Læsetid: 6 min.

Nekrolog: Miljøets vagthund bjæffer ikke længere

Professor Finn Bro-Rasmussen brugte sit lange liv og sin videnskab på at slås mod den kemiske industris belastning af miljø, mennesker og drikkevand med giftige stoffer
»De skal fandeme ikke tro, jeg er død,« sagde Finn Bro-Rasmussen, når han i sine sidste år fortsat tog bladet fra munden og bl.a. bidrog til at rejse en skamstøtte ved Cheminovas fabriksanlæg på Harboøre Tange.

»De skal fandeme ikke tro, jeg er død,« sagde Finn Bro-Rasmussen, når han i sine sidste år fortsat tog bladet fra munden og bl.a. bidrog til at rejse en skamstøtte ved Cheminovas fabriksanlæg på Harboøre Tange.

Per Folkver

12. januar 2019

Som dreng omkring 1940 cyklede Finn Bro-Rasmussen jævnligt de 30 kilometer fra forældrehjemmet på Bellahøj til mosteren i Fredensborg. Eller han tog efter skoletid på cykeltur til Roskilde og hjem igen.

Sådan lagde han grunden til den robuste fysik, som gennem et langt liv gav ham stamina til en vedholdende, kompromisløs, nationalt som internationalt respekteret arbejdsindsats i miljøets og miljøforskningens tjeneste.

Da hans bil sidste år var slidt op, købte han ikke en ny, men skiftede tilbage til cyklen – nu i form af elcykel – for at holde sig i gang. Fredag kunne den 90-årige krop imidlertid ikke mere. Efter kort tids sygdom er Finn Bro-Rasmussen sovet stille ind.

I flere medieportrætter ved hans runde fødselsdage i høj alder er Bro-Rasmussen blevet omtalt som »Danmarks ubestridte miljøforkæmper nummer ét«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Hans Ditlev Nissen
 • Henrik Leffers
 • Erik Karlsen
 • John Hansen
 • Poul Erik Riis
 • David Zennaro
 • Anne Eriksen
 • Christian Mondrup
 • lars søgaard-jensen
 • Niels Duus Nielsen
 • Eva Schwanenflügel
 • Anders Reinholdt
 • Steen Voigt
 • Nils Drønen
 • Palle Bendsen
 • Sebastian Sylvester Rosenberg
 • Lise Lotte Rahbek
 • Dorte Sørensen
Hans Ditlev Nissen, Henrik Leffers, Erik Karlsen, John Hansen, Poul Erik Riis, David Zennaro, Anne Eriksen, Christian Mondrup, lars søgaard-jensen, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, Steen Voigt, Nils Drønen, Palle Bendsen, Sebastian Sylvester Rosenberg, Lise Lotte Rahbek og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer