Læsetid: 1 min.

Pape vil ændre omstridt udkast til vejledningen for offentligt ansattes ytringsfrihed

15. marts 2019

På et samråd torsdag i retsudvalget tilkendegav justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at ministeriet nu vil ændre det udkast til et afsnit i vejledningen for offentligt ansattes ytringsfrihed, som har fået stærk kritik efter at have været til høring.

Konkret vil ministeriet sætte en strøget passus om, at offentligt ansatte som udgangspunkt frit kan videregive ikkefortrolige oplysninger til pressen tilbage i udkastet. Derudover skal der suppleres med nogle sætninger om, hvad det betyder, f.eks. i forhold til faktiske oplysninger.

Der er ikke tale om nye regler, men alene en præcisering af de allerede gældende regler, understregede Søren Pape Poulsen og afviste, at formålet med det kritiserede udkast havde været at indskrænke offentligt ansattes ytringsfrihed og meddeleret.

Ifølge Søren Pape Poulsen (K) var det aldrig hensigten at indskrænke ytringsfriheden hos de offentlige ansatte.  Men hvis justitsministeren fortsat vil stå ved sit ord, må han stryge én vigtig sætning i udkastet til den nye vejledning for offentlige ansatte
Læs også
Torsdag er justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kaldt i samråd om udkastet til en vejledning for offentligt ansattes ytringsfrihed. Udkastet kritiseres fra fagforbund, der mener at offentligt ansattes ytringsfrihed svækkes.
Læs også

 

Er det første gang du skal stemme til et folketingsvalg?
Vi giver alle førstegangsvælgere gratis digitalt abonnement under valget.

Tilmeld dig

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu