Læsetid: 4 min.

Tidligere skattechef i København: Hovedårsagen til SKAT’s problemer er centraliseringen

Det er først og fremmest centraliseringen, der har skabt det kaos, som har plaget SKAT de seneste snart 15 år. Men de beslutninger, der siden er truffet, har heller ikke hjulpet på det, siger tidligere skattechef i København, Erik Lund
7. september 2018

Det var beslutningen om at centralisere skatte- og inddrivelsesopgaven tilbage i midten af 00’erne, som er hovedårsagen til de kæmpe store skandaler, der har plaget SKAT lige siden. Men siden dengang er der også taget en række andre dårlige beslutninger, som ikke har gjort situationen mærkbart bedre. Det siger Erik Lund, der er tidligere chef for inddrivelsesenheden i SKAT København og i Københavns Kommune.

»Hovedskurken er den politiske beslutning om at flytte skatteopgaven, og at man også tog inddrivelsen med,« siger Erik Lund, der også er medlem af byrådet i Allerød Kommune for Konservative og tiltræder i Folketinget i oktober som suppleant for Mette Abildgaard.

»Det var desværre mit eget parti Konservative, der sammen med Dansk Folkeparti og Venstre stod bag. Men der kom også en ny regering, der ikke ændrede på det. Alle politiske partier er fedtet ind i det her, for da den røde regering kom til, kunne den da bare have ændret det,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henrik Leffers
  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
  • Lise Lotte Rahbek
Henrik Leffers, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jan Skovgaard Jensen

Hvorfor har alle der på en eller anden måde har været chef på skatteområdet i Danmark alle mulige gode grunde til at det er gået så grueligt galt i Skat. Altså her på bagkant. var det ikke dem som havde ansvaret og derfor bare så på, da elendige forslag blev gennemført?

Flemming Berger, Jens Winther, Werner Gass, Claus Nielsen og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Undskyld men Erik Lund tidligere pantefode mv. har HELE tiden kritiseret omlægningerne i SKAT. Problemet er at flertallet i Folketinget ikke ville høre på gode råd og kritik.

Bettina Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Bjarne Andersen, Malan Helge og Helle Walther anbefalede denne kommentar

Hvad kan man så lære af det : Store systemer - store fejl - tåget ansvar.
Jo mere statsstyre, jo dårligere samfund. Decentralisering, tak.

Når man husker på, der er kræfter der ønsker skattefritagelse til erhvervslivet bag reformerne, så kan jeg stadig ikke slippe tanken om, at de simpelt har saboteret skat indefra, for at skaffe venner i erhvervslivet skattefritagelser. Begrundet med at "systemet" ikke virker.

P.G. Olsen, Henrik Leffers, Jan August, Kim Houmøller, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Andersen, Malan Helge og Helle Walther anbefalede denne kommentar

Kontrollen med erhvervslivet omgang med f.eks moms er jo blevet tilsidesat i en lind strøm under de sidste mange regeringer, som om jo mindre man kigger efter jo bedrer.
Arbejdsmiljø bliver ligeledes negligeret med 35.000 daglige sygemeldte p.g.a arbejdsrelateret stress i følgevandet.
Vi har ellers skulle høre meget om hvem de er, dem der viser de selv mener de har noget at skjule. Så hvorfor har de borgelige så travlt med at der ikke skal kigges efter.

Henrik Leffers, Jan August, Kim Houmøller, Bettina Jensen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Andersen, Helle Walther og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Sandt, hver kommune bør have sin skatteenhed, så vil der være lokalkendskab med videre, og fokus området vil være overskueligt.