Læsetid: 3 min.

Offentligheden kan ikke få aktindsigt i Papes nye offentlighedslov

Selv om justitsministeren har opgivet at få vedtaget en ny offentlighedslov i denne omgang, kan offentligheden ikke få indsigt i, hvor langt man var kommet
Justitsminister Søren Pape Poulsen ikke ønsker at blive kigget i kortene, selv om han tidligere har givet udtryk for, at lukketheden var gået for vidt.

Justitsminister Søren Pape Poulsen ikke ønsker at blive kigget i kortene, selv om han tidligere har givet udtryk for, at lukketheden var gået for vidt.

Ólafur Steinar Gestsson

16. november 2018

Hvis ikke det var så trist, ville det næsten være komisk: Offentligheden kan ikke få indsigt i arbejdet med at skrue op for åbenheden i den offentlighedslov, som har stået på i Justitsministeriet gennem længere tid.

Det fremgår af et aktuelt svar fra Justitsministeriet, som Information har modtaget. Retten til aktindsigt omfatter nemlig ikke sager om lovgivning, før et lovforslag er fremsat for Folketinget, og det gælder, uanset om et lovgivningsinitiativ ikke giver anledning til fremlæggelse af et lovforslag, skriver ministeriet.

Det betyder, at borgere og pressen – samt partierne Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet, der ikke er med i forliget bag offentlighedsloven – ikke kan få nærmere oplysninger om ministeriets sag nr. 2017-760-0037. Det vil sige hverken i lovudkast, eventuelle notater eller i resultatet af de forhandlinger, som partierne bag offentlighedsloven har ført, siden VKLA-regeringen med regeringsgrundlaget fra 2016 forpligtede sig til at lempe på lovens omstridte regel om ministerbetjening.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Morten Wieth
 • Werner Gass
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Dorte Sørensen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Anne Eriksen
 • Carsten Mortensen
 • Torben Skov
 • Johnny Christiansen
 • Bjarne Andersen
 • Eva Schwanenflügel
Morten Wieth, Werner Gass, Peter Beck-Lauritzen, Dorte Sørensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Torben Skov, Johnny Christiansen, Bjarne Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

John Damm Sørensen

At arbejdet med offentlighedsloven er lukket land er en temmelig gammel nyhed. I over 10 år har jeg forsøgt, og senest måtte Folketinget Ombudsmand erklære sig inhabil, fordi han ligesom Gammeltoft Hansen også sad med ved bordet, da grundlaget for mørkeloven blev lagt.

Bjarne Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Jens Erik Starup, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Søren Pape Poulsen har heller aldrig noget svar på andre henvendelser fra DR, medier osv. - Et image eller bare en introvert mand?

Bjarne Andersen, Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

SPP satser blot hårdt på, at hans "tough on crime" attityde og politik vil sikre ham og partiet ved det kommende valg. Der er ingen grund til aktindsigt. Han psser på os, tror jeg måske

Bjarne Andersen, Anne Eriksen, Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Vi udsættes bare for champignonmethoden; 'hold dem i mørke og fyld dem med lort'.
Det har demokratiet det nok bedst med ---- når man altså sidder og ser det fra Christiansborg.

Bjarne Andersen, Helene Kristensen, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Hvad kommer lovarbejdet pøbelen ved; - os på borgen ved bedst! Og tale med spaltet tunge, er der andre end slanger, der også kan! Demokraturet breder sig i Europa, så hvorfor så ikke blandt danske folkevalgte også, de arbejder jo alene for folkets ve og vel! , øhh, siger de? Bør det ikke hedde proletariatets diktatur, det er et kendt system og bruges når "folket" er dumme og uforstandige; husk det, ved næste valg.

Eva Schwanenflügel, Bjarne Andersen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar