Læsetid: 4 min.

Politik er en kontaktsport, og derfor kan negativ kampagne være helt OK

På trods af Venstres meget omtalte pressemøde i sidste uge om Socialdemokratiets udlændingepolitik er negativ kampagne ikke særlig udbredt i dansk politik, forklarer en ekspert. Det kan skyldes, at den form for kampagne ikke passer særlig godt til vores partisystem
Venstres pressemøde, der var lanceret for at præsentere partiets udlændningepolitik, hvor billeder er fra, er i diverse medier blevet stærkt kritiseret for at være en skræmmekampagne.

Venstres pressemøde, der var lanceret for at præsentere partiets udlændningepolitik, hvor billeder er fra, er i diverse medier blevet stærkt kritiseret for at være en skræmmekampagne.

Jacob Aban Kjerumgaard

20. april 2019

Tirsdag i sidste uge stimlede pressen forventningsfuldt sammen i Venstres gruppeværelse på Christiansborg for at overvære et pressemøde med tre venstreministre indkaldt på baggrund af de seneste politiske udmeldinger på udlændige- og integrationsområdet.

Som bekendt brugte venstreministrene ikke mødet til at præsentere deres egen politik, men derimod til at fortælle, hvilke konsekvenser det vil have for udlændingepolitikken, hvis Socialdemokratiet får magten ved det nært forestående folketingsvalg.

Mødet var et forsøg på at kritisere modstanderen og sætte sig selv i et bedre lys. Et rendyrket eksempel på negativ kampagne.

Venstres pressemøde er i diverse medier blevet stærkt kritiseret for at være en skræmmekampagne. Information og flere andre medier har derudover også beskrevet, hvordan Venstre har anvendt kreativ talgymnastik for at nå til sine konklusioner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anne Mette Jørgensen

Ak,ja endnu engang tilhører jeg et mindretal. Jeg er nemlig led og ked af politikere.
har stemt hele mit liv til hver eneste valg,men næste gang gider jeg ikke.
Sidst var det enhedslisten ved kommunalvalget som narrede vælgerne. nu har det kære teknik og miljø foretagende skidt i egen rede, så nej tak til Jer alle sammen.

Ole Arne Sejersen, Carsten Nørgaard, Susanne Kaspersen og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Peter Hedegaard

Anne, jeg tror ikke du tilhører et mindretal af den årsag. Politikerleden er vidt udbredt og Venstres stunt er jo ikke et forsøg på afhjælpe den. Tværtimod. Det er et krampagtigt forsøg på endnu en gang at dreje fokus over på indvandrepolitik i erkendelse af, at man på højrefløjen og hele vejen over til Socialdemokratiet ikke har noget reelt at byde ind med når der skal diskuteres klima, som er, eller i hvert fald burde være det altoverskyggende tema fra denne og de næste mange valgkampe fremadrettet. Dette skyldes måske ikke så meget at de er ligeglade med klimaet men at den politik de står for simpelthen ikke harmonerer med klimavenlighed. Og hvordan skal man så få stemmer? Men gå ned og stem og gør som jeg og stem på Alternativet.

Lars Løfgren, Niels Duus Nielsen, Susanne Kaspersen, Rikke Nielsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Henning Kjær

Politik er en kontaktsport javel,men i dette tilfælde var der ingen kontakt eller forsøg på at præsentere egen politik.

Eva Schwanenflügel og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det var et latterligt pressemøde, der var fuldstændigt gennemskueligt i al sin skærende falskhed.
SÅ dumme er de fleste vælgere trods alt ikke.

Carsten Wienholtz, Heidi Larsen og Carsten Nørgaard anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

At Teknik og miljø borgmesteren har "fucked" det hele op, og er gået på betalt langtidsferie, kan kun skyldes hende selv.

Især efter de er kommet på finansloven, har der været noget nærmest spejder-agtigt over de politisk korrekte danske politikere, så at slynge om sig med "politik er en kontaktsport", får mig til at tænke på danske medier når de puster sig op ift. ytringsfrihed, og falder ned som lam når det f.eks. gælder Julian Assange....

"Jeg er uenig i dét, du siger, men jeg vil til min død forsvare din ret til at sige det....med mindre selvfølgelig at jeg er uenig i dét, du siger".
- Voltaire...efter et 13 ugers virksomhedspraktikophold på Politiken......

Christian Mondrup, Lars Løfgren, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

"Politik er en kontaktsport"
Nej. Politik er ikke en sport. Det er også dødsens alvor for de mennesker, der politiseres over og det gør mig olm i sulet at læse sådan noget kommunikationsgymnastisk sludder. Politik går ikke bare ud på at mene noget og få en spindoktor til at formulere det i farverige vendinger.
Det handler om mennesker, fremtid og den klode, vi gerne skal kunne leve på.
Tag jer sammen.

Christian Mondrup, Lars Løfgren, Flemming Berger, Finn Jakobsen, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Heidi Larsen, Niels Duus Nielsen, Erik Fuglsang, Julie Jensen og Ken Sass anbefalede denne kommentar
jan henrik wegener

Ja. Der er nogle der ligefrem går hen og stemmer, men det er måske rigtig rigtig dumt at gøre?
For det første kan man jo mene at ens stemme er uden betydning. Bevis? Stem blankt eller lad være at stemme og da har jeg da svært ved at se andet end at de pågældende har bevist de har ret: det er uden betydning. For det andet: Det er så kedeligt at stemme. Der er meget mere fest og farver, heroisme og selvopopfrelse ved alle mulige andre former for udtryk. Så gå i stedet ned, når du ikke har stemt, og udtryk din frustration over udfaldet i vrede eller triste klagesange. Hvis det viser sig at vi får ledere der går ind for en eller anden krig du er inderligt imod så desto bedre. Så kan du deltage i fredsmarcher, og derved bevise hvor meget klogere du er end alle andre, der gik ind for den pågældende politiker. Eller, endnu bedre: Hvis de politikere andre har valgt, og som du altså intet som helst ansvar har får beslutter noget virkeligt forargeligt så kan du sætte gaden i brand bagefter, komme i voldelige sammenstød med politiet og måske opnå helte og martyrstatus, hvis du mærker tåregas, bliver slået eller bidt. At stemme? Det er da virkelig for kujoner, kedelige folk. Der er jo en lille risiko for at man "vinder". Så har man ligefrem en slags indirekte medansvar. Man tænker med gru på den mulighed at de politikere man selv stemte på faktisk blev valgt og prøvede at gennemføre noget af det de sagde. Tænk da på alle de ting man da med lidt mindre ret kan protestere imod. Måske deltager landet i en krig mindre, og det betyder at man ikke får lejlighed til at hygge sig med sine "fredsvenner"?

Niels Duus Nielsen

Hvis dette pressemøde er udtryk politisk debat inden for parlamentarismens rammer, undrer det mig da ikke, at utålmodige unge mennesker går over til uparlamentariske metoder.

Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Enhver samtale bliver meningsløs, når deltagerne begynder at ville forklare modstandernes synspunkter, frem for sine egen.

Venstre har scoret endnu et point i konkurrencen om at være mindst konstruktiv i den offentlige debat/valgkamp. Der er desværre mange kombattanter i denne disciplin...

Erik Fuglsang, Eva Schwanenflügel, Lars Løfgren og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar