Nyhed
Læsetid: 3 min.

Britt Bager kritiseres for at udnytte krænkelser i DSU til at føre valgkamp

Britt Bager (V) politiserer en alvorlig sag, når hun kritiserer Mette Frederiksen for ikke at tage afstand fra krænkelsessager i ungdomspartiet DSU. Sådan lyder kritikken fra blandt andre Rikke From, der for nylig stod frem og fortalte om sine oplevelser i ungdomspartiet, og folketingsmedlem Peter Hummelgaard (S)
Britt Bager afviser, at hendes blogindlæg har med den kommende valgkamp at gøre. Hun mener, at man altid bør tage afstand fra den type sager.

Britt Bager afviser, at hendes blogindlæg har med den kommende valgkamp at gøre. Hun mener, at man altid bør tage afstand fra den type sager.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
18. marts 2019

Politisk ordfører i Venstre Britt Bager skrev fredag i et blogindlæg, at Mette Frederiksen burde tage afstand fra de krænkelser, der er foregået i ungdomspartiet DSU, som hun var vidende om før sagen kom frem i medierne. Indlægget har siden da mødt kritik fra blandt andre Rikke From, der i sidste uge stod frem i Information og fortalte om sine oplevelser med krænkende adfærd i DSU.

»Jeg blev meget vred over indlægget. Jeg synes, det er usmageligt at bruge de her sager til at føre valgkamp på, « siger hun. Rikke From mener, at Britt Bager udnytter nogle historier, som burde behandles med langt større respekt.

»Man bliver taget som gidsel i denne her sag, og det er ikke i orden. Det har aldrig været intentionen med historierne. Det fjerner fokus, og det er usympatisk at tage nogle historier, som er så følelsesladede for mange af os, og så bruge dem på den måde.«

Efter opfordring fra ledelsen i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom har to ledende medlemmer i sidste uge valgt at trække sig fra deres tillidsposter. Det sker, efter at ledelsen har set en facebooktråd fra 2015, hvor de to mænd sammen med otte andre skrev krænkende beskeder om flere kvinder, herunder Rikke From, mens kvinderne stod på talerstolen under et møde. Tråden blev senere delt med kvinderne

Folketingsmedlem Peter Hummelgaard (S) mener, at Britt Bagers indlæg er et udtryk for den desperation Venstre befinder sig i for øjeblikket.

»Det er en kedelig, ærgerlig og nedladende måde at behandle de kvinder på, som helt åbenlyst har haft en bekymring om, at sagen ville blive politiseret.«

Også formand for DSU, Frederik Vad Nielsen, har blandet sig i debatten og kalder i et opslag på Twitter Britt Bagers blogindlæg for lavt og medvirkende til, at ofre ikke tør stå frem i den type sager.

»Jeg er oprigtigt ked af, at det her bliver udnyttet til simpel valgkamp. Tænk, at man kan være så langt fra et forløb som Britt Bager, og så alligevel turde angribe håndteringen. Det er respektløst over for de involverede,« skriver han.

Britt Bager afviser dog, at der er tale om valgkamp. Hun mener, at man altid bør tage afstand fra den type sager.

»Det er ikke, fordi jeg er i valgkamp. Det ville jeg have sagt, uanset om sagen kom frem nu eller for to år siden,« siger hun.

»Jeg skriver netop i mit indlæg, at krænkelser ikke har noget politisk tilhørsforhold, de kan forekomme alle steder,« forklarer hun.

»Men hver gang de forekommer, skal vi tage afstand fra det. Derfor forstår jeg ikke, at hele S-toppen har dækket over det her i stedet for at få sandheden frem, tage afstand fra det og hjælpe de unge kvinder.«

Socialdemokratiet gjorde det rigtige

Peter Hummelgaard mener, at DSU har håndteret krænkelsessagerne efter bedste evne, og at Socialdemokratiet allerede har taget afstand fra sagen.

»Hvad skulle man ellers gøre? Indrykke en annonce i avisen? Den daværende formand fratrådte, og det kaldte Mette Frederiksen en ualmindelig klog beslutning. Det er da at tage afstand fra det,« siger han.

Rikke From mener ligeledes, at Socialdemokratiet har håndteret sagen rigtigt.

»Jeg ved ikke, hvad de ellers skulle have gjort.«

Rikke From er ikke selv en af de fem kvinder, der stod frem over for hovedbestyrelsen i DSU, men hun hæfter sig ved, at de højt og tydeligt bad om, at det ikke skulle blive en mediesag.

»Hvordan skulle Socialdemokratiet så tage afstand fra det, uden at fortælle medierne, hvad der var sket, og sende medierne i retning af kvinderne?« siger Rikke From.

I forbindelse med kritikken understreger Britt Bager, at hun ikke har medvirket til at offentliggøre sager, som ofrene ikke ønskede offentliggjort.

»Men nu hvor sagen så er offentlig, ville det klæde Socialdemokratiets formand at tage dyb afstand fra det. Hun sagde, at sagen var håndteret klogt, og det er jeg ikke enig i.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Er det ikke dumt at B.Bager at være så langt fremme med kritik, når hun selv har har ROD med sine tilskud til sin sidste valgkamp. Men det er naturligvis B Bager, der som Venstres ordfører altid er god til at overdrive og fordreje.

Vibeke Hansen, Marianne Stockmarr, Katrine Damm, Runa Lystlund, Per Klüver, Sonja Rosdahl, Frede Jørgensen, Carsten Wienholtz, Tue Romanow, Steen Sohn, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Peder Meyhoff, Poul Anker Sørensen og Morten Sørensen anbefalede denne kommentar
Morten Sørensen

Normalt begavede mennesker behøver ikke Mette Frederiksens ord for, at hun tager afstand fra krænkelserne. Det kan vi godt selv regne ud, at hun gør.

Vibeke Hansen, Marianne Stockmarr, Erik Fuglsang, Runa Lystlund, Per Klüver og Sonja Rosdahl anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Nu mangler vi bare at kvinderne i VU kommer på banen med sager, der er i tråd med dem de andre ungdomsorganisationer har været involverede i.
Men det tør de nok ikke, for hvis krænkelsessager bliver gjort til politisk kampplads, skader de jo moderpartiet.
B. Bager burde skamme sig.

Bjarne Bisgaard Jensen, Marianne Stockmarr, Katrine Damm, Runa Lystlund og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar
Martin Kristensen

Britt Bager burde i almindelighed skamme sig...over flere ting, men også over politiseringen af dette.

Jeg tror dog ikke, det bider. Folk er trætte af politikere, der sviner modstandere til, og de ved godt at Mette Frederiksen tager afstand fra sexkrænkelser.

Bjarne Bisgaard Jensen, Per Faurholt Jensen, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel, Runa Lystlund, Sonja Rosdahl og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Mette & Steen Rasmussen

Dette er, hvad der får politikerleden til vokse dag for dag.

jørgen djørup, Randi Overgård, Marianne Stockmarr, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Runa Lystlund anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Britt Bager har 100.000 grunde til at kritisere Mette Frederiksen.

Marianne Stockmarr, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Runa Lystlund anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Pt. burde Britt Bager nok dæmpe cigarføringen en kende, al den stund hun lader til at have "låsket" (hvilket på jysk betyder at luske) med kampagnebidragene, hvilket - set udefra - ikke ser alt for kønt ud !!

Eva Schwanenflügel og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar

Mon ikke B. Bager netop prøver at dreje fokus et andet sted hen...

Bjarne Bisgaard Jensen, Marianne Stockmarr, Erik Fuglsang og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Katrine Damm
18. marts, 2019 - 20:22
Ikke nogen helt utænkelig tanke. Det er da vist politisk opportunt for hende, hvis fokus kunne blive et lidt andet end "de kedelige kampagnebidrag"..........

Eva Schwanenflügel, Marianne Stockmarr og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Desværre - synes jeg - så lykkes det jo ganske godt, der har jo ikke været særligt meget mediebevågenhed vedrørende de kampagnebidragssager :(

Frede Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Marianne Stockmarr og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Ja, og hvorfor slap B. Bager egentlig så nemt fra det, der umiskendeligt minder om kampagneluskeri...?
Med en valgkamp lige om hjørnet var det da ellers ellers en oplagt sag for pressen at holde et vågent øje med, om nogle kandidaterne falder for fristelsen til "urent trav", skulle jeg mene...

Vibeke Hansen, Eva Schwanenflügel og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar

... Brit Bager boller og rævekager, hun bager store, hun bager små, hun bager nogle med valgflæsk på...

jens peter hansen

Det er da sjovt at overgrebshistorierne i LAU i den grad kunne få folk op af stolene, mens DSU' s ditto dårligt nok er blevet kommenteret. Hvad BB går og laver må hun selv stå på mål for, men det er da tankevækkende at man nu mener at hun ikke må bruge DSU-sagen fordi hun har været for kreativ i sine sponsorgaver. Hvad pokker har de to ting med hinanden at gøre?

jens peter hansen

Kan være Britt bager boller, i DSU går går de tilsyneladende til makroner og boller...

Arne Albatros Olsen

" Lad den der er ren, kaste den første sten".