Nyhed
Læsetid: 4 min.

50.000 danskere i kor til Folketinget: Vi vil have en klimalov nu!

På bare to uger er der opnået det antal underskrifter på et borgerforslag om en ambitiøs klimalov, som skal til for at bære forslaget ind i Folketinget. En samlet opposition støtter sagen og bringer den nu op på Christiansborg. Imens afslører et svar fra klimaministeren, at Danmark er langt bagud med klimaindsatsen
Skole- og gymnasieelever demonstrerede tidligere på måneden for klimaet i seks byer i Danmark. Nu har 50.000 borgere skrevet under på et borgerforslag om en seriøs klimalov, og det er sket på bare to uger.

Skole- og gymnasieelever demonstrerede tidligere på måneden for klimaet i seks byer i Danmark. Nu har 50.000 borgere skrevet under på et borgerforslag om en seriøs klimalov, og det er sket på bare to uger.

Jens Dresling

Indland
30. januar 2019

Er energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) mon ude og lede efter folkelig opbakning til en skærpet dansk klimaindsats?

Spørgsmålet melder sig, efter at ministeren i et aktuelt svar til Folketinget har afsløret, at der er stærkt behov for mere klimapolitisk handling end det, der hidtil er politisk vedtaget eller påtænkt af regeringen. Med det nuværende tempo vil det tage godt 80 år at nå det mål om CO2-neutralitet, som regeringen har lovet at nå om godt 30 år.

En sådan skærpet klimaindsats kunne sikres via en forpligtende klimalov, som mere end 50.000 danskere nu på rekordtid har givet opbakning til via det borgerforslag, som 11 grønne organisationer søsatte for bare to uger siden. Tirsdag aften kl. 21.23 indløb underskrift nr. 50.000, og dermed skal ønsket om en klimalov nu bæres ind i Folketinget.

Den foreslåede klimalov siger bl.a., at der skal sættes femårige delmål for de danske CO2-reduktioner for at sikre, at kursen mod Parisaftalens mål om højst 1,5 graders opvarmning fastholdes. Klimarådet, der med forslaget skal sikres større uafhængighed af regeringen, skal levere analysen af, hvor hurtigt Danmark skal nå en nettoudledning af CO2 på nul, og hvad det indebærer af forpligtende delmål på vejen.

En klimalov skal også forpligte til, at klimahensyn integreres i andre politikker – når der f.eks. laves lovforslag, skal det beregnes, hvad deres realisering vil betyde for klimaet.

»Vi er fantastisk glade for, at så mange mennesker så hurtigt har støttet forslaget – det viser, hvor stærkt ønsket om en skærpet klimaindsats er i befolkningen. Nu er det afgørende, at politikerne tager ansvaret på sig og følger sagen op,« siger Troels Dam Christensen, koordinator for de grønne ngo’ers netværk, 92-gruppen.

Han gør opmærksom på, at man stadig via borgerforslag.dk kan skrive under på klimalovsforslaget og på den måde fastholde og øge presset på politikerne, mens de behandler sagen.

Alle partier i oppositionen siger til Information, at de støtter borgerforslagets substans om en mere ambitiøs og forpligtende klimapolitik. Hvis det politiske flertal skifter ved det kommende valg, kan der i det nye folketing være flertal for en sådan ambitiøs klimalov.

Langt bagud

Behovet for en mere ambitiøs klimaindsats kan aflæses af det svar, Lars Chr. Lilleholt mandag oversendte til Folketingets energi-, forsynings- og klimaudvalg. Enhedslistens klimaordfører Søren Egge Rasmussen havde tilbage i begyndelsen af oktober bedt ministeren redegøre for Danmarks udledning af drivhusgasser hvert år frem til 2030, når man indregner effekten af energiaftalen fra sidste forår og regeringens klimaudspil fra efteråret.

Det stærkt forsinkede svar viser, at drivhusgasudledningen med de aftalte og planlagte klimainitiativer vil gå fra, hvad der svarer til 45,1 mio. ton CO2 i år til 39 mio. ton i 2030. Det er en reduktion på 0,55 mio. ton om året, og det indebærer, at det uden en skærpet indsats vil tage tiden helt frem til 2101 at nå ned på den nuludledning, som regeringen har forpligtet sig til at realisere i 2050.

Reduktionen på 0,55 mio. ton pr. år kan sammenlignes med, at der i det forudgående tiår skete en reduktion på knap to mio. ton pr. år. Folketingssvaret fra Lars Chr. Lilleholt bekræfter dermed, hvad den tidligere, af ministeren afsatte, formand for Klimarådet, professor Peter Birch Sørensen, har påpeget: At regeringens klimapolitik vil sænke det hidtidige reduktionstempo for udledningerne markant.

»Selv at nå CO2-neutralitet i 2050 er for sent, hvis vi skal leve op til Parisaftalen. Men regeringen vil ikke lytte til de rådgivere, den burde lytte til, og ikke gøre det, der skal til. Derfor vil vi være med til nu at bringe borgerforslaget om en klimalov ind i Folketinget,« siger Søren Egge Rasmussen.

Det samme vil de øvrige oppositionspartier.

»Det er et rigtig godt forslag, og det er godt med stor folkelig opbakning til klimadagsordenen. Vi støtter alle dele af borgerforslaget, som er både ambitiøst og klogt. Vi vil meget gerne hjælpe med at bære det ind i Folketinget,« siger Ida Auken, klimaordfører for De Radikale.

»Jeg er vildt imponeret over, at borgerforslaget har samlet så mange støtter på så kort tid. Vi har sagt meget klart, at vi skal have en bindende klimalov, når vi får en ny grøn regering,« siger Pia Olsen Dyhr, klimaordfører og formand for SF.

Hun tilføjer, at SF gerne vil gå endnu længere end det, der er beskrevet i borgerforslaget.

»Vi mener for eksempel, at der skal være bindende mål for hvert år, så man hele tiden kan sikre, at klimapolitikken bliver justeret, så vi når målene i Parisaftalen.«

Hos Alternativet bekræfter klimaordfører Christian Poll, at man også går ind for klimaloven.

Socialdemokraternes ordfører Jens Joel er tilsvarende positiv.

»Når der har kunnet samles 50.000 underskrifter så hurtigt, er det jo desværre udtryk for, at borgerne ikke føler, regeringen leverer det nødvendige, og det er jeg enig i. Vi har selv foreslået, at tidspunktet for fossil energiuafhængighed rykkes frem som udtryk for, at der skal mere tempo på. Så vi støtter varmt op om de hensigter og principper, der ligger i forslaget. Jeg vil gerne have en styrket klimalov,« understreger Jens Joel.

Han siger, at de fem oppositionspartier nu i enighed har aftalt hurtigt at indkalde til en forespørgselsdebat i Folketinget for at behandle borgerforslagets tanker om en klimalov.

»Vi har brug for en hurtig behandling i Folketinget, så vi får debatten inden et folketingsvalg,« siger Jens Joel.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Modsat rettede interesser - forvent ikke ærlighed omkring et valg - regn med at det nuværende er sandheden (uden pynt og omskrivninger) og vælg derefter...

Flemming Berger, Dan Ysnæs, Jørn Andersen og Werner Gass anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

50.000 på bare 14 dage - det kan man ikke overhøre.

Benta Victoria Gunnlögsson, Philip B. Johnsen, Christian Skoubye, Anne Mette Jørgensen, Jens J. Pedersen, Elisabeth Andersen, Werner Gass, Steffen Gliese og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Juh huh! Lad os nu glæde os.

Kurt Nielsen, Philip B. Johnsen, Christian Skoubye, Torben K L Jensen, Anne Mette Jørgensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Werner Gass, Steffen Gliese og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Aleksa Okanovic

Nogen gange mærker man noget i tiden, der langsomt men sikkert strømmer indover verden, og klimaet er sådan en ting. Der er brugt mange kræfter på at afvise klimaproblemerne og at lave politik som slet ikke formår at imødegå problemerne.De unges stemme er højest, og det er klart, for det er jo de unge, især de helt unge, der skal leve med klimaet 70-80 år fremme i tiden. De vil ikke have at vi bare smider problemerne over til dem, når det engang bliver meget sværere at gøre noget ved, og når vi andre ligger trygt i vore grave. Jeg tvivler ikke på at det her bliver kæmpestort. Det er det allerede, men 50.000 underskrifter på 14 dage, det taler jo sit eget sprog!

Benta Victoria Gunnlögsson, Philip B. Johnsen, Christian Skoubye, Gert Romme, Jon Bæk Bomme, Lise Lotte Rahbek, Torben K L Jensen, Sabine Behrmann, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar

endnu savner jeg at se den mindste politiske interesse for de borgerforslag, de er, så vidt jeg kan se, alle blevet skudt ned inden de overhovedet kom til afstemning.

Flemming Berger, Arne Albatros Olsen, Torben Skov, Oluf Husted, Bjarne Bisgaard Jensen, Gert Romme, Søren Nielsen, Mogens Holme, Kim Houmøller og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Jørgen Wind-Willassen

Det er vist godt vi stadig har nogle gasfyrede kraftværker en kold vintermorgen:
https://energinet.dk/energisystem_fullscreen
Der er INGEN nemme løsninger.
Kernekraft vil ingen jo have.
Solen er borte i 6 måneder.
Og blæser gør det jo ikke altid.
Men strikkede uldtrøjer kan da hjælpe.

Jens J. Pedersen

Jørgen Wind-Willassen
Hvad med et lille hyggeligt bål i skoven?

Kim Houmøller

@Jørgen Wind-Willassen - Hvordan er der på Svalbard i øjeblikket? Det må åbenbart være dit hjem!

Philip B. Johnsen

“We have not come here to beg world leaders to care.

You have ignored us in the past and you will ignore us again.
We have run out of excuses and we are running out of time.
We have come here to let you know that change is coming, whether you like it or not.

The real power belongs to the people.”
Citat Greta Thunberg.

Benta Victoria Gunnlögsson, Flemming Berger, Leif Høybye, Torben Skov, Gert Romme og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar

@ Jørgen Wind-Willassen,

Du rører ved et problem, som man endnu ikke har læst nogen løsning på i danske medier. Men der er altså metoder til at opbevare energi - i hvert fald over kort tid, og de anvendes også i praksis. Men desuden er flere på vej.

En metode, der anvendes i Skandinavien og også et enkelt sted i Storbritannien i forbindelse med vandkraft, er, at man bruger overskydende energi fra vind og sol til at pumpe vand fra en nedre dam og op til en øvre.
En anden metode, der mest anvendes i Forbundsrepublikken, er, at man bruger overskydende sol og vind til at genere varme. Denne varme tilsætter man vand under tryk, der pumpes ned i undergrunden, hvor det holder omkring 135 grader til det skal anvendes - ofte til fjernvarme men også til el-produktion.

I øvrigt fungerer solceller ganske rigtigt med lidt nedsat effekt om vinteren. Men ved anvendelse af en moderne og fleksibel receiver kan man også aflæse lidt effekt på en vinternat. Og både
solpanelerne på vores hus oppe i Sverige og vores campingvogn, giver faktisk den fornødne effekt om vinteren. I øvrigt er effekten på moderne solceller stort set den samme oppe i Sverige som nede i Forbundsrepublikken.

Grethe Preisler

Det skandinaviske børnekorstog
(Hensigten helliger midlet)

@Philip B. Johnsen 30. januar 2019 - 09.19:
"The real power belongs to the people"
Citat Greta Thunberg"

Ked af at sige det Philip, men skolepigen Greta Thunberg, som bl.a. veganerbevægelsen og dyreværnsforeningerne har taget til sig som de klimabekymrede politiske kandestøberpartiers svar på Jomfruen fra Orleans, også kendt som Jeanne D'Arc, lider af Aspergers syndrom.

Hvilket muligvis er årsagen til, at hun har lettere ved at begå sig som talerør for de yngste årgange af klimabekymrede globalister på FN's klimakonference end ved at fungere som skoleelev blandt andre skoleelever i en gennemsnitlig svensk undervisninsanstalt for teenagers, dvs. børn og unge i alderen fra og med 13 til og med 19 år.

Jens Thaarup Nyberg og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Jeg er ked af det fru Grethe Preisler.

De fattige skal have kød på bordet og de rige frataget deres legetøj.

Grethe Preisler

Ked at at sige det, hr Philip B. Johnsen

De "voksne" skulle holde sig for gode til at skubbe et barn med spiseforstyrrelser foran sig som alibi for deres partipolitiske hundeslagsmål om magten, æren og retten til at sætte dagsordenen for den globale indsats mod følgerne af deres egne ambitioner om at fremstå som forbilleder og idoler for kommende generationer af mindreårige verdensborgere på planeten Tellus *-*

Søren Kristensen

Prøv at lægge mærke til brostenene på billedet, de ligger ved Christiansborg og ligger lige. De unge ænser dem naturligvis ikke. Men belægninger overalt, i skolegårde og på veje og stræder er under pres fra de nye vandmasser. På mit arbejde, en legeplads på Nørrebro, minder belægningen om et bakkelandskab. Det er forårsaget af øget nedbør og der venter en stor omlægning og arbejdet vil enten blive udført af udenlands arbejdskraft eller slet ikke - hvis vi ikke, samtidig med at snakke om klimaet, uddanner nogle (mange flere) håndværkere, der kan reparere skaderne efter et voldsommere klima.

Philip B. Johnsen

@Grethe Preisler

“At slyngler hæves til ærens top,
at smiger mæskes, og sandhed tigger,
at rige sluge den arme op,
og dyden nøgen på gaden ligger,
at bånd og stjerne
og tomme hjerne
forenes ofte, ja, mer end gerne,
det ser man tit, det ser man tit.”
Jens Zetlitz (1761–1821)

Det er børnenes fremtid den økonomiske magtelite og deres perfide medløbere stjæler.
Greta Thunberg er ikke til salg!

Benta Victoria Gunnlögsson, Flemming Berger, Hans Larsen, Oluf Husted og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

@Philip B. Johnsen,

Om en tre-fire års tid er Greta Thunborg ikke noget barn længere.
Hvor hun er, og hvad hun beskæftiger sig professionelt med til den tid, har jeg ikke fantasi til at forestille mig, men så kan hun i hvert fald ikke bruges længere som teenage-idol for skolestrejkende klimaaktivister med eller uden 'grønne veste' i rullekufferten på business-class *-*.

Det vigtigste for vor fremtid, som danskere, er tilliden til vores skattevæsen, så støt:
https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-02014

Det har jeg skrevet om, siden 1989, læs her:
http://whistleblowers.dk/forslag-til-forsikrings-og-skattereform/

Jeg udfordrer alle danskere, til DUEL på betalt total-indkomstskat i % af indkomst, stor bogpræmie.

I transportsikkerhedens og "demokratiets" tjeneste.

Oluf Husted

Grethe Preisler

P.S. Det er OK med mig, at 50.000 danskere i alle aldre og professioner har skrevet under på en erklæring om, at de vil have EN KLIMALOV NU!

Så er spørgsmålet bare, om de 50.000 underskrivere kan blive enige om, hvordan denne klimalov rent lavpraktisk skal skrues sammen af den regering og det folketing, der 'kommer til magten' som følge af valgkampen før det næste folketingsvalg i Kongeriget Danmark, der højest kan udsættes til 17. juni 2019.

Preisler. Spiegel Online skrev om Thunbergs besøg i Davos. Hun tog sammen med sin far på en 30 timers togtur for at komme dertil. Så rullekufferter på business class er måske ikke helt relevant.

Niels-Simon Larsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Flemming Berger og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Steen Voigt
Hvor længe var de så om at komme til FN's klimakonference i Polen, og betalte de også selv for rejse, indkvartering og forplejning i de 14 dage, konferencen varede?

Grethe: Folk med apsberger har vel også krav på at blive hørt? Jeg kan ikke se hvad hendes evt. lidelse har med sagen at gøre

Niels-Simon Larsen, John Hansen, Benta Victoria Gunnlögsson, Flemming Berger, Hans Larsen, Arne Albatros Olsen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar

Preisler. Det ved jeg ikke. Nu var hun jo så senest aktuel i Davos, som jeg gik ud fra, du refererede til. Bortset fra det, så tvivler jeg på, at hun deltog i cop'en i Polen alle 14 dage. Alene fordi cop'ernes første uge er forbeholdt´embedsmænd til finpudsning af positioner og teknikaliteter. Politikere og politiske statements á la hendes ligger generelt i mødernes anden uge.

Arne Albatros Olsen

Gad vide hvordan regeringen vil sno sig denne gang ?

Grethe Preisler

@Ole Falstoft:
"Folk med asperger har vel også krav på at blive hørt"

Jo da - også femtenårige skolepiger med Aspergers syndrom har ret til at ytre sig.
Men de har ikke krav på at blive taget alvorligt af alle voksne, når de bliver gjort til ikoner for de klimabekymrede klimaaktivister i kraft af fikse ideer om, at løsningen på deres individuelle problemer - som f.eks. spisevægring og andre emotionelle udslag af Asperges syndrom - har noget med klimaændringerne at gøre. Lige så lidt som 'normale' og helt almindelig teenagepigers forestilling om, at verden ville være et bedre tjent med forældre, der gik ind for fri adgang til f.eks at forsyne skolepiger med peberspray, så de kunne forsvare sig mod at blive klappet i bagdelen og taget på brysterne af bisserne i skolegården og andre steder i 'det offentlige rum' uden at komme i karambolage med autoriserede voksne 'magtudøvere' i samme.

Grethe Preisler

@Steen Voigt,

Se venligst ovenstående svar til Ole Falstoft, hvis du vil vide, hvad jeg mener om klimaaktivisten Greta Thunborgs 'deltagelse' i den økonomiske verdenselites fætter-kusine-fest i Davos i 2019.

'de har ikke krav på at blive taget alvorligt af alle voksne, når de bliver gjort til ikoner for de klimabekymrede klimaaktivister i kraft af fikse ideer om, at løsningen på deres individuelle problemer - som f.eks. spisevægring og andre emotionelle udslag af Asperges syndrom - har noget med klimaændringerne at gøre'
Det var en styg svada.
Spiseværing og fikse ideer. Hvor ser du det bliver brugt som argument?

Grethe Preisler

@Ole Falstoft

Prøv at google: "Greta & Svante Thunberg", hvis du har lyst til at se et interwiev med Greta og hendes far (ligger på youtube) om årsagen til, at Gretas forældre gik ind i 'klimakampen' for fuld hammer med datteren som frontfigur og guru.

Philip B. Johnsen

Jeg tror ikke, at det handler om de menneskeskabte klimaforandringer og den kamp Greta Thunberg kæmper for alle børn, der interessere fru Grethe Preisler.

Nu handler det så om de gamle, der ikke har taget de menneskeskabte klimaforandringer alvorligt, hvilket frustrerer mange børn* og det er vel bare det Grethe Preisler, er et glimmerende eksempel på

De gamles udenomssnak.

“Greta & Svante Thunberg”
*Link https://youtu.be/GiD04TRwebQ

Grethe Preisler

Halleluja, og tak for sangen Pjilip B. Olsen

En klam kommerciel fidus - moralsk oprustning på højde med scientology-bevægelsen og andre semireligiøse 'velgørenhedsorgnisationer' i God's Own Country på den anden side af 'andedammen' ;o)

Philip B. Johnsen

Kære fru Grethe Preisler.
Personlig har jeg kæmpet mig fra et liv på gaden i perioder, som mindreårig, til nu at have syvogtyve år som selvstændig.
Jeg er dermed selv bruger, af det nuværende elendige klimakatastrofe skabende kapitalistiske system, jeg har nethandel og forretning med ansatte.

Jeg er ikke personligt tilhænger af kommunisme eller nogen religiøs politisk ovebevisning, jeg er ikke politisk arrangeret og ikke betalt for at skrive her eller noget andet sted.
Jeg er 100% klar over, at der skal store forandringer til, hvis mine børn skal have en bæredygtig fremtid og tro mig, det betyder ikke, at jeg ønsker nogen, rig eller fattig i dag, amerikaner, dansker, muslim eller kristen mf. skal gå sig varme i frosten på gaden om natten, jeg har prøvet det!

Jeg er personlig klar til at gøre, hvad der skal til, det er en politisk afgørelse, hvis det skal lykkedes og det er de rige der kommer til at betale, men jeg afskedier ikke mine ansatte og lever på en sten, vi sammen gået forrest længe, nu må alle danskere følges ad.

Hvis det var reglen, at klimaforskere der samtidig er ‘klimaskeptikere’, fik uddelt taletid i tv og spalteplads i avisen, efter deres faktiske antal, i forhold til klimaforskere der mener, at det er tid til at trække i ‘nødbremsen’ i CO2 udledningen ‘NU’ i dag, ville der går år mellem, en forsker og samtidig klimaskeptiker, kom i tv eller i avisen.

Det er kun fordi politikere, har den misforstået opfattelse af demokrati, at hvergang en klimaforsker, fra det enorme flertal af klimaforskere internationalt, får taletid, så skal en af de forsvindende få skeptiker, have den ‘samme’ taletid, på den anden side af bordet.

Problemet er politisk.

Traditionelle vækst økonomer, der kalder det positivt, at have forøget forbrugsdrevet økonomisk vækst, på fortrinsvis olie, gas og kul som energikilde og dermed medvirkende til den samlede globale ‘forøgede’ CO2 udledning, år efter år, burde ‘ikke’ få denne enorme taletid gennem politikere, for deres pseudo økonomiske vækst.

Det er bedrageri, befolkningen bliver ført bag lyset.

Med venlig hilsen
Philip B. Johnsen

Grethe Jeg har nu ses videoen på YouTube og oplever en stærk velformuleret pige, der ikke er marionet i sine forældres show. Tværtimod er det vel nærmere forældrene, der er blevet 'kapret' af deres datter. Jeg ved ikke om Greta har Asperger, men jeg kender personer der har, og de er ikke svage personligheder men tværtimod ofte meget skarpe og målrettede lige som Greta. Det er 'no bull shit' typer som man ikke skal ynke.

Grethe Preisler

Kære hr Philip B. Johnsen,

Tør man i al venskabelighed spørge, hvad det er, du handler med i din (politisk neutrale) netbaserede virksomhed, mens du selv lever på en sten for at holde dine ansatte beskæftiget, så de ikke skal havne på de kommunale flopcentre og 'ligge samfundet til last' som ufaglærte førtidspensionister under fyrre år og/eller kroniske kontanthjælpsmodtagere i kløerne offentligt aflønnede privatpraktiserende ergoterapeuter, mens de venter på at blive gamle nok til at oppebære en helbredsbetinget skattefinasieret førtidspension?

Med venlig hilsen,
(og no pun intended, sommansir)

Grethe Preisler
pensionist og skatteyder efter 49 år på arbejdsmarkedet
i såvel den private som den offentlige sektor

Grethe Preisler

Ole Falstoft,

at Greta Thunberg har Asperger er ikke noget, jeg har fundet på. Det har hendes forældre både skrevet og holdt foredrag om, siden hun debuterede som skolestrejkende klimaaktivist.

Philip B. Johnsen

@Grethe Preisler
Nej den grimme tone fortjener ikke mere opmærksomhed, det er lige gået op for mig, at du er ubehøvlet!

Jens Thaarup Nyberg

"Nu handler det så om de gamle, der ikke har taget de menneskeskabte klimaforandringer alvorligt, hvilket frustrerer mange børn* og det er vel bare det Grethe Preisler, er et glimmerende eksempel på"

Philip B. Johnsen, klimaforandringerne var knap alment kendte, da fr. Preisler og jeg var unge.

Grethe Preisler

@Philip B. Johansen

"Kunsten at få det sidste ord
er enkel som bare fanden:
Man skal bare sørge for aldrig at ta'
det næstidste ord fra den anden."
(Piet Hein)

Grethe; Ok men jeg kan stadig ikke se at det er relevant

Grethe Preisler

For den 'rene' er alting rent, Ole Falstoft

Når bare hensigten er god nok, spiller midlerne til at fremme den ingen rolle.
Jeg har noteret mig, at integrationsminister Inger Støjbergs alibi for at klamre sig til sin ministertaburet med fingre og tæer og kager med dannebrogsflag på fjæsbog og tvittevit også udelukkende skyldes hendes bekymring for de stakkels små vordende barnebrude på Sjælsmark kaserne, hvis forældre kvier sig ved at rejse 'frivilligt' hjem til Syrien, hvor de kan være i sikkerhed for bombemænd og terrorister fra IS, som bare pønser på at indlemme dem i deres haremmer.

Niels-Simon Larsen

Grethe Preisler er langt ude her ved at sætte fokus på et andet menneskes diagnose. Jeg kunne få den tanke, at GP selv havde en diagnose, men det hører ikke hjemme i debatten, så det gør jeg ikke. Det ville være direkte tarveligt at gøre det.

Grethe Preisler

Lille mand, hvad nu

"Der findes andre men'sker end dem der er danske,
de bor i huler og slås hele dag'n.
Det har vi li'godt aldrig nogen sinde gjort,
de varme lande er nåd lort.
Storken er en dejlig flyver, koen har et dejligt yver
Danmark er et dejligt land.
Kornet vokser vildt på engen, bonden får sin mad på sengen.
Dansken er en dejlig mand."
(Shubidua)

.

Hvad vil de 50.000 danskere dog med en klimalov?
Vi har da rigeligt med NATURSTRIDIGE love i Danmark,
hvor hovedparten er med til at forøge mængden af både samfundsskadelige forhold,
og samfundsskadeligt arbejde!

Philip B. Johnsen skriver bl.a. følgende, d. 31. januar, 2019 - 13:59,
til Grethe Preisler.
" Jeg er 100% klar over, at der skal store forandringer til, hvis mine børn
skal have en bæredygtig fremtid og tro mig, " osv-osv.

Min kommentar:
Jeg er helt enig i det, med de store forandringer!

Philip, skriver endvidere:
" Jeg er personlig klar til at gøre, hvad der skal til, det er en politisk afgørelse,
hvis det skal lykkedes og det er de rige der kommer til at betale,
men jeg afskedier (Der skulle vist stå: afskediger) ikke mine ansatte og
lever på en sten, vi (+ er) sammen gået forrest længe,
nu må alle danskere følges ad. "

Min kommentar:
Det med nødvendigheden af en politisk løsning, har jeg for mange år siden indset, er total tåbeligt, for politikere, er udelukkende Cirkusheste, i den arena som de meget snu og groft manipulerende magthavere, er ene-herskere i.
- og med hensyn til alle danskere, mener jeg vi bare skal gå forrest med at motivere alle de der er blevet taget ved næsen!

Philip, skriver også: Problemet er politisk.

Min kommentar:
Nej! problemet, altså det grundlæggende problem, er helt naturligt.

Og når et problem skal løses, skal man altid have fat i det grundlæggende problem,
og det er, at vi mennesker - som de eneste levende væsner på Jorden,
- blander en naturlig levvis og en naturstridig levevis sammen,
og det er vi " blevet ført bag lyset til " - som du afslutter med.

Og en af de katastrofale konsekvenser af denne levevis,
er at vi er blevet alt for mange mennesker på Jorden,
hvilket naturligvis skaber langt hovedparten af vores problemer.

Så løsningen er, at vi reducere antallet af mennesker på Jorden,
i stedet for, bare at lade det stige eksplosionsagtigt,
som det sker i øjeblikket og har gjort det i mange år.

Den anden del af løsningen er, at vi på alle andre fronter,
skrotter den UNATURLIGE levevis, og går over til den NATURLIGE levevis,
ligesom dyr, planter m.m.m. lever efter.