Quiz
Læsetid: 1 min.

Afstemning: Hvad er egentlig det dummeste, der er sagt om klimaet?

En konsekvens af klimaforandringerne er (uanset om man tror på dem eller ej), at voldsom regn og andre ekstreme vejrfænomener bliver mere hyppige. Det kan føre til oversvømmelser som her i Danmark i 2017.

En konsekvens af klimaforandringerne er (uanset om man tror på dem eller ej), at voldsom regn og andre ekstreme vejrfænomener bliver mere hyppige. Det kan føre til oversvømmelser som her i Danmark i 2017.

Jeanne Kornum

Indland
28. november 2018

Noget af det dummeste, der nogensinde er sagt i klimadebatten. Sådan skrev vi på lederplads om Nye Borgerliges partileder Pernille Vermunds påstand om, at fattige lande udleder mere CO2 end rige lande.

Men er det også det dummeste?

Vi har samlet nogle eksempler på kontroversielle udtalelser om klimaforandringerne gennem tiderne, så du kan være med til at afgøre sagen. Stem på din favorit til den dummeste udtalelse og se, hvad andre har stemt. Har du andre bud? Så indsend dem i kommentarfeltet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg har stemt på Mikkel Denckers - fordi den ikke bare er en fejltagelse ift empiriske fakta eller videnskabelig konsensus, men en grundlæggende misforståelse af hvad videnskab og erkendelse går ud på.

Frederik Larsen

Jeg har stemt på Pernille Vermunds, fordi at det ikke kun er empirisk forkert men også et forsvar for at vi er stinkende rige, og giver skylden på klimaforandringer til nogen der i langt højere grad er ofre for klimaforandringer, og i langt mindre historisk er ansvarlige for dem..

John Liebach, Alvin Jensen, Carsten Nørgaard, Trond Meiring, Elisabeth Andersen, Søren Fosberg og Kirsten Lindemark anbefalede denne kommentar

En "smuk" buket af idiot-udtalelser vedrørende klimaet.

Jeg finder det umuligt at vælge en favorit ;-(

John Liebach, Jes Jessen, Carsten & Uni Vous Ortmann, Jørgen Larsen, Bjarne Tingkær, Alvin Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Ole Beckman, Bonnik Pedersen, Peter Fenger Lund, Nanna Kinch, Flemming Berger, Torben K L Jensen, Birte Lambjerggaard, Niels Duus Nielsen, Kirsten Lindemark, Rasmus Bartram og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

Trump efter alarmerende klimarapport: Meget højt intelligente som mig tror ikke nødvendigvis på det

Carsten & Uni Vous Ortmann, Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen, Trond Meiring, Elisabeth Andersen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Birger Bartholomæussen

Pernille Vermund er lovligt undskyldt. Ingen er forpligtet ud over deres evner. AFR er den store bandit, for han talte mod bedre vidende

John Liebach, Carsten & Uni Vous Ortmann, Bjarne Tingkær, Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Trond Meiring, Elisabeth Andersen, Mogens Holme, Lise Lotte Rahbek, Niels Duus Nielsen og Kirsten Lindemark anbefalede denne kommentar

Videnskaben er heldigvis ikke demokratisk. Den nærmer sig ihærdigt sandheden uden nogensinde at nå den, som en fordømt asymptote.

Kirsten Lindemark

Mon ikke Pernille V tager prisen for renlivet dumhed, mens de øvrige giver udtryk for en vis viden, som de af magelighed - eller politisk strategisk - vælger at tale imod.

John Liebach, Alvin Jensen og Henrik Rasmussen anbefalede denne kommentar
Niels østergård

Som Donald Trump så smukt udtrykker det udtrykker det: "One of the problems that a lot of people like myself - we have very high levels of intelligence, but we’re not necessarily such believers,”
Gad vide hvem der betaler bedst? Olieindustrien eller den amerikanske regering?
Måske der også burde stemmes om den dummeste kommentar også?

Birte Lambjerggaard

Nærmest umuligt at vælge - kommentarerne er alle utroligt dumme. Bekymrende at politikere kan udtale sig så dumt.

Eigil Hansen, Jes Jessen, Carsten & Uni Vous Ortmann, Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen, Carsten Nørgaard og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
Jørgen Clausen

Lige meget hvem der sige hvad, så er der tydelige spor på at klimaet ændre sig. Klimaet har altid ændret sig. Der er bl.a. derfor det overhovedet er muligt, at mennesket er her på denne planet. Og andet liv for den sags skyld. Der har været kolde og varme periode i 10.000 vis af år forårsaget af naturens luner. Før eller siden vil der f.eks. komme en ny istid. Ligesom der før eller siden igen ske en voldsom naturkatastrofe som udsletter det meste af livet på jorden som det er sket flere gange gennem livet på jordens historie.

Når det så er sagt så er der ingen tvivl om, at de enorme menneskeskabte udledninger af CO2 og andet har skubbet til klimaets udvikling i en voldsom grad. Det er der 95% videnskabelig evidens for. Pernille, Trump og de andre magtliderlige såkaldte skeptikere må så nøjes med 5% tro. Men troen har jo altid flyttet bjerge og skubbet civilisationer i afgrunden.

Armen, for bekvemmelighedens skyld.

Jørgen Clausen

De fire første fortjener alle, uden undtagelse, en førsteplads som det dummeste der er sagt om klimaforandringer. Den femte er sagt af en privat person som de fleste af os andre og dermed ligegyldig andet end en kommentar.

"Hvad er egentlig det dummeste, der er sagt om klimaet?"

Det må absolut være fortællingen om dystopien, der opstod i kølvandet på IPCCs politiske beslutning om konsensus på videnskabens vegne. Science was settled.

Hvad er højest? Højrefløjens samlede dumhed eller Runde Tårn?

Jørgen Wind-Willassen

Jeg kan da godt finde en del uheldige ting i Informations artikler.
F.eks her:
https://www.information.dk/indland/leder/2018/07/toerken-faar-globale-op...
Klimaændringer formentlig intet at gøre med sommerens tørre sommer.
Det var såmænd blot en vejrmæssig usædvanlig tilstand.
Klimaændringer er noget der sker over lang tid.
30 år er den normale standard for at registrere en klimaændring.
Så lad os nu se om de følgende 29 somre bliver ligeså tørre.

klart den sidste.... den om nogen udstiller deres uvidenhed og dumhed

Jørgen Wind-Willassen håber din liggestol er klar

Lidt mere opvarmning af kloden, så kan man dyrke grønsager på Grønland og sejle gennem Nordvestpassagen, det vil spare en del CO2 udledning.
Vi skal bare have mere vækst, så har vi råd til en masse diger og dæmninger.

https://www.youtube.com/watch?v=uuopoxWUvQk

Jan Henrik Wegener

Gør det nogen klogere på den måde at "kåre" den angiveligt dummeste påstand? På hvilken måde kan det mon udfordre læseren eller give en viden eller andet han eller hun ikke havde?

Jørgen Wind-Willassen: Hvis det ændrede klima - hvordan det så end er defineret - indebærer at der er en større frekvens af varme, tørre somre - så har en varm tør sommer da noget med klimaet at gøre. Der er bare ikke nogen simpel kausalitet.