Læsetid: 6 min.

Klimaministeren ville ikke beregne Danmarks CO2-budget – nu har Greenpeace gjort det: Det udløber om seks-ti år

Klimaministeren har grublet i otte måneder over et klimasvar til SF. Nu svarer han: »Jeres spørgsmål giver ikke mening.« Spørgsmålet handler om Danmarks CO2-budget, og den beregning, ministeren afviser at lave, har Greenpeace foretaget: Om seks-ti år er Danmarks CO2-budget opbrugt. Torsdag skal Lars Chr. Lilleholt i samråd om regeringens ambitioner i klimaplanen
Regeringen præsenterede sin klimaplan den 9. oktober. Torsdag skal klimaministeren i samråd om, hvorfor planen ikke når målene fra Parisaftalen og EU.

Regeringen præsenterede sin klimaplan den 9. oktober. Torsdag skal klimaministeren i samråd om, hvorfor planen ikke når målene fra Parisaftalen og EU.

Emma Line Sejersen/Ritzau Scanpix

8. november 2018

Det var den 9. marts, at SF’s formand og klimaordfører Pia Olsen Dyhr bad energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) svare på, hvornår Danmarks tilbageværende CO2-budget er opbrugt.

Først 238 dage senere, den 2. november, har ministeren svaret, at det er »min overbevisning, at præmisserne for den efterspurgte beregning ikke er meningsfulde«.

Med andre ord leverer Lilleholt ikke den ønskede beregning, der kunne have anskueliggjort, hvor travlt Danmark har med at nedbringe CO2-udledningerne for at være i pagt med Paris-aftalens mål om højst 1,5-2 graders temperaturstigning.

»Det er helt sort, at det skal tage ministeren otte måneder at finde ud af, at han ikke vil tage stilling til mit spørgsmål. Det er jo det, han skriver,« siger Pia Olsen Dyhr.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Jørgen Vogelius
 • Thomas Olsen
 • Anne Eriksen
 • Hans Larsen
 • Niels-Simon Larsen
 • Dorte Sørensen
 • Torben K L Jensen
 • Olaf Tehrani
 • Britta Hansen
 • Torben Skov
 • Christian Estrup
 • Kurt Nielsen
 • Carsten Munk
 • Christian Skoubye
 • Eva Schwanenflügel
 • Dina Hald
 • Tommy Clausen
 • Niels Møller Jensen
 • Ejvind Larsen
 • Trond Meiring
Jørgen Vogelius, Thomas Olsen, Anne Eriksen, Hans Larsen, Niels-Simon Larsen, Dorte Sørensen, Torben K L Jensen, Olaf Tehrani, Britta Hansen, Torben Skov, Christian Estrup, Kurt Nielsen, Carsten Munk, Christian Skoubye, Eva Schwanenflügel, Dina Hald, Tommy Clausen, Niels Møller Jensen, Ejvind Larsen og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian de Coninck Lucas

Den overskrift siger alt om Lars Christian Lilleholt's klima filosofi. Jeg håber, at han stadig giver interivews til Information når feedback mekanismerne fir alvor sætter ind - vi ser nu de første kramper, fx den ubehageligt varme sommer.

Altså, regeringen - det vil sige Venstre, Liberal Alliance, De Konservative samt støttepartiet Dansk Folkeparti vil altså ikke gavne klimaet eller leve op til de aftaler, som Danmark har indgået.

Det er endda så grotesk, at denne regering først vil pumpe forurening op af Nordsøen, "så man får bedre råd til at gavne klimaet". Dette er det demokrati, som de danske vælgere har skabt, men det er faktisk lige stærkt nok.

Men jeg kan da godt indse, at medens højkonjunkturen tordner af sted i andre europæiske lande, så toppede den iflg. Danmarks Statistik i Danmark i 2016.

Søren Fosberg, Anne Eriksen og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar

"Inden længe følger vi op med et udspil om landbrug og fødevarer.«" siger Pia Olsen Dyhr.

Det kan kun gå for langsomt, at få dette aspekt med ind i billedet!

Denne regering har ikke nogen svar. De KAN ikke svare, fordi så vil dens vakkelvorne korthus falde sammen med ét. Ved at ignorere klimaudfordringen længe nok (altså årtier) - og det gælder nemlig også særligt landbruget med den udstrakte brug af monokulturer, udpint jord, der ikke er i stand til at optage CO2 i tilstrækkelige mængder, flere og konstant større svin, der pines i staldene ...

Det gælder regeringen, og det gælder mig. Og dig. Vi bliver nødt til at omlægge livsstil - det kan også kun gå for langsomt.

Benta Victoria Gunnlögsson, Søren Fosberg, Thomas Olsen, Anne Eriksen, Carsten Wienholtz, Morten Nielsen og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar

Rettelse:
Denne regering har ikke nogen svar. De KAN ikke svare, fordi så vil dens vakkelvorne korthus falde sammen med ét. Ved at ignorere klimaudfordringen længe nok (altså årtier) - og det gælder nemlig også særligt landbruget med den udstrakte brug af monokulturer, udpint jord, der ikke er i stand til at optage CO2 i tilstrækkelige mængder, flere og konstant større svin, der pines i staldene - er situationen blevet så tilspidset, at det kræver radikale tiltag for at skabe bæredygtighed.

Hvis man har talt imod disse ændringer i alle disse årtier og derved have cementeret og endda forværret tilstandene, er det naturligvis yderst vanskeligt at gå med til, endsige initiere, så store omlægninger.

Carsten Ulendorf, Søren Fosberg, Anne Eriksen og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Det handler altid om de riges penge, der skal lovligt placeres i skattely, det er en bunden opgave, for vores illegitime politikkere, så de selv får andel i kagen efter deres politiske karriere.

Eksempelet.

Sundhedsstyrelsen villeder fortsat om smitte af MRSA i den nye rapport fra september.

2012 Sundhedsstyrelsen skriver:
3.2 Om smitte med MRSA og hygiejne

MRSA smitter som andre stafylokokker. Den væsentligste smittekilde er tæt kontakt til andre mennesker, der bærer MRSA. For husdyr-MRSA er smittekilden først og fremmest daglig og tæt kontakt med levende dyr, der bærer MRSA. MRSA-bakterier kan overleve længe (måneder) i miljøet (fx i sengetøj, på møbler, gulve og ting). Raske bærere har oftest bakterien i næsen og på hudområder (hænder, lyske/skridtet) samt i svælget.

MRSA overføres primært ved tæt kontakt med mennesker eller dyr og kun i mindre omfang ved berøring af MRSA-forurenede ting. Enkeltstående udsættelser for MRSA er ikke ensbetydende med, at man bliver bærer. I praksis betyder dette, at øget smitterisiko fortrinsvist ses hos perso- ner, der er i hyppig og tæt fysisk kontakt med personer med MRSA, fx i samme husstand eller med MRSA-smittede dyr, mens der kun er meget lille risiko for at blive bærer ved almindelig social kontakt eller enkeltstående staldbesøg.

3.1 Om MRSA

2016 Sundhedsstyrelsen skriver:

Husdyr-MRSA spredes først og fremmest til mennesker, der arbejder med disse dyr, men også i en hvis grad videre til personer, der ikke har direkte kontakt til husdyr.

Sandheden er.

Fra Statens Serum Institut:

Smittede personer uden kontakt til svin udgør 10-20 % og har været kendt siden de første tilfælde af MRSA 398.

Link: http://www.ssi.dk/Smitteberedskab/Viden%20og%20raad%20om%20MRSA/Husdyr%2...

Torsdag 30.08.2018 på tv, var det muligt at se Danmarks klimaminister Lars Christian Lilleholt blive rasende, over Nicolai Wammen’s påstanden om Danmark ‘ikke’ længere, er et globalt forgangsland på klimapolitikken.

Klimaminister Lars Christian Lilleholt blev så rasende, at ministeren påstod, at det var til ‘stor skade’ for Danmarks økonomi og omdømme, at Nicolai Wammen optræder på tv med den slags usandhed og løgnagtig påstand.

Danmark optager plads nummer 17 globalt, men hvis luftfart, shipping der ikke er med i klimaregnskabet fra Paris og vare forbrugt i Danmark produceret i vækstøkonomierne var medregnet, vil Danmark være det mest CO2 udledende land i verden, målt på den enkelte indbyggeres CO2 udledning i forhold til den samlede CO2 internationale udledning.

Danmark optager plads nummer 17 globalt.
The Climate Change Performance Index.
"Results 2018"

“While Denmark ranks 17th in the CCPI 2018, experts criticize that the current government cancelled plans for a coal phase-out as well as the existing reduction targets after taking office, which results in a relatively low performance in terms of climate policy. The country still ranks high in terms of renewables as well as regarding energy use due to positive trends in both categories.

Nonetheless, the low rating for Denmark’s 2030 emissions target and the country’s compliance with a well-below-2°C pathway, it receives a medium rating in that category.”
Link: http://germanwatch.org/de/download/20504.pdf

“I en nylig videnskabelig artikel estimerer de tre økonomer Gabriel Zucman, Annette Alstadsætter og Niels Johannesen, at skatteunddragelse er ekstremt koncentreret hos de allerrigeste borgere, og at de rigeste 0,1 pct. skandinaver i gennemsnit har en fjerdedel (!) af deres formue gemt væk i skattely. Tallet bygger blandt andet på lækkede kundelister fra »offshore« finansielle institutioner – i offentligheden kendt som »Panama Papers« og »Swiss Leaks« – og offentlige formueregistre i Danmark, Norge og Sverige. I Danmark alene, hvor de 0,1 pct. rigeste danskere ejer ca. 10 pct. af den samlede danske formue, svarer dette til, at de allerrigeste danskere skjuler 60 milliarder for skattemyndighederne.”

Link: https://www.berlingske.dk/kommentatorer/borgerlige-i-danmark-er-blinde-f...

“Sanjay Shah, der mistænkes for udbyttesvindel for 12,7 mia. kr., blev i flere år rådgivet af det advokatkontor, som nu arbejder for Skattestyrelsen.

Skattestyrelsens britiske advokatkontor Pinsent Masons bistod ikke blot den siden hen hovedmistænkte i sagen om udbyttesvindel, Sanjay Shah, med rådgivning om aktieudlån.

Selskabet ydede også Sanjay Shahs selskab Solo Capital rådgivning.”

Link: https://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/211664/artikel.html?utm_sour...

Jeg behøver ikke at nævne, at vores korrupte illegitime politikere i går har belønnet deres kriminelle samarbejdspartner Danske Bank, med en fireårig kontrakt, som Folketingets finansinstitution.

Du har læst denne her tusinde gange før, men det er forklaringen i miniformat, på et globalt systembevarende samarbejde.

"Skattely brugt i DONG salget til Goldman Sachs, er den virkelighed vi i Danmark må leve med, sådan fungere det internationale marked."
Bjarne Corydon

“Hvis handlen ikke gennemføres, vil EU give Danmark bøder, for uretmæssig forhaling af handelen"
Bjarne Corydon

Carsten Ulendorf, Dina Hald, Niels-Holger Nielsen, Anne Eriksen, Carsten Wienholtz, Niels-Simon Larsen, Niels Møller Jensen og Britta Hansen anbefalede denne kommentar
Henrik L Nielsen

Tak til Greenpeace for at vise os det ministeren vil skjule.

Dina Hald, Benta Victoria Gunnlögsson, Thomas Olsen, Anne Eriksen, Niels-Simon Larsen, Carsten Wienholtz, Britta Hansen og Morten Nielsen anbefalede denne kommentar

Der er vist ikke andet at sige at denne regering er komplet ukvalificeret og også umotiveret til at lede landet i forsøget på at skabe en bæredygtig udvikling Man kan så tænke på om en MF regering har kvalifikationerne. Det er ikke åbenlyst.

Carsten Ulendorf og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar