Læsetid: 4 min.

Troels Lund Poulsen fastholder: Kontanthjælpsloftet sender ikke folk på gaden

Intet tyder på, at kontanthjælpsloftet har sendt folk på gaden, har beskæftigelsesministeren hævdet på baggrund af en analyse fra sit ministerium. Ved et samråd forsøgte oppositionen at få ministeren til at erkende, at der ikke er belæg for den konklusion i analysen. Men forgæves
Intet tyder på, at kontanthjælpsloftet har sendt folk på gaden, har beskæftigelsesministeren hævdet på baggrund af en analyse fra sit ministerium. Ved et samråd forsøgte oppositionen at få ministeren til at erkende, at der ikke er belæg for den konklusion i analysen. Men forgæves

Claus Bech

12. september 2018

Da regeringen indførte kontanthjælpsloftet og 225 timers-reglen i 2016, lød advarslen fra politiske modstandere og boligforeninger, at det ville tvinge flere borgere fra hus og hjem.

Men der er endnu ikke noget, der tyder på, at det har været tilfældet, fastholdt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) på et samråd tirsdag.

»Jeg tillader mig at glæde mig over, at den store voldsomme stigning i antallet af flytninger, som nogle advarede om, den kan man ikke se i tallene,« sagde ministeren.

Samrådet handlede om kontanthjælpsloftet og 225 timers-reglens indvirkning på de berørte borgeres flyttemønstre og udsættelser. Baggrunden var blandt andet Informations artikel »Troels Lund Poulsen anklages for at vildlede om kontanthjælpsloftet – igen« fra 25. juni 2018.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Bjarne Andersen
 • Werner Gass
 • Anne Eriksen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • David Breuer
 • Frede Jørgensen
 • Dorte Sørensen
 • Eva Schwanenflügel
Bjarne Andersen, Werner Gass, Anne Eriksen, Bjarne Bisgaard Jensen, David Breuer, Frede Jørgensen, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det er totalt klister medister med den minister, ganske som sædvanligt.
Ligegyldig hvordan virkeligheden ser ud, er der intet lidt kreativ talmagi ikke kan rette op på i en snæver vending.

Iøvrigt kan TLP jo også blæse samrådene en lang march, som også Støjberg og andre fra det mest liberale parti i forhold til sandheden Venstre længe har gjort.

Nu gider de næsten ikke lade som om længere, men opfinder de mest umulige konstruktioner og søforklaringer, og er decideret ligeglade med hvordan deres udlægning af "sandheden" bliver opfattet. Selv embedsværket modsiger de kålhøgne som nordkoreanske nyhedsoplæsere.

Om så Lurblæserne, den Lille Havfrue og Holger Danske i fællesskab steg op på den største ølkasse i Danmark og fuldtonende råbte : "I HAR JO INGEN UNDERBUKSER PÅ", ville de ignorere det med et svedent grin og et skuldertræk.

Ikke engang en næse ville de få.

Og godt det samme.
Næserne er alligevel så lange, at de kunne nå op til Månen uden problemer.
Så sparer vi også de rumskibe..

Arne Albatros Olsen, Steffen Gliese, Connie brask, Hans Larsen, Berith Skovbo, Dennis Tomsen, Ebbe Overbye, Holger Madsen, Helene Kristensen, Bjarne Jørgensen, Tue Romanow, Bjarne Andersen, Werner Gass, Anne Eriksen, Steen K Petersen, Anne Schøtt, Bjørn Pedersen, Bettina Jensen, Torben K L Jensen, Marianne Stockmarr, Bjarne Bisgaard Jensen, David Breuer, Jakob Trägårdh, Frede Jørgensen, Tommy Clausen, Torben Skov, Dorte Sørensen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Teknisk set er det vel fogeden, som sætter folk på gaden.

Claus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Jakob Trägårdh og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Men hele tankegangen er grundlæggende forkert: kontanthjælpsloftet er med til at sænke danske lønninger. Vi er imidlertid enige om i dette land, at ingen skal være fattige og derfor skal kontanthjælpen, bortset fra SU, der er en anden problemstilling, være en garanteret mindsteindkomst.

Arne Albatros Olsen, Ebbe Overbye, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Steen K Petersen, Anders Reinholdt, Torben Skov, Marianne Stockmarr, Lise Lotte Rahbek og Jakob Trägårdh anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Synes ministeren, at det er et godt resultat, at der er kommet nogle få hundrede flere i arbejde? Er det prisen værd? For prisen er, at 50.000 mennesker er blevet fattigere på grund af kontanthjælpsloftet,« sagde Torsten Gejl.
Til det svarede Troels Lund Poulsen, at han afventer en ny effektundersøgelse af kontanthjælpsloftet, der forventes at være klar senere på efteråret.
»Men jeg synes, at vi har et fornuftigt ydelsesniveau i Danmark, så jeg står fuldt på mål for den politiske aftale, vi har lavet

Det er et så politiker-nært rungende JA, som man kan få. Det er i orden, at borgerne bliver fattigere, når det bare holder befolkningen i frygsomhed og lønningerne i ro.
Herremanden har talt.

Holger Madsen, Helene Kristensen, Frede Jørgensen, Tue Romanow, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Anne Eriksen, Michael Waterstradt, Steen K Petersen, Torben Skov, Bettina Jensen, Torben K L Jensen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Græder snot i stænger hver gang jeg hører på sådanne nogle idioter der har valgt at blive politikere - at de netop er partiet Venstre de har valgt er ikke just nogen tilfældighed - det er en tradition der tiltrækker allehånde tyveknægte der går helt tilbage til Alberti. Kan næsten ikke vente på det skide valg.

Arne Albatros Olsen, Steffen Gliese, Frede Jørgensen, Peter Wulff, Tue Romanow, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Anne Eriksen, Kim Houmøller og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar

"Selv embedsværket modsiger de kålhøgne som nordkoreanske nyhedsoplæsere."

Måske har vi subtile, nordkoreanske tilstande - altså sådan som vi traditionelt forstår Nordkorea? I så fald begynder mangt og meget jo at give (lidt) mere mening.

Det minder lidt om voldelige plejeforældre, som anbringer ansvaret for volden på børnenes umuligheder, således at ringen er sluttet. Voldsomt analt.

Arne Albatros Olsen, Helene Kristensen, Frede Jørgensen, Berith Skovbo, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Randi Christiansen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Nu må I altså være rimelige. I kan da godt forstå, at der ikke kan blive råd til at tage sig af nogle fattige mennesker, når der skal købes virkningsløst svinehegn til 80 mio. kr., der skal gives tørkehjælpe til hele landbruget - også de der intet har tabt på tørken - på 400 mio. kr. Det koster at holde Venstres vælgere så glade, at de stemmer på Venstre i stedet for DF.

Så stop nu det klynk, ellers kunne det jo ende med at Løkke selv måtte betale for tøjet og Traktor-Troels måske begynde at køre traktor eller alternativt skraldebil.

Flemming Berger, Kim Houmøller, Anne Eriksen, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Er ligeglad med andres følelser.
Tager ikke ansvar.
Har ingen respekt for sociale normer.
Tilsidesætter hensynsløst andres sikkerhed.
Får ikke dårlig samvittighed, føler sig ikke skyldig og føler ikke anger.
Det er altid nogen andres skyld eller noget andets skyld.

Det er ikke tale om en politik, der kan eller bør diskuteres på almindeligvis, der er tale om et menneskesyn.
Man kan sammenligne det med nogle fundamentale forskelle på dansk og svensk politik.

I Sverige var der søndag på valgdagen 17,6% der stemmer på Sverigedemokraterne, repræsenterede ideen om at være den eneste legitime repræsentant for et forestillet ægte og homogent folk, hvor nogle samfundsgrupper påstået ikke passer ind i det svenske samfund.

Samlet set for alle svenskere, var invandringen til valget søndag på listen over, de vigtigste emner for valget, nummer 8 på denne liste.

Der var søndag i alt 82,4% af befolkningen i Sverige, der stemte på et parti, der under valgkampen proklamerede ‘ikke’ at ønsker noget politisk samarbejde med Sverigedemokraterne efter valget, begrundet med et menneskesyn, der ikke repræsentere det almindelige svenske menneskesyn.

Politisk i Danmark ser unægtelig helt anderledes ud, hvilket denne accept af politiske fattiggørelse af den mest udsatte samfundsgruppe i landet for minimal profit, tydeligt demonstrer.

Flemming Berger, Ebbe Overbye, Frede Jørgensen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar