Læsetid: 3 min.

Rasmus Jarlov: Ingen grund til at betvivle Finanstilsynets formand i omstridt udbyttesag

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har fortsat tillid til Finanstilsynets formand, David Lando. Det erklærede han på torsdagens samråd. Men tilsynsformanden er ikke sluppet helt endnu
7. december 2018

Der er ikke grund til at udtale kritik af Finanstilsynets formand, David Lando, eller betvivle hans evne til varetage opgaven som formand for Finanstilsynet.

Sådan lød det fra erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) på et samråd i Folketingets erhvervsudvalg torsdag.

Det var niende gang siden september, at Rasmus Jarlov måtte troppe op til samråd om de omstridte sager i finanssektoren.

Denne gang havde Socialdemokratiet og Enhedslisten indkaldt ministeren i forlængelse af Børsens afsløringer af, at Nordea i 2008 – under ledelse af den nu tidligere ATP-topchef Christian Hyldahl – oprettede en fond gennem kapitalforeningen Investin Pro i Nykredit. En forening, som David Lando fra 2005-2011 sad i bestyrelsen for.

Nordea investerede 17 milliarder kroner gennem fonden, der havde til formål at spekulere i refusion af schweizisk udbytteskat.

Et centralt spørgsmål på samrådet var derfor, hvorvidt ministeren mente, at David Lando fortsat kunne bestride posten som formand for demokratiets tilsynsførende myndighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lillian Larsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Hvorfor have et retssystem længere, når sigtede blot kan "betrygge" dommeren i at de er uskyldige med en fortrolig mail? ;-)

Egon Stich, Lillian Larsen og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Eva Schwanenflügel
David Lando sammenlignede i Deadline torsdag finanssektoren med et cykelhold på EPO og bedyrede sin integritet i kapitalforeningen Investin Pro i Nykredit, hvilket muligvis er sandt, i den udstrækning du beskriver, der bare det ved den analogi, at hvis finanssektoren er et cykelhold på EPO, er David Lando som Finanstilsynets formand cykelholdets læge?

Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Eva Schwanenflügel
Nå ja men det var da bare en sjov analogi, for jeg tænkte bare, hvorfor lige vælge den?
Det er da lidt specielt for, hvordan skulle den analogi så egentlig forstås, for der er ingen tvivl om, at ‘dopingnævnet’ er gik til de tre Berlingske-journalister for deres arbejde med afdækning af hvidvask i Danske Bank så, hvor passer Finanstilsynet så ind?

Jeg tænker bare, hvis det viser sig David Lando var oplyst om, hvad der forgik i kapitalforeningen Investin Pro i Nykredit, hvor han var medlem af bestyrelsen, så bliver Finanstilsynet omdøbt til Festina(tilsynet) doping skandalen, det kan ikke være anderledes ; )