Læsetid: 2 min.

Løkke nægter at svare på, om han kendte til kritisk rapport fra Klimarådet

Klimaministeren har afvist at have kendt til indholdet i en kritisk rapport fra Klimarådet, da regeringen besluttede at vrage formanden. Derimod nægter statsminister Lars Løkke Rasmussen nu at svare Folketinget på, om han kendte til kritikken
Klimaministeren har afvist at have kendt til indholdet i en kritisk rapport fra Klimarådet, da regeringen besluttede at vrage formanden. Derimod nægter statsminister Lars Løkke Rasmussen nu at svare Folketinget på, om han kendte til kritikken

Philip Davali/Ritzau Scanpix

16. januar 2019

Kendte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til hele eller dele af indholdet i den kritiske rapport, Klimarådet var på vej med, da han og de øvrige medlemmer af regeringens ansættelsesudvalg besluttede at udskifte rådets formand?

Det spørgsmål nægter statsministeren at svare Folketinget på.

»Jeg finder af principielle grunde ikke anledning til at besvare spørgsmål vedrørende regeringsinterne forhold‚« skriver Lars Løkke Rasmussen i sit svar på et spørgsmål stillet af Socialdemokratiets klimaordfører Jens Joel (S).

Ikkesvaret kommer efter knap to måneders spekulationer om begrundelsen for, at regeringen i slutningen af november sidste år besluttede at vrage økonomiprofessor Peter Birch Sørensen som formand for det uvildige ekspertorgan. Tre dage inden udskiftningen blev offentliggjort, havde Klimarådet publiceret en rapport, der konkluderede, at regeringens politik sænker hastigheden i den grønne omstilling til en fjerdedel af den nuværende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Bjarne Andersen
 • Eva Schwanenflügel
 • lars søgaard-jensen
 • Jens J. Pedersen
 • Christian Skoubye
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Ole Frank
 • Dorte Sørensen
 • Peter Knap
 • Kurt Nielsen
Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, lars søgaard-jensen, Jens J. Pedersen, Christian Skoubye, Peter Beck-Lauritzen, Ole Frank, Dorte Sørensen, Peter Knap og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvordan har vores demokrati dog udviklet sig til denne løjnagtige, hykleriske sump?

Benta Victoria Gunnlögsson, Bjarne Andersen, Peter Tagesen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, Flemming Berger, Jens Kofoed, Hanne Ribens, Anne Eriksen, Mogens Holme, Torben Jensen, Henrik Leffers, lars søgaard-jensen, Kenneth Krabat, Tue Romanow, Jan Weber Fritsbøger, Steen K Petersen, Marianne Kjær, Peter Beck-Lauritzen, Samuel Grønlund, John Damm Sørensen, Søren Bro, Gert Romme, Jesper Sano Højdal, René Skov, Kim Houmøller, Ole Frank, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Skov, Arne Lund og Søren Nielsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Er det ikke en ren tilståelsessag, når statsministeren ikke vil svare i Folketingssalen. Hvis han ikke kendte indholdet så kunne han da bare sige det - skulle det være så svært?
Spørgsmålet er nu hvad kan "vi" stole på, når regeringen og statsministeren udtaler sig.
En meget alvorlig situation for vort demokrati og landet.

Tue Romanow, Benta Victoria Gunnlögsson, Bjarne Andersen, Peter Tagesen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Hanne Ribens, Anne Eriksen, Mogens Holme, Torben Jensen, lars søgaard-jensen, Jan Weber Fritsbøger, Steen K Petersen, Christian Skoubye, Marianne Kjær, Peter Beck-Lauritzen, Samuel Grønlund, Gert Romme, John Damm Sørensen, Søren Bro, René Skov, Ole Frank, Bjarne Bisgaard Jensen, Arne Lund, Søren Nielsen, Hans Larsen og Peter Knap anbefalede denne kommentar

Det er i hvert fald ikke Lars Uløkke vi kan stole på. Han tror han kan slippe af med at lyve uden at lyve. Håber resterne af venstrefløjen i folketinget holder fast på det her helt frem til valgdagen.
Nå, men ikke fordi Mette Frederiksen vil kunne gøre det ret meget anderledes.

Bjarne Andersen, Lillian Larsen, Werner Gass, Anne Eriksen, lars søgaard-jensen, Jan Weber Fritsbøger, Steen K Petersen, Marianne Kjær, Peter Beck-Lauritzen, Gert Romme og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Hvis nu Folketinget indbetaler 50.000 til løkkefonden, mon så ikke han vil sige noget?

Bjarne Bisgaard Jensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Bjarne Andersen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Nis Jørgensen, Anders Reinholdt, Randi Christiansen, Jens Kofoed, Hans Larsen, Werner Gass, Kim Houmøller, Ole Frank, Anne Eriksen, Mogens Holme, Henrik Leffers, lars søgaard-jensen, Arne Lund, Jens J. Pedersen, Steen K Petersen, Christian Skoubye, Peter Beck-Lauritzen, Gert Romme og John Damm Sørensen anbefalede denne kommentar

Lars Løkke (V) forsøger da blot at fremstå som en ærlig politiker, der ikke lyver (mere end nødvendigt) for befolkningen. Og i sine ihærdige bestræbelser omkring ærlighed vil han tilsyneladende gøre ganske meget for at undgå, at ligefrem blive kaldt demokratisk.

Bjarne Bisgaard Jensen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, Werner Gass, Ole Frank, Anne Eriksen, Jan Weber Fritsbøger, Marianne Kjær og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Sådan en "nar" af en statsminister. Og nu Møllgård, der må siges at være uvederhæftig i skandalesagen på CBS.
Vi er ved at blive godt "amerikaniseret" med alle de parallel-skandaler!

Peter Tagesen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Jens Kofoed, Ole Frank, Anne Eriksen, Svend Erik Hansen og Jan Weber Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Meget tyder på, at regeringen støttet af Dansk Folkeparti er godt på vej til at afskaffe folkestyret.
Et folkestyre kan kun blive reel, hvis der er åbenhed i administrationen, og det er der ikke!

Benta Victoria Gunnlögsson, Bjarne Andersen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Werner Gass, Ole Frank, Anne Eriksen, Mogens Holme, Peter Beck-Lauritzen, Jan Weber Fritsbøger og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Kenneth Krabat

HVORDAN lader det sig gøre, at Statsministeren kan nægte at svare?

Hvad er det ved (evt Dansk) politik, som jeg mangler at forstå?

Bjarne Bisgaard Jensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Bjarne Andersen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Randi Christiansen, Ole Frank, Hanne Ribens, Anne Eriksen, Peter Beck-Lauritzen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Når Løkke henviser til fagministeren, må det være nemt at svare, at han intet kendte.
Når han ikke vil svare, må det derfor betyde at han vidste besked.
Eller sige : Det kan jeg ikke huske.

Bjarne Andersen, Lillian Larsen, Werner Gass og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

»Jeg finder af principielle grunde ikke anledning til at besvare spørgsmål vedrørende regeringsinterne forhold"

Principielle? Regeringsinterne?

Hvad kan man sige andet end at disse 'regeringsinterne principper' lander i venstres efterhånden meget store bunke af meget utroværdige udsagn.

At en statsminister på den måde håner folkestyrets ret til at være informeret om væsentlige forhold i statsadministrationen bekræfter kun den sørgelige sandhed om samme statsminister og hans administrations manipulerende manøvrer. Det må virkelig være kompromitterende informationer, når løkke af 'principielle grunde' - hans principper forekommer at være ret opportunistisk gearede - kan få sig selv til at fremstå så uvederhæftig.

Ud med sproget løkke - eller modtag endnu et stempel som værende utroværdig.

Bjarne Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Lillian Larsen

Et slør af halve sandheder og floromvundne fortællinger. Lige så stille kan store beløb listes ud ad bagvejen, for han har omhyggeligt opbygget strukturer, der gør det muligt