Læsetid: 2 min.

Når Støjberg siger »omkring Kjærshovedgaard«, mener hun en fjerdedel af Jylland

Afviste asylansøgere bliver flyttet til Lindholm, hvis de overtræder bl.a. straffeloven eller narkotikaloven ’på eller omkring’ Udrejsecenter Kjærshovedgaard. Nu viser det sig, at ’omkring Kjærshovedgaard’ er otte kommuner med tilsammen en fjerdedel af Jyllands areal
Afviste asylansøgere bliver flyttet til Lindholm, hvis de overtræder bl.a. straffeloven eller narkotikaloven ’på eller omkring’ Udrejsecenter Kjærshovedgaard. Nu viser det sig, at ’omkring Kjærshovedgaard’ er otte kommuner med tilsammen en fjerdedel af Jyllands areal

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

21. januar 2019

Da finanslovaftalen blev indgået sidste år, var den store nyhed oprettelsen af et nyt udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt.

Når centret står klar i anden halvdel af år 2021, skal udlændinge på tålt ophold og fremmedkrigere placeres på øen. Endnu en kategori, der må regne med at forlægge residensen til Lindholm, er afviste asylansøgere, der overtræder en af fire love, nemlig enten straffeloven, våbenloven, knivloven eller lov om euforiserende stoffer. Vel at mærke, hvis det sker »på eller omkring« Kjærshovedgaard.

Siden har Folketinget forgæves forsøgt at få oplyst, hvad formuleringen »omkring Kjærshovedgaard« egentlig dækkede, men udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har afvist at svare. Umiddelbart ville mange nok mene, at »omkring« ville være ti-tyve kilometers afstand fra centret, men sådan ser man ikke på det i Inger Støjbergs ministerium.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Hans Larsen
 • Trond Meiring
 • Niels Duus Nielsen
 • Eva Schwanenflügel
 • David Zennaro
 • Christian Mondrup
 • Dorte Sørensen
Hans Larsen, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Christian Mondrup og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens J. Pedersen

Desintegrationsminister Støjberg er så fyldt med had, at det lyser langt væk. En minister skal være fornuftig og reflekteret, Støjberg er ingen af delene.

Elisabeth Andersen, Niels Duus Nielsen, Johanna Haas, Elisabeth From, Tue Romanow, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Lindholm skal nok blot være spydspids i et øhav af isolations-faciliteter.
Sådan er det jo, når lovgivningen er vedtaget med elastik i kilometermål..

Elisabeth Andersen, Johanna Haas, Elisabeth From, Jens J. Pedersen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Danmarks udlændingepolitik er virkelighedsfjernt vanvid.
Der er ikke nogen anden konklusion at drage. Det har ufattelige menneskelige omkostninger for de direkte berørte. Men også for os andre, der er fanget i en politisk spejlsal, hvor fornuften og virkeligheden forvrænges til ukendelighed igen og igen. Efter knap 20 år i en politisk pendant til Tivolis spejlsal er det svært ikke at fortvivle.
Men der skal snart være valg: der er snart en chance for noget andet. Stem ikke på V og S, får så står DF fortsat for musikken. Og DF står ikke stille. Partiet marcherer i takt til sin egen marchmusik og trækker V eller S med sig. Vi har set det siden 2001. Og det ændrer sig først, hvis tilstrækkeligt mange vælgere flytter deres kryds fra DF, V og S til alternative partier.

Thomas Olsen, Eva Schwanenflügel, Runa Lystlund, Hans Larsen, Elisabeth Andersen, Trond Meiring og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Johanna Hass.
Denne politik er desværre det, der giver dem stemmer. Omkring 19-20% stemmer på DF nu i dag.

Det er også ligegyldigt for V, om det kommer til at dehumanisere DK, eller koste en formue. Som der blev sagt i filmen Den enfoldige morder, "det er ikke pengene, det er princippet". Nu får vi nok Nye Borgerlige med i råbekoret.

Johanna Haas, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Runa

DF har mistet omkring 100.000 vælgere siden sidste valg, så de nu står til kun omkring 17% .
Vi så det også ved kommunal- og regionsvalget, hvor det ikke lykkedes at få nogen særlig indflydelse.
(Også derfor vil DF have afskaffet regionerne, for der har de absolut ingen magt).

Hvad angår Nye Borgerlige, kan partiet vise sig at være strået der knækker kamelens ryg, for hvis de ikke kommer i Folketinget, vil stemmespildet med sikkerhed koste Venstre førertrøjen.
Og hvis de kommer ind - hvad alle kloge-ågerne forudsiger - vil der være så megen disruption, at selv Hella Joof må sig korse.

Men du har fuldstændig ret; dehumaniseringens Danmarks-kanon er allerede velbeskrevet, og det vil blive værre end nogensinde, hvis vi ikke snart får hugget udlændinge-agendaen til pindebrænde, og begynder at koncentrere os om de virkelige problemer - rovdrift og klimabelastninger.

Thomas Olsen, Johanna Haas, Trond Meiring og Niels Østergård anbefalede denne kommentar