Læsetid: 4 min.

Lilleholt: Vi når fuldt ud EU’s reduktionskrav i 2030

Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) er ikke enig i oppositionens kritik af, at regeringens klimaplan ikke lever op til EU’s reduktionskrav. Det sagde han torsdag på et samråd, der udviklede sig til en mindre talkrig
Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt fastholdt igennem hele samrådet torsdag, at han både er stolt og glad for regeringens luft- og klimaplan, der ifølge ham leverer reduktioner på de krævede 32 mio. ton CO2.

Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt fastholdt igennem hele samrådet torsdag, at han både er stolt og glad for regeringens luft- og klimaplan, der ifølge ham leverer reduktioner på de krævede 32 mio. ton CO2.

Sigrid Nygaard

9. november 2018

En samlet opposition havde torsdag kaldt energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i samråd, fordi de ønsker svar på, »hvorfor regeringens fremlagte klima- og luftudspil ikke lever op til de krav om CO2-reduktion, som EU har pålagt Danmark?«

EU har givet Danmark et reduktionsmål for de såkaldte ikkekvotebelagte sektorer – som er bygninger, landbrug og transport – på 39 procent i 2030 målt i forhold til 1990-niveau.

Ifølge Energistyrelsens beregninger betyder det, at Danmark frem mod 2030 skal skære udledningerne inden for de sektorer med mellem 32 og 37 mio. ton CO2. Ikke desto mindre giver regeringens fremlagte klima- og luftudspil kun en samlet reduktion på 26 mio. ton CO2.

»Danmarks klimamål i EU i 2030 betyder, at vi har et forventet reduktionsbehov på 32-37 mio. ton CO2 frem mod 2030. Udspillets klimainitiativer dækker ca. 26 mio. ton CO2 af dette reduktionsbehov frem mod 2030,« som der står på side 39 i regeringens klima- og luftudspil.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Danmark optager plads nummer 17 globalt, hvis luftfart, shipping der ikke er med i klimaregnskabet fra Paris og vare forbruget i Danmark produceret i vækstøkonomierne var medregnet, vil Danmark være det mest CO2 udledende land i verden, målt på den enkelte indbyggeres CO2 udledning.

The Climate Change Performance Index.
"Results 2018"

“While Denmark ranks 17th in the CCPI 2018, experts criticize that the current government cancelled plans for a coal phase-out as well as the existing reduction targets after taking office, which results in a relatively low performance in terms of climate policy. The country still ranks high in terms of renewables as well as regarding energy use due to positive trends in both categories.

Nonetheless, the low rating for Denmark’s 2030 emissions target and the country’s compliance with a well-below-2°C pathway, it receives a medium rating in that category.”
Link: http://germanwatch.org/de/download/20504.pdf

“International maritime shipping accounts for approximately 800 million tonnes of CO2 emissions a year, but it is not regulated by the Paris Agreement.

The UN’s International Maritime Organisation (IMO) has the task of launching initiatives to reduce the sector’s CO2 emissions, but it is proving difficult to agree on solid rules and restrictions.

The strong growth in the global population is causing a growing demand for maritime shipping, resulting in a tendency to ‘increase CO2 emissions’ in the sector.”
Link: http://www.unepdtu.org/-/media/Sites/Uneprisoe/Working-Papers/2017/Worki...

PS.
The Climate Change Performance Index udkom før regeringens nye 2018 klimatiltag, The Climate Change Performance Index udkommer en gang årligt.