Analyse
Læsetid: 3 min.

Klaus Riskær præsenterer sig selv som uvirkelighedens kandidat

På sit præsentationsmøde med medierne dækkede den selvudnævnte leder af partiet Klaus Riskær Pedersen sig bag en tåge af flotte ord og bortforklaringer. De konkrete politikforslag er tæt på hulter til bulter
Klaus Riskær kan få varigere politisk betydning, enten ved at bortøde et borgerligt flertal i stemmespild eller ved – efter et succesrigt valg – at bruge en Christiansborg-placering til at gøre sig interessant. Riskær er noget meget nutidigt: en ægte disruptionskraft, skriver Martin Bahn og David Rehling i en fælles analyse.

Klaus Riskær kan få varigere politisk betydning, enten ved at bortøde et borgerligt flertal i stemmespild eller ved – efter et succesrigt valg – at bruge en Christiansborg-placering til at gøre sig interessant. Riskær er noget meget nutidigt: en ægte disruptionskraft, skriver Martin Bahn og David Rehling i en fælles analyse.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
20. februar 2019

»Altså, hør nu her …«

Denne belærende indledning var en af de gennemgående bemærkninger fra Klaus Riskær Pedersen, da han tirsdag i mødesalen på det københavnske Vartov præsenterede sig selv og sit nu opstillingsberettigede parti, der bærer partistifterens navn.

En anden vedholdende formulering fra Riskær var den amerikanske frase »walked the walk«, som Riskær brugte til at beskrive sig selv og dem, der har støttet ham med deres underskrift til hans partistiftelse, og dem, han forventer som sine vælgere.

Frasen sigter på dem, der har stridt sig gennem tilværelsens realiteter. Ironisk nok skulle Riskær nok snarere have anvendt frasens tvilling talked the talk. Den beskriver dem, der snakker sig ud af virkeligheden. For det var det, Riskær gjorde på mødet.

Han sammenfattede sit program for Danmark med ordene:

»Nu skal vi altså lige have rettet skuden op«.

Riskær erklærede, at hans partis motto vil være »Hold hovedet koldt og hjertet varmt«. Han gled af, da en tilstedeværende journalist mindede om, at det var temaet for statsminister Løkkes nytårstale for et par år siden. Heldigt for Riskær mindede ingen om, at sloganet faktisk også var ét, som Det Radikale Venstre førte valgkamp på i 1980’erne. Ikke megen forandringsvillighed i det motto.

Modsætninger væk

Forandringsvilligheden mente Riskær ellers kom til udtryk i hans løfte om, at hans parti er et »rødt konservativt projekt«, som vil bryde med vaneforestillinger.

»Jeg er ikke fedtet ind i noget,« bedyrede Riskær.

Han erklærede også:

»Jeg tror på moral,« og »kristne værdier skal vi have genopvækket.«

Hvordan stemmer det med, at Riskær flere gange er idømt alvorlige straffe for økonomiske forbrydelser, senest i 2008, da Østre Landsret dømte ham til seks års fængsel for bedrageri og mandatsvig for 210 millioner kr.?

Riskær svarede:

»Jeg fortryder, at jeg har lavet handlinger, der var af en sådan karakter, at de kunne forstås som ulovlighed, der ligefrem gjorde, at jeg kunne straffes.«

Dommene over ham var ifølge Riskær »måske ikke forkerte, men jeg synes ikke, det var retfærdigt, ikke, at de kunne være det bekendt«.

Riskær tilføjede:

»For 20 år siden lavede jeg nogle fejl. Til sidst snublede jeg i nogle fodfejl, og retten slog hårdt ned.«

Da journalister blev ved med at udfritte Riskær om hans kriminelle fortid, svarede han:

»Gå hjem, og læs på jeres retsfilosofi.«

Riskær fik også sagt:

»Jeg er belastet af, at jeg har læst så megen filosofi gennem årene.«

Skatteopgør

Som sit mest centrale politikforslag nævnte Riskær »et opgør med det skattesystem, som ikke længere er funktionsdygtigt«: »Fordelingspolitikken er brudt sammen,« sagde han.

Han vil omlægge skatter for ialt 450 milliarder kr. over de næste ti år. Samlet set vil han reducere indkomstskatten med 80 milliarder kr., som i stedet skal betales ved beskatning af erhvervs- og finanssektoren.

Undervejs fik Riskær om ledelsen af den offentlige sektor sagt:

»New Public Management er en disaster.« Endvidere: »Politikere er blevet til embedsmænd, og embedsmænd er blevet til politikere.«

Som sin løsning anviste Riskær:

»Vi, der sidder i erhvervslivet, ved, at drift og udvikling ikke må blandes sammen.«

Et andet centralt politikforslag fra Riskær er tempoet i den grønne omstilling. Her vil Riskær oprette en grøn fond på 350 milliarder, der skal skal tilvejebringes af Nationalbanken og bruges til at gældssanere landbruget, der til gengæld skal omlægge til klimabæredygtig produktion.

»Det handler om noget for noget,« erklærede Riskær. Endvidere vil Riskær forpligte alle benzinstationer til snarest at opstille hurtig-ladestandere til elbiler.

Den finansielle sektor vil Riskær regulere ved at opsplitte banksupermarkederne, således at kundebank, investeringsbank og realkredit adskilles.

En mulig konfliktflade i forhold til den nuværende borgerlige politik trak Riskær op ved at ville indføre et stop for yderligere udlændingestramninger.

»Og så skal asylbørnene ud af lejrene. Det kan ikke gå hurtigt nok.«

Populismen

Til mødets uvirkelige forløb bidrog, at Riskær indledte med at tage afstand fra den rodløse populisme, som har fremkaldt Brexit og valget af Trump og Macron. Alle er eksempler på »et eroderende folkestyre«, mente han.

Riskær gled af på spørgmålet, om ikke hans egen partistiftelse er udslag af samme appel til folkelig frustration.

Traditionelt ville Riskærs valgchancer – i lyset af hans straffedomme og notoriske politiske flakken – være anset for meget beskedne. Men netop populismen giver ham et farvand at fiske i. Hans kvikhed og veltalenhed giver ham mulighed for at gøre sig interessant i de partilederdiskussioner, som hans opstilling nu gør ham berettiget til. Han kan irritere de andre partiledere så meget, at de er nødt til at bruge krudt på ham.

Dermed kan Riskær få varigere politisk betydning, enten ved at bortøde et borgerligt flertal i stemmespild eller ved – efter et succesrigt valg – at bruge en Christiansborg-placering til at gøre sig interessant. Riskær er noget meget nutidigt: en ægte disruptionskraft.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jens J. Pedersen

Det bliver interessant at se, hvor mange der ønsker den sprællemand ind i Folketinget. Det vil sige meget om menneskers moralske habitus.

Steffen Gliese

Tja, han siger jo i hvert fald alt det, vi gerne ville høre fra Socialdemokratiet.

Benta Victoria Gunnlögsson, Kim Folke Knudsen, Anne Mette Jørgensen, Hans-Henrik Tungelund, Anders Lund, Eva Schwanenflügel, Egon Stich, Bjarne Bisgaard Jensen, Ete Forchhammer , Ejvind Larsen, Randi Christiansen, Niels Duus Nielsen, Frede Jørgensen, Arne Albatros Olsen, Hans Aagaard, Uffe Gammelby og Oluf Husted anbefalede denne kommentar

Jeg ville nu hellere have en Virkelighedens kandidat.

Søren Pind, andre forhenværende, nuværende og kommende folketingsmedlemmer skal være forsigtige med at bruge "moralsk habitus" som argument for ikke at stemme på KRP, samt true med
at stemme ham ud af folketinget, så snart han kommer ind.

Rigtigt mange af ovennævnte har "lig i skabene", også Søren Pind, så bliv endelig ved, hvis I vil ha' KRP
på tinge.

Kim Folke Knudsen, Berith Skovbo, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer , Benta Victoria Gunnlögsson, Lars Jørgensen, Ejvind Larsen, Randi Christiansen, Benny Larsen, Tue Romanow, Kim Øverup, Gert Romme, Frede Jørgensen, Hans Aagaard, Uffe Gammelby og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Ha ha ha, sjovt er det, underholdningsværdien er i top!
Blå stue vrider og river sig i håret.
Og rød stue tier klogeligt stille, da det nok ikke er mange stemmer KRP kommer til at trække derfra; nogen skal der nu nok være grundet almindelig frustration og politikerlede.

Manden har jo fatisk enkelte pointer - vælg selv ;)

Og så er der selvfølgelig det der med de der 'fodfejl', det er faktisk tarveligt at man ikke må være kriminel, det er også bare den der dumme 'Jantelov', øv.

Tag ikke fejl, jeg mener manden er såkaldt værdig til at blive valgt som så mange andre mere eller mindre blakkede personager.
Og det undrer mig, at det overhovedet diskuteres. Glistrup var angiveligt for fanden - åbenbart - værdig efter han havde afsonet.

Erik Fuglsang, Kim Folke Knudsen, Berith Skovbo, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Egon Stich, Bjarne Bisgaard Jensen, Ete Forchhammer , Benta Victoria Gunnlögsson, Ejvind Larsen, Niels Duus Nielsen, Kim Øverup, Gert Romme, Frede Jørgensen, Oluf Husted, Steffen Gliese, Arne Albatros Olsen og Uffe Gammelby anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

De vil hade ham for at forstyrre det sædvanlige billede.

Kim Folke Knudsen, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer , Ejvind Larsen, Hans Aagaard og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Han siger intet, som Svend Auken ikke ville have nikket ja til.

Kim Folke Knudsen, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Tonny Helleskov, Egon Stich, Ete Forchhammer , Ejvind Larsen, Niels Duus Nielsen, Hans Aagaard, Torben K L Jensen, Frede Jørgensen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Riskær har et godt politisk program.

Kim Folke Knudsen, Erik Fuglsang, Anne Mette Jørgensen, Ete Forchhammer , Niels Duus Nielsen, Per Torbensen, Michael Friis, Hans Aagaard og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Vil nogen hjælpe, er det rigtigt forstået, at Folketinget kan stemme KRP ud af Folketinget som uværdig EFTER han eventuelt har fået de fornødne stemmer?
Det virker voldsomt udemokratisk.
Hvis manden er såkaldt uværdig til FT burde det vel 'besluttes' før vælgerne sætter deres kryds?

Kim Folke Knudsen, Berith Skovbo, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer , Benta Victoria Gunnlögsson, Ejvind Larsen, Hans Aagaard, Anina Weber og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Rottefængeren fra Hameln, der med sin skattereform vil afskaffe princippet om, at de bredeste skuldre yder mest.

Torben K L Jensen

De første fuldtonede populist med et program der dækker hele det politiske spekter - så hvorfor ikke "Regnbuepartiet" der lover en kedel guld for enden.

Frede Jørgensen

Riskær har ret i, at det er lønmodtagere der betaler mest i skat.
Det var allerede bevist i 80'erne.

Kim Folke Knudsen, Berith Skovbo, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Benta Victoria Gunnlögsson, Mikael Benzon, Hans Aagaard og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Vi kommer aldrig udenom, at der kun er en skattebetaler, og det er erhvervslivet. Hvis skatten blev opkrævet direkte dér - hvor den også er helt igennem forsvarlig og retfærdig - ville lønnen ganske vist falde til nettoudbetalingen, men vi ville kunne gøre op med skattetænkning ved simpelthen at opkræve en afgift for at drive virksomhed i Danmark/EU. Folk betaler ikke til samfundet med deres løn, de betaler med deres indsats i samfundet, hvadenten denne er lønnet eller ulønnet. Virksomhederne profiterer af denne indsats - og bør derfor betale for de goder, de har til deres rådighed.

Kim Folke Knudsen, Ervin Lazar, Ete Forchhammer , Ejvind Larsen og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar
Michael Andresen

@Katrine Damm
Ja det er sådan grundloven fortolkes.

Grundlovens § 30. Stk. 1.:
"Valgbar til folketinget er enhver, som har valgret til dette, medmindre vedkommende er straffet for en handling, der i almindeligt omdømme gør ham uværdig til at være medlem af folketinget."

Kim Folke Knudsen, Ejvind Larsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Ikke det jeg spurgte om Michael Andresen, formulering var muligvis uklar, men mit spørsmål og min undren går på, kan man, altså FT efter valget, Hvor KRP har figureret på stemmeseddel og fået x antal stemmer, og muligvis nok til at komme ind, så vedtage: bad luck, vi finder dig ikke værdig?

Kim Folke Knudsen, Erik Fuglsang, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer , Ejvind Larsen, Kristian Rikard og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Karsten Olesen

Riskærs nuværende selskabskonstruktion:

https://www.bt.dk/politik/klaus-riskaer-uden-en-klink-paa-lommen-bor-gra...

Han bor gratis i en lejlighed i en luksusejendom - ejet af hans børn.

Børnene har et antal selskaber, hvis hjemsted nu er flyttet til London.

I disse selskaber kan Riskær - hokus pokus - godt være formand - fordi dansk lov ikke gælder.

De smartes opfindsomhed løber hurtigere end lovgivningen kan følge med.

Palle Pendul, Oluf Husted, Ejvind Larsen, Hanne Ribens, Niels-Simon Larsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Karsten Olesen

Og ?

Benta Victoria Gunnlögsson, Niels Duus Nielsen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar

Katrine Damm:
Valgbarhedsnævnet

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Bizart i min optik. Så først kan man putte manden - partiet på stemmesedlen, og i tilfælde af tilstrækkelig mange stemmer stemme ham uværdig, og hvad så med de mennesker, der har valgt at stemme på KRP, de skal nok blive begejstret.
Fortsæt da med voksenmobningen blå stue, hvis I gerne vil have mange proteststemmer til KRP.

Kim Folke Knudsen, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Hans Aagaard, Ete Forchhammer , Benta Victoria Gunnlögsson, Ejvind Larsen, Randi Christiansen og Michael Friis anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

Landets Statsminister hedder Lars Løkke Rasmussen, og landets forsvarsminister hedder Claus Hjort Frederiksen.

Så måske Information skulle kravle ned fra den høje hest en gang?

Godt nok hedder krikken Status Quo, og den vrinsker så sødt når den stryges med hårene. Men er det ligefrem en opgave for en seriøs avis? Sådan at gå magtens ærinde?

Flemming Berger, Kim Folke Knudsen, Ole Frank, René Arestrup, Anders Reinholdt, Lars Løfgren, Katrine Damm, Oluf Husted, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Daniel Joelsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Ejvind Larsen, Randi Christiansen, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Først tænkte jeg, at det da var morsomt og lidt latterligt, at KRP stillede op som løsgænger - et underholdende indlag i det politiske teater.

Men efter at have set, hvor panisk resten af borgerligheden har ageret - senest David Rehling og Martin Bahn her i den næstmindst ringe - har jeg ændret holdning: Manden er åbenbart farlig for de borgerlige, så farlig, at de i stedet for at diskutere hans politiske forslag angriber hans person i hvad der vel ikke kan kaldes andet end en smædekampagne. Det er da bedøvende ligegyldigt at manden har været straffet, da han forlængst har afsonet sin straf, ligesom det er bedøvende ligegyldigt, at han splitter de borgerlige stemmer. De kunne jo have inviteret ham ind i et af deres partier, hvis de er så bange for stemmespild.

Jeg gætter på, at de ikke har nogen modargumenter - eller rettere: De ønsker ikke at argumentere imod KRPs ideer, for derved afslører de jo, at den politik de selv står for, er dybt reaktionær.

Hvem ser ikke gerne, at alle virksomheder betaler skat, også dem, der tjener mest? Hvem ser ikke gerne, at bankerne splittes op? Det er jo fordi levebrødspolitikerne ikke er i stand til at forklare os, hvorfor det er okay, at store dele af erhvervslivet snyder i skat, og endda på helt lovlig vis, at de går efter manden i stedet for bolden.

For hvis de går efter bolden i stedet for manden, afslører de jo sig selv som helt ude af trit med det store flertals ønsker.

Rasmus Stouby, Flemming Berger, Per Torbensen, Kim Folke Knudsen, Morten Voss, Esben Lykke, Erik Fuglsang, René Arestrup, Randi Christiansen, Anders Reinholdt, Lars Løfgren, Steffen Gliese, Anne Mette Jørgensen, Katrine Damm, Hans-Henrik Tungelund, Eva Schwanenflügel, Egon Stich, Bjarne Bisgaard Jensen, Hans Aagaard, Ete Forchhammer , Frede Jørgensen, Oluf Husted, Benta Victoria Gunnlögsson, Tue Romanow og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
Birger Bartholomæussen

Nu er vi jo nogle der er så gamle at vi husker Erhard Jacobsens CD. En af hans hastigt rekrutterede Folketingskandidater, skibs- og trusserederen Asger Lindinger, havde kun et programpunkt: Op med humøret. Som regel ledsaget af en thumps up.
PS Har Facebook med sine likes betalt royalties til den efterladte familie for at stjæle hans opadvendte tommelfinger? Eller glemte han i sit gode humør at tage copyright på den?

Erik Fuglsang og Maria Francisca Torrezão anbefalede denne kommentar

Når han har betalt sin gæld af har han walked the walk.

Ete Forchhammer

Samtlige regerings- og folketingsmedlemmer burde igennem dette specialdesignede nåleøje, nogle drømmer om at kunne fælde KRP på.
Det ville vist gi' et friskt pust i gangene på Christiansborg, fx i formandsstolen...
Man kunne bl.a. forestille sig en kvote i samme størrelsesorden som integrationsydelsen i forhold til at kunne overleve for, en kvote for hvor mange valgløfter en person/et parti må svigte?

Flemming Berger, Kim Folke Knudsen, Erik Fuglsang, Kim Øverup, Steffen Gliese, Anne Mette Jørgensen, Pia Kühnell, Katrine Damm, Frede Jørgensen, Oluf Husted og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er ganske vist; Klaus er en typisk sol-og-vår mand, der smører vore øregange med flydende honning, og lover guld og grønne skove.

Men, men.. Har han ikke nogle rigtig gode pointer? Har han ikke ret i, at det meste af det politiske parnas er stagneret i selvfedme og narcisistisk fokus på egen karriere? Er det ikke rigtigt, at skattesystemet og fordelingspolitikken er braset sammen under sin egen inerti? Skal klimaændringer og miljøforpestning i landbruget ikke adresseres med den største alvor?

Det er rigtigt, at hans program er kolossalt, og det er meget muligt det meste af det glider ud i sandet i mødet med den neoliberalistiske 'pragmatisme', men manden får sgu sat ret vigtige ting så meget på dagsordenen hos de blå pyjamas-partyer, at de nu kun kan plapre papegøjeagtigt op om hans 'mangelfulde moral' og 'uværdighed'. Som om de selv var bedre..

Og lur mig om Klaus Riskær bliver dømt ude, i fald det blå flertal afhænger af hans parti..
Det er nok tvivlsomt.
Det skal blive en sand fornøjelse at se partilederdebatterne ;-)

Flemming Berger, John Scheibelein, Kim Folke Knudsen, Morten Voss, Oluf Husted, Erik Fuglsang, René Arestrup, Berith Skovbo, Arne Albatros Olsen, Randi Christiansen, Anders Reinholdt, Steen Bahnsen, Anne Mette Jørgensen, Steffen Gliese, Pia Kühnell, Niels Duus Nielsen, Katrine Damm og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. DR 2 har annonceret partilederdebat live på Tirsdag 26/2 kl. 12.45-16.00

Kim Folke Knudsen, Ole Frank, Oluf Husted, Randi Christiansen, Anne Mette Jørgensen, Steffen Gliese og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Jeg synes at Information her fokuserer meget negativ. Klaus Riskær har mange gode pointer og har ret i at Venstre og Socialdemokratiet er gået i stå og retter ind efter DF. Han siger det som jeg tror mange gerne vil høre og kan blive en der kan ruske op i de stagnerede partier der har glemt deres værdier, vil blive interessant at følge.

Per Torbensen, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Erik Fuglsang, Oluf Husted, René Arestrup, Randi Christiansen, Anders Reinholdt, Anne Mette Jørgensen, Steffen Gliese og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Nu keder Klaus Riskær sig igen, og igen vil han i folketinget.

Anne Mette Jørgensen

For første gang i årevis er der en mulighed for at følge en valgdebat, som ikke er forudsigelig.
Vi ved jo alle hvad de nuværende partier vil sige. Og at vi så efterfølg. får forklaret hvad der lige er sagt, gør kun det hele til et cirkus.
Riskær har mange gode pointer, som vi er mange der også mener.
Journalister har det svært og pointerer gang på gang Riskærs tidligere dom.
Nogle er direkte uforskammede, og det er som om de ikke kan finde på andet at spørge om. Hvem
er det , der er populister!

Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Erik Fuglsang, Oluf Husted, Randi Christiansen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Avisdøden truer seniorerne fra den kreative klasse af 'politiske eksperter', 'meningsdannere', 'trendspottere' og hakkelsesskærere m.fl. i døgnets rejsestald på brødet ... ;o)

"I Gävle sad to djævle og åd af samme ævle.
De ville ikke dele, så begge åd det hele.
De kunne ikke stoppe, men åd hinandens kroppe.
Nu er der ingen djævle i Gävle."
(Halfdan Rasmussen)

Flemming Berger, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

"Riskær er noget meget nutidigt: en ægte disruptionskraft."

Og det er der brug for i den hetz mod fritænkere = selvtænkende individer, som df fører an i mod. Bare pas på rehling, din avis risikerer at miste offentlige tilskud, hvis den giver plads til for meget systemkritik, der går imod df's verdensanskuelse. F.eks. kritik af den zionisme, som giver semitterne et meget dårligt omdømme.

Og med mette bock som udenomssnakkende og velbetalt hånddukke for underminering af armslængde princippet i public service går man viktor orban i bedene og varsler flytning af 24/7 så langt væk fra magtens hvepserede som muligt. Radioprogrammet p8 jazz, der rapporterer om international musik og fra en dansk musikscene med verdensklasseniveau, er heller ikke undsluppet magtens nidkære øje i det høje, og varsles lukket - heldigvis først efter et valg, hvor vi kan håbe, at intelligentsiaen får noget at skulle have sagt. Jazz er musik med ægte disruptionskraft, dvs styrke til at nedrive falske forestillinger, og forudsætter et vist intelligensniveau.

Bemærk i den forbindelse at planerne om 5g har enorme sundhedsmæssige konsekvenser med yderligere almen svækkelse af befolkningens fysiske og psykiske sundhedstilstand til følge. Også en måde at holde den disruption fra døren, som truer magten. Igen følg pengene.

Jeg tror på klaus, når han siger, at han ikke arbejder for egen vindings skyld men forstår, at med evnen følger forpligtelsen og derfor stiller sig i nationens tjeneste. Han har mere heart, brains and balls end de fleste.

Det eneste sande i rehlings sølle, insubstantielle forsøg på karaktermord er, at klaus riskær er en ægte disruptionskraft. Han virker for intelligent til at være til fals for den slags bedrag, som foregår på magtens bonede gulve og han peger nogenlunde der, hvor skoen trykker. Følg pengene - mens man holder hovedet koldt og hjertet varmt - et udmærket og præcist bon mot. Klaus riskær har bud på forandring, som er båret af hjerne, hjerte og jern.

Niels Duus Nielsen og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

'Semitterne' - de jødiske semitter

Niels Duus Nielsen og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Ib Gram-Jensen

Vælgerne turde vel efterhånden være blevet orienteret om dommene over Klaus Riskær Petersen, så at udelukke ham fra valgbarhed som uværdig i det almene omdømme med henvisning til disse, enten på forhånd eller hvis han får stemmer nok til at komme ind, virker ikke rimeligt. Men måske skal de, der føler sig fristet til at stemme på ham, lige overveje følgende:

Han er to gange blevet dømt i Danmark og en gang i Frankrig. Hans egen forklaring er, at han af vanvare er kommet til at børe sig ad på måder, der kunne forstås som ulovlighed, hvorefter retten slog hård ned på disse "fodfejl". Hvis det er rigtigt, taler det ikke til fordel for hans dømmekraft.

Hvis derimod domstolenes vurdering er rigtig, taler det omvendt ikke til fordel for hans hæderlighed, specielt og mest aktuelt ikke på baggrund af hans egen forklaring. Og såvel dømmekraft som hæderlighed er vel ønskelige hos en politiker?

Ib Gram-Jensen

*Riskær Pedersen, sorry.

Grethe Preisler

Hallehøj, her kommer jeg! råbte finans- og iværksættergeniet Klaus Riskær Pedersen

Og så blev Riskær kåret som præsident og minister for afvikling af ret-, rimelighed-- og velfærds-staten Danmark, og det har vi lige ud af oldermandens avis - og den er ikke til at stole på ... ;o)

Christian de Thurah

Tilstandene kan såmænd sagtens blive værre, men de kan også blive meget bedre, så lad nu bare Riskær prøve.

Per Torbensen, Kim Folke Knudsen, Randi Christiansen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar

Håber at både Klaus og nye Borgerlige får hver 1,9 procent af stemmerne.

Kim Houmøller, Eva Schwanenflügel og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
René Arestrup

'Det er som at stirre ned i en sæk cement'
KRP om det etablerede politiske system.

Niels Duus Nielsen, Per Torbensen, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Randi Christiansen, Erik Fuglsang og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Jøps, Steen Sohn

og alle 3,8 procent bliver hentet fra førstegangsvælgere, der ellers ville have sat deres X ved dansk fjolleparti .. ;-)

Steen Sohn, Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
René Arestrup

@Grethe Preisler
Hvis du ville gide at gøre dig bare en lille smule umage - fx slå lyttelapperne ud eller læse den smule, der skal til - vil du vide, at din politiske analyse end ikke rammer væggen ved siden af skiven.

Grethe Preisler

@Rene Arestrup
Re:"væggen ved siden af skiven"
- der står du jo strategisk anbragt på en omvendt papkasse fra Arla, og du skulle da nødigt komme noget til ;o)

Kim Folke Knudsen

Klaus Riskær Pedersen - Tak for gode pointer og en helt præcis analyse af de nuværende forhold i dansk politik. Jeg hørte så mange ting fra dig på dit pressemøde, som jeg deler til fulde. Befriende at en erhvervsmand står frem og stiller diagnosen for Folkestyret så ærligt og sandfærdigt.

Din beskrivelse af vores dysfunktionelle Skattesystem er lige i øjet. Hvorfor skal lønmodtagerne flås i skat og afgifter på alt muligt, og nu i fremtiden modtage snart mere og mere ynkelige ydelser eksempelvis en lille bitte Folkepension, når de er fyldt 75 år hvis de er så heldige ? Samtidig ser vi de store firmaer planlægge sig ud af al skattebetaling med en juridisk afdeling og revisorer, som af og til har en fortid i SKAT. Kend systemet indefra og udnyt din viden til at stække systemet. De etablerede politikere har fortiet denne sandhed i årtier. Da Mogens Glistrup kom frem, så blev han omgående stemplet som skattesvindler, selvom han talte højt om den sandhed, som systemet og de gamle og nedslidte partier ikke tåler bliver omtalt. Den almindelige lønmodtager flås i skat og gøres afhængig af Storbankernes lånemaskine ( kredit og skyldner på livstid ), medens de store firmaer tjener fedt og undslår sig skattebetaling.

Når en mand har udstået sin straf som din straf - så skal han ikke forfølges af fortiden til evighed. De har så travlt de etablerede politikere, måske skulle vi kigge lidt på deres økonomiske engagementer og skattebetaling gerne med en fri presses hjælp ? Af og til kan jeg godt blive lidt i tvivl om parnasset inde på Christiansborg topjournalister, spindoktorer, pressechefer med videre. Er de ikke lidt vel sammenspiste ?. Er der ikke lidt rigeligt at typen først stjernejournalist og så lige lynkarriere i et af de etablerede toppartier ( A+C+V+DF+LA) ?. Magtens tinde er kold som is men sødmefuld og eftertragtelsesværdig for visse karrieretyper. Bemærk at du har fået præcis den samme hånlige modtagelse fra parnasset omkring Christiansborg som Mogens Glistrup fik, Ny Alliance fik, Alternativet fik, Enhver gnist af fornyelse bliver omgående besvaret med det professionelle journalistiske karaktermord. Magtens folk slår tilbage, når deres position er truet.

Nye navne til dit parti.

Moderaterne.
Konservativ Samling.
De Socialliberale.

Held og Lykke med dit parti og dit projekt - Klaus Riskær Pedersen.

Randi Christiansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Ja de har travlt de etablerede partier.

kan i huske hvordan Venstre kørte Farum Kommune i sænk med en kæmpegæld. Og da regnskabet skulle gøres op, så var det pludselig kun Peter Brixtoftes skyld og ikke parties ansvar.

og dernæst så fik Venstre lige med Lars Løkke Rasmussen og Anders Fogh Rasmussen ryddet op i ruinen Farum Kommune ved at pålægge nabokommunen Værløse at opløse sig selv og indgå som redningsmand. Det var borgmesteren i Værløse Jesper Bach daværende medlem af Venstre ikke begejstret over.

Nå men det var jo også kun et par mia kr. ud af vinduet pyt med det hvor der handles der spildes ??

Ikke også partiet Venstre.

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Randi Christiansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
René Arestrup

En post valg forudsigelse:
Der kommer ikke nogen radikal omlægning af skattesystemet, endsige en mere retfærdig og social balanceret fordeling af skattebyrden.
De store multinationale selskaber vil fortsat kunne planlægge sig til en lavere - eller slet ingen - skattebetaling i DK.
Det vil fortsat være ca. 100 virksomheder, der bærer erhvervslivets bidrag til samfundsøkonomien.
De finansielle supermarkeder består og vil bedrive business as usual.
Landbruget får lov til at fortsætte som hidtil - uanset gældsbyrde og naturvandalisme.
De offentligt ansatte kan se frem til nye rigide regimenter, der vil forpeste deres dagligdag yderligere og forringer servicen over for borgerne.
Den grønne omstilling vil stadig humpe afsted, båret oppe af varm luft og symbolpolitik.
Tulle & co vil fortsat svinge taktstokken.
Børnene kommer ikke væk fra Sjælsmark.
Skruen bliver strammet yderligere over for flygtninge, kontanthjælpsmodtagere og andet rakkerpak.
Den politiske klasse vil fortsat forsvare og udbygge egne privilegier.
De rige bliver endnu rigere.

KRP & Co har ikke en kinamands chance for at ændre på noget som helst. De er oppe imod et gigantisk kompleks, som er størknet i systemisk konsensus om uforanderlighed. Disruption rimer for meget på revolution og det skal vi fa..... ikke have noget af. Og slet ikke når det kommer ud af munden på en løjser, en charlatan, som oven i købet har siddet i fængsel.

Men jeg håber stadig at en tilpas stor andel af vælgerne er i stand til at gennemskue, at KRP, trods manerer og baggrund, er det mindst ringe valg, når de står i stemmeboksen.

Om ikke andet vil det være sundt for demokratiet.

René

Hvordan vil det være sundt for demokratiet?

Randi Christiansen

Men rené, lad os nu bevare optimismen og tro på, at fornuften sejrer og at det gode miljø-og socioøkonomiske argument vinder fremme. Og at det ikke vil lykkes at gøre klaus riskær tavs, hvis hans disruptionskraft ikke rækker til at revolutionere systemet .

Såfremt det ikke skulle være tilfældet, får vi i det mindste atter præciseret, hvor blokaderne befinder sig. At identificere dem er at nærme sig deres opløsning.

Niels Duus Nielsen

Rasmus Knus, en af grundene til, at jeg af og til tvivler på demokratiet, er at så mange mennesker har politiske synspunkter, som jeg finder uoplyste, stupide og ødelæggende for samfundet. At heg så alligevel accepterer demokrati som det mindst ringe politiske styresystem er jo fordi at jeg godt ved, at hvis samfundet blev indrettet, så JEG fik alle mine ønsker opfyldt, ville mange andre mennesker IKKE få deres ønsker opfyldt. Derfor accepterer jeg den demokratiske debat, hvor vi forsøger at finde kompromisser, som vi alle kan leve med. Jeg vil endda vove at påstå, at sangvinikere som mig har BRUG for den konservative personllghedstype til at holde mig lidt i skak, så jeg ikke går helt over gevind i min selvretfærdige progressivisme

KRPs konkrete forslag til at ændre skattesystemet og opsplitte bankerne kan jeg godt støtte op om, men givet den viden, jeg i øvrigt har om KRP, vil jeg ikke stemme på ham - han går ind for lappeløsninger, men vil ikke røre ved de grundlæggende problemer. At få ham valgt ind i Folketinget ved siden af og på lige fod med de etablerede partier vil medvirke til at afspejle de mange modstridende opfattelser, der findes i befolkningen - og det er vel det, der er meningen med et demokrati? I modsætning til nu, hvor 70% af Folketingets medlemmer er uenige med det brede flertal om netop sådan noget som skattepolitik og regulering af bankerne.

Det er sundt for demokratiet at meninger brydes og sød musik opstår - det er uenigheder, der forhindrer, at de værste mislyde ikke finder fodfæste (for nu at voldtage metaforerne). Det nuværende skulderklapperi på Borgen fremmer kun politikerleden.

Flemming Berger, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Niels duus@ - "han går ind for lappeløsninger, men vil ikke røre ved de grundlæggende problemer."

Kunne du uddybe?

Niels Duus Nielsen

Der er en negation for meget i næstsidste linje: Det er uenighederne, der forhindrer, at de værste mislyde finder fodfæste

Niels Duus Nielsen

Randi, han er erklæret kapitalist, og ønsker ikke at nationalisere produktionsmidlerne. Jeg stemmer kun på partier, der har dette som eksplicit programpunkt. For tiden er det kun EL, SF og SD, der kunne finde på den slags, af de tre er det kun EL, der mener det alvorligt - dog er både SF og SD på det seneste kommet på banen med et par forslag til ØD, som peger i den rigtige retning.

Katrine Damm, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar

Sider