Læsetid: 6 min.

Fra flere sider tager landbruget små skridt mod at nedbringe klimabelastningen

Torsdag var klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen kaldt i samråd om landbrugets udledninger af klimaskadelige gasser. Forud var to nye partnerskaber kommet med deres bud på mulige reduktioner
Landbrugets udledninger bliver med regeringens klimaplan reduceret med 0,1 mio. ton CO2. Til sammenligning er erhvervets samlede udledninger 14,2 mio. ton CO2.

Landbrugets udledninger bliver med regeringens klimaplan reduceret med 0,1 mio. ton CO2. Til sammenligning er erhvervets samlede udledninger 14,2 mio. ton CO2.

Sille Veilmark

8. februar 2019

Hvad vil regeringen gøre for at mindske klimabelastningen fra landbruget? Det spørgsmål var energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) torsdag kaldt i samråd for at svare på.

Afsættet var, at landbrugets udledning af drivhusgasser efter mange års fald begyndte at stige igen fra 2010. Det skrev Information i november på baggrund af Landbrug og Fødevarers statistik for Fødevareklyngen.

Samtidig friholder regeringens klimaudspil fra oktober 2018 stort set landbruget for konkrete reduktionsforpligtelser. Eneste punkt på listen er ’forbedring af biogasanlæg’, som giver en lille klimagevinst på 0,1 mio. ton CO2 årligt i perioden 2021-2030. I kontrast var landbrugets udslip af drivhusgasser i 2015 på 14,2 mio. ton CO2, ændringer i arealanvendelse medregnet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Er det en komedie eller en tragedie, der fremføres?
Jeg føler ingen trang til at grine, men på den anden side synes jeg heller ikke, forestillingen viser tegn på en glædelig afslutning.
Det virker mest ,som man ikke har forstået det problem, der tages under behandling

Landbruget har opdaget, at klimaforandringerne gør, at de lavereliggende jorde er ubrugelige, så hvorfor ikke overtale samfundet til at købe dem til braklægning og således fremstå som en del af løsningen på et problem, man selv i omfattende omfang har deltaget i at skabe.

Hans Larsen, Trond Meiring og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar