Læsetid: 5 min.

Forskere og oppositionspartier retter skarp kritik mod regeringen for at sylte klimaplan

Regeringens klimaudspil skal forhandles »område for område«, og dele af det kan først blive efter folketingsvalget, lød det mandag fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt. Forskere er bekymrede. S-ordfører taler om et »et grønt fupnummer«
Statsminister Lars Løkke Rasmussen, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt og fire andre ministre præsenterede regeringens klimaudspil på et pressemøde tirsdag den 9. oktober 2018 ved BLOX i København. (Arkivfoto)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt og fire andre ministre præsenterede regeringens klimaudspil på et pressemøde tirsdag den 9. oktober 2018 ved BLOX i København. (Arkivfoto)

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

14. november 2018

Regeringen møder i disse dage hård kritik fra forskere og oppositionspartier.

Kritikken er en reaktion på, at energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) mandag slog fast, at initiativerne i klimaudspillet fra oktober skal forhandles drypvist som enkeltstående sager i folketingssalen.

Ministeren arbejder med en »hug for hug-strategi«, lod han forstå.

»Det bliver område for område. Der ligger 38 forslag i regeringens udspil, og vi vil gennemføre så mange af de 38 forslag som overhovedet muligt inden et folketingsvalg,« sagde Lars Chr. Lilleholt til Ritzau.

»Noget vil ske før et folketingsvalg, og noget vil ske efter,« uddybede han til mediet Policywatch.

Med energiforliget fra juni, som et samlet folketing stod bag, forhandlede man ellers én samlet pakke, som partierne til stor mediebevågenhed præsenterede foran Finansministeriets glasdøre. Men sådan bliver det altså ikke med klimaplanen, fastslår Lars Chr. Lilleholt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
  • Poul Erik Riis
  • Britta Hansen
Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Poul Erik Riis og Britta Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Noget vil ske...helt sikkert, det plejer der.
Efter ferien, efter folketingsvalget, efter...Dvs. et ikke eksisterende klimaudspil. Hvem har en kinamands chance for at kunne overskue nogetsomhelst, når alt bliver pillet ud i enkeltsager i en periode og når der ingen planer er for fremtiden? - Altså længere end en uge!

Benta Victoria Gunnlögsson, Dorte Sørensen, Torben Bruhn Andersen, Marianne Stockmarr, Helene Kristensen, Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen, Trond Meiring, jørgen djørup, Peter Knap og Hans Houmøller anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Men pynte sig med lånte grønne fjer, det kan regeringen godt, og den forsømmer ingen lejlighed til at gøre det.

Anne Eriksen, Mads Berg, Benta Victoria Gunnlögsson, Thomas Olsen, Mogens Holme, Dorte Sørensen, Torben Bruhn Andersen, Marianne Stockmarr og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jens Mose Pedersen

Ja noget vil ske, men det er jo først om lang tid. Vi er rige og kloge og de andre er fattige og dumme og vi vil jo alle gerne køre i bil og spise okse bøffer og flyve til Tailand i ferien og en smuttur til London eller New York og det er også synd for landbruget og klimaflygtningene pudser vi bare Inger på og hvem vil savne de dyr der forsvinder og og og og ...
Naturen skal nok vinde til sidst. Om vi mennesker så er der til den tid - det er jo efter næste valg.

Flemming Berger, Thomas Olsen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar