Læsetid: 6 min.

DSU-formand Frederik Vad: Der har været en kultur for krænkelser

En cocktail af magt, alkohol og unge mennesker kan og har ført til krænkelsessager i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, siger organisationens formand. Han mener, at kulturen i dag er blevet bedre
DSU-formand Frederik Vad mener, at der i ungdomspartiet har været en kritisabel kultur, som han nu vil forsøge at gøre op med.

DSU-formand Frederik Vad mener, at der i ungdomspartiet har været en kritisabel kultur, som han nu vil forsøge at gøre op med.

Sigrid Nygaard

16. marts 2019

Man skal passe på med at sige, at der er en kultur for krænkelser i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU). Sådan sagde den socialdemokratiske gruppesekretær, Henrik Dam Kristensen, i sidste uge, efter det var kommet frem i offentligheden, at den tidligere DSU-formand Lasse Quvang Rasmussen måtte forlade sin post tilbage i 2017, fordi fem kvinder anklagede ham for at have opført sig krænkende over for dem.

Men Lasse Quvang Rasmussens afgang er ikke enestående. Som Information nu kan afsløre, valgte to ledende medlemmer i DSU i forrige uge at trække sig fra deres tillidsposter efter at være blevet opfordret til det, fordi de havde skrevet krænkende beskeder om kvinder i ungdomspartiet.

»Så jo. Der har været en kultur i DSU,« siger DSU’s formand siden 2017, Frederik Vad, der dog ikke synes, at det er sådan længere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Frede Jørgensen
  • Eva Schwanenflügel
Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

"En cocktail af magt, alkohol og unge mennesker kan og har ført til krænkelsessager i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom"

Magt, alkohol og unge mennesker er rigtig nok en farlig cocktail. Den kan føre til upassende sms'er og den slags.
Lad os prise os lykkelige for, at disse unge mennesker i DSU næsten uden undtagelse holdt sig til at sms'e. Og at de blev opdaget i tide og afvænnet fra magt og alkohol. Var de ikke blevet det, kunne de jo have endt med engang i fremtiden decideret at forårsage bomber og bedrive krig, svindel eller anden amoralsk virksomhed.

Godt, det ikke kommer til at ske.

Torben Lindegaard

@Natalie Yahya Rosendahl

Ved læsning manchettens "Han mener, at kulturen i dag er blevet bedre" tænkte jeg straks på "Vi er et andet sted i dag" - hvor er det dog, at vi har hørt det før ??

Men ved læsning af brødteksten gjorde Frederik Vad et ret overbevisende indtryk -
lad os håbe, at han har ret.