Læsetid: 8 min.

Virksomheder trækker sponsorater fra youtubere bag mobbevideoer

En række virksomheder trækker deres sponsorater af unge youtubere, der gør nar ad andre børn og unge i videoer på deres kanaler. Mens virksomhederne bag sponsoraterne tager »stærkt afstand« fra de unges ageren, er der tavshed hos agenterne og de unges forældre
En række virksomheder trækker deres sponsorater af unge youtubere, der gør nar ad andre børn og unge i videoer på deres kanaler. Mens virksomhederne bag sponsoraterne tager »stærkt afstand« fra de unges ageren, er der tavshed hos agenterne og de unges forældre

Emilie Noer Bobek

21. februar 2019

Det er »helt uacceptabelt«, at unge youtubere med flere hundredtusinder abonnenter gør nar ad børn i videoer på videodelingsplatformen YouTube. Sådan lyder det fra flere af de virksomheder, der sponserer unge, som står bag såkaldte cringe- og reaktionsvideoer, altså videoer, hvor youtubere udstiller og håner andre børn og unges youtubeklip.

»Det er helt enkelt: Hvis man opfører sig som en idiot og ikke forstår god opførsel, så skal man ikke associeres med os,« siger Jack Jørgensen, medstifter af PlayGames.dk, der sælger computerspil og p.t. sponserer 10 unge.

PlayGames.dk vil nu undersøge, om de vil indskærpe sine etiske retningslinjer over de youtubere, de sponserer. 

I de såkaldte reaktions- og cringe-videoer samler youtuberen klip, som andre har lagt på platformen, og gør nar ad andre børns leg i en ofte nedsættende og latterliggørende tone. Et eksempel på indhold i en cringe-video er en 17-årig youtuber, der på sin YouTube-kanal omtaler en 12-årig drengs videoklip:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Twitch Dec1lent

Det kan ikke være sandt at nogle børn mellem 7-12 laver youtube også de selv skriver på stream siden twitch at han skal reagere på deres videoer, 1. ting forlige at starte ud. for at have en offenlig Youtube kanal skal man være 14 år og twitch 13 Det er helt syg i roen og nogle små børn gør det fordi at de vil være "populære" det bliver de skam også men kun med ca. 500 - 2000 subs (subscribers/abonnenter) men så når det så kommer om på andres folk youtube kanal så reagere de bare såndt vis jaxs eller andre som jeg ikke vil nævne fordi de også mugligvis kan blive bannet pga. En hjerne lam jounalist. som ikke kender noget til denne verden af internettet Som små børn kommer ind i så for guds skyld lad vær med at få de små børn derind. Hold øje med jeres Børns tlf. pc´er og andre lignende ting. Fordi de ikke er klar til at stå imod og kæmpe sig videre frem. Men jeg syntes at jax 2nd kanal skal op igen fordi at Børnene selv skal kunne forstå det.