Læsetid: 3 min.

DF-regionsrådsmedlem: De skal servere svin morgen, middag og aften på Lindholm

Ifølge regionsrådsmedlem i Nordjylland og folketingskandidat for Dansk Folkeparti Erik Høgh-Sørensen bør man servere svin på Lindholm »hver dag. Morgen, middag og aften. Og til natmad« for at spare på driftsomkostningerne på det kommende udrejsecenter. Efter lidt betænkningstid betoner han dog, at man skal se kommentaren som et humoristisk indskud. En forklaring, partitoppen støtter
Ifølge regionsrådsmedlem i Nordjylland og folketingskandidat for Dansk Folkeparti Erik Høgh-Sørensen bør man servere svin på Lindholm »hver dag. Morgen, middag og aften. Og til natmad« for at spare på driftsomkostningerne på det kommende udrejsecenter. Efter lidt betænkningstid betoner han dog, at man skal se kommentaren som et humoristisk indskud. En forklaring, partitoppen støtter

Mads Jensen/Ritzau Scanpix

17. december 2018

»På Lindholm bør gris være på menuen. Hver dag. Morgen, middag og aften. Og til natmad.«

Sådan skriver Erik Høgh-Sørensen, regionsrådsmedlem i Nordjylland og folketingskandidat for Dansk Folkeparti, i en kommentar til Michael Kristiansens debatindlæg ’Man kan godt føre stram udlændingepolitik med en ordentlig tone’ i Altinget.

Information har ringet til den nordjyske politiker for at blive klogere på, hvorfor det lige netop er svinekød, som han ønsker på menuen på det kommende udrejsecenter i Stege Bugt:

»Jamen, det er, fordi jeg personligt synes, det smager godt. Det er jo en billig spise i den her tid, hvor svinekødspriserne er så lave, så det kan måske bidrage til økonomien. Jeg synes, at det i en tid, hvor vi taler meget om kulturel mangfoldighed, måske kunne være interessant for folk, der kommer til at bo på øen at spise den slags,« siger Erik Høgh-Sørensen. 

– Har dit ønske om at servere svinekød noget at gøre med, at dele af øens beboere formentlig vil være muslimer?

»Nej, det er det egentligt ikke. Jeg holder bare selv rigtigt meget af at spise svin.«

– Det kunne ikke være andre danske klassikere såsom klar suppe, rødspætte, kylling, øllebrød eller gammeldags oksesteg, man serverede?

»Det kan være hvad som helst. Folk skal jo have ordentlig mad – længere er den ikke. Altså, det skal være vitaminrig mad,« siger han og holder fast i, at svin er den billigste løsning, hvis der skal kød på bordet.

– Spiser du selv svin morgen, middag, aften og til natmad?

»Det er faktisk lige før i den her tid, ja, fordi det er så billigt. Hvis vi skal holde driftsudgifterne nede, så er svin altså en glimrende ting at have på menuen.«

Tonen er, som den skal være

I sit debatindlæg omtaler den politiske kommentator og tidligere spindoktor for Anders Fogh Rasmussen, Michael Kristiansen, at retorikken i udlændingepolitikken er blevet for hård over de seneste år.

Til det skriver Erik Høgh-Sørensen i sin kommentar, at »tonen i dansk politik er, som den skal være, og at den kan bidrage til resultater«.

Erik Høgh-Sørensen er overbevist om, at Lindholm-projektet vil betyde, at flere flygtninge vil forlade landet. Og når det kommer til de store driftsudgifter for Lindholm, er svaret, at det er en nødvendig omkostning i kølvandet på, at den »politiske elite« ikke i tide har grebet ind over for de »integrationsproblemer«, der er. 

»Det er måske et udtryk for, at man for længe har accepteret de her fritgående mordere, for det er jo det, der er tale om. Og det har så sine omkostninger at få dem mere afsondret, end tilfældet var på Kærshovedgård,« siger han.

Vi ringer af, og det står nu klart, at Erik Høgh-Sørensen vil holde driftsomkostningerne – der ifølge Finansministeriet løber op i 225 millioner årligt – til Lindholm nede ved at servere svin til alle dagens måltider.

Fem minutter senere ringer Erik Høgh-Sørensen dog tilbage med en tilføjelse: 

»Jeg kom lige fra det, men jeg vil lige tilføje, at man i bund og grund skal læse min kommentar som et humoristisk indspark. Jeg synes selv, der er en vis grad af ironi i det, jeg skriver på Altinget omkring Kristiansen og bedsteborgernes – jeg ved ikke, om man skal kalde det hykleri. Det er måske for hårdt apropos tonen – virkelighedsfornægtelse i det, Kristiansen skrev og i den generelle debat,« afslutter han.

Et udslag af hans humor

På Christiansborg er det også Dansk Folkepartis partitops opfattelse, at Erik Høgh-Sørensens kommentar i Altinget skal læses som ironi.

»Vi opfatter Erik Høgh-Sørensens udtalelse som et udslag af dels hans humor, dels en reaktion på de mange mildest talt hysteriske reaktioner på, at dybt kriminelle udlændinge skal placeres på Lindholm. Mere lægger vi ikke i dét,« oplyser Dansk Folkepartis presseafdeling i en skriftlig kommentar til Information.

I kommentaren understreges, at partiet ikke har planer om at blande sig i, om der bliver serveret gris eller ej. 

»Vi har ingen planer om at blande os i menuen på Lindholm, blot den ikke er dyrere end allerhøjst nødvendigt.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
Kim Folke Knudsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Så synes jeg, der skal serveres broccoli og brune ris hver dag i regionsrådet.

Jørgen Wentzlau, Thomas Tanghus, Anne Mette Jørgensen, Peter Tagesen, Kim Folke Knudsen, Ole Frank, Per Klüver, Raido Rafn, Lotte Schack, Bjarne Bisgaard Jensen, Egon Stich, Henriette Bøhne, Viggo Helth, Arne Lund, Søren Bro, Tommy Clausen, Allan Stampe Kristiansen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Tue Romanow, Karen Grue, Hanne Ribens, Rolf Andersen, Lillian Larsen, Steen K Petersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Jeg spurgte Kristian Thulesen Dahl om Erik Høgh-Sørensens udmelding og fik samme svar:
https://sites.google.com/site/artikleromlindholmoe/det-siger-de

Jeg bemærker, at DFs ledelse ikke tager afstand fra Erik Høgh-Sørensens bemærkning, og også at de holder en kattelem åben mht menuen: 'blot den ikke er dyrere end allerhøjst nødvendigt.'

Johanna Haas, David Breuer, Peter Tagesen, Kim Folke Knudsen, Tommy Clausen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Karen Grue og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar

Jeg forstår ikke, at man som voksne mennesker kan have så travlt med at genere andre. Det tyder faktisk på, at man ikke er voksen og ikke ved, hvad dette indebærer af respekt for andre menneskers ret til at leve, som de bestemmer sig til indenfor samfundets rammer.

Jørgen Wentzlau, Thomas Tanghus, Niels Duus Nielsen, Anne Mette Jørgensen, Thomas Christensen, Jørgen Wassmann, David Breuer, Kim Folke Knudsen, Tor Brandt, Per Klüver, Raido Rafn, Jan Weber Fritsbøger, Sven Elming, Bjarne Bisgaard Jensen, Lars Løfgren, Henriette Bøhne, Jesper Sano Højdal, Viggo Helth, Thorbjørn Thiesen, Benta Victoria Gunnlögsson, Mads Berg, Arne Lund, Søren Bro, Jens J. Pedersen, Tommy Clausen, Allan Stampe Kristiansen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Tino Rozzo, Carsten Mortensen, Anders Reinholdt, Per Langholz, Tue Romanow, Karen Grue, Hanne Ribens, Hans Larsen, Johanna Haas, Kirsten Lindemark, Rolf Andersen, Anne Eriksen, Lillian Larsen, Steen K Petersen, Anne Albinus, Torben Skov og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Udrejsecenter Lindholm Ø-projektet vækker opmærksomhed i udlandet. I Vordingborg i morgen aften får Folkemødet om Lindholm besøg af flere udenlandske medier bl.a. Time Magazine:
https://www.tveast.dk/artikel/folkemoede-om-lindholm-faar-international-...

Det som italienske medier hæfter sig ved er Inger Støjbergs retorik på Facebook 31.11.:
"De er uønskede i Danmark, og det skal de mærke!" der betegnes som 'crudele'/'grusom' i en italiensk artikel

The Vision omtaler 14.12.18 planen som 'skændig' og skriver, at Dansk Folkeparti er kendt for sin mangeårige jagt på indvandrere, en jagt der er så voldsom, at den italienske indenrigsminister Matteo Salvini, virker som en blanding af Nicola Fratoianni (Det Italienske Venstre) og Paven.

Anne Mette Jørgensen, David Breuer, Lars Jørgensen, Kim Folke Knudsen, Per Klüver, Bjarne Bisgaard Jensen, Lars Løfgren, Henriette Bøhne, Benta Victoria Gunnlögsson, Arne Lund, Tommy Clausen, Allan Stampe Kristiansen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Per Langholz, Karen Grue, Johanna Haas, Steffen Gliese, Kirsten Lindemark, Marianne Stockmarr og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Knud Chr. Pedersen

Når det tilsyneladende bedst skal kunne betegnes som en morsomhed med svin på menuen både morgen, middag og aften, kunne man jo ellers have fået det indtryk, at både regering og dets støtteparti alt i alt er en flok dumme svin.

Troels Brøgger, Jørgen Wentzlau, Anne Mette Jørgensen, Thomas Christensen, Bo Rosenkilde, David Breuer, Tommy Christensen, Per Klüver, Torben Siersbæk, Gert Romme, Bjarne Bisgaard Jensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Arne Lund, Jens J. Pedersen, Tommy Clausen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Tino Rozzo, Carsten Mortensen, Johanna Haas og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Er grænsen ikke nået nu? - Totalt plat og det dækker også alle dem, der medvirker til at tilintetgøre samfundet, som vi kendte det...
Alt der sker i politik er ego-interesser ført ud i livet under dække af statistikker og økonomi, et camouflage af spin og løgne. Medier og ellers seriøse kilder følger den talentløse underholdning på bekostning af befolkningen.

Jørgen Wentzlau, Anne Mette Jørgensen, Jørgen Wassmann, David Breuer, Bjarne Tingkær, Kim Folke Knudsen, Jan Weber Fritsbøger, Lars Løfgren, Jane Jensen, Viggo Helth, Benta Victoria Gunnlögsson, Mads Berg, Søren Bro, Tommy Clausen, Allan Stampe Kristiansen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Carsten Mortensen, Anders Reinholdt, Hanne Ribens, Johanna Haas og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Kirsten Lindemark

Sandt nok, at man bli’r hvad man spiser.

Jørgen Wentzlau, Anne Mette Jørgensen, Thomas Christensen, David Breuer, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Torben Siersbæk, Klaus Lundahl Engelholt, Benta Victoria Gunnlögsson, Arne Lund, Jens J. Pedersen, Tommy Clausen, Carsten Mortensen, Maj-Britt Kent Hansen, Erik Fuglsang og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

"nødvendig omkostning i kølvandet på, at den »politiske elite« ikke i tide har grebet ind"
Det må være overfor DF og IS.

Torben Siersbæk, Kenneth Jacobsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Tommy Clausen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Carsten Mortensen, Johanna Haas og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jørgen Lejf Hansen

Der er naturligvis tale om et fejlcitat. Det som DFs brave regionsmedlem fra Nordjylland i virkeligheden har udtalt - og muligvis i en helt anden kontekst - er: “Jeg er et svin morgen, middag og aften”...

Søren Veje, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Torben Siersbæk, Gert Romme, Johanna Haas og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Der er ingen tvivl: vi har nået et stadie, hvor åbenlys sadistisk fryd over at have den totale magt over andre mennesker går hånd i hånd med et åbenlyst udtalt og meget stærkt ønske om at ydmyge disse mennesker mest muligt. Som man ser det i totalitære regimer.
Hvis man som politiker mærker at man trods alt er gået over d grænsen hos potentielle vælgere, ja så var det hele bare for sjov...:
DF: jeg tror jer ikke over en dørtærskel og jeres rådne, umenneskelige "udlændingepolitik" - som I har eksporteret til V og S - er renlivet racistisk. Jeres såkaldte "udlændingepolitik" er en skamplet for ethvert demokrati.
Jeg tror også, det er ved at gå op for flere og flere blandt jeres egne vælgere.

Nis Jørgensen, Steen K Petersen, Kim Folke Knudsen, Steffen Gliese, René Arestrup, Per Klüver, Janus Agerbo, Jan Weber Fritsbøger, Anne Eriksen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jørgen Tryggestad, Lars Løfgren, Jane Jensen, Viggo Helth, Benta Victoria Gunnlögsson, Mads Berg, Allan Stampe Kristiansen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Christel Gruner-Olesen, Carsten Mortensen, Grete Bonde, Tue Romanow, Hanne Ribens og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Anders Reinholdt

@Peder Bahne
Det gør vi. For med hver eneste perfide udtalelse forsøger forsøger DF og ligesindede at rykke grænsen for hvad der kan siges - og ikke mindst gøres - indtil dehumaniseringen har nået en grad, hvor egentlige grusomheder bliver ignoreret, accepteret eller endog bifaldt. Historien viser at det ligger latent i os. Det må vi kæmpe mod. Men vi har åbenbart ikke gjort nok siden et forslag der blev betragtet som fuldkommen rabiat for 20 år siden nu er vedtaget.

Hvis du henviser til at opmærksomheden på DF og udlændingepolitiken skygger for andre - økonomiske problemstillinger, så vil jeg hævde at begge kampe er værd at kæmpe.

Viggo Okholm, Ole Frank, Steen K Petersen, Jørgen Wassmann, Kim Folke Knudsen, Steffen Gliese, Johanna Haas, Benny Larsen, Per Klüver, Janus Agerbo, Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Lars Løfgren, Henriette Bøhne, Jesper Sano Højdal, Hans Larsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Mads Berg, Arne Lund, Søren Bro, Tommy Clausen, Bjarne Andersen, Allan Stampe Kristiansen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

Hvad kan man forvente af de svin i DF, hele deres parti er noget griseri....

Anne Mette Jørgensen, Bo Rosenkilde og Torben Siersbæk anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Ja idioterne har kronede dage, men at italienerne hidser sig op er vist ægte hykleri. Forleden blev vi belært om at DK ikke kunne tillade sig at sende en familie tilbage til Italien da forholdene der er utålelige.
Jamen...

Anne Mette Jørgensen og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar

Høgh-Sørensen er det bedste bevis for, at man er hvad man spiser.
Igen kommer DF det betrængte landbrug til undsætning. Her rasler priserne på svinekød ned, bl.a. fordi stedse flere forbrugere vælger kødet fra, og/eller indfører kødfrie dage. Salget og priserne er ikke, hvad de har været, så derfor er det jo rart, at der står en DF'er klar til at slå på reklametromme for svinekødet.
Han har dog ikke fulgt særlig godt med, når han rask væk hævder, "at den »politiske elite« ikke i tide har grebet ind over for de »integrationsproblemer". Dermed ser han bort fra, den betydelige indflydelse DF har haft på landets asyl- og flygtningepolitik siden 2001. Uden DF's råben og skrigen, så var der heller ingen plads til en Støjberg, Marcus Knuth og Khader.
Og Høgh-Sørensens udsagn om "fritgående mordere" vidner om at afstumpet og uvidende syn på kriminalitet, og resocialisering. er der "mordere" iblandt, de der skal sendes til Lindholm, så har de jo udstået deres straf, og kan derfor ikke holdes indespærret længere. Staten lader vel ikke mordere rendt frit omkring, hvis ikke de har udstået deres straf. Desuden er der tale om en blandet skare, der er fx en iraner iblandt, der blev dømt for at have været hashvagt på Christiania, mens andre er dømt for berigelseskriminalitet osv.
De afviste asylansøgere er nok nogle slemme drenge, men fritgående mordere - no way. Men udsagnet er i tråd med DF's forsøg på at piske en frygtstemning op, og sende endnu flere vælgere i favnen på Frikadellepartiet.

Niels Duus Nielsen, Mads Berg, Kim Folke Knudsen, Steffen Gliese, Johanna Haas, Eva Schwanenflügel og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Dansk Folkepartister skal tvinges til at mødes med anderledes tænkende og spise sammen med den hver dag, morgen middag og aften.
Inger Støjberg mener, at Irans skal indrette sig efter hende, men hun skal ikke tage hensyn til dem.
Martin Henriksen skulle spise lidt færre grisefrikadeller, da man bliver det, man spiser.
Det er utrolig beskæmmende, at der er folkevalgte, der opfører sig på den måde. De påberåber sig Kristendommen, men noget så ukristent som DF skal man ellers lede længe efter.
I det mindste skulle de folkevalgte lære lidt om etik og menneskeforståelse for at kunne vælges.
Danmark kan ikke være bekendt at have sådanne mennesker til at repræsentere sig. Jeg er flov.
Tidligere tog jeg ud i Verden og holdt foredrag om, hvor gode vi var i Danmark til at respektere hinanden og andre.
Nu kunne jeg tage ud og holde foredrag om, at man i hvert fald ikke skal gøre som nogen gør i Danmark.

Anne Mette Jørgensen, Mads Berg, Johanna Haas, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar

Lad dog være med at kommentere disse sygeligt perverse udtalelser, for det eneste disse svagt fungerende personer ønsker, det er debat og omtale. Uden omtale dør det såkaldte parti en stille død, og ingen kommer til at savne dem, for de har åbenbart slet ingen konstruktiv politik overhovedet.

Brug i stedet tiden og energien til at vurdere, hvem der viser tegn på en god og konstruktiv politik, der kan samle landet og udrydde den sociale skævvridning af borgerne.

Anne Mette Jørgensen, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Carsten Hansen, Lillian Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Eriksen og Søren J anbefalede denne kommentar

Jamen dét er da en fortrinlig måde at komme af med div. df'ere på - selvom kannibalisme jo egentlig er ulovligt, men når forslaget kommer fra egne rækker, så... ;-))

Niels Duus Nielsen og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar

@ Erik Jakobsen,

Jeg ved egentlig ikke, hvad det reelle formål med Lindhold-fangeøen er. Men Strafudmåling foretages i hvert fald af domstolene alene. Og domstolene skal være totalt uafhængige af både politikere (lovgivere) og justitsmyndighederne (udøvende).

Og jeg tror stadig, at de danske juridiske dommere er helt uafhængige.

Til gengæld har jeg stor tvivl om de såkaldte lægdommeres uafhængighed af alt andet end lovene og lovmæssige præcedens. Disse lægdommere, der faktisk er ikke-juridiske civile borgere, skal jo se helt bort fra evt. holdninger i samfundet. Og i øvrigt skal de være demografisk repræsentative for hele samfundet, - det vil sige, alder, civilstand, erhverv, uddannelse og så videre, men det jeg har set, er typisk ældre mænd. Desuden må det da være et stort problem omkring den politisk uafhængighed, da de faktisk udpeges af vælgerforeningerne, og det betinger jo, at de er medlem af et bestemt politisk parti.

Niels Duus Nielsen, Anne Mette Jørgensen, Bjarne Tingkær, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Fornemt, at ingen er forfaldet til at "trække nazikortet". Vi er jo alle humane og vil kun det bedste for alle medmennesker - i hvert fald i Danmark - i hvert fald danske statsborgere - i hvert fald svinespisere.
Hvor jeg dog skammer mig over at der er et parti i Folketinget, der så konsekvent forfølger anderledes tænkende og troende.
FØJ!

Niels Duus Nielsen, Anne Mette Jørgensen, Mads Berg, Kim Folke Knudsen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Gert Romme og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar

Vi må vist alle berede os på at sluge nogle kameler i fremtiden. Holdkæft-bolscher til dessert, det ekstra S leveret af Mette Frederiksen A/S

Jens Thaarup Nyberg

Erik Høgh-Sørensen må være en stor mand, når han skal serveres morgen, middag, aften og til natmad, året rundt.

Bjørn Pedersen, Anne Mette Jørgensen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

"Jeg ved egentlig ikke, hvad det reelle formål med Lindhold-fangeøen er."
At skaffe stemmer, blandt de rigtige vælgere.

Gert Romme -
lægdommere udpeges IKKE af vælgerforeningerne- det er vist ved at være længe siden, det var sådan.
Man sender såmænd bare en ansøgning til kommunen om at komme på den liste, de udpeges fra.
De få krav : valgret og ren straffeattest.

Jens Thaarup Nyberg

"Og jeg tror stadig, at de danske juridiske dommere er helt uafhængige."
Højesteret har fældet, dom over to somaliske forældre, beskyldt for at lade deres døtre omskære, på ufuldstændigt grundlag - en racistisk dom.

Niels Duus Nielsen, Anne Mette Jørgensen, Steffen Gliese og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

@Jens Jeg kan ikke læse det ufuldstændige grundlag ud af dette. Hvor har du fundet det?
"Forældrepar, der havde ladet to døtre omskære, straffet med 1½ års fængsel

T1 og T2 var i landsretten dømt for under en ferie i Afrika at have ladet deres to døtre på 8 og 15 år omskære. Omskæringen var for begge pigers vedkommende en såkaldt kategori II-omskæring, hvor den yderste del af klitoris og dele af de småskamlæber var blevet bortskåret.

Højesteret fandt, at der ved straffastsættelsen som skærpende omstændigheder skulle lægges vægt på, at pigerne var mindreårige og særdeles værgeløse, samt at de tiltalte ved at lade pigerne omskære, havde tilsidesat den særlige omsorgspligt, der påhvilede dem som forældre. Der skulle endvidere lægges vægt på, at omskæringen måtte antages at være planlagt, og at de tiltalte måtte antages at være klar over, at de ved omskæringen kunne påføre deres døtre alvorlige, livsvarige fysiske og psykiske skader.

Som formildende omstændigheder skulle der lægges vægt på, at omskæringen formentlig var foretaget på et sygehus og på en måde, som ifølge Retslægerådet betød, at der var sket en pæn opheling uden synligt arvæv, og at der ikke umiddelbart kunne forventes gener eller smerter ved seksuallivet.

Højesteret fandt på den baggrund, at straffen skulle fastsættes til fængsel i 1½ år. Der var ikke grundlag for at udvise T2, der var somalisk statsborger, da udvisning ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

Landsretten var nået til et andet resultat for så vidt angår straffastsættelsen."

Kim Folke Knudsen

Hr. Høgh Sørensen DF må gerne divertere mig med hans menukort.

Jeg holder meget af Flæskesteg, Rødkål, dampende gule Kartofler, brunede Kartofler og brun sovs.

Men det er lidt sært det her.

Hvorfor skal en politiker diktere menukortet på en af Statens institutioner, som Hr. Høgh Sørensens parti DF med stor iver er ved at oprette på øen Lindholm.

Vi andre blander os ikke i Christiansborg menukort eller i Finansministeriets kantine udbud af mad og retter.

Medens hele Verden taler om klima og ulighed, så bruger det mest magtfulde parti i Danmark DF, der er bestyrer for snart to Marionet Teatere sin tid på at sammensætte menukortet på Øen Lindholm.

VLAK Marionetteater med de nu helt skindøde liberale og borgerlige standpunkter.

Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti ligner mere og mere en flok kalkede lig efter 4 år i DF´s nationalistiske vridemaskine. Den sidste liberal dråbe er forsvundet ud af de to partier og det tredje parti har glemt deres social konservative rødder i fortiden.

Det " Røde Marionet Teater ", hvor Fru Frederiksen glæder sig til hovedrollen som børnenes Julemand MK " Børnenes Minister " men AK, hvem er det som bestyrer mit budget det er såmænd Hr. Thulesen Dahl DF.

Kunne vi ikke få DF´s synspunkt om menukortet i de asyllejre som DE FORENEDE DANSKE FOLKEPARTIER (S+DF) efter deres egen plan vil oprette i Mellemøsten. Det går lidt trægt med realiseringen af denne plan, men komme tid komme råd.

Skal der serveres Flæskesteg med hele sortimentet der ?

og nu hvor vi er ved det sorte mareridt om alle de kriminelle som render frit rundt i Danmark ( vel og mærke efter udstået straf i fængslet ).

Hvad med de hvide kriminelle, som har udstået deres fængselsstraf og som nu kan bo hvor som helst i hele Kongeriget. Skal de ikke også interneres på en opdragelseslejr lad mig se, hvad med øen Anholt var det ikke noget for DF med at gå i byen med dette forslag til den næste Finanslov.

Det 'mest læste' og heftigt omdiskuterede er bare et plat 105% forudsigeligt fnis af dem der findes 13 på dusinet af ?
Jasgu... men ang. at stedets evt. kommende klientel skulle have 'udstået deres straf' (i.e. udvisning af landet), så er den formelle virkelighed deromkring, at var det omstændigheden, som adskillige synes at have opfattelsen af, så var de her jo slet ikke - på disse rettighedsløse og åbenbart vittighedsinviterende præmisser. Doh ?

Hr. Høgh Sørensen er åbenbart en meget venlig mand der ønsker at beboerne på Lindholm skal nyde hans ynglings mad dagligt?
Han skal have tak for at have mindet os om hvilket typer DF rummer, hvis vi skulle have glemt det. Disse tilsyneladende venlige folk med knive i ærmerne.

Johanna Haas, Ole Frank, Mads Berg og Tino Rozzo anbefalede denne kommentar

De tumpede DF'ere har sgu da heller ikke nogen hæmninger.
I de gode, gamle dage var den type idiotiske ondskab blevet kvalt i fødslen.

Johanna Haas, Mads Berg og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

@Jens

Jamen det må jeg selvfølgelig tage til efterretning. Virker dog absurd, at retten kan afsige en kendelse på et så lemfældigt grundlag.

Torben Siersbæk

@Herdis Weins og Gert Romme.

Lægdommere har ALDRIG været UDPEGET af vælgerforeningerne!

Kommunalbestyrelsen udpeger et "grundlisteudvalg" (og bl.a.landets største kommune har f.eks. et grundlisteudvalg), der udarbejder en "grundliste" med navne på de personer, der kan fungere som lægdommere,og derudfra hentes de personer, der skal fungere i retterne.
Det, der er interessant er, hvem der leverer navne til dette grundlisteudvalg. Og det er her de politiske partier er blandet ind, idet det er dem, der typisk leverer navnene.
Hvis man selv melder sig som interesseret, bliver ens navn videresendt til grundlisteudvalget, og der bliver det kontrolleret, om man opfylder betingelserne.

Kravene til at komme på grundlisten er dog slet ikke så beskedne, som Herdis angiver. Men man kan meget let finde bedre oplysninger med en meget enkel søgning på nettet (tip: Prøv domstolsstyrelsen...).

Jens Thaarup Nyberg

John S. Hansen
Well, det virker vel ikke så absurd, den frådende racisme i det danske samfund taget i betragtning.

Anne Mette Jørgensen

Hvorfor beskylde dommen for at være racistisk?
som jeg har hørt i P 1 er der tale om, at jurister ikke har været vågne. En af de mest erfarne gynækologer i verden har undersøgt begge piger og fundet, at de ikke er omskårne.
At man sætter en børnelæge og 2 retsmedicinere, som sekundanter til at undersøge pigerne kan ses som racisme, men også som fordomme eller direkte dumhed.
Håber at deres forældre slipper for videre straf og de får en erstatning.
Der er tale om justitsmord.
Til svinekød og DF.
Lad endelig DF fortsætte deres had og idioti.
Til Sidst dør de af had med deres forhåbentlige få psykopater som følger dem.
Selv den mest forbenede klovn vil jo stå af.
Jeg er flov over, at være dansker i flere generationer. At jeg så opgiver at forstå spiseregler i forhold til gamle bøger er en anden historie.

Torben Siersbæk -
jeg ved godt , det var læse-let udgaven, jeg beskrev.
Mit hovedærinde var egentligt at imødegå Gert Rommes opfattelse af, at lægdommerne udvælges blandt medlemmer af de politiske partier :-)

Niels Duus Nielsen

Torben Siersbæk: "Fornemt, at ingen er forfaldet til at "trække nazikortet"."

Okay, så gør jeg:

Prøv at forestille jer, at fx israelerne besætter Europa og indfører apartheid også i Danmark.

Hvem ville bakke op om besættelsesmagten og udføre det beskidte arbejde, så som at finde og internere arabere i danmark, i særdeleshed palæstinensere? Kunne man forestille sig medlemmer af DF stå i spidsen for denne indsats?

En mand som Søren Espersen er stor tilhænger af den måde, israelerne holder lov og orden på i Israel, det var jo ham, der forklarede os, at det kan være nødvendigt at bombe kvinder og børn. Og kan man forestille sig en mand som Martin Henriksen deltage i en modstandsbevægelse, som kæmper for muslimers ret til at nyde et godt liv her i Danmark?

Bemærk, jeg siger ikke at Israel er en nazistisk stat, blot hævder jeg, at det er indskrevet i landets Grundlov, at Israel skal være en etnisk ren stat. Og jeg siger heller ikke, at DF er et nazistisk parti, blot at deres retorik og handleplaner bringer mindelser om kollaboratører og Frikorpsfolk.

Ligefrem at tvinge muslimer til at spise svinekød kan jeg ikke finde historiske paralleller til, medmindre DF godt ved, at muslimer ikke spiser svin, hvorfor det bare en en fancy måde at sulte dem ihjel på.

Flemming Andersen

Johanna Haas Jeg tror faktisk du har en pointe i at det kan være farligt at dehumanisere grupper af mennesker, eller i bedste fald udtryk for en udemokratisk holdning.
Det kan jo medføre ganske alvorlige spændinger i samfundet, hvis nogle grupper forsøger at undertrykke andre grupper, eller nægter at anderkende andre menneskers erfaringer hvis de ikke stemmer med egen overbevisning eller ideologi.

Hvad mener du iøvrigt med at dem du ikke kan lide er primitive, sadister, hånlige og unormale??

Jens Thaarup Nyberg

Anne Mette Jørgensen
"Den oprindelige undersøgelse af pigerne, som ligger til grund for dommen, er foretaget af en børnelæge fra Odense Universitetshospital i samarbejde med to retsmedicinere. Ingen Af Dem Havde Før Undersøgt Omskæringssager, fremgår det af retssagen."

alligevel ser vi følgende forløb:

"...
Februar 2016: Forældrene tager pigerne til Mølholm Privathospital og får pigerne undersøgt. De får den vurdering, at der “ikke er tegn på, at pigerne er omskåret.”
April 2017: Byretten i Kolding afsiger dom. Begge forældre får halvandet års fængsel. Sagen ankes til Landsretten.
Juli 2017: Forældrene tager pigerne til en undersøgelse hos en gynækolog i Frankfurt. Gynækologen skriver, at der “ikke er tegn på omskæring” hos de to piger.
Oktober 2017: Vestre Landsret afsiger dom. Begge forældre får nu forkortet deres fængselsstraf til ni måneder. Sagen ankes til Højesteret.
December 2017: Procesbevillingsnævnet giver BEGRÆNSET tilladelse til at føre sagen ved Højesteret, hvor kun spørgsmålet om straffen må genoptages - ikke selve skyldsspørgsmålet.
Maj 2018: Højesteret afsiger dom. Ligesom i Byretten idømmes forældrene halvandet års fængsel hver. ... "
https://www.dr.dk/nyheder/indland/foraeldre-faengslet-omskaere-doetre-de...

Flemming Andersen

Jens Thaarup Nyberg

Nu er det jo hverken synspunkter eller argumenter der præger denne tråd, men den fælles tam tam og humorforladte forargelse der luftes.
Ikke for at debattere eller påvirke, men for at bekræfte hinanden i trosbekendelsen.

Sider