Læsetid: 5 min.

Løkkes sundhedsreform stavrer som en zombie

Statsminister Lars Løkkes sundhedsreform fremstår som en udslukt patient, der er ved at krepere allerede her under forberedelserne til operationen. Heller ikke de småjusteringer, som er blevet fremlagt i denne uge, har gjort livs- og overlevelseschancerne meget større
Lars Løkke Rasmussen og regeringen har brugt den seneste måned på at lytte til reaktionerne på regeringens nye udspil til en sundhedsreform, og det har nu ført til småjusteringer.

Lars Løkke Rasmussen og regeringen har brugt den seneste måned på at lytte til reaktionerne på regeringens nye udspil til en sundhedsreform, og det har nu ført til småjusteringer.

Mikkel Berg Pedersen

23. februar 2019

Beslutningen er allerede truffet én gang. Og dumpet igen.

Men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er alligevel i fuld gang med at gentage et flop tilbage fra 2011: Kort inden valget indgik han dengang en aftale med Dansk Folkeparti om at nedlægge regionerne. Planen var klar: De folkevalgte regioner skulle erstattes med professionelle sygehusbestyrelser, og »sygehusvæsnet forankres i staten«, som det hed i aftaleteksten.

To ekspertudvalg skulle finde frem til erstatningen for regionerne. Men reformen blev aldrig ført ud i livet, for et folketingsvalg kom i vejen. Selv om Lars Løkke Rasmussen lige akkurat nåede at få sin sundhedsreform teknisk på plads, kuldsejlede projektet, fordi han tabte valget en måned senere. Helle Thorning-Schmidt overtog regeringsmagten, og den nye SRSF-regering droppede straks planerne, der allerede dengang blev opfattet som en bureaukratisk centraliseringsøvelse.

Historien er ved at gentage sig her i 2019. Som i et deja-vu fra 2011 udtalte Lars Løkke forleden, at der ikke bliver valg, før sundhedsreformen er på plads: 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Thomas Olsen
 • Niels Duus Nielsen
 • Eva Schwanenflügel
 • Anne Eriksen
 • Frede Jørgensen
 • Poul Erik Riis
 • Torben K L Jensen
Thomas Olsen, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Frede Jørgensen, Poul Erik Riis og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Lars Trier Mogensen er en skarpsindig mand med focus på det væsentlige.

Arne Lund, Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen, ingemaje lange, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Frede Jørgensen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Det er som om solen begynder at lyse med større styrke i dag!

Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen, ingemaje lange og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er patetisk og direkte åndssvagt, når Løkke fortsat promoverer en sundhedsreform der er så elendige erfaringer med i Skotland.

Desværre forsøges det nu at få involveret både Alternativet og de Radikale i forhandlingerne.
Ingen af disse to partier har et specielt kærligt forhold til Regionerne, hvor de heller ikke er repræsenterede på højt plan.

Klimaet mellem partierne og Socialdemokraterne kan vist også kun siges at være iskoldt, især efter vedtagelsen af loven der er døbt et paradigmeskift af DF.

Såfremt Å og B går med i Sundhedsreformen, vil det være umuligt at fjerne den, selvom den ret flossede røde blok får flertal efter valget.

Der er intet at tage fejl af; oprøret breder sig mod Socialdemokratiet indefra, og det er en slet skjult pistol der her rettes mod et fremtidigt samarbejde.

Ib Christensen, Arne Lund, Torben Skov, Thomas Olsen, Arne Albatros Olsen, Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Lars Jørgensen, Torben K L Jensen, ingemaje lange og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Løkkes manipulationer vil altid være mere eller mindre skjulte.
Alternativet og de Radikale kan sikkert flyttes med de rette fraser, så medløberi er sikkert en option.

Vi skal absolut ikke have et paradigmeskift i sundhedssektoren, det er galt nok i forvejen. NPM har også vist sig som en meget kedelig og skadelig/ dyr erfaring
Naturligvis gøres der alt for at bekæmpe S, men mest i det skjulte.

Det er vanvid at lægge endnu mere ansvar på kommuner og almen praksis for at spare penge.
"Sygehusvæsenet skal styres af staten"? - Så bliver det økonomi og medicinalindustri, der scorer kassen og borgerne, der betaler prisen - ikke kun i penge - men også med helbredet!

Ser ikke S som lyset og løsningen, men sandelig er vi nødt til at flytte os fra dette mareridt af forurening, ødelæggelse af natur, grundvand og humane/ sociale løsninger for landets borgere.
Når man holder fast i blokpolitik og det ikke kan blive værre, så...

Ib Christensen, Arne Lund, Torben Skov, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Sundhedshuse og egne læger vil have endog meget svært ved, at løfte opgaven. Som alle ved har almene læger ikke kompetence og tid til patienterne. Hospitaler er underlagt en grov og ødelæggende økonomisk spændetrøje.
Dette løses ikke ved en reform, som fremlagt af regeringen. det bør være muligt, at ændre åbenlyse mangler uden. Så længe både speciallæger og læger fortsat skal købe egen praksis og i princippet er en kloning ml. privat og offentlig kommer vi nok ikke dilemmaet til livs.
Jeg er ærgerlig over, at Trane Nørby vil forsvare en sådan ide. Trods jeg ikke er venstre eller liberal har jeg dog ment, at hun er en af bedre sundhedsministre i mange år.
Endnu engang skal vi se diverse andre partier ryste i bukserne for hvilken straf de finder på.
Bliv dog selvstændige og frigør Jer fra trusler og magtens åg.

Torben Skov, Eva Schwanenflügel og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Igen stempler klovnepartiet sig som en samling forvirrede høns, der ikke aner sine levende råd. Afsættet er jo borgerligheden, her tilsat en dosis "vi-er-grøn-med-de-grønne". Partiet står og falder med overklovnen, uden ham intet parti. Og nu vil Klaus Riskær og Pernille Vermund så gentage fiaskoen.
Det hele drejer sig om narcisister, der tiltror sig evnen til at kunne være politikere.

Ib Christensen

@Arne Lund

Det afspejler vel bare virkeligheden.
Vi har i dansk erhvervsliv mange lederstillinger udfyldt med selvlærte folk, der ikke har meget andet end folkeskole papirer.
De mennesker sidder og fortæller jobcentrene, at under deres betalte ledelse, organisering og ansvar er der rod og kaos fordi andre er ukvalificeret.
Og på jobcentrene sidder de som nøgne kejsere og lytter til at disse skrædderer hænger deres landsmænd ud for dovne og ukvalificerede, for at få fingrene i fælleskassen, så økonomien ikke afsløre deres egne kvalifikationer overfor deres ejer.