Nyhed
Læsetid: 1 min.

Økonomer vil ikke til Horsens. Den næste store miljørapport bliver derfor både forsinket og forsimplet

På grund af udflytning har økonomerne i De Økonomiske Råds miljøsekretariat har sagt op
Indland
24. november 2018

Alle økonomerne – med undtagelse af kontorchefen – i De Økonomiske Råds miljøsekretariat har sagt op, fordi de ikke vil flytte til Horsens som en del af udflytning af statslige arbejdspladser.

En konsekvens heraf bliver, at den næste miljørapport udskydes fra februar til slutningen af april. Samtidig beskæres den fra de normale tre kapitler til to.

Til Altinget udtaler direktør John Smidt, at Det Økonomiske Råd »naturligvis er hårdt presset«, hvortil han tilføjer: »Det vil sætte sig spor i hele 2019, og det er sandsynligt, at det også vil kunne ses på produktionen i 2020«.

I alt har seks miljøøkonomer sagt op, hvilket er alle fagmedarbejderne i sekretariatets miljøøkonomiske analyseenhed. John Smidt siger til Altinget, at man har forsøgt at holde på medarbejderne med både fastholdelsestillæg og fleksible arbejdstider. Kontorchefen Thomas Bue Bjørner forsætter, men udtaler til Information, at han heller ikke flytter til Horsens, da han har sin familie og venner i København.

»Jeg kommer til at rejse lidt frem og tilbage, men er indtil videre ansat i en lille satelitenhed i København,« siger Thomas Bue Bjørner, som i dag drikker farveløl med den næstsidste medarbejder.

Kontorchefen ærgrer sig over, at ingen af hans tidligere medarbejdere forsætter, da deres opsigelser kommer til at få konsekvenser for fagligheden i De Økonomiske Råd.

»Miljø og klimaområdet står højt på den politiske dagsorden, og derfor er det vigtigt med uafhængige klimaøkonomiske analyser af høj faglig kvalitet. Derfor ærgrer jeg mig meget over, at den næste rapport bliver udskudt og forkortet.«

Den økonomiske overvismand, Michael Svarer, som tidligere har kritiseret udflytningen til Horsens, frygter også, at opsigelserne får konsekvenser for fagligheden.

»Opsigelserne betyder, at man mister nogle vigtige kompetencer, som det har taget ti år at opbygge. På kort sigt går det ud over de miljøøkonomiske analyser. Og vi kan kun gisne om, hvad det på lang sigt vil betyde, hvis det ikke lykkes at rekruttere nye medarbejdere uden for København.«

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Troels Ken Pedersen

Udflytningen virker efter hensigten.

Torben K L Jensen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Allan Filtenborg, Anker Nielsen, Kim Houmøller, Bjarne Bisgaard Jensen, Mogens Holme, Ole Meyer, Carsten Munk, Ole Henriksen, Per Klüver, Peter Knap, Bjarne Jensen, Hans Larsen, Lillian Larsen og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Hvornår kommer så virkningerne ?
Gæt : det gør de aldrig.

Torben K LJ:
Virkningerne komer vel straks?
Det faglige grundlag for at debattere regeringens miljø og klimapolitik udvandes, til glæde for Lilleholt mfl der vil reducere alt til et spørgsmål om holdninger.