Nyhed
Læsetid: 5 min.

Pædagoger: Børn i institutionerne mangler basale ting som vintertøj

20 organisationer sender fredag et brev til Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen med en appel til, at de gør noget ved den stigende børnefattigdom i Danmark. Samtidig viser ny undersøgelse, at fire ud af ti pædagoger har børn i institutioner, som mangler vintertøj og sund kost
»Det handler ikke om, at der er nogle børn, der i en periode mangler lidt. Det handler om, at børn mangler helt almindelige ting som det rigtige tøj til årstiden og sund kost. Som repræsentant for pædagogerne, som skal stå og håndtere det hver dag ude i daginstitutionerne, er det virkelig beskæmmende,« siger Elisa Rimpler, formand for BUPL.

»Det handler ikke om, at der er nogle børn, der i en periode mangler lidt. Det handler om, at børn mangler helt almindelige ting som det rigtige tøj til årstiden og sund kost. Som repræsentant for pædagogerne, som skal stå og håndtere det hver dag ude i daginstitutionerne, er det virkelig beskæmmende,« siger Elisa Rimpler, formand for BUPL.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
25. januar 2019

Præcisering: BUPL har den 18. februar meldt ud, at undersøgelsen ikke er repræsentativ, da kun 473 ud af »et par tusinde« medlemmer har besvaret spørgeskemaet. Dermed kan undersøgelsen ikke bruges til at sige noget om pædagogers generelle oplevelse af fattigdom i de danske daginstitutioner. 

I en stor del af landets institutioner er der børn, hvis forældre ikke har råd til at købe de mest basale ting til dem såsom regn- og vintertøj. 

Sådan lyder konklusionen i en ny undersøgelse blandt 473 medlemmer af pædagogernes fagforening BUPL. 38 procent af pædagogerne svarer, at de har børn i institutionen, hvor forældrene ikke har råd til at købe basale ting til barnet.

»Det handler ikke om, at der er nogle børn, der i en periode mangler lidt. Det handler om, at børn mangler helt almindelige ting som det rigtige tøj til årstiden og sund kost. Som repræsentant for pædagogerne, som skal stå og håndtere det hver dag ude i daginstitutionerne, er det virkelig beskæmmende,« siger Elisa Rimpler, formand for BUPL.

Konsekvensen af fattigdommen ses ifølge undersøgelsen blandt andet ved manglende varmt tøj, usund kost, social afsavn med forældrene, manglende deltagelse i sociale begivenheder og dårlig hygiejne.

Undersøgelsen kommer, efter Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i december offentliggjorde en rapport, der viser, at antallet af børn, der lever i fattigdom, steg med 12.000 fra 2016 til 2017. I dag er der ifølge AE-rådet 64.500 fattige børn i Danmark. Tallene er udregnet efter Danmarks Statistiks grænse for relativ fattigdom.

Den stigende udvikling i fattige børn og BUPL’s undersøgelse viser ifølge Elisa Rimpler, at de seneste års beskæftigelsespolitik med indførelse af kontanthjælpsloftet, 225-timers reglen og integrationsydelse rammer børnene.

»Der har selvfølgelig altid været nogle børn, hvor det har været svært, og det er klart, at der er familier, som er ramt på den ene eller den anden måde midlertidigt. Men undersøgelsen viser, at pædagogerne har en oplevelse af, at det er et stigende problem, som rammer børnene langvarigt,« siger Elisa Rimpler.

BUPL har sammen med 19 andre organisationer skrevet et åbent brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen og formand for Socialdemokratiet Mette Frederiksen med en appel om, at et nyt regeringsgrundlag efter valget »må og skal indeholde en langtidsholdbar løsning, som gør op med skævhederne på børneområdet«.

Brevet, som blandt andet 3F, Dansk Socialrådgiverforening, Børnerådet og Dansk Sygeplejeråd også står bag, bliver overrakt til de to politikere fredag, hvor folketinget har en høring om børnefattigdom og den nye selvforsørgelses- og hjemsendelsesydelse, som regeringen torsdag besluttede at sænke med op til 2.000 kroner for nogle familier.

Presset bliver større

En af de pædagoger, der har besvaret undersøgelsen, er Anne Uhre, som har arbejdet i daginstitutioner i Nordsjælland siden 1994. Hun oplever, at der er sket en stigning – hun vurderer den til at være på omkring ti procent – når det kommer til børn, hvis forældres økonomiske situation er meget presset. Det er især børn fra flygtningefamilier.

Hun ser, at disse forældre ikke kan købe tøj, der passer til årstiden, og at deres børn ikke holder fødselsdage eller inviterer legekammerater med hjem. Samtidig er det et voksende problem, at de forældre, der går i sprogskole, har svært ved at hente deres børn, når de er syge, fordi de bliver trukket i ydelse, hvis de har fravær på sprogskolen.

»Og det kan børnene godt mærke. De ved, at de ikke har samme vilkår som de andre børn. Man kan se, at de er tilbageholdende og forlegne i deres ansigtsudtryk,« siger hun.

Formand for Børnerådet, Mette With Hagensen, som også har skrevet under på brevet til politikerne, ser undersøgelsen fra BUPL som endnu et udtryk for, at børnefattigdom er et voksende problem.

»Det pres bliver større, hvis den lov, de sidder og forhandler på plads nu, bliver til virkelighed. Sættes integrationsydelsen ned har vi en gruppe familier, som kommer til at stå i en utrolig svær økonomisk situation. Og når forskellen mellem de almindelige børn og dem, der står uden for og mangler basale ting, bliver større, så forværres den sidste gruppes trivsel,« siger hun.

For Børnerådet er det vigtigt, at politikerne derfor anerkender børns ret til rimelige opvækstvilkår, og at det ikke sikres for alle med den førte politik i øjeblikket.

»Vi har som samfund en pligt til at sørge for, at børn får en tryg opvækst, og den svigtes lige nu‚« siger Mette With Hagensen.

Elisa Rimpler påpeger, at pædagogerne står med en stor opgave, fordi de skal kompensere for børnenes afsavn, samtidig med at de arbejder med udviklingsplaner og læringsmål.

»Det er en stor opgave, og vi kan ikke som pædagoger i tilstrækkeligt grad hjælpe de mest udsatte børn,« siger hun.

Derfor mener hun, at en ny regering bør tage fat på at forbedre vilkårene for de børn, hvis forældre er omfattet af integrationsydelsen og kontanthjælpsloftsreglerne. Blandt andet ved at afskaffe ydelserne. Herudover foreslår de, at man ser på brobygningsarbejdet og sociale normeringer i områder med mange socialt udsatte børn.

»Vi kan se, at der er nogle steder, vi kan gøre mere for de familier, som har allermest brugt for det.«

Et nyt system

Socialdemokratiet har annonceret, at de vil afskaffe kontanthjælpsloftet, hvis de får regeringsmagten efter det kommende folketingsvalg. Herudover har de også meldt ud, at de er imod regeringens sænkelse af integrationsydelsen.

»Jeg synes, at vi er så langt nede med integrationsydelsen beløbsmæssigt, at vi er tæt på, at man så kunne sige, at vi skal afskaffe overhovedet at give folk penge. Den kommer til at blive så lav, hvis man sænker den yderligere 2.000, at man efter min bedste overbevisning ikke rigtig kan leve af det,« siger social- og børneordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun mener, at BUPL’s undersøgelse er et udtryk for, at den »galopperende børnefattigdom er noget af det første, der skal gøres noget ved« efter et valg.

Socialdemokratiet vil indføre et nyt system for overførselsindkomster, idet partiet mener, at det nuværende indeholder nogle skævheder. Blandt andet vil de i et nyt ydelsessystem tage hensyn til huslejeforskellene rundt om i landet og til borgernes gæld i øvrigt.

Til gengæld vil de ikke afskaffe integrationsydelsen, men udvide mulighederne for, at børnefamilier kan kompenseres. De ønsker derfor at udvikle et system for integrationsydelsen, så det minder mere om SU-systemet, hvor forældre under uddannelse bliver kompenseret.

»Der er en hårfin balance mellem ret og pligt, hvor man på den ene side ikke ønsker at have så høj en ydelse, når folk endnu ikke har bidraget på arbejdsmarkedet, omvendt skal det ikke gå for hårdt ud over børnene. For børn skal ikke vokse op med så ringe levevilkår,« siger Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Indtil sådan et system er blevet udviklet, vil Socialdemokratiet skrue en pakke sammen til de børnefamilier, der lider størst nød.

»De skal ikke lide under, at vi skal have noget tid til at få dykket ned i tingene med statsapparatet i hænderne. Det er svært at give et konkret bud på, hvad det helt præcist kunne være. Vi skal have set på, hvor mange det drejer sig om, og hvilke afsavn det er, de lider under,« siger hun.

Venstre er ikke vendt tilbage på Informations henvendelse.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kristian Rikard

Ret beset, har Danmarks Statistiks definition af grænsen for relativ fattigdom ikke
renset meget op i de plumrede vande.

Dorte Sørensen

Nu må den selvudnævnte "Børnenes minister "melde klart ud om hun virkelig er Børnenes minister.

Steen K Petersen, Søren Thuesen, Susanne Schmidt, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Arne Albatros Olsen, Anders Skot-Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jørn Andersen, Arne Lund, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Michael Friis og Berith Skovbo anbefalede denne kommentar

12.000 flere børn i fattigdom på et år!!!

Steen K Petersen, Alvin Jensen, Mette Holten Haagerup, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Sidste sætning i artiklen siger det hele. Venstre vil ikke engang stå på mål for konsekvenserne af egen fattige politik. Havde det nu været en eller anden muslim, der havde skidt i bukserne, havde de stået der, jo flere, jo bedre, for at markere sig, ikke sandt...

Steen K Petersen, Randi Christiansen, Alvin Jensen, Arne Albatros Olsen, Anders Skot-Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jørn Andersen, Ete Forchhammer , Mette Holten Haagerup, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Henning Nielsen

Læste du artiklen, Michael Friis?

Er fattige selv skyld i deres fattigdom, og er børn kun for folk med penge?

Steen K Petersen, Alvin Jensen, Ete Forchhammer , Estermarie Mandelquist, Mette Holten Haagerup, Arne Lund, Trond Meiring, Jonna Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Michael Friis

Henning Nielsen, eller bliver man fattig af at have børn? PS jeg er enig i at det er meget tragisk. Hvad skal man gøre? 1. Give flere penge til forældrene, 2. give børnene mad og tøj i vuggestue, børnehave og skole? 3. Tvangsfjerne børnene eventuelt bortadoption?

Martin E. Haastrup

Der blev snakket så meget om i medierne omkring Danske Bank (DB) skandalen, at det vigtigste var i krisens hede, at fokusere på at redde tilliden til DB - til 'brandet' DB.

Her er efter min opfattelse en lejlighed, som ikke fås bedre, til at bevise for alvor, at man virkelig har skiftet spor, som ansvarlige finansmænd og virkelig vil udvise samfundssind til det samfund, som man stadig, går jeg ud fra, vil være en virkelig sund og socialt ansvarlig del af - At man som bank virkelig har gjort sig fortjent til det samfunds tillid som man er en del af.

DB burde således efter min opfattelse, mindst (se regnestykket længere nede) dømmes til at betale stigningen nævnt i fattigdom : 1200 kr - til hver af de fattigdomsramte børn = 64.500 børn - ialt 1200 x 64.500 = 77.400.00 kr hvert år, igennem 10 år - ialt 774.000.000 kr - 774 mio kr -

Så skulle der være en chance for at vis retfærdighed måske er sket fyldest og de stakkels børn og forældre måske kommet lidt på fode igen. - En hundredelas pr/unge/md i ti år - herregud!

Læg også mærke til regnestykket : hvidvaskningen drejede sig om 1500 mia kr = 1500.000.000.000 kr = 1,5 billioner kr

Mit forslag til straf, 774 mio = 774.000.000 er i % af dette beløb = 774 mio/1500 mia/100 = 774mio/15 mia = 0,0516 % = 0,516 promille af deres hvidvasknings-tyveri.

En straf på kun ½ promille af hvidvasknings-tyveriet er jo kun pebernødder! FOR DB! -

Og børnene og deres familier har afgjort mere brug for dem, selvom om det kun er pebernødder for DB - end aktionærerne! - Netop fordi disse børn og deres forældre grundet hele sagens stilling, vil forstå, både at forvalte og værdsætte dem, disse penge, tusind-fold bedre end både DB-folkene og deres aktionærer.

Efter devisen hos blandt andet vores elskede netop afdøde Kim Larsen på sit debut-album 'VÆRSGO' : 'Den rige og den fattige pige' - frit citeret : "...For den som er rig, er næsten aldrig glad - den fattige har lært at nøjes! - uuuhhiiihhhuuhh..."

Disse betragtninger, håber jeg således, ligesom sætter ligesom straffen i en slags samfunds-realistisk perspektiv - hvis nogen skulle finde på at rejse spørgsmålstegn ved rimeligheden i sådan en straf.

Den her straf er kun at sammenligne med en slags 'samfundstjeneste' for DB, som mere såkaldt 'almindelige/jævne' borgere kender til hudløshed og som retssystemet bruger jo bruger kreativt i flæng og har gjort altid.

Jeg får således også lyst til at sige, at (visse dele af) retssystemet i det hele taget muligvis ville også kunne genoprette (noget af) sit eget 'brand' - respekten og tilliden i befolkningen til sig selv - ved at udvirke sådan en straf-foranstaltning til d'herrer i DB, som har gjort sig fortjent til den.

Fordi, når man læser om alle bistands-sagerne, folk i nød, som kæmper for sine mest basale overlevelses-rettigheder, forekommer det mig nemlig afgjort ikke at være børnenes og de såkaldt svagest stilledes retfærdighed der kæmpes for i disse sale!

Jeg tror iøvrigt slet ikke, at hverken Lars Løkke eller Mette Frederiksen, eller hvilkensomhelst anden politiker, er den rette at henvende sig til/konsultere i denne sag.

Men det kan man jo så disputere videre om i spalterne her på avisen, med kælenavnet 'Den Mindst Ringe'...

Bettina Jensen, Alvin Jensen, Christel Gruner-Olesen, Viggo Okholm og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Folk på den nuværende integrationsydelse har næsten intet rådighedsbeløb.
De 2000 kr Lars Løkke mener et par billige sko koster, ville være manna fra himlen for en sådan familie, ren luksus.
Når den nye paradigmeskifte-lov bliver vedtaget idag med borgerlige stemmer, dømmes de i forvejen ludfattige mennesker til et kummer-liv, som forlængst burde være den dårlige fortid vi helst ikke huskede.
For i stedet for at få 2000 kr til mad, tøj og sko, skal de fratages dette beløb på den nye "hjemsendelsesydelse".

Usselheden kender ingen bundlinjer i regeringen og DF.
Husk det til valget !!

Steen K Petersen, Randi Christiansen, Søren Thuesen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Lise Lotte Rahbek, Michael Friis, Arne Albatros Olsen, Johnny Werngreen, Anders Skot-Hansen, Ebbe Overbye, Bjarne Bisgaard Jensen, Viggo Okholm, Egon Stich, Jørn Andersen, Ete Forchhammer , Estermarie Mandelquist, Mette Holten Haagerup, Arne Lund, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Karen Grue og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Det er virkelig dårlig økonomi at holde familier og dermed børn i fattigdom.
Disse børn risikerer at være udenfor samfundet, også når de er voksne.
Udover, at det er urimeligt at behandle medmennesker sådan, så kan det næppe være en fordel for samfundet, at en masse mennesker således "går til spilde".

Steen K Petersen, Randi Christiansen, Sven Elming, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Lise Lotte Rahbek, Johnny Werngreen, Christel Gruner-Olesen, Michael Waterstradt, Viggo Okholm, Jørn Andersen, Ete Forchhammer , Estermarie Mandelquist, Mette Holten Haagerup, Eva Schwanenflügel, Jesper Sano Højdal og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Derudover: Hvem er det, der dræner kasserne? Er det de fattige? eller er det landbruget og de kriminelle banker?

Bettina Jensen, Steen K Petersen, Randi Christiansen, Søren Thuesen, Alvin Jensen, Lise Lotte Rahbek, Arne Albatros Olsen, Hans Larsen, Christel Gruner-Olesen, Michael Waterstradt, Bjarne Bisgaard Jensen, Viggo Okholm, Egon Stich, Kjeld Jensen, Estermarie Mandelquist, Mette Holten Haagerup, Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller, Trond Meiring, Helene Kristensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Michael Friis - du har ikke hørt om familier med børn, hvor de voksne er blevet arbejdsløse eller syge eller skilt? Vi danskere bør nok fuldstændig holde op med at få børn, for livet er for usikkert. Hvad hvis man som kvinde og mor er arbejdsløs, så skal man for guds skyld lade være at blive skilt fra sin voldelige mand, for så kan man ikke forsørge sine børn mere. Er det det du ønsker Michael Friis, eller drømmer du bare om en verden, hvor folk ikke bliver syge, skilt, arbejdsløse eller på nogen måde ramt af skæbnen. Sådan fungerer livet ude i virkeligheden altså ikke.

Steen K Petersen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Michael Friis, Arne Albatros Olsen, Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Viggo Okholm, Estermarie Mandelquist, Mette Holten Haagerup, Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller, Tue Romanow, Trond Meiring og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Kik på Løkkefonden og se den vanvittige stigning på administrations udgifterne. Jo - den perfekte malkeko for statsministerens kone. Hvad har det med fattigdom at gøre?
Viser bare hykleriet og bedraget fra statsministrens side

Alvin Jensen, Arne Albatros Olsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Estermarie Mandelquist, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Til dette vil de dertil indrettede Joakim B. Olsen og CEPOS sige, at fattigdom er et relativt begreb, og at det derfor ikke giver nogen mening at tale om at der er kommet flere fattige børn her i landet. Fattigdom handler ikke om hvordan man har det, men hvordan man ta'r det.
Hvis opponenten fortsat fremturer, så har Olsen og Cepos tal parat, der viser, at for 17.500 kr. om måneden, da kan en familie godt klare sig. Og når det gælder de, der er på integrationsydelse, så skal de bare se at få lært lidt mere dansk for så udlæses der en bonus på (vistnok) 1.500 kr. om måneden.
Skulle disse hårdtslående argumenter ikke række, så vil Olsen og Cepos spørge om, hvad børn overhovedet skal med vintertøj. Pga. klimaforandringerne så har vi ikke vintre mere. Og når det regner - tjah, det gør det jo her i landet, og tøjet tørrer nok igen. Og desuden kan det ikke være statens ansvar om børn har regntøj eller om de inviteres med til børnefødselsdag. Forældrene kan jo bare holde op med at ryge, eller sende penge hjem til deres syge moster i Mosul - så vil der være penge nok til både regntøj og biografture og fødselsdagsfester.

Søren Thuesen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Stine Vejen, Niels Duus Nielsen, Mette Holten Haagerup og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

En fin lavpraktisk løsning jeg har oplevet i vinterkulden: i børnehuset kunne forældre lægge vintertøj og støvler efterhånden som deres poder voksede ud af. De ansatte havde så altid rigeligt i alle størrelser - også godt når vejret pludselig slog om. Børn fik det på hjemad og kunne beholde det.

Michael Friis, Randi Christiansen, Søren Thuesen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Arne Lund, Viggo Okholm, Jørn Andersen, Ervin Lazar, Marie Jensen, Mette Holten Haagerup og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Margit Johansen: Heldigvis er der mennesker der ønsker at dele og give væk i stedet for at smide ud. Det er bare ikke løsningen på sigt for disse børn og deres familie.Vores samfund er blevet delt og på en glidebane -desværre.Kun et ændret menneskesyn kan ændre det på sigt.Men den skal sgu være massiv!

Randi Christiansen, Eva Schwanenflügel, Martin E. Haastrup, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Lise Lotte Rahbek, Michael Friis og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

" Ja, fattigdom er ganske relativ. Eksempelvis er der langt færre fattige , hvis nogen overhovedet i Ruderdals Kommune, men til gengæld er der rigtig mange i Brøndyøster.

Og vi kan dermed konkludere at fattigdom er relativ."

Eva Schwanenflügel, Michael Friis og Niels østergård anbefalede denne kommentar
Allan Filtenborg

Nå pædagogerne helt tæt på, siger den er gal, så skal der gøres noget nu, som i lige nu! Jeg er komplet ligeglad med hvorfor, men der skal handles.

Randi Christiansen, Viggo Okholm, Søren Thuesen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Michael Friis

Helene Kristensen 06:27, klart tragisk og jeg har set masser af eksempler. Trist. Meget trist. Og børn og børnebørn bliver alt for tit ofre. Jeg efterlyser nogle gode løsninger.
Jeg kender plejeforældre, der har haft børn, der var tvangsfjernet. Men den alkoholiserede mor blev ved med at føde børn, som hun hellere ikke kunne passe. Søde og dejlige børn, der klart fortjener bedre.
Jeg synes, at det er meget svært. Børnenes tarv bør veje tungere end privatlivets fred men hvordan undgår man et totalt overvågningssamfund?

Susanne Schmidt

Dorte Sørensen helt enig. Børn er overhovedet ikke repræsenteret og bliver heller ikke taget seriøse som værende andet end forældrenes ansvar, selv når forældre forarmes og parkeres på ydmygende ydelser.

Lars Kjeldsen

Information skriver i appetitvækkeren lige under opskriften:
"....Samtidig viser ny undersøgelse, at fire ud af ti pædagoger har børn i institutioner, som mangler vintertøj og sund kost."
Stakkels pædagogbørn. Står det virkelig så sløjt til med deres forældres løn?

Mads Jakobsen

En påstand som "nogle familier har ikke råd til vintertøj" kan bevises, eller modbevises, objektivt med matematik. Man kan sende en økonom ud og gennemgå de pågældende familiers budget, og så kan man få sandheden.

Men vi få ikke sandheden. Vi får referater af pressemeddelelser fra organisationschefer der tjener hundredetusindevis om måneden på at komme med budskaber som passer i organisationernes interesser.

Kristian Rikard, Randi Christiansen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar

Jeg må sige, at jeg foragter de fleste af folketingets 179 politikere. Det er muligt, at de er valgt af "folket", men hver eneste dag, hver eneste minuts taletid de får, har de mulighed for at tale til det bedste i folk, til at søge løsninger til det fælles bedste, til at hjælpe de udsatte.

Desværre gør de fleste af dem det modsatte dag efter dag. Det kalder på min foragt.

"Lad aldrig mennesker, der søger magt, få magt" (frit efter Vaclav Havel).

Niels Duus Nielsen, Viggo Okholm og Søren Thuesen anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Børnene er blevet gidsler i regeringens flygtninge-/indvandrerpolitik, der som bekendt handler om at gøre livet så surt som overhovedet muligt for alle de mennesker som er kommet hertil.
Kontanthjælp er slemt, men integrationsydelsen er decideret uanstændig og er et konkret vidnesbyrd om, at flertallet af danskerne ønsker alle disse mennesker hen hvor peberet gror.
Det er der så nogle børn, der må bøde for.

Niels Duus Nielsen, Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel, Randi Christiansen og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Til gengæld mangler de ikke legetøj.

jens peter hansen

Da jeg i 1973/74 som militærnægter var udstationeret i en børnehave i Lyngby var der mange børn som havde dejlige flyverdragter og sko og vanter der kunne holde kulden ude Det havde vi ikke 25 år tidligere da jeg var barn og iskolde fingre og fødder samt utilstrækkelig beklædning var almindelig. Der findes så meget dejligt vintertøj til børn. Hvis det virkelig er et problem så kunne man i de enkelte institutioner naturligvis organisere indsamling af tøj. Det løser selvfølgelig ikke de lave ydelsers problematik, men i en tid hvor gud og hvermand køber ind i genbrugsbutikker skulle dette vel være et problem der kunne løses.

jens peter hansen

Da jeg i 1973/74 som militærnægter var udstationeret i en børnehave i Lyngby var der mange børn som havde dejlige flyverdragter og sko og vanter der kunne holde kulden ude Det havde vi ikke 25 år tidligere da jeg var barn og iskolde fingre og fødder samt utilstrækkelig beklædning var almindelig. Der findes så meget dejligt vintertøj til børn. Hvis det virkelig er et problem så kunne man i de enkelte institutioner naturligvis organisere indsamling af tøj. Det løser selvfølgelig ikke de lave ydelsers problematik, men i en tid hvor gud og hvermand køber ind i genbrugsbutikker skulle dette vel være et problem der kunne løses.

Eva Schwanenflügel

Spørgsmålet er så bare, hvorfor vi åbenbart skal acceptere at det går den forkerte vej med uligheden?
Hvert år siden kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen blev indført, stiger ansøgningerne til julehjælp. Mange kommer slet ikke i betragtning, fordi der ikke er indsamlet nok penge.

Folk tigger mad på Facebook, fordi deres rådighedsbeløb går til de faste udgifter, og der ikke er noget tilovers til mad, tøj, medicin og transport. Børn kommer i børnehave og skole uden madpakke, og uden ordentligt tøj. De kan ikke deltage på lige fod med deres kammerater i festlige begivenheder.

Hvorfor er det i orden, når Danmark er et af verdens rigeste lande?

Michael Friis

Eva Schwanenflügel Jo flere fattige, der ankommer til Danmark desto mere stiger uligheden.
Hvis der kommer rigtigt mange fattige, så vil Danmark ikke længere være et af de rigeste lande med mindre de fattige nyankomne bliver rigere.
Man bliver ikke - og skal ikke blive - rige eller rigere på overførselindkomster.
Er din målsætning at alle 7 milliarder mennesker skal være lige?

René Arestrup

@Michael Friis
Der er vist ingen, der plæderer for at Danmark skal åbne grænserne for alverden.
Men det er sgu da fattigt, at Danmark - et af verdens rigeste lande - tilbyder så kummerlige vilkår for en gruppe mennesker, som allerede lever iblandt os.
Og hvad sker der, når man konsekvent, og uden skelen til blot et minimum af menneskelig anstændighed, presser mennesker helt ud til kanten?
Næppe noget konstruktivt eller positivt.

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Michael Friis

Det er det sædvanlige argument; vi skal ikke give de der bor i vores land anstændige levevilkår, fordi vi ikke kan/skal/vil hjælpe hele verdens fattige.
Og det er bullshit.
Danmark bliver ikke fattigere ved at undlade at fattiggøre flygtningene, tværtimod. Og almindelig anstændighed burde sgu også gælde for alle i samfundet, ikke bare de rigeste der svindler SKAT.

Susanne Schmidt

Michael Friis og hvad med alle yderområderne i Danmark som hellere end gerne vil have flere mennesker udefra til at rede deres samfund når nu de rige danskere ikke gider at bo der mere?