Læsetid: 4 min.

Fornyet uklarhed om danske pasregler før debat i Folketinget

Når Folketinget torsdag diskuterer et forslag om lempeligere regler for registrering af fødested i pas, vil Søren Pape formentlig afvise forslaget. Men nu viser det sig, at de gældende regler ikke følges af alle danske ambassader
Søren Pape Poulsen vil formentlig afvise forslag om lempeligere regler for registrering af fødested i pas, når Folketinget skal diskutere forslaget torsdag. Nu viser det sig dog, at de gældende regler ikke følges. 

Søren Pape Poulsen vil formentlig afvise forslag om lempeligere regler for registrering af fødested i pas, når Folketinget skal diskutere forslaget torsdag. Nu viser det sig dog, at de gældende regler ikke følges. 

Philip Davali/Ritzau Scanpix

25. april 2019

Da den 70-årige danske statsborger Bo Donau, der som pensionist opholder sig i sin fødeby Prag, i marts skulle have fornyet sit pas, henvendte han sig til den danske ambassade på gaden Maltézské náměstí. Her fik han udleveret sit nye pas, og hans fødested blev opført som ’Tjekkoslovakiet’.

Men det centraleuropæiske land Tjekkoslovakiet findes ikke mere. Det ophørte den 1. januar 1993, hvor landet blev delt i henholdsvis Tjekkiet og Slovakiet. Derfor er det opsigtsvækkende, at Bo Donau kan få ’Tjekkoslovakiet’ registreret som fødested i passet, fordi sådan er de gældende danske regler ikke. Det har justitsminister Søren Pape Poulsen (K) adskillige gange slået fast i svar til Folketinget eller i samråd, når Folketinget har diskuteret reglerne for fødestedsregistrering i passene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Dorte Sørensen
Gert Romme, Maj-Britt Kent Hansen og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian De Thurah

De regler virker - i hvert fald som de fremstilles her - helt absurde. Skulle fødestedsangivelser som "Mellemøsten" eller "udlandet" give større sikkerhed en f.eks. "Gaza"?

Ole Kresten Finnemann Juhl

end
---hvor er det dog en lattelig "skolelærer-se-mig-attitude", du udviser Christian De Thurah. Hvor er du dygtig!

Er det ikke lidt ligegyldigt. Manden er jo født i Prag - altså Tjekkoslovakiet, og så kunne man vel have skrevet det tidligere Tjekkoslovakiet. Men betyder det egentlig noget.

I øvrigt har vi netop været i Danmark i dag for at forny vores pas. Og her skulle vi svare på, om vi boede i det ene land efter det andet, - altså lande vi har boet i engang. For ikke at skabe kaos turde vi slet ikke berette om, at vi gennem de sidste 13 år har personnummer og fast bopæl i 2 forskellige lande, der ikke er dansk. Selv om vi faktisk er mange danske skattebetalere, der har det som os, er det som om at systemet slet ikke er gearet til os.