. Papa havde en farvehandel på Østerbro. Siden flyttede PK til Gentofte. At hun i en kort periode af sit liv har arbejdet som hjemmehjælper, gør hende ikke til en del af "arbejderklassen", selvom der nok er en del, der hopper på den.

Men ellers....så er "arbejderklassen" pr. definition hverken rød eller sort. Den ér, og nix weiter.

Det har nok gibbet en del i Socialdemokratiets ledelse, da Avisen.dk d. 1. maj kunne fortælle, at hver fjerde arbejdervælger ville stemme på Dansk Folkeparti - ca. 3 pct. flere, end SD.
Dette oveni, at partileder Thulesen Dahl under overenskomstforhandlingerne erklærede, at "der skulle gås bodsgang i forhold til lærerne, der blev kørt fuldstændig over ved sidste konflikt i 2013." - der skete med DF's stemmer.
DF som arbejderparti, kan det nu også passe? Nej, det kan det ikke, selvom DF har været ferme til at skabe illusionen derom. Fortiden trækker i den stik modsatte retning, og viser et parti, der ikke forsømmer nogen lejlighed til at skade lønmodtagernes interesser.
Siden Fogh tiltrådte i 2001, har DF stemt for flg. forringelser i arbejdsmarkeds- og socialpolitikken:
 Skattestop
 Starthjælp til indvandrere på 50 pct. af kontanthjælpen
 Lavere skat, der øger afstanden mellem arbejdsløse og beskæftigede
 Max-grænse for topskatteydere
 Højere topskattegrænse og lavere skat på aktieudbytter
 Overførselsindkomster fastfryses, og børnechecken mindskes
 Dagpengeperioden halveres, optjeningskravet fordobles
 Kontanthjælpen modregnes i partnerens indtægt
 SU-forringelser, lavere SU for hjemmeboende
 Sygedagpengeperioden halveres, "jobafklaringsforløb" på niveau med kontanthjælp indføres
 Ny starthjælp - særlig lav ydelse til indvandrere
 Kontanthjælpsloft med øvre grænse for boligydelse, 225 timers arbejde i ét år gøres obligatorisk.
 Højere beskatning af dyre boliger fjernes..

Eneste forringelser, som DF ikke har stemt for, var Thorning-regeringens forringelse af førtids-pensionen, samt indførelse af Mette Frederiksens sengepraktik, og højere topskattegrænser.

Lakmusprøven på DF som et arbejderparti kom i 2012 da, DF, LA og Venstre støttede restaurant Vejlegårdens modstand mod at tegne overenskomst med 3F. Samtidig fremsatte DF og Venstre et beslutningsforslag, der skulle forbyde fagforeninger, at blokere virksomheder, der ikke ville indgå overenskomst, ligesom sympatiaktioner også skulle forbydes. Forslaget faldt fordi der ikke kunne samles et flertal.
Alt dette understreger blot, at når der skal vælges side i arbejdsmarkedsspørgsmål, da stemmer DF næsten altid til fordel for arbejdsgiverne.

Touhami Bennour

Philip B,. Johnsen. 17.09.08.47

Jeg vil gerne høre mere fra dig om det du skriver, om klimaflygtning og folke vandring, hvor ser du det. Det kan ikke være bedre end Irak til at illustrirer det, men I Irak alle er enig at problemer i landet skyldes korruption, den nye parlament formand i Irak hold en tale hvori han varsler "krig" mod corruption i Irak. At frigøre politikes ansvar og overføre til natur fenomener, om end det skyldes menneskes adfærd, for det er naturen der reagerer mod "olie, gas og kul afbrænding. Ikke kun Irak men andre steder sender politiker regning til hinanden og nævner ikke naturen overhovedet.

Jeg tror der mangler fakta, "ikke om klimaopvarmning, det har vi diskuteret mange gange" men "om folkevandring og klima flygtning". Det er det jeg mangler.
-

Touhami Bennour

Philip B. Johnsen
De slags argumenter giver folk i Danmark "vind i sejlerne" så kan de sige "hurra vi er også reddet her. selv Gud er med Os. Se resten a verden går ad helvedet til. De fodrer racisme.

Det skulle ikke, det er en illusion og af det værste.

Philip B. Johnsen

@Touhami Bennour
De menneskeskabte klimaforandringer er en udgift der hæmmer global økonomisk vækst, mennesker vil have tryghed og magten skal skabe tryghed, det gør mennesker sårbare for DF manipulation.

DF skaber selv deres egne forhadte flygtninge, som DF pisker som syndebuk.

Der burde tages klart afstand fra kortsigtede økonomiske og DF magtpolitiske interesser, hvor de ansvarlige politikere og økonomiske interessenter, efterfølgende beskylder ofrene for deres politik og investeringer, for deres på ofrene overlagte påførte ulykker.

Flygtninge bliver til meget problematisk bl.a. DF selvforskyldt folkevandring.
Historisk har de såkalte avancerede økonomier 90% af CO2 udlednings ansvaret, forklare klimaforskere samstemmende.

Krig om ‘de svindende resurser’ i kølvandet på de menneskeskabte klimaforandringer, er resultatet af forbrugsdrevet økonomisk vækst på kul, olie og gas afbrænding, skaber DF’s selvskabte krigs/klimaflygtninge.

Klimaflygtninge:

Det krigsramte Mali og de menneskeskabte klimaforandringer.
Mali’s average rainfall has dropped by 30 percent since 1998 with droughts becoming longer and more frequent.
Citat: US army’s Strategic Studies Institute.
Link: http://www.strategicstudiesinstitute.army.mil/pdffiles/PUB1185.pdf

Et andet eksempel er det krigsramte Syrien og de menneskeskabte klimaforandringer som medvirkende og udløsende faktor for migration.

Borgerkrigen mm. i Syrien begynde med en folkevandring ind til byerne, forårsaget, af tørke sultende syere, uden noget sted at være, de hoppede sig op i gadebilledet.

Bashar al-Assad kunne ikke tillade det store sammenrend mellem demonstranter mod styret og klimaflygtninge der ophobede sig i gaderne sammen med demonstranter og det resulterede i den ulmende uro, der nu er borgerkrig mm.

The Center for American Progress The Arab Spring and Climate Change.

“According to a special case study from last year’s United Nations’ 2011 Global Assessment Report on Disaster Risk Reduction, of the most vulnerable Syrians dependent on agricultureparticularly in the northeast governorate of Hassakeh (but also in the south) nearly 75 percent suffered total crop failure.

Herders in northeast Syria also lost around 85 percent of their livestock, affecting 1.3 million people.

The human and economic costs of such shortages are enormous. In 2009 the United Nations (FN) and the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies reported that more than 800,000 Syrians had lost their entire livelihood as a result of the droughts.”
Link: https://climateandsecurity.org/tag/arab-spring/

"Nyt studie viser sammenhæng mellem klimaforandringer og Syriens kaos"
Link:https://globalnyt.dk/content/nyt-studie-viser-sammenhaeng-mellem-klimafo...

Afrika (Sudan)
I dele af Afrika er tørke og hungersnød pga. klimaforandringerne allerede nu et alvorligt problem. Flere mener f.eks., at den nuværende konflikt i Sudan skal finde sin årsag i et ændret klima. Mad og vand er ikke længere tilgængeligt for alle i området, og folk er i desperation begyndt at stjæle og myrde for at overleve. Konflikten i Sudan er meget kompleks, og har også politiske årsager, men klimaforandringerne har uden tvivl spillet en central negativ rolle. I bogen ”The Hot Topic” fra 2008, beskrives Sudan konflikten ligefrem som verdens første ”klima-krig”.
Link: http://www.climateminds.dk/index.php?id=582

“Ifølge FN vil havstigninger, vandknaphed, ørkendannelser etc. underminere levegrundlaget for millioner af mennesker og skabe omkring 200 millioner klimaflygtninge inden 2050. Allerede i dag findes der såkaldte klimaflygtninge fra Alaska til Stillehavsøerne.
Vi bør med andre ord ikke undervurdere, hvor stort et bidrag vedvarende energikilder kan give til sikring af fred og sikkerhed.”
Link: http://raeson.dk/2015/100-dage-til-cop21-hvor-er-det-sikkerhedspolitiske...

The World Bank has warned that the global cost of productivity lost to ‘heat’ has been estimated at $2trn by 2030.

Link: https://www.economist.com/science-and-technology/2018/07/28/heat-is-caus...

Touhami Bennour

Philip B. Johnsen
Tak for afklaring. I vertfald du rapportere hvad andre siger, du er uden for interesse sfære hvad angårr "det arabiske forår", men Modrevolution er det meste banale reflexion en jagtager skal tænke på og den amerikansk center kan have interessei at slå fejl i den opstand. Jeg ved at Saudi Arabien og Emirater gør alt for at det slå fejl i det arabiske forår. De har hjulpet Al sissi i Egypten med milliarder af dollar for at gøre det nemmere for ham at slå ned på tilhængere af de arabiske forår. Saudier er meget aktive modstander og er kontrarevolutionnære i den virksomhed. Det er ikke en hemmilighed for mig, men for ikke forestående tænker ikke engang på contrarevolution. Verden går trykt nu engang, det er kun mærkelige ting der forstyrrer så som revolutioner og måske og selv almindelige reformer.

Jeg fulgte det arabiske forår og jeg har aldrig hørt noget med tørke forårsaget af kliima forandring og ærlig talt jeg tror ikke på den "amerikansk center".
I hvert fald de andre lande du nævner som Mali og Sudan jeg overlader det til det til læseren at bedømme.
Min ærinde var at klippe græsset under fødder af xenofober.

"g socialdemokrater er klasseforrædere, og har altid været det!"
De har bygget det lorte velfærdssystem som gør at vi ligger i toppen af af de bedste samfund at leve i. Hvorimod alle de kommunistiske lande enten er undertrykkende eller er gået neden om og hjem fordi ideen er idiotisk.

@Bøjden
Du overser formentlig nogle nuancer i din "analyse".

Du overser formentlig nogle nuancer i din "analyse".

Nej.

Jeg vil give John S. Hansen så meget, at vi aldrig til dato har hørt om, hvordan almindelige sovjetborgere oplevede deres tilværelse i 'den virkeliggjorte socialisme'. Vi har altid hørt dissidenter, aldrig om det almindelige dagligliv og det fortrædeligheder - efter Stalin.