Læsetid: 6 min.

Styrelse finder ikke grundlag for kritik af Nyborg-rektor

Selv om DF-politikere mener, at det bør have »følger«, når rektor Henrik Stokholm fra Nyborg Gymnasium tillader fortsat undervisning af to somaliske piger, så har først undervisningsministeren og nu også Styrelsen for Undervisning og Kvalitet vurderet, at der ikke er grundlag for kritik af rektoren. DF’s Alex Ahrendtsen kalder rektoren »heldig« og ønsker at stramme lovgivningen
Rektor for Nyborg Gymnasium, Henrik Stokholm, har nu fået grønt lys til at fortsætte undervisningen af to somaliske piger fra både minister og styrelse.

Rektor for Nyborg Gymnasium, Henrik Stokholm, har nu fået grønt lys til at fortsætte undervisningen af to somaliske piger fra både minister og styrelse.

Peter Nygaard Christensen

29. januar 2019

Rektoren for Nyborg Gymnasium, Henrik Stokholm, er blevet kraftigt kritiseret af Dansk Folkeparti for at lade to somaliske piger fortsætte deres 10. klassesundervisning på Nyborg Gymnasium efter, at Udlændingestyrelsen har afvist at forlænge familiens opholdstilladelse. Men det ser ikke ud til, at rektoren har brudt nogen regler.

Det såkaldte Kontor for Grundskolen og Tværgående Tilsyn i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har således gennemgået sagen uden at finde holdepunkter for kritik. Det sker efter, at undervisningsminister Merete Riisager (LA) tilbage i december konstaterede, at rektoren ikke har brudt loven.

»Jeg ser det som en bekræftelse af, at vi gør det rigtige,« siger Henrik Stokholm.

Den somaliske familie Abdisalan Hussein fra Nyborg har boet i Danmark i snart fire år, men myndighederne vurderer, at det ikke længere er forbundet med risiko at rejse tilbage til Somalia.

Siden afvisningen af den forlængede opholdstilladelse har familien søgt asyl for deres seks børn og står derfor nu i en venteposition, mens børnenes asylsag behandles. I mellemtiden må familien ikke modtage offentlige ydelser eller have et arbejde, og børnene er som udgangspunkt udelukket fra skoler og børnehaver.

I den forbindelse besluttede rektor Henrik Stokholm fra Nyborg Gymnasium sig for at lade 10. klassepigerne Roda og Ruwayda fortsætte deres skolegang. Senere stillede han lokaler på gymnasiet til rådighed, så også de tre mindre søskende kunne få undervisning af en stab af frivillige undervisere, hvad der skabte stor politisk debat.

Forfatteren Carsten Jensen kalder rektoren ’helten fra Nyborg’, mens Dansk Folkeparti modsat har skoset ham i både P1-debat og DR2-programmet Debatten for at have sin egen politiske dagsorden.

Kritikken blev indledt af Alex Ahrendtsen (DF), der er valgt til Folketinget for Dansk Folkeparti på Fyn. Med et spørgsmål til undervisningsminister Merete Riisager ville han høre, hvilke følger ministeren mente, at det »bør have for hans ansættelse«, at rektoren har valgt at trodse Udlændingestyrelsens afgørelse.

Senere udtalte Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen (DF), at det ikke er rektorens opgave at »føre sin egen udlændingepolitik, fordi der er et hul i lovgivningen«, til Fyens Stiftstidende.

Viceborgmesteren i Nyborg Kommune, Carsten Kudsk (DF) har i en facebookkommentar bakket Martin Henriksen op, da han frygter for de langsigtede konsekvenser ved rektorens rolle som »kampfigur for en gruppe mennesker, der gerne vil have helt vildt mange flygtninge til Danmark«.

Intet ulovligt

Da undervisningsminister Merete Rissager den 13. december 2018 fastslog, at rektoren ikke har gjort noget lovstridigt, udtalte Alex Ahrendtsen, at han ville afvente Styrelsen for Undervisning og Kvalitets kommende vurdering af sagen.

»Der er behov for opklaring,« sagde han.

Nu viser det sig, at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har sendt et brev til Henrik Stokholm den 11. januar, hvor heller ikke styrelsen påpeger juridiske problemer ved hans ageren. I brevet anfører styrelsen blot, at gymnasiet ikke må have udgifter i forbindelse med grundskoleundervisning i 0.- 9. klasse, og den minder om, at statslige tilskud heller ikke må anvendes til 10. klasseundervisningen. 

»Styrelsen går i den forbindelse ud fra, at det forhold, at institutionen stiller lokale til rådighed for en gruppe frivilliges undervisning af de to unges mindre søskende, ikke indebærer nogen udgifter for institutionen«, lyder det afslutningsvis i brevet.

Ifølge Alex Ahrendtsen har rektoren været »heldig« i og med, at loven har været så uklar, så han har kunnet slippe af sted med at »trodse« Udlændingestyrelsens beslutning.

– I weekenden udtaler rektor Henrik Stokholm til Fyens Stiftstidende, at der er gået partipolitik og valgkamp i sagen, som dit parti DF har profileret sig på. Hvad tænker du om den kritik?

»Da jeg læste interviewet, tænkte jeg sikke dog en selvgod og selvretfærdig farisæer fra Nyborg. Henrik Stokholm lever i sin egen lille beskyttede verden med en forholdsvis sikker indtægt på et gymnasium i et stille kvarter i Nyborg. Der har han levet godt og skjult, og pludseligt bevæger han sig ind på politikkens banehalvdel og finder ud af, at han faktisk godt kan blive modsagt,« siger Alex Ahrendtsen og fortsætter:

»Verden er ikke sød og rar og slet ikke, når man selv byder op til dans. Da det viser sig, at dansen er lidt for voldsom, så vil Henrik Stokholm ikke danse og trækker følehornene til sig.«

Personkritik

Henrik Stokholm kalder personkritikken for »super arrogant« og uvedkommende for sagen.

»Jeg synes, at han (Alex Ahrendtsen, red.) er et lille menneske, hvis han har behov for at skyde på mig og mit liv,« siger han og uddyber:

»Hvis han har lyst til at kalde mig for en farisæer, så må han da gerne gøre det. Det, synes jeg bare, skal stå tilbage som Alex Ahrendtsens input i den her sag.«

Om DF’erens taktik om at benytte personangreb kommenterer Henrik Stokholm:

»Det ryster mig ikke, men det er pinligt for ham selv, at han ikke har andet at komme med. Dybest set kender han ikke mig, mit virke på Nyborg Gymnasium eller eleverne. Jeg gør jo også mit arbejde, jeg arbejder for eleverne.«

Gymnasierektoren understreger, at sagens fokus bør og skal handle om at sikre, at de fem somaliske børn får undervisning, mens asylsagen behandles.

»Uanset hvad der sker, er det vigtigt for mig, at børnene i den periode, de opholder sig i Danmark, får ordentlig undervisning og fortsætter det forløb, de har gang i. Det mener jeg, at man skylder de her mennesker, som har bidraget til byen. De har arbejdet og forsørget sig selv.«

Selv betragter Henrik Stokholm ikke brevet fra Styrelsen for Undervisning of Kvalitet som en løftet pegefinger, men som formel konstatering af, at gymnasiet lever op til kravene om at adskille driftsøkonomien med den fortsatte undervisning af de somaliske børn, der står til udsendelse.

Han kritiserer samtidigt, at styrelsen så sent fattede interesse for de yngste somaliske børn i 0. klasse, 5. klasse og 8. klasse.

»Udlændingestyrelsen har nølet i den her sag. Jeg synes bare, at de skulle se at komme i gang derovre,« siger han og fortæller, at Nyborg Kommune har spurgt Integrationsministeriet, om det er en mulighed, at Udlændingestyrelsen betaler for de undervisningspligtige børns skolegang i byen.

Politisk efterspil

Selv om først undervisningsministeren og nu også Styrelsen for Undervisning og Kvalitet ikke har fundet grundlag for kritik, så venter der et politisk efterspil.

Sagen har ifølge Alex Ahrendtsen givet Dansk Folkeparti anledning til at se nærmere på lovgivningen, da partiet ikke ønsker, at det fremover skal kunne lade sig gøre at søge asyl, når man står til udsendelse. 

»Vi kommer også til at kigge på, om vi kan gøre loven mere klar, når det drejer sig om undervisningen. Jeg er i gang med at finde ud af, hvilke rettigheder der egentligt er i loven for forskellige elever på forskellige niveauer. Det er der heller ikke et overblik over,« siger Alex Ahrendtsen.

Henrik Stokholm er godt tilfreds med, at han er lykkedes med at pege på de »uigennemtænkte« huller i lovgivningen, og han står fuldt ved sin støtte til de somaliske børns ret til undervisning. 

Hvis DF ønsker at indskærpe loven, så er det en politisk beslutning, der kræver et flertal i Folketinget. Men personligt bakker rektoren ikke op om stramningen, der strider imod hans retsfølelse.

»Hvis de begynder at fjerne muligheden for, at man kan søge asyl, når man er blevet udvist, så piller man ved det basale i vores retssamfund. Det kan jeg ikke bakke op om, det, synes jeg, er dybt uretfærdigt,« siger Henrik Stokholm.

I en tidligere version af denne artikel var rubrikken ’Nyborg-rektor helt frikendt af myndighederne for anklager fra Dansk Folkeparti’. Denne rubrik var upræcis og er nu blevet rettet. Information beklager fejlen.

De to søstre Ruwayda og Roda kom med deres familie til Danmark i 2014-15, men her i efteråret fik både faren og moren inddraget deres opholdstilladelse, og der blev fastsat en udrejsefrist senest den 17. november.
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Ervin Lazar
 • Søren Veje
 • Carsten Mortensen
 • David Breuer
 • ingemaje lange
 • John Hansen
 • Søren Andersen
 • Tommy Clausen
 • Hans Larsen
 • Eva Schwanenflügel
 • Pietro Cini
 • Flemming Berger
 • Dorte Sørensen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Viggo Okholm
 • Jørgen Tryggestad
 • Jørn Andersen
 • Anker Nielsen
 • Gert Romme
 • Poul Anker Sørensen
 • Christian Mondrup
Ervin Lazar, Søren Veje, Carsten Mortensen, David Breuer, ingemaje lange, John Hansen, Søren Andersen, Tommy Clausen, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Pietro Cini, Flemming Berger, Dorte Sørensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Viggo Okholm, Jørgen Tryggestad, Jørn Andersen, Anker Nielsen, Gert Romme, Poul Anker Sørensen og Christian Mondrup anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

‘Dark Triad’ politikere elsker denne opmærksomhed, men burde ikke få den, hvilket kan tyder på, at pressen ikke forstå problematikken.
Kære Information prøv at forstå problematikken, vis respekt for de voldsramte politiske udvalgte syndebukke.

Ellen Kjaergaard, Peter Beck-Lauritzen, John Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Alex Arentsen fremstår som en ynkelig lille mand, der ikke kan finde ud af at lave andet for den klækkelige hyre, han får af skatteyderne, end at genere andre mennesker. Det er ham der er en farisæer.

Berith Skovbo, Susanne Schmidt, nils hommel, Carsten Mortensen, David Breuer, Ellen Kjaergaard, Karsten Lundsby, Arne Lund, Anne Mette Jørgensen, Leif Høybye, Peter Beck-Lauritzen, John Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Vibeke Hansen, Thorbjørn Thiesen, Søren Andersen, Niels Duus Nielsen, Werner Gass, Ete Forchhammer , Jonna Jensen, Ole Frank, Benta Victoria Gunnlögsson, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Peter Knap, jørgen djørup, Nette Skov, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Frede Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben K L Jensen, Tue Romanow, Mogens Holme, Jørn Andersen, Johanna Haas, Torben Skov og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Søren Peter Langkjær Bojsen

jeg tænker umiddelbart og håber inderligt, at dette ikke kan være en vinder-sag for DF, at også DF’vælgere flest finder denne type personhetz usmagelig.

Carsten Mortensen, David Breuer, Rikke Nielsen, Ellen Kjaergaard, Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen, Peter Beck-Lauritzen, John Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Søren Andersen, Malcolm McGugan, Werner Gass, Ete Forchhammer , Ole Frank, Benta Victoria Gunnlögsson, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Peter Knap, Nette Skov, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese, Mogens Holme, Jørn Andersen, Jens J. Pedersen, Johanna Haas, Torben Skov og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Jørgen Tryggestad

Det er bare så sørgeligt at denne sag om medmenneskelighed og vigtig støtte til børn og ungdommer i en svær situation kan blive en politisk kampplads.

Hvor langt ned i grisestiens svineri kan disse DF-politikere komme uden at deres vælgere begynder at falde fra? Forhåbentligt kan det tydeligt ses til valget om få måneder at denslags koster dyrt.

Carsten Mortensen, Rikke Nielsen, Ellen Kjaergaard, Karsten Lundsby, Arne Lund, Anne Mette Jørgensen, Leif Høybye, Peter Beck-Lauritzen, John Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Søren Andersen, Werner Gass, Ete Forchhammer , Jonna Jensen, Ole Frank, Benta Victoria Gunnlögsson, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Peter Knap, Christel Gruner-Olesen, Nette Skov, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Marie E. Rasmussen, Steffen Gliese, Mogens Holme, Jørn Andersen, Johanna Haas, Torben Skov og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Jeg kender ikke deres opstillingslister, men nogle af dem må forsvinde ved næste valg. Det her er fuldstændigt grotesk!

Carsten Mortensen, Anne Mette Jørgensen, Peter Beck-Lauritzen, Ete Forchhammer , Ole Frank, Benta Victoria Gunnlögsson, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Peter Knap, Nette Skov, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Mogens Holme, Jens Thaarup Nyberg og Johanna Haas anbefalede denne kommentar

Børn - uanset nationalitet - skal ikke passes ind i et nærmest post-fascistisk partis sygelige trang til omtale i pressen. De har ingen selvstændig og gennemgående politik, men det er som om de tror, at deres vælgere er begejstrede, hver gang de kommer i medierne med hadefuld hetz mod udlændinge - i alle aldre i øvrigt.

Børn skal hverken være ofre for et lands eller et politisk partis forkvaklede menneskesyn. Børn skal beskyttes og have deres tilværelse lagt i trygge og faste ramme, og her er regelmæssig skolegang altså rigtig god.

Jeg undre mig over at Danmark vil være dette bekendt. For Børn er beskytte af Børnekonventionen, som Danmark underskrevet, og iflg. den skal man gøre det absolut bedste for børn. Og denne konvention er skrevet i et fuldstændig entydigt juridisk sprog, der ikke kan fortolkes.

Det kan tilføjes, at Sverige der i 2015 tog imod 162.000 flygtninge, og stadig modtager 22.500 nye hvert år,. netop i går oplyste, at det fremover vil blive lempet yderligere for flygtningene. Bl.a. vil man hurtigst muligt skabe familiesammenføringer for efterladte familiemedlemmer. Flere skal kunne få opholdstilladelse. Og ingen syge eller svage skal kunne udvises, de skal have humanitært ophold.

nils hommel, Carsten Mortensen, Rikke Nielsen, Ellen Kjaergaard, Karsten Lundsby, Arne Lund, Anne Mette Jørgensen, Peter Beck-Lauritzen, John Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Niels Duus Nielsen, Werner Gass, Ete Forchhammer , Ole Frank, Benta Victoria Gunnlögsson, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Nette Skov, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Pietro Cini, Flemming Berger, Samuel Grønlund, Bjarne Bisgaard Jensen, Jørgen Tryggestad, Tue Romanow, Anders Skot-Hansen, Jesper Sano Højdal, Jørn Andersen og Johanna Haas anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Martin Henriksen skal straffes for at nedgøre fornuftigemennesker.

Karsten Lundsby, Peter Beck-Lauritzen og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Tak til Gert Romme for kommentaren om Børnekonventionen og for oplysningerne om forholdene i Sverige. Det gør Danmarks "udlændingepolitik, der mere præcist kan beskrives med ordet udlændingehetz, endnu mere beskæmmende.

Det er rektor Henrik Stokholm og alle de ansatte og elever samt frivillige kræfter og bestyrelsen på Nyborg gymnasium, der står tilbage som dem, der har de menneskelige værdier, der skal til i dette samfund, hvoraf dette at sikre alle børn og unges ret til skolegang må være et bærende princip.

Som tidligere gymnasielærer er jeg stolt af min stand i denne sag - og jeg har endnu engang fået bekræftet, at der er krummer i den danske gymnasieungdom; jeg har været så glad for at læse om elevrådets indsats for deres skolekammerater ligesom det gør mig glad, at se det ledsagende billede til denne artikel med de to unge piger, deres venner i baggrunden og deres rektor i front.

Civil courage er en smuk og nødvendig egenskab og udover de her nævnte har 7 rektorer på Fyn også vist det ed offentligt at bakke op om rektor Henrik Stokholms beslutning.
Så mangler vi måske bare at læse en principiel udtalelse fra rektorforeningen (nu kaldet Danske Gymnasier) og GL, der støtter alle børn og unges ret til skolegang. Så kan det jo være, at "Nyborg modellen" lige så stille kan sprede sig, så alle børns ret til skolegang kan sikres.

Carsten Mortensen, Ellen Kjaergaard, Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen, Steen Bahnsen, Peter Beck-Lauritzen, John Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Mikael Kristensen, Niels Duus Nielsen, Werner Gass, Ete Forchhammer , Jonna Jensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Elisabeth Andersen, Josephine Kaldan, Tommy Clausen, Christel Gruner-Olesen, Nette Skov, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Marie E. Rasmussen, Bjarne Bisgaard Jensen, Viggo Okholm, Carsten Nørgaard, Anders Skot-Hansen og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
Michael Friis

Respekt for folk, der frivilligt underviser eller tager mennesker i nød ind til sig selv. Det personlig engagement er meget stærk og humant. Ingen lovgivning skal kunne standse sådan handlinger indtil udrejsen kan arrangeres.
Efter anden verdenskrig kom mange mennesker fra Polen til Danmark til opfedning. De fleste rejste hjem igen og nogle livs lange venskaber opstod.

Rikke Nielsen, Ellen Kjaergaard, Karsten Lundsby, Peter Beck-Lauritzen, Jan Weber Fritsbøger, Werner Gass, Ole Frank, Elisabeth Andersen, Josephine Kaldan, Tommy Clausen, Steffen Gliese og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

En udlændingestyrelse, der mener, at folk roligt kan sendes tilbage til Somalia, kunne vist godt selv bruge noget tid på skolebænken.

Carsten Mortensen, Rikke Nielsen, Ellen Kjaergaard, Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen, Leif Høybye, Peter Beck-Lauritzen, John Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Jesper Sano Højdal, Werner Gass, Ete Forchhammer , Ole Frank, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Christel Gruner-Olesen, Nette Skov, Johanna Haas, Eva Schwanenflügel, Ulla Søgaard, Esben Lykke, Flemming Berger og Carsten Nørgaard anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

DF´s rædselsregime forsvinder forhåbentlig efter det næste valg - der må sgu da være nogle socialdemokrater tilbage der tør give røvhullerne i DF fingeren.

Ellen Kjaergaard, Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen, John Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Jan Weber Fritsbøger, Werner Gass, Ole Frank, Tommy Clausen, Nette Skov, Johanna Haas, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Selvfølgelig skal børnene gå i skole. I følge Migrationsverket blev ovet 19.000 udvist fra Sverige i 2017. Det er også en virkelighed som måske skulle frem inden guddommeliggørelsen Sverige tager overhånd.

Ellen Kjaergaard og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

@ Søren Bro
Hvad med at stramme lovgivningen for hvad DF må blande sig i?
Dette forslag må dog alligevel nok rende med prisen som dagens top-demokratiske ide !

Og til de mange i det faste kommentatorkorps herinde, som har det mere end almindeligt stramt med DF og det faktum, at DF pt. er folketingets næsstørste parti:
Ville det ikke være lidt mere interessant med seriøse demokratiske bud på, hvordan man vrister DF vælgerne ud af Thulesen Dahls stærke greb ?

Ellen Kjaergaard, Peter Beck-Lauritzen, Erik Jakobsen og Marie E. Rasmussen anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Ja Steffen - det kunne osse være en idé, om nogle af disse jurister etc ville tage en selfie i Mogadishu (uden for lufthavnen) - bare så vi kan se med egne øjne, at alt har forvandlet sig til peace and love i Somalia.
Alle ved jo godt, hvad det her handler om. For DF er somaliere og alle deres efterkommere ikke som os andre grisefarvede - og de helmer ikke før landet er renset for den slags. Dertil er i hvert to ting at sige: dels at det er skammeligt, at de blå partier for magtens skyld er villige til at gå med på den diskurs, dels at nogle burde kunne forklare det utopiske i DFs feberdrømme - thi verden har forandret sig, og vi i Lidenlund kan i sagens natur ikke sige os fra at forandre os med den. Det er ikke svært at forstå.

Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen, Peter Beck-Lauritzen, Jan Weber Fritsbøger, Niels Duus Nielsen, Jens J. Pedersen, Ete Forchhammer , Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Christel Gruner-Olesen, Hans Larsen, Johanna Haas, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Kenneth Jacobsen og Steffen Gliese
Hvad foreligger der egentlig af saglig dokumentation for, at udlændingestyrelsens ansatte helt eller delvist tilsidesætter en ell. flere af deres basale embedspligter og -dyder om bl.a. at sige sandheden, at være upartiske, at være faglige, grundige mv. ?

Erik Fuglsang 20.46:

Virkeligheden, måske?

Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen, Steen Bahnsen, Niels Duus Nielsen, Ole Frank, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Johanna Haas og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

Udtalelserne fra DF-politikerne taler for sig selv.

De ser et 'hul i lovgivningen', hvor andre ser generøsitet og rimelighed.

Der er blevet så frygteligt langt mellem mennesker i Danmark.

Det er svært at være menneske i Danmark.

De fleste går i vejen. De fleste er blot ude på at rage til sig: De skide indvandrere, de skide politikere, de skide direktører, de skide socialnassere, de skide dovne offentligt ansatte, de skide finanssvin i deres kasteller af krom og stål. De skide journalister, med deres click-bait-artikler og deres på det tørre og en forkærlighed for netop dét status quo, som holder dem oven vande..

Det er svært at være menneske i Danmark.

Alle vil have del i kagen, men ingen vil betale.

Ingen vil betale.

Så vi spiller Håndbold og Lotto og bliver verdensmestre..

Verdensmestre i at få den suttet af BT og EB og DR og TV2 på ARCH, mens Blachmann tuder os ørerne fulde om X-faktor og uendeligt potentiale..

Puster man blot 5 millioner mennesker nok op, så fylder de uden at blinke det meste..

De fylder uden at blinke det meste..

Det manglede da bare!

Rød-Hvid krigsmaling og buhråb til himmelen og virkeligheden i bremsen..Kronsprinsens børn og selveste statsministeren og ih hvor vi gynger..

Stands nu op, for pokker..?

Vi har ikke noget tøj på..? Blot en sjofel klaphat, og så ellers dinglende nosser af sært skuffende format..

Sagde (svine)drengen til sine svin..

I har ikke noget tøj på..

Blot DF-tatoveringer brændt ind i kødet, mærket for tid og evighed.

Svin uden lige..

Danish Dynamite

2019

Carsten Mortensen, Karsten Lundsby, John Hansen, Peter Beck-Lauritzen, Jan Weber Fritsbøger, Niels Duus Nielsen, Ole Frank, Benta Victoria Gunnlögsson, Tommy Clausen, Torben Skov, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

I 1989 - samme år som Berlin-muren faldt - vedtog FN Børnekonventionen. To år efter, i 1991, tilsluttede Danmark sig.
Men konventionen blev aldrig skrevet ind i lovgrundlaget.
Derfor kan DF og ligesindede 28 år efter vi underskrev Børnekonventionen stadig underminere den helt lovligt.
Ligesom i mange andre sager, som fx med miljøet, klimaet, landbruget, fiskeriet, Menneskerettighederne osv, tilslutter Danmark sig - men kun proforma.
I virkeligheden bliver intentionerne kun udadtil efterlevet, mens de indadtil på 'pragmatisk' vis omgås med vanlig opfindsomt fifleri.
Og kan det ikke lade sig gøre at benytte sig af loven som forhammer, bringes den personlige hetz i spil.

Forhåbentlig har vælgerne snart fået nok af tvetungede, nedrige politikere.

Philip B. Johnsen, Ellen Kjaergaard, Karsten Lundsby, Arne Lund, Anne Mette Jørgensen, Leif Høybye, Torben K L Jensen, John Hansen, Steen Bahnsen, Peter Beck-Lauritzen, John Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Jesper Sano Højdal, Werner Gass, Niels Duus Nielsen, Ole Frank, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Torben Skov, Steffen Gliese og Jørgen Tryggestad anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jamen, Eva, det må du da kunne forstå: Vi er jo kun et lille land, så hvad vi gør, betyder ikke noget! - Jeg er bange for, at det er den tankegang, de gemmer sig bag.

Anne Mette Jørgensen, Steen Bahnsen, Peter Beck-Lauritzen, John Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Werner Gass, Ole Frank, Tommy Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Tja, Steffen, 'de' har så alt for megen magt.
Og det forhindrer ikke at Danmark altid fremhæves som foregangsland for alt muligt, der kun er fikumdik og hokuspokus.

Anne Mette Jørgensen, Steen Bahnsen, Jan Weber Fritsbøger, Steffen Gliese, Jens J. Pedersen, Tommy Clausen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Denne person Axel Arentsen, har sin egen lille klub med tilskud fra den ny financelov på ikke under 800.000 kr om året i 4 år, til indsamling af taler, ( alt fra nazi til Erald Jakobsen m.m.) Joda, hr Arentsen kan godt føre sig frem.....

Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen, Peter Beck-Lauritzen, Jan Weber Fritsbøger, Steffen Gliese og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar

Steffen Gliese 00.13
Det kunne også være:
'Vi er jo kun et lille land, så hvad vi gør, betyder jo ikke noget! Derfor kan vi gøre som det passer os, uden hensyn til hvad vi har forpligtet os på ved at underskrive og dermed tiltræde konventioner!'

DF anerkender ikke afgørelser truffet af flertallet inden DF selv er blevet en beklagelig magtfaktor.
Og den lille/store svindler følger trop hvis det bevarer hans taburet!

Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen, John Hansen, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, John Andersen, Jan Weber Fritsbøger og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Han hedder Alex Ahrendtsen, hvad der ikke gør ham til et bedre menneske, Timmi Klavsen, men alligevel..

Steffen Gliese

Det kunne det ikke bare være, Werner Gass, det er jo sådan, det bliver praktiseret.
Men retfærdigvis har danskerne også oplevet samfundsforringelser pga. - ikke konventionerne, men EU, hvor vi har måttet opgive masser af ligheds- og fællesskabsskabende ordninger, som vore politikere har undladt at kræve opretholdt. Det gælder alt fra fagforeningsmedlemskab som betingelse for a-kasse til afskaffelsen af rejseforsikring i den offentlige sygesikring.

Anne Mette Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Humanisme og civil ulydighed over racisme; sådan skal det være. Godt gået i Nyborg. Så mangler vi bare resten af landet, - kom så igang.

Rikke Nielsen, Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen, Hans Larsen, Lars Løfgren, John Hansen, Ete Forchhammer , Steen Bahnsen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Ja, det er godt at ikke alle lader sig skræmme og intimidere af DF og Nye Borgerlige og den slags pak.
Tak for din civilcourage Henrik Nyborg. :)

Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Rikke Nielsen, Karsten Lundsby og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar

Alex Ahrendtsen er også kulturordfører. Hans sprogbrug om en mand han er uenig med, viser hvordan kulturen har det i frikadellepartiet.
Mon ikke Ahrendtsen i skrivende stund er ved at udtænke et beslutningsforslag, der skal forhindre, at unge undervises således som det sker i Nyborg. Frikadellepartiet har jo skuffen fuld af nedrige forslag, alle egnet til at chikanere vore muslimske medborgere og asylansøgere. Når så beslutningsforslaget fremlægges i Folketinget, da vil såvel regeringen som Socialakrobatiet danse på glødende kul, men vil dog ende med at vedtage det.

Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Der er nærmest ingen grænser for hvor små sko Arendtsen, Henriksen og de andre åndsfyrster i DF vil udsætte deres mange ligtorne for.
Og hver gang tror man, at nu er det nok, nu må selv et betragteligt segment af DFs vælgere indse, at DFs projekt ikke er begrænset til at frelse nationen fra horder af flygtninge, men rækker dybt ned i en ildelugtende sump af menneskelig armod.
Måske man skulle sætte spejle op i valgboksene, næste gang vi udøver vores demokratiske ret.

Steffen Gliese, Torsten Jacobsen, Eva Schwanenflügel og Arne Lund anbefalede denne kommentar

@ 2 x erik:

Hvis I savner dokumentation for at Støjbergs ministerium sagsbehandler politisk opportunt og i strid med virkeligheden, kan I ikke have læst Information særlig længe.

Hans Larsen, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Susanne Schmidt

DF plejer ellers at støtte "kristne" værdier som medmenneskelighed.. eller det vil sige det støtter de for etnisk danske mennesker. Andre.. not so much.

Man er vel ikke rigtig DFer hvis ikke man også er selektiv og hyklerisk i sin påtagede kristendom.

1. Jeg tror ikke DF vælgerne ser/erklærer sig selv som "neo-fascistiske". De 'retter' ikke en fejl de ikke erkender.
2. Jeg synes man skal stoppe med at kalde folk for grisefarvede. Det hjælper ikke noget.
3. Ligesom i finanssektoren, sundhedssektoren, SKAT osv. er man (ad demokratisk vej) også mht. udlændingeområdet endt med at sætte ulven til at vogte får.
4. Henrik Stokholm fra Nyborg gør det han skal: han underviser. Det betyder at han overfører viden fra et menneske til et andet. Folk der har noget imod dette lever efter min opfattelse, i en alternativ virkelighed.
Man kan spørge sig selv: hvad taber Danmark og resten af verden ved at to somaliske teenagere får en dansk studentereksamen/uddannelse? (-og som alternativ til hvad?)