Læsetid: 8 min.

Internetstjerner tager på betalte badeferier i »meget, meget restriktivt regime«

Tag på badeferie i et land, hvor ytringsfrihed er for de få. Bo på luksushoteller bygget af migrantarbejdere uden rettigheder eller rimelig løn. To danske internetstjerner med hundredtusindvis af følgere har fået betalt deres ferie til De Forenede Arabiske Emirater. Fra diktaturstaten sender de videoer hjem om, hvor »lækkert«, »luksus« og »mega skønt« der er
Emiraterne har varme og strande, men samtidigt er det også et regime med meget indskrænkede frihedsrettigheder. To danske youtubestjerner er taget på betalt ferie i landet, og de fortæller udelukkende om de luksuriøse forhold.

Emiraterne har varme og strande, men samtidigt er det også et regime med meget indskrænkede frihedsrettigheder. To danske youtubestjerner er taget på betalt ferie i landet, og de fortæller udelukkende om de luksuriøse forhold.

Giuseppe Cacace

9. april 2019

De Forenede Arabiske Emirater (UAE) er på den ene side en feriedestination med hvide sandstrande, femstjernede hoteller og overdådige morgenbuffeter.

På den anden side er det et land, hvor det kan give adskillige års fængsel under inhumane forhold at udtale sig kritisk om styret. Hvor mandens ret til at »disciplinere« sin hustru er skrevet ind i loven, og hvor en voldtægt er strafbar for offeret.

»UAE er et meget, meget restriktivt regime. Et regime, der indadtil egentlig ikke forvalter tingene meget anderledes end Saudi-Arabien,« siger seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, Lars Erslev Andersen.

Men det afholder ikke flere danske internetstjerner fra at bruge deres popularitet til at promovere landet som en glamourøs og luksuriøs feriedestination. Internetstjernerne har fået betalt rejser til Dubai af det statsejede rejsebureau Visit Dubai. Herefter fortæller de via deres kanaler om det paradis, de oplever i Dubai.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Benno Hansen
 • Niels Duus Nielsen
 • Gert Romme
 • Bjørn Pedersen
 • Per Klüver
 • Lise Lotte Rahbek
 • Espen Bøgh
 • Jørgen Dragsdahl
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Birgitte Johansen
 • Johnny Christiansen
 • Jørn Vilvig
 • David Zennaro
Benno Hansen, Niels Duus Nielsen, Gert Romme, Bjørn Pedersen, Per Klüver, Lise Lotte Rahbek, Espen Bøgh, Jørgen Dragsdahl, Peter Beck-Lauritzen, Birgitte Johansen, Johnny Christiansen, Jørn Vilvig og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Birgitte Johansen

Det er en trist tendens, men der vil jo altid være tumper, der er til fals for en femøre. Der er også stadig masser af danskere, der f.eks. rejser til Tyrkiet hvert år - på trods af forholdene dér. Ingen lette løsninger i sigte, men det understreger da ihvertfald behovet for at undervise éns børn i noget, der er blevet voldsomt mere aktuelt nu; kildekritik!

Hanne Ribens, Niels Duus Nielsen, Nicolai Halken Skytte, søren ploug, Karsten Lundsby, Claus Nielsen, Mogens Holme, Gert Romme, Bjørn Pedersen, Anina Weber, Carsten Wienholtz, Lotte Skovbo Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Peter Beck-Lauritzen, Marianne Borgvardt og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Brød og skuespil - og omvendt...
andre måder at nå det publikum på
de enkelte optrædende er måske ikke så interessante, bare de stiller sig til rådighed? Men hvorfor gør de så det?

Anina Weber, Torben K L Jensen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Utroligt, hvad man kan købe for penge; - boykot og sanktioner, må være det korte svar. Det gælder også disse "dumme" influenser. Inddrag deres pas og lad dem blive dernede, så får vi med tiden nok et mere realistisk billede af landet! Tumper og stik-i-rend-drenge for feudalregimer!

søren ploug, Karsten Lundsby og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Man må formode at hvis man kunne få endnu flere likes af at påstå man var en kartoffel, så ville de nævnte 'influencere' erklære sig kartofler.

Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Østergård

kan du inte byta ut ditt namn så byt planet
du kan bli en stjärna som dom aldrig kan ta ner
tänk att hänga högst där uppe, titta ner på folk å le
ja vill du vill

en lycklig människa vet aldrig om på vem han slår
han vet att spegeln är den bästa vän han nånsin får
han tittar en gång till å john wayne har blivit 2
ja vill du vill
alla vill till himlen å åka limousine förstås alla vill till himlen till himlen

å jesus gick på vattnet det e nått visst me den iden
med 2 tomma händer byggde han sin månraket
en enkel man som du å jag fast med något bättre maneer
ja vill du vill
alla vill till himlen å åka limousine förstås alla vill till himlen till himlen
alla vill till himlen å åka limousine förstås alla vill till himlen till himlen

du köper din väg till himlen
du betalar kontant i himlen
du köper din väg till himlen

kan du inte byta ut ditt liv så byt kanal
lyckan bytes ut lika lätt som ideal
alla vill till himlen å åka limousine förstås alla vill till himlen till himlen

Joakin Thåström

https://www.youtube.com/watch?v=JTjFMUg26cQ

Karsten Lundsby, Anders Reinholdt, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen og Anina Weber anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Det kunne vel tænkes, at omtalte influenseres positive omtale ville åbne øjnene på dem, de influerer. Inklusive os alle.

Måske får folk lyst til at rejse dertil? Måske vil deres omtale afstedkomme flere kritiske reviews? Måske er ytringsfrihed ikke kun er godt, når man bevidstløst kritiserer korrupte regimer? Måske er korrupte regimer ikke meget mere korrupte end det, vi selv befinder os i? Måske er det hele en stor suppe, og vi har en tendens til at betragte os som kødbollerne i denne?

Anders Reinholdt og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Da dette jo er skattepligtigt, vil det være en god idé af holde orden i bilagene.

søren ploug, Karsten Lundsby og Birgitte Johansen anbefalede denne kommentar
Michael Andresen

Det er jo ligesom, da DKP blev inviteret til Østtyskland og Sovjetunionen og kunne berette hvor fantastisk, der var i de socialistiske lande.

Jens Winther, Kim Houmøller, Niels Duus Nielsen, søren ploug, Ete Forchhammer , Karsten Lundsby og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Henrik Brøndum

Jeg synes Dubai ser fint ud, ørken og store hoteller minder mig om Las Vegas, men deres danseshow er da kedelige, og de to trunter laver jo ikke andet end at spise og sove?

Touhami Bennour

Boykotte turismen vil bare går ud over befolkning, det går ud over landbruget og de små forretninger.
Der tilbydes mange penge ( i milliarder) til indsætte i europeiske banker ( i milliarder) som går tabt for almindelige mennesker. Det var hvad angår boykot.
Det bedste er at støtte kamp for mere frihed i disse lande. Dansker har også brug for at kende landet bedre og muligvis tale med lokal befolkning når de rejser dertil.

Touhami Bennour

Henrik Brøndum
Kultur er ikke politik. Det land der tales om er "konservativ" men der findes andre musiks former som er muntere. Jeg tilhører en generation der var heldig, jeg kendte Egyptisk kunst ( dance og film) Det var virkelig ikke kedeligt, det var "Guld alderen" men så kom diktaturet og lande blevet "konservativ". og frihed i kunst er væk. Men Egypten er stadig væk bedre end Emiraterne. Altså de muntre kunst er sikkert gemt væk,

Jer tror Danmark har prøvet at bruge "mave dans" fra Egypten, jeg så selv en del af, men de stoppede. Måske de kunne det ikke så godt.