Note
Læsetid: 1 min.

Pape afviser ændring af regler om fødested i pas

Indland
27. april 2019

Selv om Christian Juhl (EL) kunne nævne det ene eksempel efter det andet på, at de gældende regler for registrering af fødested i pas ikke bliver fulgt, var der ingen åbning at spore hos justitsminister Søren Pape Poulsen (K), da Folketinget torsdag diskuterede et beslutningsforslag om at ændre reglerne.

Enhedslisten og Alternativet havde med et beslutningsforslag ønsket at pålægge regeringen at indføre lempeligere regler, så man fik regler svarende til Sverige, men det afviste Søren Pape Poulsen.

For mig er det »afgørende, at vores legitimationsdokumenter er til at stole på«, som justitsministeren sagde. Han begrundede det med, at Rigspolitiet i en faglig vurdering havde oplyst, at det ville medføre »en række ulemper«, hvis man ændrede de nugældende regler, hvorefter fødestedsregistreringen i pas og kørekort automatisk trækkes fra cpr-registret.

Christian Juhl fremlagde en række af de eksempler, som Information tidligere har omtalt, på, at myndighederne ikke selv overholder reglerne. Seneste eksempel er den danske statsborger Bo Donau, der af ambassaden i Prag i marts i år har fået udstedt et nyt pas, hvor hans fødested er angivet som ’Tjekkoslovakiet’, selv om dette land ophørte med at eksistere i 1993.

Han afviste, at fødestedsregistreringen i pas eller kørekort spiller nogen som helst rolle overhovedet i forhold til en korrekt identifikation af en borger.

»Det er topmålet af bureaukrati, som ikke har nogen saglig forklaring,« sagde Christian Juhl.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her