Nyhed
Læsetid: 3 min.

Martin Henriksen: Flygtninge og asylansøgere skal ikke kunne sagsøge den danske stat

Dansk Folkepartis Martin Henriksen vil have fjernet eller begrænset flygtninge og asylansøgeres muligheder for at sagsøge den danske stat. »Jeg synes virkelig, at det er utaknemmeligt,« siger han
»I princippet synes jeg, at der skal være forskel på, om man er dansk statsborger, eller om man ikke er dansk statsborger,« siger Martin Henriksen (DF).

»I princippet synes jeg, at der skal være forskel på, om man er dansk statsborger, eller om man ikke er dansk statsborger,« siger Martin Henriksen (DF).

Jakob Dall

Indland
5. marts 2019

Flygtninge og asylansøgere skal ikke have mulighed for at sagsøge den danske stat, og hvis de skal, og de vinder sagen, skal de ikke have økonomisk kompensation. Det mener Dansk Folkepartis Martin Henriksen.

»Jeg har meget svært ved at forstå, at man kan få sig selv til at lægge sag an imod den danske stat. Danmark har taget imod én og sørget for én. Jeg synes virkelig, at det er utaknemmeligt,« siger han til Information.

I sin egenskab af formand for Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg sendte Martin Henriksen i går fire spørgsmål til Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, hvori han blandt andet ville vide, »hvilke muligheder der er for enten helt at afskære eller alternativt begrænse asylansøgeres og/eller flygtninges muligheder for at føre retssager mod den danske stat eller andre offentlige myndigheder eksempelvis ved i visse tilfælde at fjerne muligheden for at søge økonomisk kompensation, således at domstolen fortsat kan dømme, men uden at tildele økonomisk kompensation i tilsvarende sager.«

Baggrunden for spørgsmålene er sagen om et syrisk asylægtepar, der i sidste uge i Københavns Byret fik medhold i, at det var ulovligt, da Inger Støjberg via Udlændingestyrelsen beordrede parret adskilt. De fik hver tilkendt 10.000 kroner i erstatning, og det er både selve sagsanlægget og kompensationen, der er faldet Martin Henriksen for brystet.

Har retten ret?

– Er det ikke fair nok, at de lægger sag an, hvis de føler sig uretfærdigt behandlet?

»I princippet synes jeg, at der skal være forskel på, om man er dansk statsborger, eller om man ikke er dansk statsborger. Du siger, at de er blevet uretfærdigt behandlet. Det synes jeg ikke, at de er. Jeg synes, at de er blevet meget, meget retfærdigt behandlet.«

– Nu har de jo rettens ord for, at Støjbergs ordre var ulovlig.

»Ja, det er jo rigtigt. Den dom er der så. Jeg kan så forstå, at Udlændingestyrelsen overvejer, om de vil anke den eller ej, så det går ligesom sin gang. Jeg forholder mig bare til, at man kan få sig selv til at lægge sag an. Og så synes jeg også, at det er interessant at finde ud af, om der har været tilsvarende sager, og hvor mange penge vi bruger på det.«

– En af pointerne med en retsstat er vel netop, at alle har de samme muligheder, også asylansøgere og flygtninge?

»Retsstat tager udgangspunkt i nationalstat, og en nationalstat er jo til for det folk, som bor i nationalstaten og har en historisk ret til den nationalstat. Det skal man holde sig for øje. Nu har vi stillet spørgsmålene, og nogle af dem er lidt åbne. Man kan forestille sig en ordning, hvor man kan lægge sag an, men fjerner eller mindsker muligheden for økonomisk kompensation. Så kan retten stadig sige, at noget ikke er i orden. Og så kan man så som enkeltindivid eller som parti gøre op, om man synes, at retten har ret eller ej.«

Alle har rettigheder

Ifølge Martin Henriksen kan man også forestille sig, at staten regner på, hvor meget en flygtning eller asylansøger har kostet, og det beløb bliver så til en gæld, som de pågældende flygtninge eller asylansøgere skal betale tilbage, hvis de får opholdstilladelse. Pengene kan staten trække i overførselsindkomst eller løn.

Spørgsmålet er dog, om ikke det er et overgreb, der både strider imod retspraksis og menneskerettighederne.

»Det har Ombudsmanden og så mange andre sagt, at det synes de, det er. Vi er så utroligt venlige herhjemme. Det er nogle gode til at udnytte, blandt andre det pågældende par. Men man kan ikke nyde den fulde pakke af rettigheder, når man ikke er dansk statsborger. Det kan man ikke i dag på en række områder,« siger Martin Henriksen.

For Jonas Christoffersen, jurist og direktør for Institut for Menneskerettigheder, er der ingen tvivl:

»Alle mennesker har visse rettigheder, herunder flygtningen, der kommer til Danmark. De har på lige fod med alle andre mulighed for at gå til domstolene, hvis de mener, at deres rettigheder er blevet krænket, og det tror jeg, at en retsstat er bedst tjent med at holde fast i,« siger han til Information.

»Flygtninge har færre rettigheder end danske statsborgere, men de rettigheder, de har, skal vi selvfølgelig respektere, og hvis det går galt for os i den proces, må vi også respektere det. Det er noget af det, vi prøver at sige til mennesker, som kommer hertil udefra: I det her land gør vi tingene på en anden måde, end de måske er vant til, blandt andet ved at respektere alles rettigheder.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Det er, når en sag pådømmes, at retstilstanden i landet gøres klart. Det er derfor ikke alene i orden, at man kan lægge sag an imod den danske stat eller andre myndigheder, det er en integreret del af den måde, udlægningen af lovene, også i lyset af internationale aftaler, foregår på.
Martin Henriksen opfører sig som en lille hysterisk dreng, der bare vil have ret i mere og mere urimelige krav.
Det er utroligt, at det skal være så svært for nogle mennesker at forstå, at mennesker altså bare er temmelig ens - og at vores samfund bygger på empati og viljen og evnen til at hjælpe folk i nød.

Christina Svanholm, Anne Mette Jørgensen, Jakob Koefoed, Søren Andersen, Tom Andreæ, Peter Beck-Lauritzen, Mikkel Andersen, Thomas Tanghus, Bethina Vitalia Søndergaard, Jacob Schmidt, Allan Filtenborg, Carsten Wienholtz, Hanne Ribens, Curt Sørensen, Helene Kristensen, Svend Erik Sokkelund, Leif Høybye, Lars Løfgren, Kenneth Krabat, Jan Fritsbøger, Jørgen Mathiasen, Mads Berg, Dennis Tomsen, Heidi Larsen, Berith Skovbo, Ernst Petersen, Torben Siersbæk, Katrine-Marie Burmeister, Ib Gram-Jensen, Diego Krogstrup, P.G. Olsen, Vibeke Hansen, Runa Lystlund, Ervin Lazar, Klaus Lundahl Engelholt, Ivan Breinholt Leth, Niels Duus Nielsen, Carsten Mortensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Werner Gass, John Andersen, Kirsten Lindemark, Jesper Lerche, Johanna Haas, Melissa A., Carsten Pedersen, Eva Schwanenflügel, Frederikke Nielsen, Ole Frank, Brian Nocis Jensen, Tue Romanow, Anders Reinholdt, Benta Victoria Gunnlögsson, Jesper Sano Højdal, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Jonna Jensen, Bjarne Andersen, Christel Gruner-Olesen, Jens Erik Starup, Søren Fosberg, Johannes Lund, Krister Meyersahm, Torben Bruhn Andersen, Karsten Lundsby, Torben Skov, Torben Kjeldsen, Pia Kühnell, Steen K Petersen, Dorte Sørensen, Jens J. Pedersen, Viggo Okholm, Søren Bro, Katrine Damm, Per Klüver, Herdis Weins og Esben Lykke anbefalede denne kommentar
Thomas Andersen

Det er jo efterhånden åbenlyst hvorfor vælgertilslutningen til DF går bare ned og ned. De er jo bindegale!

Anne Mette Jørgensen, Jakob Koefoed, Søren Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Mikkel Andersen, Thomas Tanghus, Bethina Vitalia Søndergaard, Jacob Schmidt, Allan Filtenborg, Carsten Wienholtz, Hanne Ribens, Helene Kristensen, Svend Erik Sokkelund, Lars Løfgren, Kenneth Krabat, Jan Fritsbøger, Mads Berg, Berith Skovbo, Torben Siersbæk, Ib Gram-Jensen, Diego Krogstrup, Ervin Lazar, Ivan Breinholt Leth, Niels Duus Nielsen, Carsten Mortensen, Bjarne Bisgaard Jensen, John Andersen, Kirsten Lindemark, Johanna Haas, Curt Sørensen, Melissa A., Eva Schwanenflügel, Frederikke Nielsen, Ole Frank, Anders Reinholdt, Benta Victoria Gunnlögsson, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Bjarne Andersen, Søren Fosberg, Britta Hansen, Torben Bruhn Andersen, Karsten Lundsby, Torben Skov, Hans Larsen, Dorte Sørensen, Jens J. Pedersen, Søren Bro, Katrine Damm, Steffen Gliese, Gert Romme, Per Klüver og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Er Martin Henriksen ondskaben selv?

Anne Mette Jørgensen, Jakob Koefoed, Peter Beck-Lauritzen, Mikkel Andersen, Hanne Ribens, Dennis Tomsen, Diego Krogstrup, John Andersen, Frederikke Nielsen, Ole Frank, Benta Victoria Gunnlögsson, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Søren Fosberg, Steffen Gliese, Britta Hansen, Torben Bruhn Andersen, Torben Skov og Pia Kühnell anbefalede denne kommentar

Hans hoved kværner døgnet rundt for at hitte på nye ondskabsfuldheder.

Anne Mette Jørgensen, Jakob Koefoed, Søren Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Mikkel Andersen, Hanne Ribens, Kenneth Krabat, Jan Fritsbøger, Mads Berg, Ib Gram-Jensen, Diego Krogstrup, Ervin Lazar, Carsten Mortensen, John Andersen, Johanna Haas, Curt Sørensen, Melissa A., Eva Schwanenflügel, Frederikke Nielsen, Ole Frank, Benta Victoria Gunnlögsson, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Søren Fosberg, Steffen Gliese, Herdis Weins, Britta Hansen, Torben Bruhn Andersen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Hahahaha. Jeg måtte virkelig grine højt. At spørge madame, lige præcis den kvinde, der går rundt og udsteder ulovlige direktiver, lige præcis hende, der er skyld i at staten (ministeriet) blev idømt bøde plus sagsomkostningerne, er virkelig for latterligt.

Hvis ikke den mand med hele sin national-indskrænkede tankevirksomhed var så farlig, som han virkelig er, nemlig den rene gift for landet, så vil han ikke være andet end en sølle vitsfigur.

Anne Mette Jørgensen, Jakob Koefoed, Søren Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Mikkel Andersen, Thomas Tanghus, Bethina Vitalia Søndergaard, Torben Skov, Carsten Wienholtz, Hanne Ribens, Kenneth Krabat, Jan Fritsbøger, Mads Berg, Dennis Tomsen, Torben Siersbæk, Diego Krogstrup, Ervin Lazar, Niels Duus Nielsen, Carsten Mortensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Bruhn Andersen, Johanna Haas, Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Benta Victoria Gunnlögsson, Jesper Sano Højdal, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Søren Fosberg, Steffen Gliese, Pia Kühnell og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Vores nationale IQ-gennemsnit ville stige enormt, hvis Martin Henriksen forlod landet.

Jakob Koefoed, Søren Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Mikkel Andersen, Thomas Tanghus, Bethina Vitalia Søndergaard, Jacob Schmidt, Torben Skov, Carsten Wienholtz, Benny Larsen, Johanna Haas, Diego Krogstrup, Ervin Lazar, Niels Duus Nielsen, Carsten Mortensen, Bjarne Jensen, Torben Bruhn Andersen, John Andersen, Kirsten Lindemark, Anna Sørensen, Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Benta Victoria Gunnlögsson, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Steffen Gliese og Britta Hansen anbefalede denne kommentar

Det er tydeligt at Martin Henriksen ikke anerkender love og menneskerettigheder, den mand burde ikke få lov til at sidde i folketinget, han kører et eller andet sindssygt korstog mod alle udlændinge og mener åbenbart at han er bedre end alle andre. Uanset hvor man kommer fra skal man behandles ordentligt og ikke ligge på knæ for hvad som helst. Han skulle selv prøve at være flygtning og sårbar og frarives alt, så umenneskeligt at separere familie. Martin Henriksen er ikke sin position voksen. Han kunne passende komme ud på en ø, så kunne han skabe sit eget rige hvor der ikke må være nogen der ikke ligner ham og er født samme sted. Gad vide hvad manden er så bange for.

Christina Svanholm, Anne Mette Jørgensen, Jakob Koefoed, Søren Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Peter Beck-Lauritzen, Mikkel Andersen, Thomas Tanghus, Bethina Vitalia Søndergaard, Torben Skov, Jan Fritsbøger, Mads Berg, Heidi Larsen, Diego Krogstrup, John Andersen, Ervin Lazar, Klaus Lundahl Engelholt, Niels Duus Nielsen, Carsten Mortensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Bjarne Jensen, Torben Bruhn Andersen, Kirsten Lindemark, Johanna Haas, Marie Jensen, Anna Sørensen, Melissa A., Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Herdis Weins, Søren Fosberg, Steffen Gliese og Britta Hansen anbefalede denne kommentar

En nationalstat er i den henriksenske terminologi åbenbart ikke en retsstat, det beviser han jo så også til fulde.
Og med nedenstående citat får han det til at løbe endnu mere koldt ned ad ryggen, for er det ikke lige netop det menneskehandlere gør, de sender folk i prostitution, arbejde i mange timer, dage og år uden stort set anden løn end den, der går til disse menneskehandlerne
"Ifølge Martin Henriksen kan man også forestille sig, at staten regner på, hvor meget en flygtning eller asylansøger har kostet, og det beløb bliver så til en gæld, som de pågældende flygtninge eller asylansøgere skal betale tilbage, hvis de får opholdstilladelse. Pengene kan staten trække i overførselsindkomst eller løn".

Søren Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Mikkel Andersen, Thomas Tanghus, Bethina Vitalia Søndergaard, Torben Skov, Carsten Wienholtz, Jan Fritsbøger, Diego Krogstrup, Britta Hansen, Ervin Lazar, Niels Duus Nielsen, Carsten Mortensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Johanna Haas, Anna Sørensen, Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Benta Victoria Gunnlögsson, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Herdis Weins og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Martin Henriksen er en snedig demagog som konstant søger at undergrave Danmark som retssamfund. Det handler ikke så meget om at få sine forslag godkendt som at plante og stimulere antidemokratiske tanker i de modtagelige dele af befolkningen. Det er godt nok ubehageligt at overvære. Han er født 60-70 år for sent men har ikke givet op. Han kan takke indvandrere og flygtninge for at kunne gøre et levebrød ud af sine ondskabsfulde fantasier.

ingemaje lange, Anne Mette Jørgensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Peter Beck-Lauritzen, Mikkel Andersen, Bethina Vitalia Søndergaard, Leif Høybye, Jan Fritsbøger, P.G. Olsen, Diego Krogstrup, Britta Hansen, Gaderummet Regnbuen, Ervin Lazar, Eva Bertram, Niels Duus Nielsen, Carsten Mortensen, Torben Bruhn Andersen, Werner Gass, Kirsten Lindemark, Melissa A., Ete Forchhammer , Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Elisabeth Andersen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Finn Jakobsen

Et næste skridt fra DF kunne live, at alle borgere i deres pas (eller CPR-nummer) skal have indkodet den originale nationalitet, således at retsvæsenet kan indrette sig på en sådan måde, at de rigtige, originale danskere nyder en større grad af retlig beskyttelse end andre. Hvor var det lige, vi så det for ca 80 år siden?
I øvrigt undrer det mig, at erstatningen i sagen anlagt af det syriske ægtepar blev udmålt til sølle 20.000 DKK i alt. Det er jo en latterlig ringe kompensation.

Anne Mette Jørgensen, Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Mikkel Andersen, Bethina Vitalia Søndergaard, Hanne Ribens, Jan Fritsbøger, John Andersen, Britta Hansen, Niels Duus Nielsen, Carsten Mortensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Bruhn Andersen, Werner Gass, Kirsten Lindemark, Johanna Haas, Ete Forchhammer , Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Elisabeth Andersen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
David Engelby

Oversat: Blut und Boden. Der bliver ikke engang dækket over det mere.

Benta Victoria Gunnlögsson, Anne Mette Jørgensen, Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Mikkel Andersen, Bethina Vitalia Søndergaard, Leif Høybye, Mads Berg, Dennis Tomsen, Katrine-Marie Burmeister, Diego Krogstrup, Britta Hansen, Eva Bertram, Niels Duus Nielsen, Søren Kuhn, Carsten Mortensen, Werner Gass, Søren Bro, Kirsten Lindemark, Johanna Haas, Ete Forchhammer , Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Ole Frank og Martin Sørensen anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Hr Martin Henriksen er en demagog , som nok har lært af gamle Tyske demagoger i -30 erne.
Eller er han måske hjerne vasket , nede i DF´s vaske kældere.

Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Mikkel Andersen, Bethina Vitalia Søndergaard, John Andersen, Jan Fritsbøger, Niels Duus Nielsen, Werner Gass, Søren Bro, Kirsten Lindemark, Steffen Gliese og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

i rest my case, DF eller det såkaldte "danske folkeparti". er i mine personlige øjne, et anti demokratisk parti. og udtaler som denne, beviser kun at jeg har ret. jeg siger såkaldte danske folkeparti, fordi jeg mener. at dansk folkeparti har besat danskheden.

Det må ganske enkelt betegnes som udemokratisk, ikke og give, alle retten til at afprøve, lovgivningen i en dansk retssal. hvilket så efterlader en konklusion om dansk folkeparti.

martin sørensen medlem af retsforbundes landsledelse.

Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Bethina Vitalia Søndergaard, Jan Fritsbøger, Niels Duus Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Kirsten Lindemark, Johanna Haas, Herdis Weins, Eva Schwanenflügel, Ole Frank og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Martin Henriksen tror vist at man er nødt til at vælge mellem enten nationalstat eller en retsstat. Det kaldes et falsk dilemma. Det er et tegn på intellektuel og åndelig fattigdom og mangel på forestillingsevne, at tro at samfundet blot har eller kun kan have to sider, to "lejre".

Hvis man først begynder på den slags love, hvis samfundet begynder at støtte den slags tænkning om retsprincipperne her i landet, så bliver det næste skridt en art "guilt by association" tænkning rettet mod de danske statsborgere, der måtte lægge sag an mod staten. For gør man kritik af staten til et spørgsmål om mangel på "taknemmelighed", vil den måde at tænke på vokse. En borger udført for ulovlig behandling af politiet? Er han ikke "utaknemmelig" over statens beskyttelse? En borger der er blevet fejlmedicineret med døden til følge, er hendes efterladte ikke "taknemmelige" over gratis lægebehandling? Sådan kan vi fortsætte. Men bør ikke.

Benta Victoria Gunnlögsson, Anne Mette Jørgensen, Torben Siersbæk, Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Mikkel Andersen, Bethina Vitalia Søndergaard, Elisabeth Andersen, Jan Fritsbøger, Dennis Tomsen, Ernst Petersen, Katrine-Marie Burmeister, Diego Krogstrup, Niels Duus Nielsen, Carsten Mortensen, Torben Bruhn Andersen, Werner Gass, Jens J. Pedersen, Morten Wieth, Johanna Haas, Melissa A., Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Carsten Pedersen og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Nå da! Nu er det pludselig opportunt for herren at have følelser. Utaknemmeligt!? Føj!

Anne Mette Jørgensen, Peter Beck-Lauritzen, Elisabeth Andersen, Carsten Wienholtz, Kenneth Krabat, Kirsten Lindemark, Herdis Weins, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Frederikke Nielsen

Ordet "utaknemmelighed" er et meget værdiladet og manipulerende ord. Ren vælgerpropaganda.

Det er i virkeligheden så nemt - hvis du ikke vil have en retssag på nakken - overhold loven!

Johanna Haas, Anne Mette Jørgensen, Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Elisabeth Andersen, Kenneth Krabat, Jan Fritsbøger, Diego Krogstrup, Britta Hansen, Niels Duus Nielsen, Werner Gass, Ole Frank, Herdis Weins, Melissa A., Ete Forchhammer , Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Så kom der endnu et eksempel på at siddende regering (Støjberg og co.) og Dansk Folkeparti, er i fuld gang med at underminerer Danmark som et retsstat med de frihedsprincipper og den sikkerhed der gælder for en retsstat. Parløbet mellem Henriksen og Støjberg er uhyggeligt at være vidne til og bringer helt klart mindelser om 1930-1945. De samme mennesker (Regeringen og skiftende støttepartier i Folketinget ) arbejder også benhårdt på at afvikle Danmark som en tryg velfærdsstat med deres evige forringelser på Sundhed, skole,alderdom mm. KAN VI SNART FÅ DET VALG!!!!!

Benta Victoria Gunnlögsson, Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Mikkel Andersen, Thomas Tanghus, Bethina Vitalia Søndergaard, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Kenneth Krabat, Jan Fritsbøger, Britta Hansen, Torben Bruhn Andersen, Niels Duus Nielsen, Werner Gass, Ole Frank, Johanna Haas, Steffen Gliese og Anna Sørensen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Mon MH nogensinde får tid til at udtrykke sin store taknemmelighed for sine held, at være født i dette rolige smørhul og at samfundet samme sted betaler hans skyklapper efter først at ha' spildt nogen undervisning/skolegang på ham?

Anne Mette Jørgensen, Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Bethina Vitalia Søndergaard, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen, Søren Kuhn, Ole Frank, Kirsten Lindemark, Herdis Weins og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Anna Sørensen

UHELDIGT SPIN OG GENOPDRAGELSE, SAMT DANNELSESREJSE TIL HR. MARTIN HENRIKSEN
Ja, først: Mon DF's ellers så ihærdige og dygtige spindoktorer har været indover disse udtalelser og ikke mindt fotoet foroven...? ;o)
Dernæst:
Jeg anbefaler klart genopdragelse og en dannelsesrejse til Hr.Martin Henriksen:
Grundtvig, Danmarks- og Verdenshistorie, musicalen "Westside Story", retsprincipper og retshistorie, et højskoleophold, en lang vandretur over flere dage (gerne en pilgrimsrute ;o), de basale eviggyldige værdier, herunder 'det gyldne næstebud', menneskerettigheder, osv.

Motiv: At magt stiger til hovedet og korumperer et menneske? Hvis man ikke er af rette format? At have magt kræver virkelig sin mand eller kvinde, vi kan finde mange eksempler på hvor magtbegæret vandt. Vi kan også finde flotte og velkendte eksempler, hvor mennesket vandt. Det sidste så og ser vi hos Obama, Mandela, Gandhi, Vâclav Havel.
Husk! Der var ikke noget med den lille dreng, som fik Martin Henriksen. Vi må ikke falde i grøften og fortsætte DF's opdeling i 'rigtig og forkert'! Derfor meget vigtigt vi forstår mekanismerne bag DF's udtalelser og politik. Min hovedteori er rent ud sagt at magten er 'steget dem til hovedet', de tror de kan 'gå på vandet'...? Kombineret med ren panik over Nye Borgerlige?

Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Ervin Lazar, Niels Duus Nielsen, Werner Gass, Ole Frank, Kirsten Lindemark, Steffen Gliese og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Mange DF vælgerehar allerede flyttet deres kryds af gode grunde.
Mange stod af da Henriksen for rullende fjernsynkamera betvivlede Phlip Yasdanis ret til at opfatte sig som dansker.
Mange stod af, da integrationsydelsen blev til en sulteydelse kaldet selvforsørgelses- og hjemsendelsesydelse.
Mange stod af da Danmark indførte stop for kvoteflygtninge.
Mange må stå af nu da DF åbenlyst ønsker at afskaffe demokratiet i form af retsstaten.

Anne Mette Jørgensen, Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Jan Fritsbøger, Torben Bruhn Andersen, Eva Bertram, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese, Ole Frank og Kirsten Lindemark anbefalede denne kommentar
Finn Jakobsen

Hvis man tror på genopstandelsen, kan der måske være mening i at sende MH på genopdragelsesrejse som foreslået. Men hvem skal dog betale? Måske Støjbergs kagekasse? Hvem har forresten finansieret den? Klart nok, det må komme fra udviklingsbistanden.

Anne Mette Jørgensen, Peter Beck-Lauritzen, Ole Frank og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

DFs nedtur får mig til at tænke på Joe McCarthy den amerikanske senator, hvis navn blev identisk med fuldkommen afsindig kommunisthetz.
Jo mere magt han fik, jo længere gik han ud af tangenten til selv de sidste velbetalte hjælperotter forlod skuden efter at den amerikanske offentlighed havde erkendt, hvilken forførelse, de havde været udsat for.
Som regel er demagogens værste fjende ham selv, fordi hans had er grænseløst, hvilket sjældent er tilfældet for flertallet af hans følgere.
Martin Henriksen opviser samme tendens - der skal hele tiden findes på nye nederdrægtigheder, hadet og mistroen skal hele tiden næres.
Psykoger må kunne få en fest ved at undersøge, hvor alt det had kommer fra ? Hvor i livet blev der slukket for den del af hjernen, der er i stand til at udvise empati med andre end mig selv og mine ? Hvordan kan et menneske holde ud at være så hadefuldt ? Hvad er gevinsten ved at prædike had 24/7, når flere og flere efterhånden står af ?

ingemaje lange, Torsten Jacobsen, Anne Mette Jørgensen, Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Bethina Vitalia Søndergaard, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Jan Fritsbøger, Kenneth Krabat, Dennis Tomsen, P.G. Olsen, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Johanna Haas, Ole Frank og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Grotesk og tragikomisk, at MH i sit blinde had til folk, der angiveligt ønsker at underminere retsstaten, helt uden skam er villig til at gøre arbejdet for dem.

Anne Mette Jørgensen, Ib Christensen, Peter Beck-Lauritzen, Elisabeth Andersen, Frederikke Nielsen, Ole Frank, Peter Wulff, Eva Schwanenflügel, Kenneth Krabat, Eva Bertram, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese, Frede Jørgensen, Werner Gass og Johanna Haas anbefalede denne kommentar

Den retskloge mand udtaler sig jo ikke kun på egne vegne. Hans 'vi' gør jo, at det er på DF's vegne han giver meningen til kende.
Altså Tulles, Skårups, Koefoeds og Jespersens vegne også.
Det er udtryk på det facistiske grundlag DF's tankegang baserer sig på.
MH gør det bare mere og mere tydeligt.
Der er absolut intet dansk over Dansk Fjolseparti, selv om der mange der løber efter deres rottefængere.

Anne Mette Jørgensen, Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Bethina Vitalia Søndergaard, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Leif Høybye, Johanna Haas, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

DF står til at miste stemmer til andre partier ved næste valg, deriblandt til Nye Borgerlige, derfor farer han rundt som en flue i en flaske og foreslår det ene mere tåbelige forslag end det andet.

Foruden hans kroniske tilsvining af indvandrere, er der nu yderligere løbet valgkamp i den.

Dansk Folkeparti er trods alt stiftet i Danmark og er ikke dannet af rige danske skatteflygtninge i Schweiz. Det er et fremmedfjendsk småligt parti, ingen tvivl om det.

Nye Borgerlige er derimod en samling individer, som repræsenterer danske rigmænd i Schweiz, mennesker, der bevidst har valgt ikke at betale skat til Danmark, men de vil gerne have indflydelse på dansk indenrigspolitik. Her nævnes næstformanden i NB Peter Seier Christiansen bror til rigmanden Lars Seier Christiansen og Pernille Vermund NB kæreste og snart gift med en ældre rigmand boende i Schweiz. Nye Borgerlige smager ikke blot af fremmedfjendske tanker men nogle af deres forslag minder om 1930ernes Tyskland. Desuden er både Nye Borgerliges og Dansk Folkepartis sprogbrug intimiderende for en hel trosdretning.

Pernille Vermunds bevidste benævnelse af betonklosser i byerne, (her henviser hun til Koranen), viser et typisk tegn på, hvor sproget bliver brugt for at intimidere bestemte mennesker. En ung jurastuderende har meldt hende til politiet for racisme og mener, at hun er med til at splitte det danske samfund. Hun synes det er morsomt. Ja mobberen synes det er sjovt, det han/hun mobber med. Dette er ikke bare mobning, men en begyndelse på en demonisering af en hel befolkningsgruppe, uanset om de måtte være religiøse eller ej.

Den tyske sprogforsker/filolog Victor Klemperer udgav efter 2. Verdenskrig, nærmere 1947, bogen LTI eller Lingua Tertii Imperii: Det Tredie Riges sprog: En filologisk notesbog.

"Victor Klemperer var en tysk litteraturvidenskabsmand og forfatter. Han er blandt andet kendt for at dokumentere sproget i Det tredje Rige med bogen LTI – Notizbuch eines Philologen og for sine dagbøger hvor han dokumenterer sit liv som intellektuel jøde i Det tredje Riges hverdag."

"Forfatteren tog fra nazismens begyndelse noter til sin analyse af Det Tredje Riges sprog." Bogen dokumenterer i detaljer hvordan nazisternes sprog samtidigt var "et spejl og et kompas".

I spejlet sås mentalitet og hensigt, i kompasset lå regimets bevidste sproglige demonisering af jøderne.

"I dagbøgerne gør Victor Klemperer rede for, hvordan han efterhånden mister sit job, retten til at køre bil, sit hus, sin skrivemaskine, tvinges til at gå med jødestjerne".

Det er sørgeligt at DF og Nye Borgerlige med deres nyrige skatteflygtninge og støtter fra skatteparadis Schweiz skal diktere så stor en del af dansk politik. Der er knapt nok et parti i Danmark, der ikke er løbet med på den racistiske folkevogn.

Jeg foreslår, at formanden for NB offentliggør sine skattepapirer fra 2006 og til i dag, for at bevise, at hun har bidraget væsentligt og med overskud efter fradrag til det danske samfund.

En af Nye Borgerliges motto er at indvandrere skal være selvforsørgende, eksistere uden statens hjælp, sponsorer og andet. Kan hun selv leve uden sponsorer og tilskud?

Katja Bramgaard, Anne Mette Jørgensen, Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Bethina Vitalia Søndergaard, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Leif Høybye, Johanna Haas, Ervin Lazar og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Chaufføren fra Kødbyen, Martin Henriksen, går altså ind for, at Danmark skal være et ikke-retsligt samfund, der er helt uden demokrati. Og det gør, at han er helt uden for pædagogisk rækkevidde.

Anne Mette Jørgensen, Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Bethina Vitalia Søndergaard, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Jan Fritsbøger, Dennis Tomsen, Steffen Gliese, Jens J. Pedersen og Runa Lystlund anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Jeg prøver ikke at tale for DF, eller Martin Henriksen, som er gået aldeles i selvsving og prøver at råbe op de individer han er bange for at har forladt DF og evt. vil stemme på det fremmedfjendske rigmandsparti NB. Han bliver mere og mere skinger i sin retorik.

Alternativet med Nye Borgerlige er bare værre, for deres økonomiske politik er så verdensfjern, at Danmark vil gå statsbankerot efter ganske kort tid, med deres økonomiske politik. Det er yderst mærkeligt, at ingen journalister og ingen politiske partier, har gravet i deres økonomiske politik, men nærmest konkurrerer sig til døden i fascistisk retorik.

NB med deres med deres yderst amatøragtig økonomiske politik farlige for Danmark.

Det er korrekt, at ikke vestlige indvandrere glimmer med deres fravær på arbejdsmarkedet, især kvinder og vi, der yder og har ydet må bede nogle af dem at tage hænderne op af lommen, for nu at blive solidariske med andre, der går på arbejde, eller har bidraget. Det er fornuftigt at bede alle om at lære dansk, finde sig et arbejde og eller uddanne sig, for ellers forbliver man fattig. Mange unge er på vej.

Men at dæmonisere en hel trosretning dag ud og dag ind, det giver modstand og had mod den, der dæmoniserer de selvsamme mennesker.

Forstå det nu DF. NB vil aldrig forstå det, de repræsenterer de nyrige og mener at al modstand mod deres ideologier, er en fornærmelse mod deres "store indsats" i Schweiz og de vil aldrig opføre sig ordentligt mod mindre bemidlede. Ja gu er 33 milliarder per år meget. Vi skal også huske, at denne gruppe er barnerig og mange af dem, der regnes som omkostning er børn og unge.

Det er fanden gal mig på tide at stoppe med denne racisme og snak om ghettoer, rådne bananer og hvad vi nu kalder hinanden og arbejde sammen. Her må vi så samtidigt bede om større bidrag fra nogle ikke vestlige indvandrere.

Det er på tide, at vi bliver én nation, så stem på noget andet end de partier, der mener, at der findes 1. og 2. klasses borgere og vil indføre et superliberalistisk samfund med tilhørende øget ulighed, der bliver med til at skabe et kastesystem i DK.

Jeg repræsenterer vel at mærke ikke noget parti og heller ikke nogen statsmagt. Jeg er bare træt af fordummende politiske partier. Og nu til det, der giver smør på bordet.

Anne Mette Jørgensen, Peter Beck-Lauritzen, Bethina Vitalia Søndergaard, Bjørn Pedersen, Finn Jakobsen, John Nielsen-lunde, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Herdis Weins og Gert Romme. I Folketingets CV står der, at Martin Henriksen har en studentereksamen.

René Arestrup

Ja ja, det måtte jo komme.
Nu gør vi dem også retsløse.

Peter Beck-Lauritzen, Elisabeth Andersen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, John Andersen og Johanna Haas anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Gert Romme.
Han er en god partisoldat, men det er ganske enkelt slået klik for ham og nu begynder hans mani at få partiet til at implodere. Det skyldes hans angst for formanden fra det endnu mere yderligtgående parti. Jeg tror desværre, at der findes mange danskere, der agerer som Trump vælgere. Her er DF ganske enkelt ikke yderliggående nok længere.

Artikel 6 i Verdenserklæringen om menneskerettighederne siger

"Ethvert menneske har overalt i verden ret til at blive anerkendt som retssubjekt."

Så man kan ikke komme Martin Henriksen i møde uden at overtræde menneskerettighederne.

Torben Skov, Anne Mette Jørgensen, Peter Beck-Lauritzen, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Gert Romme, Johanna Haas, Runa Lystlund, Dennis Tomsen, Steffen Gliese og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Martin Henriksen er df-bulldozer og ikke andet. Problemet er, at Danmark ikke kan være bekendt at have personer som Martin Henriksen i Folketinget. Få ham væk eller gå imod hans plattenslageri.

Anne Mette Jørgensen, Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Bethina Vitalia Søndergaard, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Christian Mondrup

Forargelsen og vreden over DFs udspil deler jeg til fulde. Men jeg advarer imod at undervurdere deres politikere, herunder MH. De er IKKE dumme. De ved hvad de gør. Det gælder også deres allierede blandt de øvrige blå partier, herunder S.

Anne Mette Jørgensen, Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Ole Frank, Frede Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Leif Høybye, Gert Romme, Jan Fritsbøger, Kenneth Krabat, Steffen Gliese, Runa Lystlund og Dennis Tomsen anbefalede denne kommentar
Kenneth Krabat

Men husk tryllekunstnerens alfa og omega:

Mens MH og Støjberg tiltrækker sig opmærksomhed, hvad sker der så i kulissen?

Anne Mette Jørgensen, Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Runa Lystlund, Ole Frank, Frede Jørgensen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Kenneth Krabat

Og når vi så har gjort dem retsløse, kan vi bortskaffe dem på enhver måde vi måtte ønske det...

Anne Mette Jørgensen, Peter Beck-Lauritzen, Ole Frank, Frede Jørgensen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

hvis man er normalt begavet eller bare tæt på, er man vel ikke ligefrem dum, og jeg er da ikke i tvivl om at MH ved hvad han gør, på den anden side er det altså åbenlyst at han heller ikke ligefrem er "den skarpeste kniv i skuffen"
men det er vist moderne iblandt visse partier at opstille visse typer som lettere ubegavede vælgere kan identificere sig med, nok som et modtræk til vælgerhadet til "eliten".

Anne Mette Jørgensen, Peter Beck-Lauritzen, Bethina Vitalia Søndergaard, Elisabeth Andersen, Frederikke Nielsen, Runa Lystlund, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Eva Schwanenflügel.
Så har vi det på skrift, at der er 500 veritable idioter i Danmark. Heldigvis mangler der 49.500 underskrifter til at få det behandlet i Folketinget.

Hvordan var det Lex og Klatten sang? Var det ikke, "Jeg trives bedst med hvide mennesker, for jeg synes de er pænest. Jeg trives bedst med hvide mennesker. For de synger bedre etc"....
Selv om sangen er ironisk ment, passer den vist meget godt til partiet.

Det kan blive dyrt for fængselsvæsenet.

Maj-Britt Kent Hansen

Hvor nedrigt kan det efterhånden blive!

Anne Mette Jørgensen, Peter Beck-Lauritzen, Elisabeth Andersen, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jacob Schmidt

Et eller andet sted må man have lidt respekt for den gode hr. Henriksen. Gang på gang stiller han op og udstiller det meningsløse galsind der har frembragt DF. Gang på gang kommer det menneske med udtalelser der for mig til at tænke- den mand er verdens største...( find din egen sprogblomst )

Anne Mette Jørgensen, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Eva Schwanenflügel, man kvier sig ved at tro, at de selv mener, de har ret. Det kan da kun være nedrige manipulationsforsøg for at bemægtige sig magten i samfundet. Så idiotisk kan voksne mennesker ikke tænke, bilder jeg mig ind.

Peter Beck-Lauritzen, Elisabeth Andersen, Herdis Weins og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

- måske har MH iøvrigt ret, måske skulle man kræve, at politiske ordførere og ministre med ansvar for love, der overskrider folks rettigheder, personligt skal udrede en klækkelig erstatning til dem, de rammer?

Runa Lystlund

Straffeloven kap. 12
12. Kapitel: Landsforrræderi og andre forbrydelser mod statens selvstændighed og sikkerhed.
Den kan slås op og går fra paragraf 98-110f.

Runa Lystlund

Eva Schwanenflügel.
Jeg har læst deres forslag. Det er ganske enkelt rendyrket fascisme. Hvor er det trist at læse.

Der er intet i eksisterende Straffeloven kap. 12, som omhandler opnåelse af statsborgerskab.

Werner Gass, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ikke at man af den grund bør stemme på DF.

Tajs Køngerskov

"Og så kan man så som enkeltindivid eller som parti gøre op, om man synes, at retten har ret eller ej.«"

Ja, men så har han ligesom også tonet rent flag...

Werner Gass, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Nielsen

Martin Henriksen siger jo åbenlyst, at den danske retsstat gælder ikke for svenskere, nordmænd, amerikanere eller syrere, når han udtaler: "...….der skal være forskel på, om man er dansk statsborger, eller om man ikke er dansk statsborger".
Hans had til muslimer har vist givet ham tunnelsyn

Anne Mette Jørgensen, Werner Gass, Eva Schwanenflügel, Mikkel Andersen, Britta Hansen, Runa Lystlund og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Runa Lystlund -
at Martin Henriksen har en studentereksamen, beviser ikke ret meget. Den er i årtier nærmest blevet uddelt automatisk - og du kan jo bestå med et lillebitte gennemsnit.
Værdien af en studentereksamen er forlængst udhulet, hvilket er synd for de rigtige studenter, der har slidt og lært - og de gymnasielærere der i stigende grad skal undervise elever, der synes, at en studentereksamen bare er "nice to have" mens man funderer over, hvad man skal videre i livet. Det er for mange ikke længere lysten at lære, der driver værket.

Runa Lystlund

Herdis Weins
Et af mine børn blev student for kort tid siden. Jeg synes faktisk de unge gjorde mere ud af det, end jeg dengang jeg blev student. Vedkommende fik meget tæt på 12 og det var der flere der fik.

Unge i dag skal have meget høje karakterer, hvis de vil ind på f.eks. medicin og psykologi, statskundskab, jordemor mm.

Jeg er ikke sikker på, at de lærer mindre end vi der blev studenter tidligere. De lærer til dels noget andet.

Jeg tror ikke MH er dum, han er nærmere blevet besat.

Søren Kristensen

Det er jo klart, at hvis der kommer en hel række af lignende sager kunne det godt være man skulle lukke ned for velvilligheden, så de fremmede ikke fortsat dræner både retsvæsnet og statskassen for tid og penge. Men så længe det kun drejer sig om én enkelt eller to sager om året, overlever vi det såmænd nok. Samtidig er det vel også ganske sundt at få stadfæstet retspraksis - også når det kommer til den måde vi behandler flygtninge på. Ellers kan det jo godt ende med at ministre og andre forvaltere bare gør som de har lyst til og hvor er vi så henne?

Anne Mette Jørgensen

Hvorfor bliver alle så rystet over Hr. Henriksen. Han er jo bare en stik i rend dreng, der siger hvad der forventes.
Verden er fuld af historier om samme tankegang, så hvorfor tror vi at alt er bedre i Danevang.
Desuden er Df kun medlem af et stort flertal i folketinget.
Det er jo ikke det store fravalg fra DF, da de jo bare kører på motorvej S i stedet.

Sider