Læsetid: 3 min.

Forbedrede forhold i Syrien gør syriske flygtninges ophold i Danmark mere usikre

En aktuel rapport om en forbedret sikkerhedssituation i dele af Syrien kan blive det første trin i inddragelsen af opholdstilladelser for syriske flygtninge med midlertidig opholdstilladelse i Danmark
Selv om den generelle sikkerhedssituation er forbedret i de regeringskontrollerede dele af Syrien, er den ifølge rapporten stadig »spændt« i visse områder, bl.a. vest for Aleppo, som var en af de byer, der blev sønderbombet i kampene mellem regeringsstyrker og oprørere.

Selv om den generelle sikkerhedssituation er forbedret i de regeringskontrollerede dele af Syrien, er den ifølge rapporten stadig »spændt« i visse områder, bl.a. vest for Aleppo, som var en af de byer, der blev sønderbombet i kampene mellem regeringsstyrker og oprørere.

Louai Beshara

22. februar 2019

Sikkerhedsforholdene især i Syriens hovedstad Damaskus, som Assad-regeringen kontrollerer, er blevet markant forbedret siden foråret 2018. Det er den nok vigtigste konklusion i en 70 sider lang landerapport udgivet af Udlændingestyrelsen torsdag på baggrund af en fælles delegationsrejse med Dansk Flygtningehjælp til Beirut og Damaskus i november sidste år.

Forventningerne til rapporten har været store, fordi den kommer op til et vigtigt møde i Flygtningenævnets såkaldte Koordinationsudvalg. På baggrund af rapporten vil nævnet formentlig ændre den praksis, det har fulgt siden 2013, nemlig at forholdene i Syrien generelt er usikre og derfor kan føre til midlertidigt beskyttelsesophold til syriske flygtninge.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) glæder sig i hvert fald over rapportens indhold og siger i en pressemeddelelse, at det nu er »op til udlændingemyndighederne at vurdere, hvilken eventuel indflydelse rapporten skal have på behandlingen af de konkrete asylsager – herunder når der løbende opstår spørgsmål om forlængelse af eksisterende opholdstilladelser«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Beck-Lauritzen

Såfremt man ikke har noget udestående med Assad?
Damaskus er sikker, ref. de udsendte, men Syriens udstrækning er noget større!
5.000$ er også en sjat penge, især efter at have været på integrations-ydelse (eller hvad den reducerede hjælp hedder idag!)
De udsendte talte med Assad-støtter, hvilket farver udsagnene tydeligt.
Lemfældig undersøgelse med fast sigte på hurtig hjemsendelse!

Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar