Læsetid: 4 min.

Fejden om fremmede er Løkkes eneste chance

Den borgerlige blok er så langt bagud i meningsmålingerne, at de blå valgstrateger kun ser en eneste mulighed for at slå tilbage: Frem mod valget skal alt handle om udlændinge, udlændinge og udlændinge
Venstre er løbet tør for løsninger, der kan vende det kommende valg til partiets og blå bloks fordel, skriver Lars Trier Mogensen. Derfor så vi det bizarre pressemøde tirsdag, hvor man forsøgte at skræmme vælgerne med, hvad der ville ske, hvis Socialdemokratiet kom til magten.

Venstre er løbet tør for løsninger, der kan vende det kommende valg til partiets og blå bloks fordel, skriver Lars Trier Mogensen. Derfor så vi det bizarre pressemøde tirsdag, hvor man forsøgte at skræmme vælgerne med, hvad der ville ske, hvis Socialdemokratiet kom til magten.

Jacob Aban Kjerumgaard

13. april 2019

Valgkamp er et simpelt spil: Omkring 800 kandidater jagter hinanden i tre uger, og til sidst handler det hele om ’de fremmede’. Sådan er det gået ved alle folketingsvalg siden 2001, og sådan tegner det også til at ville ske her i de kommende uger.

Årets eneste afgørende nybrud er, at flere partier nu satser på at gøre debatten om udlændingestramninger til selve omdrejningspunktet allerede fra første færd. Tidligere er udlændingekortet først blevet smidt som en trumf i valgkampens afgørende slutspurt.

Statsminister Lars Løkker Rasmussen (V), der tydeligvis havde håbet på at kunne føre valgkamp på helt andre temaer, har i en blanding af kynisme og desperation set sig nødsaget til at slå benhårdt på stramninger i udlændingepolitikken. Og hvis det ikke længere er teknisk muligt, så i hvert fald forsøge at skræmme vælgerne med, hvad der ville kunne ske, hvis Socialdemokratiet skulle blive afhængig af de fire humanitære partier i Folketinget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Runa Lystlund
  • Thomas Tanghus
  • Ole Frank
  • Torben K L Jensen
  • Jakob Trägårdh
  • Gert Romme
  • Niels Duus Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Bjarne Bisgaard Jensen
Runa Lystlund, Thomas Tanghus, Ole Frank, Torben K L Jensen, Jakob Trägårdh, Gert Romme, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mjoo måske. Men hans evige knæfald for DF og Inger Støjberg er i direkte modsætning til dansk erhvervslivs interesser. De vil nemlig gerne have personale og drive forretning. Men man kan bare ikke få plukket jordbær eller gjort hotelværelser rene med dansk arbejdskraft så Venstre er hastigt på vej væk fra at være erhvervslivets parti. Held og LØkke med at finde en ny politisk niche.

Karl Aage Thomsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Karsten Lundsby, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Wienholtz, Ete Forchhammer , Herdis Weins, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese, Ole Frank, Birte Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Udlændingedebatten har hidtil sat prop i alt andet: De Radikale og Dansk Folkeparti har på den ene side hidset vælgerne op, og på den anden side undgået at skulle forholde sig til de mange reformer og forringelser, som de i tæt fællesskab har stemt igennem med Venstre i 00’erne."

Ja, hykleriet vil ingen ende tage..

Det blev dog en kende for tykt, da de tre ministre stillede sig op som Mester Jakel-dukker og messende fremsatte komplet urimelige og usandsynlige beregninger, de havde fået hastet igennem hos embedsværket på rekordtid. Selv den ellers ret indspiste Christiansborg-presse måtte protestere over dette åbenlyse tidsspilde.

Det var mildt sagt uskønt.
Men dagsordenen blev igen kørt ind på udlændingesporet.
Og spørgsmålet er, om vælgerne efterhånden er ved at kløjes i stramninger, eller om de igen vil lade sig lokke?

Torben Skov, Carsten Nørgaard, Susanne Kaspersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Karsten Lundsby, Bjarne Bisgaard Jensen, Tue Romanow, Torben K L Jensen, Ete Forchhammer , Herdis Weins, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese, Martin Rønnow Klarlund, Ole Frank, Birte Pedersen, Hans Larsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

I går forsøgt regeringen med beskæftigelsesministeren også at lægge MF's forsøg på at få en lidt mere værdig afgang fra arbejdsmarkedet for de syge der er ved at nå pensionsaldren. MF blev smidt ud med den kritik om at hendes forslag var et blufnummer og så vil regeringen, DF og RV forsøge at gøre seniorførtidspension lidt bedre med det opråb i valgkampen, at det er dem der tager hånd om de syge og nedslidte.
Men ville de ha' forhandlet om forbedringer af seniorførtidspensionsordningen, hvis MF ikke var begyndt at tale om en mere værdig tilbagetrækning - NÆPPE.

Susanne Kaspersen, Birte Pedersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Wienholtz, Herdis Weins, P.G. Olsen, Niels Duus Nielsen, Ole Frank, Trond Meiring og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Marie Louise Shea

Udlændinge er mennesker, nøjagtig lige som os. En mere respektfuld og empatisk tone her i denne 'Udlændinge debat', ville være sympatisk.
Halvdelen af året er jeg selv udlænding ude i Verden og jeg ville være forfærdet, hvis de lande jeg befandt mig i, omtalte mig på samme måde som vi gør om andre, her i Danmark.
Ingen kan være i tvivl om den åbenlyse desperation i den siddende regering og deres klodsede retorik. Udlændinge er mennesker, nøjagtig lige som os.

Torben Hansen, Karl Aage Thomsen, Helene Kristensen, Birte Pedersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Ole Frank, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Wienholtz, Ete Forchhammer , Poul Erik Pedersen, Hans Larsen, Herdis Weins, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Folk er desværre begyndt at kende udlændingene, så de er ikke nær så tilbøjelige til at ville af med dem som tidligere.
Desuden kan de fleste se, at det slet ikke burde fylde så meget, når der er virkelige problemer at tage sig af - først og fremmest de forringelser, som man nu ikke længere kan skjule, har skudt store huller i vores velfungerende velfærd.

Karl Aage Thomsen, Helene Kristensen, Susanne Kaspersen, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Ole Frank, Ete Forchhammer , Poul Erik Pedersen, Hans Larsen, Ebbe Overbye, Herdis Weins og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Lars løkke er faktisk ikke blot den mest lade men også den mest ynkelige danske statsleder, jeg har kendt, Og selvfølgelig bruger han dette med udlændinge helt bevidst.

Torben Skov, Birte Pedersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Egon Stich, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Ole Frank, Carsten Wienholtz og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
Annabella Withington

Godaw do ! I gamle dage sagde vi: " DE SKULLE HAVE DERES SKOLEPENGE TILBAGE" ! Hvordan kan politikere med bare en smule forstand på tal, få sig selv til at fremføre den slags argumenter uden hensyn til sociale og økonomiske faktorer
? I kan da ikke bilde os ind, at det regnestykke har nogen forbindelse med realiteterne herude, hvor vi mennesker befinder os !!!

Torben Skov, Helene Kristensen, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Ole Frank, Bjarne Bisgaard Jensen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Detektor kan dokumentere, at de pågældende tal er helt hen i vejret, bl.a. fordi de er stillet på helt hypotetisk grundlag.
Derudover kan man sige, at ca. 50.000 flere asylansøgere på 4 år næppe har nogen betydning - især ikke da de fleste jo bliver afvist.

Hans Larsen, Susanne Kaspersen, Birte Pedersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Karl Aage Thomsen

Under Muhammed-krisen rejste jeg meget i de arabiske lande, og selv om jeg altid fortalte, hvor jeg kom fra, nemlig Danmark var jeg altid velkommen som gæst i deres hjem, for som de ofte sagde til mig, selv om jeres magthavere er vores fjender, behøver vi ikke at være det. Selv hos de aller fattigste, blev jeg budt på både mad og drikke og venlighed.

Torben Skov, Trond Meiring, Ete Forchhammer , Carsten Nørgaard, Susanne Kaspersen, Henrik Brøndum, Steffen Gliese, Birte Pedersen, Thomas Hjulmand, Holger Madsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Tom Finkel og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Regeringen har evnet at give udtryk for kontrol med den spontane indvandring, men som fremtiden tegner sig, kan et radikalhumanistisk fejltrin skabe en stor sten på vejen for vore efterfølgere i en fremtid med mange andre ressourcekrævende udfordringer, hvor ekstra faste udgifter ikke gør det nemmere for de kommende danske generationer at skabe en global indsats, der gør en forskel.

Jeg undrer mig tit over hvor DF'erne vil bo når vandet stiger tilstrækkeligt og vores lavtliggende land bliver skåret ud i små øer :)

Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Helene Kristensen, Ete Forchhammer , Carsten Nørgaard og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Tom Finkel, de vil kræve at skatteyderne betaler for at få pumpet vandet væk, gravet åer og have dybere,

Eva Schwanenflügel, Torben Skov og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Torben Hansen

Til Tom og Helene
DF vil jo så få det problem, at alle de udlændinge, der kunne hjælpe med at grave kanaler, pumpe vand og uddybe have, vil være sendt ud af landet.

Torben Hansen

Nye tal viser, at mange vælgere er mætte af at stramme udlændingepolitikken.

Hvis man ser på den seneste meningsmåling fra Epinion, kan man se, at de partier, der markerer sig på en stram udlændingepolitik, hertil regner jeg Socialdemokratiet, Venstre, DF, Liberal Alliance, De Konservative og Nye Borgerlige, samlet går 5,5 % tilbage, mens de partier, der går ind for en mere lempelig udlændingepolitik, hertil regner jeg Enhedslisten, Radikale Venstre, SF og Alternativet, samlet går 4,8 % frem. Ideelt burde tallene være cirka lige store, men her spiller de partier, der ligger under spærregrænsen, samt Nye Borgerlige som nyt parti, ind. Kigger man på tendensen hos tvivlerne, ser forskydningen hos disse ud til at ligge i samme leje.

Så forhåbentlig er vi ved at nå et vendepunkt, når det drejer sig om holdningen til udlændinge. Der er stadig med Socialdemokratiet flertal for den stramme udlændingepolitik i folketinget, men mange af os vælgere har snusfornuftigt iagttaget, at flygtningestrømmen er kraftigt aftaget, ikke blot i Danmark, men i hele Europa, og snusfornuftigt har mange af os den holdning, at når folk først er her, er det i alles interesse, at integrationen foregår bedst og hurtigst muligt.
Og når Socialdemokratiet engang med tiden opfatter skiftet hos vælgerne, føler de måske trang til at følge efter, så gennemslaget kan blive endnu kraftigere.