Læsetid: 3 min.

Et år efter første samråd: Alvorligt syge venter stadig på Støjbergs embedsfolk

Selv om det nu er ét år siden, at Inger Støjberg var indkaldt til det første samråd i sagen om ministeriets ulovlige behandling af ansøgninger om humanitær opholdstilladelse til alvorligt syge udlændinge, venter ansøgere fortsat på at få deres sag afgjort
Selv om det nu er ét år siden, at Inger Støjberg var indkaldt til det første samråd i sagen om ministeriets ulovlige behandling af ansøgninger om humanitær opholdstilladelse til alvorligt syge udlændinge, venter ansøgere fortsat på at få deres sag afgjort

Mads Nissen

11. januar 2019

Alt godt kommer til den, der venter, siger man. Spørgsmålet er så, om det også gælder for de alvorligt syge udlændinge, der i måneds- og årevis har ventet på, at embedsværket i Inger Støjbergs Udlændinge- og Integrationsministerium skal få færdigbehandlet deres ansøgninger om humanitært ophold.

En enkelt ansøgning har eksempelvis haft en samlet ’liggetid’, som det kaldes, i ministeriet på to år og fem måneder, mens den gennemsnitlige ’liggetid’ for de 15 ansøgninger i samme kategori har været lidt over 12 måneder. Det fremgik af et svar fra ministeren til Folketingets Udlændingeudvalg lige før jul.

Liggetid var i svaret defineret som den tid, der går, inden der foretages et nyt sagsskridt, og er altså kortere end den samlede sagsbehandlingstid. Ifølge et andet svar fra ministeren er der således fem sager, der stammer tilbage fra før juli 2015, som stadig var verserende ultimo september sidste år.

I dag, fredag, er det præcis et år siden, at Inger Støjberg var til det første samråd om den afgørende Paposhvilidom fra Den Europæiske Menneskeretsdomstol.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • ingemaje lange
 • Morten Wieth
 • Gert Romme
 • Bjarne Andersen
 • Torben Skov
 • Ib Gram-Jensen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Tommy Clausen
 • Dorte Sørensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Steen Obel
 • Ane Gaarden
 • Poul Anker Sørensen
ingemaje lange, Morten Wieth, Gert Romme, Bjarne Andersen, Torben Skov, Ib Gram-Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Steen Obel, Ane Gaarden og Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Endnu en gang tak til Ulrik Dahlin og Information.
Det er ikke svært at svare på det afsluttende retoriske spørgsmål i artiklen. Mit bud er, at ombudsmandens undersøgelse vil foreligge før sagerne er færdigbehandlet i ministeriet. Det er sørgeligt, at jeg ikke kan registrere nogen som helst forbavselse hos mig selv længere mens jeg læser artiklen; når Integrationsministeriets eklatante brud på god forvaltningsskik helt er holdt op med at forbløffe eller chokere en er det et tydeligt tegn på, at en af demokratiets grundpiller i form af god forvaltningsskik for længst er styrtet i grus i Integrationsministeriet. Inger Støjberg bør gå af.
Det er en god artikeloverskrift. Meget rammende i forhold til tingenes tilstand. Desværre.

Flemming Skov-Larsen, Morten Wieth, Hanne Ribens, Gert Romme, Bjarne Andersen, Tue Romanow, Elise Berg, Christina Laugesen, Ole Frank, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel og Steen Obel anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det ville beroligende, hvis nogle journalister ville se på, om sagsbehandlingen i forbindelse med afgørelser om asyl og familiesammenføring rent faktisk er belyst så grundigt, som man måtte synes, at de skulle være, for at bortvejre al tvivl om fare i tilfælde af afslag.

Flemming Skov-Larsen, Hanne Ribens, Gert Romme, Ole Frank, Tommy Clausen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel og Johanna Haas anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

De venter på Godot i Integrationsministeriet.
I dette tilfælde i skikkelse af Manden med Leen.

Jens J. Pedersen, Gert Romme, Bjarne Andersen, Elise Berg, Christina Laugesen, Johanna Haas, Steffen Gliese, Ole Frank og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Nederdrægtighedernes holdeplads - flittigt benyttet i disse år.

Johanna Haas, Eva Schwanenflügel og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Jeg vil foreslå, at Inger Støjberg kommer ud af det ministerium. Jeg hørte hende i Debatten. Hun er overhovedet ikke kapabel til at udføre eller sidde som minister.

Flemming Skov-Larsen, Johanna Haas og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar