Læsetid: 7 min.

Overblik: Forstå sagerne om inhabilitet og nepotisme i Forsvaret

Over de seneste uger har afsløringer om brud på forvaltningsretlige principper i toppen af Forsvaret ført til, at fem topfolk nu undersøges for inhabilitet og nepotisme. Information giver et overblik over sagerne og hovedpersonerne
19. november 2018

Ændrede optagelseskriterier på en af Hærens (Danmarks landbaserede forsvarsenhed, red.) fremmeste uddannelser har banet vejen til højere løn og forfremmelse for hærchefens kone. Ægtemanden til direktøren for Forsvarsministeriets Personalestyrelse fik en attraktiv chefpost i Søværnet, uden at stillingen var slået op. Og finansdirektøren i Værnsfælles Forsvarskommando er i øjeblikket under luppen hos Auditørkorpset om kæresteforhold til en officer, der blev ansat i hendes afdeling og sidenhen blev forfremmet til hendes egen vicechef. 

I løbet af de seneste uger har onlinemediet OLFI afsløret, at fem chefer fra Forsvaret har været involveret i sager om inhabilitet og nepotisme.

Senest har Kammeradvokaten fremlagt sin vurdering af to sager, der berører forsvarschef Bjørn Bisserup og Forsvarsministeriets departementschef, Thomas Ahrenkiel. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvis Thomas Ahrenkiel ikke kender til/forstår/har styr på reglerne for habilitet, kan jeg kun forstå det på to måder: 1) enten er han fuld af løgn, eller også 2) er han for dum til at varetage sit job. Måske kunne man forestille sig en kombination af 1) og 2).

Oluf Husted, ingemaje lange, Carsten Wienholtz, Tue Romanow, Hans Larsen, Ole jakob Dueholm Bech, Gert Romme, Eva Schwanenflügel og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar

Hvis man ikke kan kende forskel på simple regler, hvordan kan man så være leder for et forsvar med mange regler, mange mennesker og meget udstyr. Giv ham en kiks og et venligt skub til at finde sig et job med færre regler.

Jørgen Clausen

Som sædvanen tro er der ikke så meget at forstå. Et gyldent håndtryk på 10.000.000 kr. og så er den sag glemt om et par uger eller endog dage. Helt som sædvanen tro i sådanne komplicerede sager.

Henrik Brøndum

Enhver der er blevet renlig kan lære habilitetsreglerne på et niveau, hvor man kan indse om man skal checke sin status på en eftermiddag.