Nyhed
Læsetid: 3 min.

Nye tal: Driftsudgifter på øen Lindholm vil mindst være 1,8 mio. kr. pr. udlænding i 2022

Et udrejsecenter på øen i Stege Bugt til bl.a. udlændinge på tålt ophold vil minimum være 1,8 million kroner pr. person i 2022. Det viser nye tal fra Finansministeriet
Et udrejsecenter på øen i Stege Bugt til bl.a. udlændinge på tålt ophold vil minimum være 1,8 million kroner pr. person i 2022. Det viser nye tal fra Finansministeriet

Ritzau Scanpix

Indland
5. december 2018

Med fredagens finanslovsaftale blev det klart, at regeringen og Dansk Folkeparti i de næste fire år er klar til at bruge 759 millioner kroner på at etablere et nyt udrejsecenter for op til 125 udlændinge på øen Lindholm.

Nu har Finansministeriet løftet sløret for, hvad de mange millioner kroner mere konkret skal bruges til. Af de 759 millioner kroner skal 210 millioner bruges på etableringsudgifter i år 2020, heriblandt etablering af bygninger (145 millioner kroner) og etablering af infrastruktur og forsyning (55 millioner kroner).

De øvrige millioner skal bruges på driften. Men driftsudgifterne viser sig også at blive betydelige. I år 2022 vil driftsudgifterne ifølge Finansministeriet således beløbe sig til 225 millioner kroner.

Sat i forhold til, at det kommende udrejsecenter maksimalt skal kunne rumme 100 udlændinge samt en bufferkapacitet på 25, vil stykprisen pr. udlænding altså være 225.000.000 kroner divideret med 125 udlændinge lig med 1.800.000 kroner for hver. Den pris er endda på betingelse af, at kapaciteten udnyttes til det maksimale.

Det koster dermed 1,8 millioner kroner pr. udlænding på Lindholm, mens Udlændingestyrelsens gennemsnitlige årlige udgifter pr. udlænding på Kærshovedgård udgør 250.000 kroner. Disse tal er dog ikke direkte sammenlignelige med tallene for Lindholm, bl.a. fordi der på Kærshovedgård er placeret andre udlændinge end de 87, der skulle anbringes på Lindholm, hvis centret var klar til at tage i brug lige nu.

Tallene om udgifterne til Kjærshovedgård kommer fra presseafdelingen i Udlændinge- og Integrationsministeriet, der i en mail tilføjer, at der ud over den kvarte million kroner pr. årsanbragt udlænding på Kærshovedgård også må lægges »politiets udgifter til de tryghedsskabende tiltag både i og udenfor udrejsecenteret«.

På et samråd tirsdag sagde udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) om udgifterne på 1,8 million kroner for hver udlænding, at »ja, det er dyrt. Og ja, rigtig mange penge går til polititilstedeværelse«, mens hun samtidig sagde, at det var hver en krone værd. »Jeg har ingen problemer med at finansiere de her og de penge, der bliver brugt,« sagde ministeren.

Mattias Tesfaye (S) mener, at det er »meget, meget dyrt. Det svarer til 5.000 kroner i døgnet. Findes der overhovedet så dyre hoteller i Danmark«, som han spørger i en mail:

»Vi kommer til at undersøge dette grundigt. Det er vores fælles skattekroner.«

Holger K. Nielsen (SF) finder beløbet på 1,8 million kroner pr. udlænding i 2022 »eksorbitant«.

»Man bruger kolossalt mange penge på at flytte et problem fra en del af landet til en anden del. De penge kunne alternativt være brugt til mange andre ting,« siger han.

12 millioner til færgen

De eksisterende bygninger på Lindholm har været brugt til at fremstille og teste vacciner mod bl.a. mund- og klovsyge, men oprydningen og rengøringen – den såkaldte dekommissionering – står Danmarks Tekniske Universitet for.

Det er uvist, hvad udgifterne vil beløbe sig til, men DTU’s presseafdeling oplyser, at udgifterne hertil tages fra universitetets driftsbudget, og oprydningen har været planlagt længe før finansloven. Det bekræftes af Finansministeriet, at udgifter til dekommisioneringen ikke indgår i de 759 millioner kroner.

Ifølge finanslovsaftalen skal indkvarteringen af udlændingene på Lindholm være overstået inden udgangen af 2021. Det år vil driftsudgiften være 200 millioner kroner, hvoraf Udlændingestyrelsen bruger 49 millioner, Kriminalforsorgen bruger 74 millioner, mens politiet bruger 77 millioner. I Udlændingestyrelsens årlige driftsudgifter indgår bl.a. 12 millioner kroner til den færge, der skal sejle udlændinge og personale til og fra øen fra havnen i Kalvehave på Sjælland.

Året efter vil driftsudgiften som nævnt løbe op i 225 millioner kroner, hvoraf Udlændingestyrelsen bruger 67 millioner, kriminalforsorgen 71 millioner og politiet 87 millioner.

Kriminalforsorgen vil være operatør af centret, fremgår det af finanslovsaftalen. Desuden vil politiet være til stede på Lindholm døgnet rundt, og der skal etableres »detentionsfaciliteter«, hvor udlændinge kan opholde sig i kortere tid, »indtil de kan transporteres væk fra øen«.

Endelig skal der etableres »en tryghedsskabende polititilstedeværelse omkring færgelejet i Kalvehave« samt sikres et meroptag på Politiskolen, så ordensmagten får de nødvendige ressourcer til at varetage opgaven »på og omkring Udrejsecenter Lindholm«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jørgen Lejf Hansen

Jamen ingen kvaler, Skatteborgerne betaler.
Et oppustet problem, der kun har til formål at fodre den indre svinehund i DF vælgerskare.

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/midtvest/politiinspektoer-ikke-mere-...

Carsten Wienholtz, Jørgen Vogelius, Carsten Mortensen, Werner Gass, Steen K Petersen, Christian Schönbeck, Benta Victoria Gunnlögsson, Bjarne Jensen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas, Flemming Berger, Mandatar Torben Wilken, Tue Romanow, Peter Beck-Lauritzen, Jens J. Pedersen, Søren Nielsen, Hans Larsen, Mogens Holme, Ruth Gjesing, Anne Eriksen, Tommy Clausen, olivier goulin og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Det bliver ikke til noget. Hvis DF ved næste valg får stemmer nok til at plante Løkke (manden der vil være statsminister for enhver pris) på taburetten igen, vil der efter et passende stykke tid blive konkluderet, at man desværre ikke kan risikere at benytte øen af hensyn til dansk landbrug.

I øjeblikket bliver der kontrolleret døde dyr for mund- og klovsyge, rabies og svinepest i laboratorier i bygningerne, og inden nogen kan anvende bygninger m.m. skal det hele renses meget grundigt. Da staten selvfølgelig skal sætte denne rengøring i udbud, vil vinderen af udbuddet blive et italiensk firma med underbetalte østarbejdere eller portugisere. Disse vil formodentlig ikke have erfaring med den form for rengøring men kun rengøring af isbokse. Så hvis man skulle være tåbelige nok til at gå videre med projektet, vil man efter kort tid have et udbrud af mund- og klovsyge eller svinepest som lægger landbrugseksporten i ruiner. Så "desværre" - DF-vælgere, I blev fuppet igen, igen , igen.

Henrik Madsen, Berith Skovbo, Carsten Wienholtz, Werner Gass, Steen K Petersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Elisabeth Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Allan Stampe Kristiansen, Christel Gruner-Olesen, Mandatar Torben Wilken, Tue Romanow, Kim Folke Knudsen, Peter Beck-Lauritzen, Lillian Larsen, Annemette Due, Mogens Holme, Ruth Gjesing, Tommy Clausen, Grethe Preisler, olivier goulin, Anne Eriksen, Jesper Sano Højdal, Henning Kjær og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Thomas F. Borgen og hans russiske Putin-fætter-venner er udlændinge...

Carsten Mortensen, Oluf Husted, Bjarne Frederiksen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Nu har Dansk Folkeparti jo lige hjulpet regeringen med at spare på kommunernes sociale aktiviteter og omkostninger. Så de har været forudseende, og har skaffet pengene fra kommunernes budgetter.

Carsten Mortensen, Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel, Oluf Husted, Peter Beck-Lauritzen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar

Ja, DF måtte jo også give sig/ acceptere dette udgiftsloft, det var vist ikke deres æg.
Og - deres folkeskoleordfører vil ikke diskutere skole i finansministeriet. Lad de rette modtagere få æren, bare for en gangs skyld...
Finder også det er for meget, dette parti - men det synes som om, at ALT negativt er deres gøren :)

Grethe Preisler

Man bliver da efterhånden lidt slap i forargelses-fjederen, men enfin.

Det var så det skålpund kød til 759 mio. kroner fordelt på fire finansår, 'Danmarks bedste politiske håndværker Lars Løkke Rasmussen' (ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg) måtte aflevere til formanden for sin regerings parlamentariske støtteparti for ikke at blive tvunget til at 'udskrive folketingsvalg i utide på finansloven'.

Gad vide, hvad og hvem de øvrige kandidater til statsministerposten havde været villige til at forhandle sig rette med dansk fjolleparti om at ofre for at blive hængende på taburetterne i hele valgperioden .... *-*

Berith Skovbo, Carsten Mortensen, Werner Gass, Bjarne Bisgaard Jensen, Mogens Holme, Benta Victoria Gunnlögsson, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas, Flemming Berger, Jens J. Pedersen, Gert Romme, René Petersen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Det vides ikke - min fantasi kan ikke følge med længere...
Folketingsvalg - det bliver vel den sidste dag, før det er en tvangshandling. Øvrige kandidater kniber det nærmest ligeså meget med - quelle surprise.

Carsten Mortensen, Werner Gass, Benta Victoria Gunnlögsson, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Oluf Husted anbefalede denne kommentar

Før 2016 boede de omtalte udlændinge på Center Sandholm eller på Sjælsmark Kaserne tæt på, som det hed dengang man ville flytte dem til Kjærshovedgaard, fornøjelser og København. Dvs, før 2016 havde de meldepligt, men for at være ufarlige. Men som Inger Støjberg udtalte dengang:

”Hvis man skal rejse ud af Danmark eller er her på tålt ophold, er det jo ikke meningen, at man skal have et nogenlunde almindeligt familieliv.”

Så både beslutningerne om Kjærshovedgaard og nu øen Lindholm er bare Venstre som vil være det til alle tider mest lede parti..........

Carsten Mortensen, Werner Gass, Elisabeth Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Palle Bendsen, Peter Beck-Lauritzen, Jens J. Pedersen, Jesper Sano Højdal, Gert Romme og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Hvis/når? Thomas Borgen bliver dømt for 1.500.000.000.000 kr's hvidvaskning, så lad ham og alle andre dømte, fra finansverdenen, få store bøder, samt samfundstjeneste på asyl-centrene, begyndende på de eksisterende, med kulmination på Lindholm.

Der er brug for køkkenpersonale o.l. da de "indsatte" ikke selv må deltage i praktisk arbejde.

Carsten Wienholtz, Carsten Mortensen, Werner Gass, Benta Victoria Gunnlögsson, Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Thomas Østergaard

Beregningerne tager ikke højde for at Løkkefonden vil tilbyde at opbevare udlændinge for kun 1.5 mio kr./år, oven i købet samtidig med at de løftes adskillige lærningsår via patentbeskyttede og evidensbaserede læringsmetoder.

Øen er da velvalgt til en KZ lejr. Moderne laboratorier til medicinske forsøg og rigelig krematoriekapacitet. Hvad kan man ellers ønske sig? Der skal selvfølgelig være bevæbnede vagter til at holde orden. Og så siger man at historien ikke gentager sig.

Carsten Mortensen, Werner Gass, Elisabeth Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Bjarne Jensen, Tommy Clausen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Klaus Nielsen, Christel Gruner-Olesen, Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Michael Andresen

Man flytter et problem fra Venstres kernevælgere til Socialdemokratiets kernevælgere. Prisen er ligegyldig, da statskassen betaler.

Berith Skovbo, Carsten Wienholtz, Werner Gass, Bjarne Bisgaard Jensen, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Når blot Tullemand og Grissebassen får lov til at stå frem og sige: Vi gjorde det igen.
At DF så gør sig skyld i, at regeringen vedtager at lave psykisk terror på nogle mennesker. En psykisk terror, der angiveligt fører til selvmord (ca. 40% i Australien) og resten kommer til at lide af posttraumatisk stress. Alt i alt bliver disse mennesker aldrig i stand til at leve et normalt liv. Det betyder ikke noget, blot DF's indre svinehund bliver fodret med diverse uhumskheder.
Det er efter mange eksperters mening psykisk tortur at sende mennesker ud i isolation.
DF sammen med regeringen står til en politianmeldelse for intentionel tortur.

Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Carsten Mortensen, Werner Gass, Benta Victoria Gunnlögsson, Johanna Haas, Tommy Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Ifølge Berlingske Tidende er forsøgsstationen Lindholm benyttet til at teste syge dyr for mund- og klovsyge, rabies samt for svinepest.

En anvendelse af forsøgsstationen til andre formål vil kræve en omfattende rensning af området for bakterier og virus. Der er derfor ikke offentlig adgang til øen Lindholm.

Var det ikke DF, der havde så travlt med deres svinehegn nede ved den tyske grænse, selvom ingen kan være sikker på at et vildsvinehegn holder svinepest ude af landet. Pestvirus kan komme ind i Danmark via inficeret kød eller via biler, som har transporteret kvæg.?

Nu er DF så parat til at lade en ø, der har været forsøgsstation for syge husdyr være befolket med personale og flygtninge til et udrejsecenter. Vanviddet i partiet DF´s dispositioner og hos dets stupide danske vælgere kender ingen grænse.

Men bevares: Vi kan jo indrette et desinfektionscenter i Kalvehave, hvor alle passagerer til og fra øen Lindholm skal igennem en bakterietest for virus fra svinepest hundegalskab (rabies) og mund og klovsyge.

Jeg anbefaler oppositionspartierne Alternativet, Enhedslisten, SF, Det Radikale Venstre at tage denne sag op i Folketinget. Der må være en forundersøgelse af om øen overhovedet er egnet til at være beboet med personer. Miljøministeren må redegøre for, hvorledes forsøgsstationens virus og bakterier fjernes fra øen.

Link til Berlingske Tidende artikel om øen Lindholm DTU´s forsøgsstation for husdyr og kvæg.
https://www.berlingske.dk/danmark/intet-drikkevand-og-voldsom-smittefare...

Carsten Wienholtz, Jørgen Vogelius, Werner Gass, Elisabeth Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Johanna Haas, Tommy Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Således ser DF og regeringspartierne La, K og V ud til at være uansvarlige overhovedet.
Moradset bliver værre og værre.

Tiden er kommet til et folketingsvalg, så vi kan få ryddet lidt op i mudderet.

Werner Gass, Elisabeth Andersen, Johanna Haas, Tommy Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

42 mio til elbiler - 760 mio til at mishandle mennesker, hvis ressourcer kunne bruge konstruktivt.

I en tid, hvor der mangler billige boliger, nedrives gode boliger og uden at nye anvises - en ufattelig forvaltningsskandale i sig selv. For at løse sociale problemer skabes de i stedet.

Hvor har forvalterne parkeret hjernen? Det er jo den skinbarlige galimatias, som de præsenterer.

Lillian Larsen, Per Torbensen, Carsten Mortensen, Werner Gass, Elisabeth Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Johanna Haas, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Arne Thomsen, Christel Gruner-Olesen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Michael Andresen

@Randi Christiansen. Enig i at det er penge ud af vinduet, som kunne bruges meget bedre. Men at omtale de pågældende mennesker som ressourcer for samfundet er håbløst. Der er tale om mordere, voldtægtsforbrydere, narkosmuglere og overfaldsmænd. De har intet at gøre i Danmark.

Jens J. Pedersen

Michael Andersen
Siden du er så vidende om mennesker og deres adfærd, kan du så ikke redegøre for, hvorfor disse mennesker er kommet i den situation.
Nord for Irland ligger nogle øer, hvor man sendte kriminelle ud for mange år siden, men det var øer, der lignede et normalt øsamfund i størrelse. Efter nogle år blev det et helt normalt samfund men nogle få kriminelle.
Du har dømt disse mennesker på forhånd! På hvilken baggrund?

Carsten Wienholtz, Niels Duus Nielsen, Werner Gass, Benta Victoria Gunnlögsson, Eva Schwanenflügel, Randi Christiansen, Arne Thomsen, Mandatar Torben Wilken og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar

Oluf Husted, Thomas Borgen bliver med garanti ikke dømt for hvidvask. Der er ikke rejst sigtelse mod enkeltpersoner – kun imod banken.

Søren Clausen,

Du får desværre nok ret, Mærsk tillader ikke, at deres overbetalte "dukker" kommer i fængsel.

Dog går SØIK's andet efterforskningsspor ud på at sigte enkeltpersoner i U-danske Bank.

DF's politiske initiativer bliver mere og mere gakkede i deres bestræbelse på at holde overbudskarusellen i gang. De har helt sluppet jordforbindelsen de seneste år med skildvagter og svinehegn ved grænsen, ridende politi - og nu denne fængselsø

/O

Trond Meiring, Berith Skovbo, Lillian Larsen, Randi Christiansen, Niels Duus Nielsen, Werner Gass, René Arestrup, Bjarne Bisgaard Jensen, Elisabeth Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Johanna Haas, Lise Lotte Rahbek, Tommy Clausen, jørgen djørup, Eva Schwanenflügel, Palle Bendsen og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar
Michael Andresen

Jens J. Pedersen
Jeg har ikke dømt dem. Det har de danske domstole. Og ud over fængselsstraffe er de også idømt udvisning fra Danmark.

Jens J. Pedersen

Michael Andersen
Prøv lige at læse dine udsagn igen.

Michael Andresen

Vi snakker om udvisningsdømte kriminelle. Ikke almindelige afviste asylansøgere.

Oluf Husted, Jeg har ikke kendskab til juraen, men er fra folk der kender mere til bankverden og lovgivning blevet fortalt, at forholdene er begået før man strammede hvidvaskloven og næppe er noget at komme efter hvad angår enkeltpersoner. Men det kan advokater sikkert tjene en masse penge på at diskutere. Når du nævner Mærsk så har Berlingske/danske bank tilhørt samme 'kreds', men det er trods alt dem som har gravet mest i sagen. Hvad angår politikere synes jeg til gengæld at de over en bred kam optræder som hyklere. Rasmus Jarlov, Brian Mikkelsen mfl. har f.eks. været langt fremme i skoene med kritik af Danske Bank, men dels er det jo dem som har været med til at udforme de love, som gør det svært at straffe andre end selskabet. Dels rammer man nu en masse aktionærer, som har været uvidende og hverken har kunnet sige fra eller til, altså rigtig mange hr og fru danmark med deres mere eller mindre påtvungne pensionsopsparinger – og så har det jo kun kunnet ladet sig gøre, fordi flere regeringer har sparet så meget på kontrollen. Politikerne harcelerer og skal genvælges - de direkte ansvarlige i banken får gyldne håndtryk.

Søren Clausen,
AT Berlingske har det meste af æren for at grave hvidvask-forbrydelsen frem, er spændende og beundringsværdig, men avisen forlod nu den indspiste "kreds" omkring MÆRSK, Carlsberg og DB, da
disse solgte deres aktier i Berlingske, efter at Berlingske journalisterne, Christian Jensen og Karl Erik Staugaard skrev en bog om hvordan MÆRSK og DISA tjente mange penge på tyskerne under 2. W.W.

Måske kan du læse historien her:
https://www.kommunikationsforum.dk/Profiler/ProfileFolders/anne-clausen/... ellers: Google løs selv!

Carsten Wienholtz, Per Torbensen, Carsten Mortensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ingen penge til miljø og klima, 'omprioriteringsbidraget' skal fortsætte med at skrælle lag af velfærden og der skal afgiftlettes for en halv milliard kroner på øl og vin, sommerhuse, privatfly og lystyachter. Integrationsydelse skal sænkes igen-igen, og folk der har været i udlandet mister deres opsparede dagpenge.
Og så skal der oveni hatten bruges 1,8 millioner kroner på en enkelt udvist udlænding, der skal sendes til en pest-ø med krematorier.
Hold da op, hvor det går godt i Danmark !! :-(

Trond Meiring, Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Randi Christiansen, Per Torbensen, Anne Eriksen, Niels Duus Nielsen, Werner Gass, Peter Beck-Lauritzen, Elisabeth Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Johanna Haas og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Så fik Støjfidusen Danmark på verdens nyhedslister igen.

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Elisabeth Andersen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

DF er Dansk Fængelse Parti.....

Eva Schwanenflügel, Randi Christiansen, Carsten Mortensen og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Kære Michael Andersen
"Vi snakker om udvisningsdømte kriminelle. Ikke almindelige afviste asylansøgere."
vi taler om mennesker!

Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Randi Christiansen, Niels Duus Nielsen, Werner Gass, Lise Lotte Rahbek, Arne Thomsen, Elisabeth Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson og Marianne Bjerg anbefalede denne kommentar

Så vidt jeg ved har de udvisningsdømte tidligere kriminelle udstået deres straf, og skal vel derfor behandles på lige fod med de øvrige udviste.
Forslag:
1. Spar de mange penge til Ø-isolation samt et større politiopbud og indfør i stedet et pålideligt GPS-system, så det altid vides, hvor de udvisningsdømte er.
2. Opkvalificer de udvisningsdømte og søg steder på kloden, som vil modtage dem.

Carsten Wienholtz, Randi Christiansen, Gert Romme, Peter Beck-Lauritzen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Jørgen Wind-Willassen

En enkeltbillet til flyet ud af landet er da sandelig at foretrække.
Gerne på 1. klasse hvis det kan løse problemet.

Michael Andresen

Arne Thomsen
En del af straffen, udover fængsel, er at de pågældende er udvist af Danmark. Den del af straffen har de endnu ikke afsonet.

Michael Andresen

Jens J. Pedersen
Forklar mig lige hvorfor denne person ikke skal udvises af Danmark:
Idømt 12 års fængsel samt udvisning af Danmark for medvirken til fire skyderier, to voldtægter, overdragelse af kokain, våbenbesiddelse.
Det er tredje gang, at han får en udvisningsdom.
I 2003 blev han idømt otte års fængsel samt udvisning for narkokriminalitet. I 2012 blev han idømt et år og otte måneders fængsel samt udvisning for røveri.
Som udvisningsdømt har han været pålagt en såkaldt meldepligt, hvor han dagligt skulle melde sig hos myndighederne.
Denne meldepligt har han ikke overholdt i perioden fra juni 2015 til oktober 2016, da han blev varetægtsfængslet.
Det er i den periode, at han har begået forbrydelserne, der gav 12 års fængsel og den tredje udvisning.

@Michael Andresen
Dette er vel ikke en diskussion om hvorvidt nogle personer skal udvises af DK eller ej, men om hvordan vi behandler selv samme mennesker indtil udvisningen kan effektueres, henholdsvis hvor mange penge samfundet skal bruge på symbolpolitiske initiativer, der imødekommer populistiske forestillinger om retfærdighed.

Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Randi Christiansen, Jørgen Vogelius, Jens J. Pedersen, Jens Winther, Erik Fuglsang og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Tilbyd modtagerlandene, der vil/skal modtage deres egne borgere, en million for at hjælpe os af med disse mennesker. Det vil være billigst for DK og give andre "et vink med en vognstang".
Lindholm-planen er helt ude i hampen og sikkert også i konflikt med konventioner. Uværdigt for DK. "De er skøre de riddere"=MF'ere, der vil Lindholm.

jens peter hansen

Fra Politiken i dag. Uha hvor EL gungrer!!

Derfor vil øen Lindholm formentlig også være til diskussion, hvis Enhedslisten skal støtte en S-ledet regering. Men også liste Ø udpeger i første omgang andre punkter som vigtigere.

»Vi skal have nogle forhandlinger i forbindelse med en regeringsdannelse, hvis en kommende regering skal sidde på vores mandater. Der skal vi diskutere rigtig meget«, siger Pernille Skipper og uddyber:

»Jeg vil formode, at øen Lindholm også kommer til diskussion. Men jeg vil også samtidig sige, at de helt store knaster på udlændingeområdet består i en voksende børnefattigdom, velintegrerede børn, der bliver udvist, og børn, der vokser op i lejre som Sjælsmark. Det er de helt store knaster for os at se«.

Peter Beck-Lauritzen, Randi Christiansen, Gert Romme og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Hvis man er udvisningsdømt, men udvisningen ikke kan eksekveres, kan personen ikke blot gå frit omkring. Men der er altså andre måder, at udnytte ressourcerne end at bruge 1.8 mio pr person på at effektuere dette.

Fodlænker, samfundstjeneste - der er masser af arbejde, som disse mennesker kan bidrage med - uddannelse, varetagelse af evt families tarv - uden at miste fokus på hjemsendelse. Argumentet om, at folk på den måde integreres her i landet, og at man samtidig sender et uønsket signal til andre migranter, holder ikke. Disse indvendinger kan og skal imødegås i et andet led.

Vi kan ikke bevare vores selvrespekt med så hjerne-og hjertedødt et forslag som lindholmfængslet.

Lillian Larsen, Peter Beck-Lauritzen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Nice try Michael Andresen, men den 32-årige bandeleder, som har fået stadfæstet en udvisningsdom til Pakistan i Højesteret med forbud mod at returnere til Danmark i 6 år, er ikke flygtning.

Han er født og opvokset i Danmark som barn af forældre, der kom hertil som 'gæstearbejdere for 50 år siden. Dvs. før Danmarks indmeldelse i EF og oliekrisen i 1973, der skyldtes OPEC-landenes fordobling af priserne på råolie. Hvorpå Anker Jørgensen-regeringen fik tilslutning fra flertal i det daværende danske folketing til bl.a. at sætte en stopper for den automatiske udstedelse af arbejds- og opholdstilladelser til ufaglærte migrerende industriarbejdere fra lande udenfor EF og de nordiske lande, vi allerede dengang var i pasunion med.

Trond Meiring, Lillian Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

P.S. Hvis vi endelig skal have et sidestykke til fangeøen Alcatraz til opbevaring og resocialisering af recidiverende 'vane- og bandekriminelle uden for pædagogisk rækkevidde' i DK, hvorfor så ikke i guds og ligestillingens vanhellige navn vælge en ø, der er stor nok til også at kunne rumme bandemedlemmerne fra familier af god gammel dansk oprindelse?

Jørgen Clausen

Hvor jeg dog elsker "nye tal" og "ny viden". De passer altid til situationen. Lidt ligesom James Bond, når han skal løse en eller anden spion opgave. Altid det rette værktøj i habitten på rette tidspunkt.

Michael Andresen

Grethe Preisler
Du forveksler personen, jeg beskriver med Shuaib Khan. Det er ikke ham. Og hvad forskel gør det om man er flygtning, indvandrer eller andet. Har man ikke dansk statsborgerskab, kan man udvises af Danmark.

René Arestrup
Det var faktisk dét, som Jens J. Pedersen mente. At de pågældende ikke burde udvises fra Danmark, men at man resocialiserede dem, da de er en ressource for os.

Og lad mig lige slå det fast. Jeg er ikke tilhænger af Lindholm-forslaget. Det er spild af mange penge, og synes faktisk det nuværende fungerer. Dog bør man skille de udlændinge, der "blot" er afviste asylansøgere fra de personer, der er kriminelle og udvist ved dom.

Grethe Preisler

Michael Andresen,
Nå ham var det ikke - men hvem er det så?

I modsætning til dig er jeg ikke altid opdateret med, hvad der skrives i tabloidbladenes kommentarspor om hvem, der ifølge dansk fjollepartis pressetjeneste forårsager de største og mest presserende problemer med resocialisering og integration af mennesker af 'anden etnisk herkomst' end Martin Henriksen og Peter Skaarup.

Men PET eller FE har måske udstedt 'navneforbud' i sagen mod ham af hensyn til vort fortsat gode samarbejde om terrorbekæmpelse med fremmede magters efterretningstjenester?

Lindholm består max i 16 år hvis politikerne ikke snart tager klima udfordringerne alvorligt. Videnskaben siger 16 år tilbage og hvis vandet stiger 70 cm er der ikke noget Lindholm . Lad os lave valgkampen om til klima kampen for hvis vi ikke gør det kommer der masse indvandring og måske er det danskerene der skal udvandre!!

Randi Christiansen, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Danskerne udvandrer? - Tja, hvis man kun kan debattere og skændes "hvad tænker duuuu"? - Så flytter det nok ikke noget som helst klima. Er træt af kød kontra grønt og alle de kloge input.

Vi skal alligevel have politikere i fremtiden, så det simple flertal må overgå til noget andet - gennemarbejdet, begavet, som kan handles ud til noget virksomt - ikke kun møder, snak og spin - og dette misfoster af en ø-plan.

Har læst alle kommentarerne. Det vrimler med nedgørende øgenavne. Kunne bestemt være interessant hvis noget af den kreativitet blev brugt til at fremkomme med alternative LØSNINGSFORSLAG (har kun læst “lad dem blive i Jylland”, og “fodlænke” - der begge har den styrke at det er forslag til alternative løsninger).