Læsetid: 6 min.

Olaf har trykt den sidste papirudgave af dagbladet Arbejderen. 1. maj er det slut

1. maj udkommer Danmarks yngste dagblad for sidste gang på papir. Fremover vil Arbejderen kun udkomme digitalt. Information var med, da Olaf trykte sidste udgave af den lille avis, der er udkommet som dagblad siden 1982
Tirsdag var det sidste trykgang for papiravisen Arbejderen. Og det var også et farvel til Olaf Christensen, 62, som efter mere end 40 år som avistrykker havde sin sidste arbejdsdag på avisen.

Tirsdag var det sidste trykgang for papiravisen Arbejderen. Og det var også et farvel til Olaf Christensen, 62, som efter mere end 40 år som avistrykker havde sin sidste arbejdsdag på avisen.

Peter Nygaard

1. maj 2019

I et lokale i Hillerødgade på københavnske Nørrebro er Olaf Christensen, 62, tirsdag eftermiddag i gang med at trykke næste dags udgave af dagbladet Arbejderen.

Han sætter en frisk trykplade i offsetmaskinen, der har to farveværker med sort og rød trykfarve. Om få timer vil han have trykt sidste papirudgave af det lille dagblad Arbejderen, som udgives af Kommunistisk Parti.

I anledning af den 1. maj er oplaget tredoblet, så Olaf skal trykke 6.500 eksemplarer af morgendagens avis på 16 sider.

Tophistorien på forsiden er, at fagforeninger opfordrer til, at velfærdsforliget opsiges. Denne del af avisen bliver trykt til sidst, så der er endnu lidt tid til at pusle med rubrik og underrubrik, inden Olaf skal have den.

I dag tirsdag er det et dobbelt farvel i Hillerødgade. Det er farvel til papiravisen, men det er også farvel til Olaf. Efter mere end 40 år som avistrykker er det hans sidste arbejdsdag. Og på grund af sin alder regner han ikke umiddelbart med at få andet arbejde inden for faget.

»Jeg holder i dag og ved ikke, hvad jeg så skal lave. Nu må vi se,« smiler han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Grethe Preisler
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Henrik Brøndum
  • David Zennaro
Niels Duus Nielsen, Grethe Preisler, Bjarne Bisgaard Jensen, Henrik Brøndum og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er jo trist, at endnu en avis må give op. Selv har jeg kun holdt den tre uger (gratis). Den var/er glimrende, omend en smule forudsigelig, og jeg havde som regel læst det meste af det interessante stof i udenlandske tidsskrifter.
Og nu har jeg kun råd til abonnement på Information og Weekendavisen. Men held og lykke med internetprojektet.

Niels Duus Nielsen

Steen Sohn, hvis man vil følge lidt med i, hvem der strejker, er Arbejderen uundværlig. Ingen andre aviser interesserer sig for strejker.