Feature
Læsetid: 6 min.

Fra fuldtidsjob og egen lejlighed til Kærshovedgård – Mohammed Anowar er fanget i systemet

En samtale hos politiet tog i onsdags en helt uventet drejning for den 31-årige rohingya Mohammed Anowar, hvis sag Information har fulgt løbende. Med øjeblikkelig varsel fik han frataget sin arbejdstilladelse, og inden for syv dage skal han være flyttet til Udrejsecenter Kærshovedgård
Mohammed Anowar til samtale på Udrejsecenter Nordsjælland i Birkerød med sin ledsager, Kevin Osberg. Mødet vender op og ned på Anowars liv.

Mohammed Anowar til samtale på Udrejsecenter Nordsjælland i Birkerød med sin ledsager, Kevin Osberg. Mødet vender op og ned på Anowars liv.

Peter Nygaard Christensen

Indland
11. februar 2019

Onsdag er 31-årige Mohammed Anowar kørt de 262 kilometer fra Jelling i Midtjylland til Nordsjælland Politis Udlændingecenter i Birkerød. Her skal han endnu en gang afhøres af en betjent, der har mødt ham så mange gange, at betjenten indleder samtalen med at sige:

»Jeg behøver ikke introducere mig, vel? Vi kender jo hinanden.«

Information har løbende fulgt Mohammed Anowars situation og beskrevet den i avisen. I seks år har ingen stat villet have ham. Danmark vurderer, at han er fra Bangladesh, som til gengæld mener, at han er fra Myanmar. Og selv siger han, at han tilhører det muslimske mindretal i Myanmar, rohingyaerne, men Myanmar vil ikke anerkende rohingyaerne som statsborgere.

Derfor er han på syvende år fanget i et bureaukratisk rod, hvor myndighederne forgæves har forsøgt at udsende ham til både Myanmar og Bangladesh.

Ved onsdagens samtale hos politiet følger Information med Mohammed Anowar, der efterhånden er blevet ligeglad med, hvor Danmark vil sende ham hen. Bare han kan komme ud af asylsystemet.

»Selvfølgelig vil jeg gerne tilbage. Alle rohingyaer tager tilbage til Myanmar, så hvis politiet kan sende mig dertil, er det fint. Hvis de kan sende mig til Bangladesh, er det også fint, men der er jeg altså ikke fra,« siger han.

Ingen job og ingen lejlighed

Mohammed Anowar er taget til Birkerød sammen med Kevin Osberg, som han har lært at kende på sit sommerjob i Jelling. Kevin Osberg er gået på efterløn efter 26 år som skolelærer, og han har engageret sig i Mohammed Anowars sag, fordi de med tiden er blevet venner.

De er kommet i god tid før afhøringen, der skal starte 12.30. Det var i hvert fald meningen. Men først lidt over et kommer en betjent ud og viser dem ind på et lille kontor, hvor tolken sidder klar ved bordet.

Betjenten er i lyse cowboybukser og brune lædersko og bærer et bælte med et pistolhylster i sort læder. Han spørger, om Mohammed Anowar har modtaget afgørelsen fra Udlændingestyrelsen, hvor der står, at hans arbejdstilladelse inddrages. Mohammed Anowar nikker og fortæller, at han har forstået, at han ikke længere må passe sit deltidsjob i sommerperioden.

Betjenten ser forvirret ud, og siger, at fratagelsen vedrører hans fuldtidsjob på den lokale fabrik. Betjentet kender ikke noget til brevet om deltidsjobbet, og Mohammed Anowar kender ikke noget til brevet om fuldtidsjobbet.

Tolken spørger, om han så skal finde et tredje arbejde, men betjenten forklarer, at han skal forstå, at han slet ikke må arbejde i Danmark.

»Hvordan skal jeg så forsøge mig selv? Hvordan skal jeg betale for min lejlighed,« spørger han.

»Det kommer vi til. Vi er ikke færdige endnu,« siger betjenten og spørger Mohammed Anowar , om han har forstået beskeden.

»Så du er nu fuldt orienteret om, at du ikke længere må arbejde,« konstaterer betjenten.

Mohammed Anowar spørger, hvornår det gælder fra.

»I dag. Fra nu af,« svarer betjenten.

Derefter spørger han, hvorvidt Mohammed Anowar har fået brevet om, at han skal flytte til Kærshovedgård uden for Ikast og har fået inddraget sin ret til at bo i egen selvbetalt bolig.

»Du skal rejse til udrejsecenter Kærshovedgård senest syv dage efter, at du har fået denne afgørelse forkyndt. Det er altså syv dage fra i dag,« siger betjenten.

»Syv dage?!« udbryder Mohammed Anowar med stor forundring.

Det er første gang, at han hæver stemmen. Hans øjne flakker mellem tolken og betjenten, og han virker rystet. Hidtil har han siddet fattet med en vedholdende høflig attitude. Betjenten gentager, at han har pligt til at flytte inden syv dage.

»Der er cirka tre måneders opsigelse,« siger Mohammed Anowar.

»Du må tale med dem om, at du har fået en afgørelse fra Udlændingestyrelsen,« siger betjenten og konstaterer, at Mohammed Anowar ellers vil kunne blive frihedsberøvet. 

Han forklarer også, hvad det indebærer at bo på Kærshovedgaard. At Mohammed Anowar ikke længere må arbejde og heller ikke vil få kontante ydelser.

»Det gælder også ulønnet humanitært arbejde,« opremser betjenten.

Mohammed Anowar kan benytte kantinen tre gange dagligt, og han har pligt til at opholde sig på centeret om natten, ligesom der er meldepligt tre gange om ugen i dagtimerne.

»Vi kontrollerer løbende, om du overholder din opholdspligt,« siger betjenten og forklarer, at straffen for ikke at overholde meldepligten i Kærshovedgård kan være bøde eller fængsel op til et år.

Påstået manglende medvirken

Da betjenten har læst hele afgørelsen fra Udlændingestyrelsen op og forklaret, hvad det indebærer at bo på Kærshovedgård, spørger Mohammed Anowar, hvorfor alt det her sker nu.

»Det er politiets opfattelse, at du ikke har medvirket til udsendelse,« siger betjenten.

»Men jeg har jo medvirket,« udbryder Mohammed Anowar med tydelig frustration i stemmen.

Han slår let ud med armene, spørger, hvad politiet vil have, som han ikke allerede har givet dem. Så begraver han ansigtet i hænderne.

Med hjælp fra tolken og supplerende på engelsk og dansk forsøger han insisterende at forklare betjenten, at han ikke medbragte ID-papirer til Danmark og ikke har kunnet få nogen, fordi hverken Myanmar eller Bangladesh vil anerkende ham som statsborger. I stedet har han talt og mødtes med repræsentanter for Bangladesh, der har afvist, at han skulle være fra Bangladesh, ligesom medlemmer af det rohingyanske samfund i Danmark skriftligt har bekræftet, at han er rohingya fra Myanmar.

Betjenten begynder igen at forklare om forholdene på Kærshovedgård, hvorefter han siger, at Mohammed Anowar har ret til at klage over meldepligten, hvis han vil. Der kommer intet svar. Mohammed Anowar sidder med armene over kors og forsøger at holde sin krop stille. Han ryster og siger, at han har »blackout«.

Kevin Osberg, der hidtil har siddet tavs ved siden af, tager nu ordet og siger til betjenten, at Mohammed Anowar er for chokeret til at svare. Der går et par minutter, hvor betjenten taler videre og Mohammed Anowar ser passivt ud i luften.

Pludselig spørger han, om han må sige noget, og med en større kraft i stemmen end tidligere klager han over politiets og Udlændingestyrelsens behandling af ham.

»Jeg har gjort alt, hvad jeg kan for at medvirke,« siger han. 

»Det er, som om at I skærer benene af mig for så at bede mig om at gå. Hvad skal jeg gøre?«

»I teorien« et livslangt ophold

Efter lidt ordveksling forklarer betjenten igen de faste procedurer. Han siger, at Mohammed Anowar skal bede asylcenteret i Jelling om hjælp til at flytte fra sin lejlighed til Kærshovedgård. De vil også fortælle ham, hvad han må have med, siger betjenten.

»Hvor længe skal jeg så bo på Kærshovedgård? Jeg kan ikke gøre mere. Skal jeg så bo der i 10, 20 eller 50 år?«

»I teorien, ja. Men vi håber det da ikke for dig,« siger betjenten og runder herefter samtalen af.

Mens betjenten skriver rapporten færdig, er lyden af hans tastatur den eneste i rummet. Både Kevin Osberg og Mohammed Anowar sidder med tomme blikke. De bliver vist ud, og da betjenten er gået, bryder Mohammed Anowar ud i gråd.

»Jeg ved godt, hvordan Kærshovedgård er. Det er ligesom at slå mig ihjel at sende mig dertil. Folk begår selvmord deroppe. Man bliver sindssyg,« siger Mohammed Anowar, før han og Kevin Osberg går mod deres bil.

De har tre timers køretur hjem, og efter halvanden time hos betjenten er de begge trætte. Nu skal Mohammed Anowar opsige sin lejlighed, ringe til chefen og fortælle, at han ikke må komme på arbejde i morgen og begynde at planlægge en flytning til Kærshovedgård.

Da Information efterfølgende spørger til sagen hos Dansk Flygtningehjælp, der har fulgt og rådgivet Mohammed Anowar i hans sag, skriver asylchef Eva Singer i en mail, at sagen er et »trist eksempel på, at myndighederne i nogle tilfælde har nogle urealistiske forventninger til, hvordan en asylansøger kan medvirke til sin udsendelse.«

Hun fortsætter:

»Det vigtigste er, at ansøger virkelig selv har forsøgt på alle mulige måder at fremskaffe dokumenter og kontakter, og at det ikke kan lægges ham til last, at det hverken er lykkedes ham på egen hånd eller med de danske myndigheders bistand at fremskaffe de nødvendige dokumenter.«

Eva Singer henviser til, at »konsekvensen af myndighedernes vurdering er meget indgribende«, eftersom leveforholdende på Kærshovedgård er »meget begrænsende«. Og hun vurderer, at der ikke er udsigt til, at hverken Mohammed Anowar eller de danske myndigheder kan skaffe den ønskede dokumentation.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kenneth Krabat

RASENDE!

Pia Kühnell, Karsten Lundsby, Rolf Andersen, Gaderummet Regnbuen, Sus johnsen, Klaus Lundahl Engelholt, Torben Skov, Karsten Aaen, Christel Gruner-Olesen, Marie Møller, Johannes Lund, Anne Mette Jørgensen, Viggo Okholm, Ivan Mortensen, Anne Eriksen, Lars Løfgren, John Hansen, Dagmar Holdensen, Katrine Damm, Mogens Holme, Gert Romme, Bjarne Bisgaard Jensen, Ib Christensen, Carsten Mortensen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Elisabeth From, Viggo Helth, Jens Frederiksen, John Andersen, Tommy Clausen, Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen og Liselotte Paulsen anbefalede denne kommentar
Liselotte Paulsen

Hvordan kan nogen overhovedet holde ud at repræsentere sådan et umennskeligt system! De må have hjerter af sten. Hvor er det langt ude!

Karsten Lundsby, Rolf Andersen, Sus johnsen, Klaus Lundahl Engelholt, Torben Skov, Karsten Aaen, Christel Gruner-Olesen, Arne Albatros Olsen, Marie Møller, Anne Mette Jørgensen, Viggo Okholm, Ivan Mortensen, Anne Eriksen, Lars Løfgren, John Hansen, Dagmar Holdensen, Katrine Damm, Mogens Holme, Gert Romme, Steen Bahnsen, Carsten Mortensen, Eva Schwanenflügel, Viggo Helth, Erik Karlsen, John Andersen, Tommy Clausen, Steffen Gliese og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er fuldkommen absurd - det vil jo kunne ramme enhver flygtning i princippet. Det er vilkårligt og nærmest lovløst.
Det må være op til myndighederne at fremskaffe de dokumenter, de mener, de har brug for - med al den diplomatiske indflydelse, man kan mønstre.

Karsten Lundsby, Rolf Andersen, Sus johnsen, Klaus Lundahl Engelholt, Torben Skov, Karsten Aaen, Arne Albatros Olsen, Anne Mette Jørgensen, Viggo Okholm, Ivan Mortensen, Anne Eriksen, John Hansen, Katrine Damm, Mogens Holme, Steen Bahnsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Mortensen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer , Viggo Helth, Tommy Clausen og Johanna Haas anbefalede denne kommentar

Den danske udlændingelov anno 2019 tager sagesløse menneskers liv og holder dem fangne i udsigtsløse, kafkaske mareridt på Kjærshovedgård, Sjælsmark - og om lidt på øen Lindholm.
Det er organiseret, meningsløs, statslig ondskab og sadisme. Og det bør stoppes. Danmark er ikke længere en oplyst post 2. Verdenskrig retsstats. Vi er i barbariske.

Lone Hansen, Karsten Lundsby, Rolf Andersen, Sus johnsen, Klaus Lundahl Engelholt, Torben Skov, Karsten Aaen, Christel Gruner-Olesen, Arne Albatros Olsen, Johannes Lund, Anne Mette Jørgensen, Karen Grue, Bjarne Tingkær, Anne Eriksen, John Hansen, Dagmar Holdensen, Hans Larsen, Katrine Damm, Mogens Holme, John Poulsen, Steen Bahnsen, Carsten Mortensen, Finn Egelund, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Elisabeth From, David Breuer, Ete Forchhammer , Viggo Helth, Tommy Clausen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Rettelse: vi er barbariske.

Karsten Aaen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Viggo Helth, John Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Dette er maget værre end hos Stasi i DDR , Danmark er gået hen og blevet en ny nazi stat, der bryder GRUNDLOVEN, samt den internationele menneskeret konvention.
Det findes kun at klage til EU´s mennske ret, totalt skandaløst, man har snart ikke lust at være Dansker....

Karsten Lundsby, Torben Skov, Niels Duus Nielsen, Johanna Haas, Karsten Aaen, Arne Albatros Olsen, Anne Mette Jørgensen, Anne Eriksen, John Hansen, Katrine Damm, Mogens Holme, Steen Bahnsen, Carsten Mortensen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Viggo Helth anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Beskrivelsen af den forsinkede betjent (accepteres klienters halve timers forsinkelse også?) minder om fx Eva Forest's beskrivelse af sine torturbødler, og om Hannah Arendts konstatering af ondskabens tankeløshed og banalitet... Og det hele kommer oppefra for tiden.
Måtte anstændighed, og såmænd også gerne lidt "kristne" værdier, snarest vende tilbage på Christiansborg og i de kontorer/styrelser der ikke har problemer med at udføre den siddende regerings skammelige vanvid.

Lone Hansen, Karsten Lundsby, Rolf Andersen, Hans Bruun Jensen, Torben Skov, Niels Duus Nielsen, Johanna Haas, Karsten Aaen, Christel Gruner-Olesen, Arne Albatros Olsen, Poul Anker Sørensen, Anne Mette Jørgensen, Bjarne Tingkær, Anne Eriksen, Katrine Damm, Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Steen Bahnsen, Carsten Mortensen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Elisabeth From anbefalede denne kommentar
Smike Käszner

Jamen, hvad nu hvis Mohammed Anowar faktisk er fra Bangladesh?

Eva Schwanenflügel

Grotesk er kun et fattigt ord..
Det er sindsoprivende at bevidne erosionen af retssikkerhed og etisk ansvarlighed i dette land, altimens vi fyldes med usandheder og opreklameret selvfedme om hvilket vidunderligt samfund vi befolker.
FØJ !!

Karsten Lundsby, Rolf Andersen, Torben Skov, Johanna Haas, Arne Albatros Olsen, Poul Anker Sørensen, Anne Mette Jørgensen, Viggo Okholm, Anne Eriksen, John Hansen, Katrine Damm, Mogens Holme, Steen Bahnsen, Carsten Mortensen, Steffen Gliese og Finn Egelund anbefalede denne kommentar

Sådan en afgørelse må vel give anledning til kager i Udlændingestyrelsen og et selvtilfreds smil hos Inger Støjberg.

Niels Duus Nielsen, Anne Mette Jørgensen, Mogens Holme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Mohammed Anowar er næppe den eneste!
Får år tilbage som besøgsven i Ellebæk fængsel besøgte jeg en indsat fra Sierra Leone, som var i en lignende situation. Jeg husker ikke hvorfor besøgsforholdet ophørte, måske blev han flyttet til et andet sted, og jeg ved jeg ikke, hvor nu han opholder sig.

Hans historie til mig var:
Under borgerkrigen i Sierra Leone i 90erne da han var dreng, var han sammen med sine forældre intern flygtninge/fordrevne. Som borgerkrigen eskalerede flygtede de ud af landet, og opholdt sig i Liberia tæt på grænsen til Sierra Leone, i håb om senere at kunne vende hjem til Sierra Leone.
Årene gik. Først døde hans mor og senere døde hans far.
Da borgerkrigen stilnede af, forsøgte han at komme over grænsen og vende tilbage til Sierra Leone. Efter flere forgæves forsøg rejste gennem flere land rundt om Sierra Leone og forsøgte flere andre steder at rejse ind i Sierra Leone, men styret holdt grænsen hermetisk lukket. Til sidst opgav han at komme ind i/tilbage til Sierra Leone.
Af for mig helt ukendte veje nåede han frem til Europa og Danmark. Politiet anbragte ham i første omgang i Ellebæk fængsel, sandsynligvis i håb om at kunne sende ham retur til Sierra Leone.
Han ville stadig gerne tilbage til Sierra Leone, men da han ikke havde nogle ID papirer fra sin barndom i Sierra Leone, ville landet ikke tage mod ham, og heller ikke danske myndigheder kunne formå Sierra Leones myndigheder til at tage mod ham.

Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Johanna Haas, Karsten Aaen, Arne Albatros Olsen, Anne Mette Jørgensen, Anne Eriksen, John Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Leo, jeg kan ikke få mig selv til at tro du faktisk billiger behandlingen af flygtninge i Danmark?
Eller er du bare ironisk?

Eva Schwanenflügel

@ Henning Kjær
11. februar, 2019 - 13:19

Tak for beretningen om din besøgsven.
Nej, hans og Anwars historier står bestemt ikke alene.

Johanna Haas, Anne Eriksen og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Jørgen Wind-Willassen

Nu er der jo truffet en beslutning om at Mohammed skal rejse ud af landet, og så skal han jo det.
Sådan er det jo.
Ingen tvinger ham til at være på udrejsecentret.

Jørgen Wind-Willassen.
For at nogen kan rejse ud af landet, skal der være et land hvor han/hun kan rejse ind. Så længe intet land vil tage imod ham, tvinger danske myndigheder ham til at være på et udrejsecenter.
Sådan er det jo.
Du er velkommen i virkeligheden.

Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Johanna Haas, Christel Gruner-Olesen, Anne Mette Jørgensen, Nis Jørgensen, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Efterhånden ligner den ene bananstat den anden...
Kan absolut godt følge tanken et nedbrudt demokrati med firkantede hjerner og gerrighed til det sygelige. Ikke et samfund, jeg bryder mig om.
Hvis man kunne - bare prøve - at se hvad en indstilling som denne koster i det lange løb. Uendelig stupidt!

Karsten Lundsby, Johanna Haas, Anne Mette Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Ete Forchhammer
11. februar, 2019 - 09:15
Jeg forstår din harme over de mennesker, som uforskyldt rammes af lapsus i lovgivningen, men det er altså ikke embedsværket, skytset skal rettes imod, men derimod de politikere, som har vedtaget en evt. "skæv" lovgivningen.

Lydighedspligten indebærer jo, at embedsværket har en ubetinget pligt til at efterkomme alle lovlige ordrer fra deres overordnede, i sidste instans ministeren. Sådan fungerer demokratiet og ministerstyret. Det står i - eller kan udledes af - Grundloven.

At visse politikere kunne trænge til lidt kristendomsundervisning og genopfriskning af kristne værdier, er vi slet ikke uenige om.

Smike Käszner: Har du set hvordan de lever i Bangladsésh? millioner i dyb fattigdom arbejdende for usselt mammon for at vi kan få billigt tøj?

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Liselotte Paulsen, Johanna Haas og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Michael Andresen

@Viggo Okholm
Ville de have det bedre, hvis vi ikke købte det billige tøj fra Bangladesh?

Smike Käszner
Har du nogen som helt viden der kan begrunde dine beskyldninger om at Bangladesh ikke vil modtage en statsborger.

Jeg er ikke i tvivl om at de danske myndigheder har gjort alt hvad de kunne for at sende Mohammed Anowar ud af landet, og et at værktøjerne er sprogtest, men når nu andre rohingyaer her har bekræftet han er rohingya, så er det måske nærliggende at tro på dem, og ikke bare danske myndigheders vurdering.
Danske myndigheder/folketingsflertallet har bare én dagsorden, han skal ikke være her, koste hvad vil.
Personlig har jeg ikke tillid til Udlændingestyrelsens sagsbehandling, for et folketingsflertal dækker over ministeriets tendentiøse sagsbehandling.

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Johanna Haas, Christel Gruner-Olesen, Anne Eriksen, Viggo Okholm og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Med den nuværende regering støttet af DF er Danmark blevet til et u-land, hvor ingen kan regne med noget som helst.
Demokratiet reduceres indefra v.h.a. populisme uden nogen egentlig retning.

Eva Schwanenflügel, Jonna Jensen, Johanna Haas og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Undskyld, men det lader til at dispuranterne burde nærlæse artiklen nøjere :

A) Mohamed har aldrig været imod at blive udsendt fra Danmark.
B) Han har samarbejdet med myndighederne om at blive udsendt
C) Han har ingen papirer
D) Hverken Bangladesh eller Myanmar vil godtage ham som statsborger, hvilket gør at han de facto er statsløs.

Derfor skal han nu parkeres på "tålt ophold" på uvis tid - måske hele sit liv - uden mulighed for at få en familie, et arbejde. venskaber, fællesskaber eller noget der nærmer sig en anstændig tilværelse for dig og mig.

Foreløbigt dig og mig..
Hvor lang tid går der, før arbejdsløse og syge skal interneres?

Pia Kühnell, Karsten Lundsby, Katrine Damm, Gaderummet Regnbuen, Henning Kjær, John Poulsen, Helene Kristensen, Niels Duus Nielsen, Hans Larsen, Johanna Haas, Karsten Aaen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Det må være rart at være fri for at føle ansvar for vores land og kultur, så ens medmenneskelighed alene kan råde. Aber wir schaffen es nicht..

Anne Mette Jørgensen

Der er ingen der ved sine fulde fem kan forstå de vanvittige embedsmænd. Nej, det er ikke kun politikernes skyld. Når der i papirer står, at man har fast arbejde og i andre papirer står, deltidsarbejde, så behøver man ikke vide mere. Det er jo et rablende system. Embedsfolk, der end ikke gider læse hvad de selv står inde for er kyniske og kan ikke undskylde sig med lov.

1000 mennesker ligger med armene skåret af. Man sætter armene fra en gammel mand på 100 på en 3 årig. der er altså ikke tid til at lede efter de rigtige lemmer. Herregud, der står jo bare i loven, at vi skal fixe problemet. Det er jo arme, for der er fingre på.
Om de kan bruge deres arme er ikke mit problem. Men man kan da klage, men når styrelsen ikke fatter en en skid kan de altså ikke påklage igen. sådan er det jo.

Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Niels Duus Nielsen, Liselotte Paulsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Michael Andersen:
Nej sikkert ikke, hvis vi undlader at få det lavet der mister de også, men du skal ikke bilde mig ind at bl.a. Bestseller betaler mere end det lige er nødvendigt for ikke at skamme sig. Gad vide om det er deres usle løn der betaler for firmaets drøm om et vartegn ved Brande! Men livet der og med flygtninge fra Myanmar er simpelthen uanstændigt. Men jo de har også deres rigmænd.

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Christel Gruner-Olesen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Smike Käszner

Viggo Okholm: "Har du set hvordan de lever i Bangladsésh? millioner i dyb fattigdom arbejdende for usselt mammon for at vi kan få billigt tøj?" Så hvad er det du siger? At Mohammed i virkeligheden kommer fra Bangladesh, men søger asyl i Danmark pga. hans økonomiske situation i Bangladesh som tekstilmedarbejder?
Henning Kjær: "Har du nogen som helt viden der kan begrunde dine beskyldninger om at Bangladesh ikke vil modtage en statsborger." Jeg "beskylder" ikke Bangladesh for ikke at ville modtage Mohammed. Jeg forholder mig bare til artiklen fra 14. marts 2018 som der er link til. Hvad angår "men når nu andre rohingyaer her har bekræftet han er rohingya, så er det måske nærliggende at tro på dem" tja, mon ikke også, at de kun har en dagsorden, ligesom du tror de danske myndigheder har?

1. @Smike Käszner 11. februar, 2019 - 23:59: Læs Eva Schwanenflügels kommentar
11. februar, 2019 - 20:32 eller genlæs artiklen. Du har ingenting at have din argumentation i set i forhold til artiklen og set i forhold til selve livssituationen for Mohammed Annovar, der, som det fremgår klart af artiklen, har samarbejdet med de danske myndigheder om sin hjemsendelse. Det der står tilbage efter flere forsøg på hjemsendelse, er, at det ikke kan lade sig gøre, at udsende Mohammed Annovar. Og at dette ikke skyldes, at han har nægtet at samarbejde om sin hjemsendeles. Til trods for dette er endnu en ung mand nu dømt til at rådne op i uvirksomhed på Kjærshovedgård til evig tid. Enhver må da kunne sige sig selv at det er en helt igennem uholdbar sagsafgørelse, en helt igennem uholdbar tankegang og et helt igennem uholdtbart menneskesyn.

2. I en tidligere kommentar mener du, at læserkommentarernes vrede burde rette sig mod myndighederne i Bangladesh og ikke mod de danske myndigheder / den danske udlændingepolitik, men som borger i Danmark er det efter min vurdering ens pligt at reagere overfor den umiddelbare store uret, der udfolder sig foran ens øjne snarrere end at begynde at spekulere over myndighederne i Bangladesh og deres eventuelle fejl. Den side af sagen belyses heller ikke i denne artikel, så det er meget svært at sige noget kvalificeret om dette sidespor, du leder os ned ad...

Eva Schwanenflügel, Viggo Okholm, Katrine Damm, Anne Eriksen, Jes Kiil, Niels Duus Nielsen og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Smike Käszner

Johanna Haas, du ved ligeså lidt hvor sandheden ophører og løgnen starter i denne sag, som os andre. Vi har ikke siddet med sagsakterne. Det kan være Mohammed fortæller sandheden. Det kan være at han lyver. Jeg ville lyve, hvis jeg endelig var nået frem til Danmark, og havde udsigten til at få asyl, efter at være rejste fra et korrupt dysfunktionelt land som Bangladesh. Jeg ville lyve overfor Asylret, Venligboere, myndigheder, nye venner... Og de fleste flygtninge og indvandrere jeg kender personligt har da også løjet for at få deres asyl eller opholdstilladelse. Selvfølgelig har de det. Hvad angår fremtiden, ja det er urimeligt, hvis Mohammed nægtes adgang til sit hjemland, hvis det er der han vil hen. Men er det Danmark der er skyld i det? Den virkelig kyniske part her, må jo enten være Bangladesh eller Myamar. En af de to lyver og nægter at tage imod en landsmand. Du skriver "som borger i Danmark er det efter min vurdering ens pligt at reagere overfor den umiddelbare store uret". Walk the talk. Lav et tiltag rettet mod Myamar. Lav noget, som du mener vil være med til at få det lands regering til at ændre politik og tage imod deres egne statsborgere.

Anowar Mohammed

Kære Smike Käzner,

tak for dine kommentareer i Information angående min sag - jeg håber, du ikke har noget imod at jeg kontakter dig på denne måde.

Du har fuldkommen ret med hensyn til Myanmar. Myndighederne i Myanmar er dem der burde anklages
- som rohingya, har jeg ingen rettigheder som statsborger i Myanmar.

Mit folk er blevet forfulgt og fordrevet til Bangladesh, hvor de fleste af os, nu lever i FN-flygtningelejre.

Hvis du læser artiklerne, som Ulrik Dahlin skrev i Information tilbage i 2015 og 2016 vil du få et
tydeligere billede af min sag.

Jeg har også oplevet mange løgne og snyd blandt asylsøgere, flygtninge og indvandrere der søger til Danmark.
Så det er forståeligt, at også Fygtningenævnet kunne tænkes at jeg lyver, at jeg påstår at være rohingya, men
istedet mistænker mig for at være en statsborger fra Bangladesh, der forsøger at opnå en bedre tilværelse i Danmark.

Men indtil rohingyaer som et folkeslag opnår anerkendelse gennem internationale organisationer som for eks. FN og EU,
er vi afhængige af hjælp fra lande i verden.

Som du kan læse i Information, anerkender de danske myndigheder ikke de skriftlige erklæringer fra Rohingya samfund i UK eller Danmark.

Jeg er ked af at læse, at dine kommentarer i Information er blevet slettede. Dette er ikke ytringsfrihed, som den burde være i et frit demokratisk samfund.

De bedste hilsner,
Anowar

Denne regering er noget af det dummeste og mest umenneskelige og ukristelige jeg tror vi nogensinde har haft, og skulle være afsat for lang tid siden. Et er at vi ikke kan tage imod alle flygtninge men dem der er her bør behandles ordentligt hvis vi skal kunne kalde os et kristeligt land. I dette tilfælde har manden arbejde og bolig og klarer sig selv, så er det da noget af det dummeste at sætte ham på offentlig forsørgelse når han alligevel ikke kan sendes hjem, det er ren forfølgelse og nedværdigelse og burde være en sag for menneskerettighedsdomstolen. Kærshovedgård skulle lukkes og folk der skulle ud og klare sig selv som de nok gerne vil, de har udstået deres straf og skulle i et ægte kristeligt samfund have mulighed for en chance. Jeg kan godt forstå hvis nogen går under jorden, det ville jeg nok også selv gøre, da der jo ikke er udsigt til nogen fremtid, selv døden ville være bedre