Analyse
Læsetid: 5 min.

Rasmus Paludans parti Stram Kurs bliver en bombe i valgkampen

Optøjerne mod den racismedømte koranprovokatør Rasmus Paludan har skabt så massiv medieomtale, at hans parti, Stram Kurs, nu har passeret de 20.109 underskrifter, det kræver at stille op til folketingsvalget
Advokaten Rasmus Paludan, der længe har turneret rundt på landets skoler som en både feteret og forkætret youtubestjerne blandt unge, har flere ligheder med stifteren af Fremskridtspartiet Mogens Glistrup: Samme fysiske fremtoning, provokationer for provokationernes skyld og ikke mindst en særegen, juridisk spidsfindighed, skriver Lars Trier Mogensen.

Advokaten Rasmus Paludan, der længe har turneret rundt på landets skoler som en både feteret og forkætret youtubestjerne blandt unge, har flere ligheder med stifteren af Fremskridtspartiet Mogens Glistrup: Samme fysiske fremtoning, provokationer for provokationernes skyld og ikke mindst en særegen, juridisk spidsfindighed, skriver Lars Trier Mogensen.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
27. april 2019

Opdatering: Allerede lørdag morgen meldte Økonomi- og Indenrigsministeriet ud, at Rasmus Paludans parti har indsamlet de 20.109 underskrifter, det kræver for at kunne stille op til valget. Når først underskrifterne er godkendt, er Stram Kurs opstillingsberettiget.

Stram Kurs tegner til at blive det 13. opstillingsberettigede parti til folketingsvalget 2019, der skal afholdes inden for de kommende uger. Hvis indsamlingen af vælgererklæringer fortsætter blot i nogenlunde samme tempo som i den forgangne uge, vil Rasmus Paludans højreradikale parti allerede kunne erklæres som et officielt parti på mandag.

Det er gået lynende stærkt siden optøjerne og virakken lige inden påske: Tirsdag rundede Stram Kurs 12.000 godkendte vælgererklæringer, onsdag havde Indenrigsministeriet registreret 14.000, torsdag over 16.000, og fredag nærmede partiet sig at have 18.000 ud af de i alt 20.109 vælgererklæringer, som det kræver for at blive opstillet som parti i hele Danmark.

Uanset hvornår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) specifikt vælger at udskrive valget, tyder alt på, at Stram Kurs vil nå op over denne første spærregrænse på 20.109 godkendte underskrifter. For selv hvis valget udskrives, inden Paludans parti formelt er opstillingsberettiget, ja, så foreskriver reglerne, at de har yderligere mindst én uge at løbe på – og med gennemsnitligt 2.000 godkendte vælgererklæringer i døgnet, har Danmark snart fået et godkendt parti, der ligger langt til højre for det, der hidtil er blevet opfattet som den yderste højrefløj.

Selv om det kan virke absurd og surrealistisk, er virkeligheden altså, at Stram Kurs vil ende med at stå på stemmesedlen i de fleste valgkredse – side om side med både gamle partier som Venstre og Socialdemokratiet og nye partier som Klaus Riskær Pedersen og Nye Borgerlige.

Dansk politik bevæger sig dermed fra skørt til gakket. Opstillingen af Stram Kurs vil få en række tumultariske, turbulente og rent ud sagt tossede effekter på valgkampen. Værst ser det på forhånd til at ville gå ud over den borgerlige blok, særligt partiet Nye Borgerlige, men intet kan eller skal udelukkes. Valgkampen kan hurtigt blive vildere end i 1973.

Ny Glistrup-figur

Advokaten Rasmus Paludan, der længe har turneret rundt på landets skoler som en både feteret og forkætret youtubestjerne blandt unge, har flere ligheder med stifteren af Fremskridtspartiet Mogens Glistrup: Samme fysiske fremtoning, provokationer for provokationernes skyld og ikke mindst en særegen, juridisk spidsfindighed.

Men sammenligningen skal alligevel ikke trækkes for langt, for mens Fremskridtspartiet stormede ind i Folketinget med 28 mandater og opbakning fra 485.289 vælgere i det, som blev døbt Jordskredsvalget i 1973, tyder absolut intet på, at Rasmus Paludan har fornøden vælgerstøtte til at få blot et enkelt kredsmandat i Sjællands Storkreds, hvor han overvejer at opstille. Stram Kurs er ikke nogen folkelig bevægelse, tværtimod, snarere et enkeltstående mediefænomen, der er blevet hjulpet godt på vej af mediernes fascination af maksimal dramatik suppleret med digitaliseringen af opstillingsregistreringen.

Den væsentligste drivkraft bag den eksplosive opmærksomhed, som Rasmus Paludans parti har opnået her i de seneste uger, er og bliver dog de optøjer, som hans koranhappenings har fremprovokeret, ikke mindst på Nørrebro. Sammenrendet af unge mænd med muslimsk baggrund og venstreradikale typer har fungeret som nyttige idioter for den yderste højrefløj. Stram Kurs har fået en ubetalelig opmærksomhed, som de har kunnet veksle direkte til vælgererklæringer.

En gammel lovændring har samtidig gjort det nemmere. Paradoksalt nok var det den daværende radikale indenrigsminister Margrethe Vestager, som forenklede de digitale procedurer for registrering af vælgererklæringer, som nu i år har ført til en lynhurtig opstilling af først Klaus Riskær Pedersen og snart Stram Kurs. Selv om LA’s nuværende indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille vil gøre det sværere fremover, når Rasmus Paludan lige akkurat at komme med på Vestager-modellen.

Mørk karmalov

Enhver opmærksomhed er altid god opmærksomhed for yderfløjene. Selv ikke humoristiske forsøg på at inddæmme Rasmus Paludan synes at have virket efter hensigten. Familiefaren Nicolai Würtz fra Brønshøj forsøgte ellers i den bedste mening, da han lancerede en indsamling til Dansk Flygtningehjælp – i Rasmus Paludans navn:

»Vil du være sponsor for Rasmus Paludan – sådan lidt omvendt? Vi vil udsætte hans demonstrationer for karmaloven: Hver gang han brænder en koran, brænder vi sammen penge af på Dansk Flygtningehjælp. Så kan han blive Danmarks sureste fundraiser,« skrev Würtz på indsamlingssiden.

Modhappeningen virkede, i hvert fald økonomisk: Indsamlingen har netop nået målet om at indsamle to millioner kroner og dermed givet de hundredtusindvis af danskere, der ikke kan udstå synet af den racismedømte Rasmus Paludan, en konkret og fredelig måde at afreagere på.

Men karmaloven virker tilsyneladende også modsat, altså tilbage igen med rekyl. For hver gang én borger har doneret penge til Dansk Flygtningehjælp, viser det sig nu, at der også har været en helt anden borger, som har underskrevet en vælgererklæring til Stram Kurs. Tryk avler modtryk avler mere tryk.

Både etablerede partier og pæne bedsteborgere, der forsøge at protestere begavet, er oppe imod en uhåndterlig vildskab. For nøjagtig som realitystjernen Donald Trump i USA, gøgleren Beppe Grillo i Italien og senest komikeren Volodimir Zelenskij i Ukraine, har det danske youtubefænomen Rasmus Paludan kunnet udnytte, at de hver især er villige til at optræde langt mere spektakulært end deres modstandere, og kan dermed appellere til de stadig flere vælgere, som er lede og kede af de etablerede partier.

Katastrofe for Løkke

Den forventelige opstilling af Stram Kurs kan komme til koste den borgerlige blok et betydeligt stemmespild, da Rasmus Paludan – selv om han næppe dels bliver valgt ind – har potentialet til dels at trække Nye Borgerlige lige ned under spærregrænsen på to procentpoint, og dels at forvandle det ’udlændingekort’, som statsminister Lars Løkke Rasmussen ellers har forsøgt at spille hårdt og tidligt i år, til en tabersag for blå blok.

Stram Kurs vil bringe udlændingedebatten så langt ud på overdrevet, at Venstre trods alt må erkende, at de nok er tættere på Socialdemokratiet, ja, selv De Radikale, end de er på det nye højreradikale parti, der vil forbyde islam og smide samtlige ikkedanske statsborgere ud. Løkke kan næsten blive nødt til at sige de forbudte ord: at Stram Kurs ikke er stuerene.

Med Rasmus Paludan som en officiel del af borgerlig blok vil det i hvert fald blive umuligt for Lars Løkke at signalere stabilitet og endnu sværere at skræmme vælgerne ved at pege på uenighederne i den rød-grønne blok.

Opstillingen af Stram Kurs risikerer at forvandle valgkampen til et freakshow – og blå blok til en væltet klovnebus, hvor stadig skørere udfald hvirvler rundt i tøjlesløse tosserier og overskygger alle meningsfulde debatter. I næste ombæring risikerer Danmark at blive trukket ind i en ny Muhammed-krise, hvor omverdenen måbende vil kigge på et dansk folkestyre i indre opløsning.

Lars Trier Mogensen skriver politiske analyser i Information og er chefredaktør for nyhedsbrevet /dkpol, som udgives af Føljeton

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

Lars Trier Mogensen og 3 øvrige Besserwissere diskuterede fænomenet Rasmus Paludan & Stram Kurs på TV2 News her til aften.
Hvis det virkelig er ungdomsorganisationer fra venstrefløjspartierne, der står bag den voldsomme fremgang i vælgererklæringer, så må man godt nok håbe på, at de ved, hvad de gør.

Selvfølgelig bliver Blå Blok splittet yderligere -
men hvor meget mere bliver mon splittet ad i processen ??

Carsten Wienholtz, Kim Folke Knudsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Mihail Larsen, Michael Hullevad, Ete Forchhammer og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Jeps den tager I bare derovre på blå stue, og så kan I fandme sidde der og messe i kor: ytringsfrihed, ytringsfrihed, ytringsfrihed...

Sjovt er det. På sin egen bizarre måde.

Tino Rozzo, Torben Skov, Erik Fuglsang, Benta Victoria Gunnlögsson, Markus Lund, John Andersen, Birger Pedersen, Torben Bruhn Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Hanne Ribens, Carina Bøckel, Eva Schwanenflügel, Tue Romanow, Ole Horskær Madsen, Britta Hansen, Arne Lund, Henrik Leffers, Henning Kjær, Benny Larsen, Birte Pedersen, Carsten Nørgaard, Martin Rønnow Klarlund, Lise Lotte Rahbek, Vivi Rindom, Hans Larsen, Steffen Gliese og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Hvem siger at idioterne på den fascistiske højrefløj bliver under spærregrænsen for altid - det kunne jo være at den danske befolkning langsomt men sikkert trækker ud mod højre som det sker i mange andre europæiske lande og som det skete i sidste århundrede med Tyskland og Italien ?
Frygteligt perspektiv.

Carsten Wienholtz, Christel Gruner-Olesen, Kim Folke Knudsen, Benta Victoria Gunnlögsson, John Andersen, Birger Pedersen, ingemaje lange, Lillian Larsen, Torben Bruhn Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel, John Damm Sørensen, Britta Hansen, Henrik Leffers, Jesper Sano Højdal, Anders Reinholdt, Birte Pedersen, Carsten Nørgaard, Kim Øverup, Søren Fosberg, Peter Hansen, Ete Forchhammer , Steffen Gliese og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Det har du jo desværre virkelig ret i Torben K L Jensen, lige nu ser jeg bare for mig med ondskabsfuldhed, hvordan de kommer til at sidde derovre på blå stue, nå der er fru Vermouth, der sidder Riskær og du er her også lille Rasmus.... ;-(

I har for fanden da selv skabt monsteret!

Torben Skov, Benta Victoria Gunnlögsson, Markus Lund, Mogens Holme, Erik Fuglsang, Torben Bruhn Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Carina Bøckel, Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller, Britta Hansen, Arne Lund, Birte Pedersen, Carsten Nørgaard, Torben K L Jensen, Kim Øverup, Lise Lotte Rahbek og John Andersen anbefalede denne kommentar

Folk tror, at de har et valg når de stemmer, derfor er Paludan god underholdning, hellere en lille parasit frem for de store parasitter.

Jeg tænker også, at komikken i den kommende valgkamp er til at få øje på.
Det bliver faktisk nok tåkrummende komisk...

Og der bliver kamp om de ekstreme stemmer. Hvilket selvfølgelig kun er godt, da de hermed bliver udvandet totalt blandt de små partier.

Især i forhold til DF bliver det interessant, da de hermed har mistet deres fremmedfjenske monopol, og hvad har de så at sælge sig på som ikke bliver underbudt fra andre sider.

Torben Skov, Kim Folke Knudsen, Vibeke Hansen, Erik Fuglsang, Torben Bruhn Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Paludan er et symptom, og et ubehageligt et af slagsen, på problemer eller beslutninger, som har splittet vores samfund, mon nogen lære af lektien?

Kim Folke Knudsen, Benta Victoria Gunnlögsson, John Andersen, Erik Fuglsang, Peter Bojsen, Katherina Alfsen, Michael Hullevad, lars søgaard-jensen, Martin Lund, Søren Fosberg og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Standupper Michael Schøt har begået en dejlig morsom men også temmelig urovækkende video i Schøtministeriet i denne uge. Han har kigget lidt på Jakob Paludans politiske karriere..

Citat fra Wikipedia:
"Paludan har været medlem af Radikal Ungdom, hvis hovedbestyrelse han sad i i 2003, og Radikale Venstre.

Han stillede i 2009 op til Europa-Parlamentet for JuniBevægelsen, men ingen fra bevægelsen blev valgt.

Den 4. januar 2017 fortalte Paludan, at han tidligere var medlem af Venstre og nu var medlem af Nye Borgerlige. Han meldte sig ind i Nye Borgerlige i september 2016, og 28. januar 2017 opstillede partiet ham som kandidat til Københavns Borgerrepræsentation. En halv snes dage senere blev partiets ledelse bekendt med en tale, som Paludan havde holdt ved en demonstration arrangeret af foreningen For Frihed i oktober 2016, hvor han bl.a. sagde, at "Mens vi står her i dag, så er der hundredetusinder, som sidder hjemme og klargør deres våben og øver sig på at ramme med deres rifler", og om en mulig fremtidig borgerkrig i Danmark mellem danskerne og "de fremmede fjender". Den 10. februar 2017 holdt ledelsen et møde med Paludan, hvorefter han samme dag meldte sig ud af partiet. Peter Seier Christensen fra Nye Borgerlige fortalte til Berlingske, at udtalelserne i talen var fuldstændig uacceptable, og at Paludan var blevet smidt ud, hvis han ikke selv var gået. Rasmus Paludan oplyste selv, at han havde skiftet parti til Dansk Samling.

Komisk er det. Tragikomisk.
Fra radikal over junibevægelsen (!) til ultrasort. Manden VIL bare være med i hulen.

Carsten Wienholtz, Klaus Møller Kristensen, Torben Skov, Dorte Madsen, Kim Folke Knudsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Markus Lund, John Andersen, Ole Bach, Erik Fuglsang, Torben Bruhn Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel, Tue Romanow, Steen K Petersen, Britta Hansen, Arne Lund, Niels Duus Nielsen, Peter Bojsen, Per Langholz, Ole Frank, Michael Hullevad, Jakob Trägårdh, christian christensen, Torben K L Jensen, lars søgaard-jensen, Katrine Damm, Birte Pedersen, Kim Øverup, Steffen Gliese og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Lars Trier Mogensen, desværre har du fat i / formulerer du et par lange ender: en om hvad begavede protester er oppe imod, og til slut en om dansk folkestyre i opløsning.

Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Hvis ikke man ønsker slike folk i Tinget,
er det forkert at bekæmpe dem, da
"alt man bekæmper består".

Birte Pedersen, Jørgen Larsen og Søren Fosberg anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Paludan er racist - se SKs politiske grundlag: https://stramkurs.dk/vores-politik/politisk-grundlag/ - og formentlig også fascist (legitimering af vold). Hans koranbesudling er dog helt lovlig og afslører at hans modstandere blandt muslimske indvandrere/flygtninge ikke anerkender ytringsfrihed i samfundet. Lige hvad han er ude på. Sagen ville være en ganske anden hvis hans publikum konsekvent vendte ryggen til ham og gik deres vej. En ørkenvandring for Rasmus.

Dorte Madsen, Kim Folke Knudsen, Erik Fuglsang, Michael Hullevad, Birte Pedersen og Jørgen Larsen anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

Under-rubrikken i denne artikel er kun delvist sand.
Paludan omgår også loven vedr. vælgererklæringer.
Hullet er ved at blive lukket, men det sker for langsomt.

Carsten Wienholtz, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Spørgsmålet er, hvor mange af underskrifterne der er ugyldige, fordi vedkommende allerede er stiller for Nye Borgerlige...

Kim Folke Knudsen, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Sigurd Sørensen

Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Stram Kurs - hård konkurrence om at udvise aggressiv ugæstfrihed med appel til rundt regnet 1/5 af de stemmeberettigede danskere. For ikke at nævne Socialdemokraterne, der har indført fastkurspolitik på dette område ift. førstnævnte, og øvrige partier i blå blok. "Provins Danmark" er en rammende - omend blid - betegnelse for vort land som helhed.

Per Langholz, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Ole Frank og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Mennesket er 1,2 % fra en chimpanse, så farver er stærkt overvurderet.

René Arestrup

Det bliver en underholdende valgkamp. Sikkert også ekstrem pinlig. Og ikke mindst når DF, Nye Borgerlige og nu også Stram Kurs skal til at konkurrere på nederdrægtige tåbeligheder. Det bliver et fantastisk skue, hvor idioterne vil trampe henover hinanden med stadig mere skingre krav og proklamationer. Det bliver et sandt freak-show, som forhåbentlig vil udstille, at der trods alt er grænser for hvilke lag af den menneskelige psykologi, der bør forfremmes til formulerede ord. Selv for vælgere med nationalkonservative holdninger.
Bring it on!

Anders Graae, Klaus Møller Kristensen, Torben Skov, Christian Nymark, John Andersen, Mogens Holme, Erik Fuglsang, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Arne Albatros Olsen, Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen, Tino Rozzo og Niels østergård anbefalede denne kommentar
Henrik Bjerre

Jeg synes både Informations redaktion og skribenten svigter debatten ved at lade denne artikel trykke med f.eks. "hvor omverdenen måbende vil kigge på et dansk folkestyre i indre opløsning."

Det er en helt absurd vurdering, der ikke burde forekomme redaktionelt i et seriøst medie.

Jens Winther, Hans Aagaard, Thomas Andersen, Bent Gregersen, Bjørn Pedersen, Randi Christiansen, Ulrik Bjørn Jeppesen og Frank Hansen anbefalede denne kommentar
christian christensen

Ja Paludan har været medlem af Radikal Ungdom, og har været opstillet for Junibevægelsen. Jeg husker godt hans plakater fra valget 2009. Med rette kunne han vel sige til deltagerne her på Informations debatsider (hvis han ellers gad):

"I kan ikke slå mig ihjel, jeg er en del af jer selv"

Præstesønner, konvertitter og frafaldne venstrefløjs politikere er altid de værste, hvorfor mon?

Réne Arestrup, her glemmer du da vist KRP, som jeg synes at huske, du har en vis veneration for? ;)

René Arestrup

@Katrine Damm
'Réne Arestrup, her glemmer du da vist KRP, som jeg synes at huske, du har en vis veneration for? ;)'

Efter min bedste overbevisning hører KRP overhovedet ikke til i det selskab. Heldigvis.

Kim Folke Knudsen, Erik Fuglsang og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Alt andet lige.

Der er åbnet for septiktanken.

Kim Folke Knudsen, Ole Frank, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, Lillian Larsen, Erik Fuglsang, Eva Schwanenflügel, Ib Gram-Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Skide være med, hvad han ellers har sagt og gjort. Danmark har ikke brug for flere nordsjællandske jurister i politik.

Torben Bruhn Andersen, Dennis Jørgensen, Peter Bojsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Réne Arestrup, måske vil du uddybe din 'overbevisning'?

Jeg kan kan så kun mest se, at KRP er rundet af samme populistiske tilsnit...?

Det er sådan at uden penge kan man ikke føre valgkamp.
Det gælder også i Danmark, og det gælder også for Rasmus Paludan. Og i øvrigt også for Lars Løkke.
Hvis Lars Løkke virkelig vil "bekæmpe" Rasmus Paludan, så kunne Løkke jo se på hvordan Rasmus Paludans valgkamp er financieret. Men det ville jo selvfølgelig kræve at også andre politkeres sponsorer kom frem i lyset.
Uha, Lars Løkke, ja den var værre. "Det lugter ik a fisk, det lugter af penge" som man jo siger i visse kredse.
* * *
Det sjove er at ALLE i denne debat-tråd og mange andre steder, er enige om én ting. Iøvrigt den vigtigste ting:
Rasmus Paludan er en nar.
Så hvem har tænkt sig at stemme på en nar?
Det har folk der ikke føler sig taget seriøst og som føler de selv er til grin.
Dem er der ikke så få af.
Årsagen til at det forholder sig sådan ser ud til at være kompleks. Man kan sige det er de egoistiske højrefløjspolitikeres skyld, naive venstrefløjspolitikeres skyld eller pressens skyld eller nogen udlændinges skyld.
Mange mennesker nok kan indse er at følelsen af at være til grin ikke går over hvis man stemmer på Rasmus Paludan.
Medmindre rigtig mange stemmer på Rasmus Paludan for så ler den bedst der ler sidst.

jens peter hansen

Nu er han jo ikke kommet i Folketinget. Han havde i 2007 på sin mobil travlt med at fange cyklister der ikke overholdt færdselsloven og eksponere dem på nettet. Han tilhører en gruppe af storbytosser der VED at de har ret. Lad dem dog være i fred.

Ole Bach, Torben Bruhn Andersen, Herdis Weins og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Antages det at summen af idioter er konstant (selvom den lige for tiden ser ud til at være stigende), så vil en mængde småpartier omkring spærregrænsen være mindre truende for Venstre end et samlet topstyret DF (inklusive et par højrerabiate landsbytosser) var for 10 år siden.
Det er måske Tulle der bør ryste mest i bukserne her.

Grethe Preisler

Hvad er det egentlig for en 'venstrefløj' I kævles om at definere? De førstegangs- og svingdørs vælgere, der overvejer at stemme på Enhedslisten, eller de af dem, der overvejer at stemme på Alternativet, når de står i stemmeboksen med en ønskeseddel og en tømrerblyant i hånden for at sætte deres kryds, og det ikke kan udsættes længere?

Svar udbedes.

Carsten Wienholtz, Erik Fuglsang og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

"Opdatering: Allerede lørdag morgen meldte Økonomi- og Indenrigsministeriet ud, at Rasmus Paludans parti har indsamlet de 20.109 underskrifter, det kræver for at kunne stille op til valget. Når først underskrifterne er godkendt, er Stram Kurs opstillingsberettiget."

Men HVORDAN vil de kunne godkendes af ministeriet? Reglerne omkring indsamling af underskrifterne er jo omgået ved ikke at sørge for, at der gik en uge mellem tilkendegivelse af folks ønske om at støtte og underskriften på den officielle side ved, at folk fik direkte tilsendt linket til siden.

Det stiller ordentlige personer, der samler underskrifter til deres parti - heriblandt Veganerpartiet og John Jørgensen (Fiskerlussing) meget dårligere end disse hensynsløse individer, der tillader sig alt, så længe det ikke får konsekvenser. Kan det virkelig være tilladt?

Carsten Wienholtz, Kim Folke Knudsen, Hans Larsen, Torben Bruhn Andersen, Ole Bach, Erik Fuglsang, ingemaje lange og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Store Lars og Lille Lars

Nu har statsminsteren minsandten også kastet sit lod i vægtskålen
- han beklager dybt, at strammer-Rasmus har samlet underskrifter nok til at få taletid i medierne på lige fod med Venstre-vikingerne og alternativisterne, som lige nu holder årsmøde med fuld pressedækning fra 'eksperterne' fra DR/DK.tv

Lise Lotte Rahbek - Paludan er ikke den eneste der har taget den tur. For nogle år siden - i beg. af 0'erne gled Jette Plesner Dali fra Radikale til Venstre til DF og Hedegård-banden. Også hun begrundede glideturen med modstanden mod at "de fremmede" overtog landet osv.
På sin vis er de mange glidture fra venstre mod højre - ikke anderledes end Tesfaye, der begyndte hos maoisterne, så var han hos EL, så Sf og nu - så længe det varer hos Soc.dem. Han er jo ung endnu, så hvem siger, han er kommet hjem. Karen Jespersen og Pittelkow et et andet eksempel, Naser Khader fra dengang Ny Alliance sagde "nok er nok" om DF's fremmedhad osv.

Carsten Wienholtz, Torben Skov, Kim Folke Knudsen, Jørgen Tryggestad, Torben Bruhn Andersen, Ole Bach, Erik Fuglsang, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Tue Romanow, Holger Madsen, christian christensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Lars Trier er igen for hurtig på aftrækkeren når han klandrer demonstranterne på Nørrebro for at være årsag til at Klam Kurs har fået så mange underskrifter. Forkert" Bevægelsen var allerede godt i gang, og blev vel indledt da Folketingets flertal ophævede blasfemiparagraffen - med EL' støtte!!!!
Hermed blev der åbnet op på for at forhåne alle og enhver, der ikke ligner ens egen lille Hassan. Alm. hensyn til andre mennesker måtte vige for den angivelige ytringsfrihed, der her ikke bruges som magtkritik, men til at mobbe et i forvejen trængt mindretal, der med ophævelsen af blasfemi-paragraffen nu får endnu flere tæsk 24/7.
Demonstranterne mod Paludans grovheder kan ikke bruge Lars Løkkes anbefaling om at søge dialogen med Paludan, for han nægter jo at gå i dialog med muslimerne. På en video på You tube forsøger et par unge muslimer rent faktisk at komme i tale med ham, opfordrer til dialog over en kop kaffe. Og hvad svarer Paludan: "Gå væk din hund".
Det bliver spændende at se hvis Paludan kommer med i en partilederrunde, hvordan Løkke og medløberslænget af partiledere vil komme i dialog med den infantile Paludan.

Olav Bo Hessellund, Carsten Wienholtz, Jørgen Tryggestad, Hans Larsen, Torben Bruhn Andersen, Britta Hansen, Flemming Berger, Erik Fuglsang, Bjarne Bisgaard Jensen, Anders Reinholdt, Eva Schwanenflügel, Kenneth Jacobsen, Ole Frank, Steffen Gliese og Erik Winberg anbefalede denne kommentar

Hvis idioter støtter stram kurs og hvad der ellers er af ligegyldig underholdning, så kan der tages med i betragtningen, at geni-koeffiencienten har været stigende siden 87, ergo der må være et bredt udsnit af ikke-idioter:-)
Demokrati har en begrænsning.

René Arestrup

@Katrine Damm
Du kan jo starte her:
www.klausriskaerpedersen.dk

I øvrigt, KRP er hverken mere eller mindre populist end alle mulige andre politikere. Også dem, du stemmer på.

Kim Folke Knudsen, Erik Fuglsang og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Løn som forskyldt? Dumhed og/eller korruption i hvilket som helst led er smitsomt. Så hvis man ser verdenshistorisk på menneskeheden, har læringskurven så været flad? I forhold til hvad? Kunne man forestille sig endnu værre scenarier? Svært, men uhyggeligt nok ikke umuligt.

Så det er med at vågne til dåd, og krisetider har potentiale for brat opvågning.

Permakultur formulerer de miljø-og socioøkonomiske pejlemærker.

Torsten Jacobsen

Det er så som så med anstændigheden her til lands.

Konkret personificeret i den nu til folketingsvalget opstillingsberettigede Rasmus Paludan.

Det er så som så med anstændigheden.

Hvor meget man end foragter lovreligionen Islam, hvor meget man end brænder inde med Xenofobiske og utopiske forestillinger om, hvordan et kornfedt og Korchsk Danmark ville tage sig ud, hvis blot vi kunne blive fri for alle disse udefrakommende. Hvor meget end personlig skuffelse i livets lotteri fylder op på den mentale konto, og veksles til kældermenneske-sympatier:

Rasmus Paludan er ikke et anstændigt menneske! Han er ikke en anstændig bannerfører for, eller et anstændigt talerør for de frustrationer, berettigede eller ej, som nogle mennesker konfronteres med, i mødet med det hyperkomplekse samfund af 2019.

Man behøver blot at se en af hans videoer - hvis man da kan holde ud at se den til ende - for at forstå hvilken type menneske, som vi har med at gøre:

En fortabt sjæl.

Den slags mennesker har altid kursen - stram eller ej - rettet mod Mosen:

Det mytiske danske landskab - indflettet mellem drøm og virkelighed - hvor elverkvinderne danser med hul i ryggen, og hvor sandhed og løgn forveksles til ét og det samme:

En feberdrøm!

Der er intet at fejre ved en Rasmus Paludan. Han er en personificering af menneskets værste egenskaber. En dæmonisk skygge.

Vores skygge.

En påmindelse om, hvor galt det kan gå.

Det er så som så med anstændigheden her til lands.

Måske en ny alliance kan smedes? Måske de gamle skillelinjer ikke længere holder?

Måske er farver ligegyldige? Sorte eller hvide..Røde eller blå? Måske er det vitterligt blot et spørgsmål om almindelig anstændighed? Om man er i besiddelse af den mindste smule anstændighed, eller ej?

Der er ikke megen anstændighed at finde i den danske, politiske kultur. Det er svært at finde eksempler på anstændighed i medierne. I erhvervslivet (som det beskrives i medierne), og i selve det sociale fællesskab Danmark (som det beskrives i medierne).

Måske overrapporteres eksemplerne på uanstændig adfærd af uanstændige medier - sådan opererer uanstændige medier - eller også er der vitterligt tale om et værdiskred af dimensioner?

Begge dele er sandt, tror jeg: Verden er ikke så sort som den males i dovne og sensationshungrende medier, men omvendt skal man efter min mening være både tonedøv og tendens-blind, hvis man ikke har observeret og mærket en markant forråelse af det offentlige rum i løbet af de sidste 10-20 år.

Anstændigheden viger langsomt men sikkert for en kold ligegyldighed: En blindhed for andres behov og en total absorption i egen forestillingsverden. En vis kold egoisme præger mange hverdagshandlinger i det offentlige rum.

Denne kolde egoisme når man agerer i et socialt rum, er et forstadie til Fascisme.

Et forstadie til en Rasmus Paludan.

Den hund du fodrer, vinder - som en ikke videre kildeført historie minder os om:

"Inde i dig er der en kamp i gang. To hunde kæmper mod hinanden. Den ene repræsenterer vrede, misundelse, sorg, fortrydelse, arrogance, selvmedlidenhed, skyld, had, hovmod, løgn, tvivl og egoisme. Den anden repræsenterer tro, håb, kærlighed, fred, ydmyghed, venlighed, empati, gavmildhed og sandhed.

“Hvilken hund vinder?”

“Den du fodrer!”

Raido Rafn, Esben Lykke, Carsten Wienholtz, Erik Fuglsang, Niels østergård, Steen K Petersen, Kim Folke Knudsen, Ib Gram-Jensen, Tor Brandt, John Andersen, Britta Hansen, Ole Frank, Flemming Berger, René Arestrup, Lillian Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Anders Reinholdt, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Frede Jørgensen, Mikael Velschow-Rasmussen, Kenneth Jacobsen, Steffen Gliese og Nick Møller anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Alternativets stemmeslugere og fundraiser par excellence - er genial!

Han vil på en og samme tid bekæmpe 'racisterne' og 'de klimaskeptiske populister på venstrefløjen' og fremme 'klimarealisternes' gennemslagskraft i medierne (som statsminister Lars Løkke Rasmussen er ressortminister for) ved kun at svare på de spørgsmål, som han selv stiller under partilederdebatterne i TV- og Radio)

Så nu kan 'tørsvømmeren' fra formandens forrige gamle parti, Morten Østergaard, godt gå hjem og lægge sig ... ;o)

Eva Schwanenflügel

Der er mange der mener at afskaffelsen af blasfemi-paragraffen gav rygstød til Paludans cirkus Plathed. Og det er til en hvis grad sandt.
Derfor har de partier som stemte for afskaffelsen (alle undtagen Socialdemokratiet, der faktisk for en gangs skyld holdt stand mod tåbelighederne fordi de forudså konsekvenserne) lod og del i de senere begivenheder.

De udspillede sig som bekendt på Nørrebro, hvor politiet trodsede enhver sund fornuft ved at flytte Paludans optræden fra Mjølnerparken (hvor en uforklarlig eksplosion hærgede en varebil fyldt med rengøringskemikalier om natten) til - af alle steder - Blågårds Plads, hvor mottoet "Ingen racister i vore gader" altid bliver bogstaveligt håndhævet.

Flytningen af demoen skete uden forvarsel til beboerne og Nørrebros lokalråd, som blev taget fuldstændig på sengen og ikke fik mulighed for at træffe deres forholdsregler mod de hidsigste gemytter. Chokeffekten var maksimal.
Også fordi politiet åbenbart havde udset sig denne lejlighed til massiv magtdemonstration ved at indkalde over 600 kampklædte betjente, nogle helt fra Fyn, medsamt hollændervogne og vandkanoner.

Man må spørge sig selv, hvad i alverden der foregik i hovederne på politiledelsen?
Der er hjemmel i loven til at flytte provokerende og uroanstiftende demonstrationer så folk ikke bliver udsat for ufred og fare.
Der er også hjemmel i loven til at forbyde den slags grænseoverskridende happenings.
Og i den Europæiske Menneskeretskonvention - som er en del af dansk lov - er det slet ikke lovligt at brænde religiøse skrifter af offentligt.
Vi har også en lov mod hadprædikanter.
Ytringsfriheden har aldrig været total og absolut.
Så hvorfor benytter politiet sig ikke af loven, når det gælder Paludan?
Er de blevet bange for deres egen skygge efter Tibet-sagen?
Eller har visse højtstående politikere hvisket politiet noget i øret?

Hvad end der er sket, var det nok ikke meningen at det skulle føre til Paludans opstillingsberettigelse ved det kommende valg.
Højrefløjens nyttige idiot kan nu debattere med dem på lige fod i partilederrunder, og få maksimal eksponering i de altid konfliktsultne medier.

Der er mange, som har gjort i nælderne.
Karma baby, karma..

Birte Pedersen, Torben Skov, Kim Folke Knudsen, Jørgen Tryggestad, Markus Lund, Erik Winberg, Jan Boisen, Toke Andersen, Britta Hansen, Ole Frank, Randi Christiansen, Herdis Weins og Arne Lund anbefalede denne kommentar

........En af grundende til at mennesker anskaffer sig en hund er at den kan holde mennesker ud, uanset hvilken udspekuleret overbevisning mennesket har-:)

Eva Schwanenflügel

Hvis og såfremt man kan mobilisere overskuddet til det, kan Stram Kurs' politiske planer læses i nedenstående artikel fra Altinget :

https://www.altinget.dk/artikel/hvad-staar-stram-kurs-for-her-er-partiet...

Hørt blandt et par 12 årige i Brugsen: Det hedder ikke Stram Kurs, men Klam Kurs.

Birte Pedersen, Kim Folke Knudsen, Britta Hansen, Randi Christiansen, Mogens Holme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Det var EL som vandt en af sine få sejre da blasfemiparagraffen blev afskaffet for få år siden. Hvordan kan folk som jeg troede anså religion for en privatsag nu bede til at den skal indføres igen? Selvfølgelig skal der være en racismeparagraf da det drejer sig om forhold mennesker imellem, en paragraf som midt under krigen fik nazister dømt for ondsindede rygter mod navngivne jøder. Men hvordan skal Vorherre eller hvem det nu er få oprejsning når han ikke bliver behandlet ordentlig ? EL bør ikke ryste på hånden nu. Men vi bør selvfølgelig opføre os ordentlig over alle uanset religiøs overbevisning.

Kim Folke Knudsen, christian christensen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Jeg tror det var Jon Stewart, der introducerede begrebet 'man-baby' - om en person, som af ydre nok synes at have en form for normalitets-habitus, måske endda intelligens, men som er belastet af en psykologi, der giver sig udslag i dybt infantle udskejelser.
Det er næppe nødvendigt at gøre opmærksom på hvem Stewart havde i tankerne, men der synes at være en oplagt parallel her.
I den forbindelse er det sigende, at Rasmus Palludan på et tidspunkt fandt det uomgængelig vigtigt, at tage billeder af cyklister, som forbrød sig mod færdselsloven for derefter at lægge selv samme billeder op på sitet med det velvalgte navn kriminalitet.dk
Yderligere kommentarer er vist overflødige....

Anders Graae, Carsten Wienholtz, Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Erik Fuglsang, Eva Schwanenflügel og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Hvad er det for noget med sorte får i familien? Arvesynden, degenereret arvemateriale eller hvad .... men vi ved, at tryk avler modtryk. Så hvad med at finde balancen .... og den er at finde i den permakulturelle tilgang. Tjek også rudolf steiner.

Der er meget posttraumatisk stress at rydde op i. De vanvittige har verdslig magt og plager livet af sig selv og deres omgivelser. Virkelig mærkeligt at så megen dumhed får så megen plads.

Steffen Gliese, Grethe Preisler og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Lise Lotte Rahbek
27. april, 2019 - 10:17
"Fra radikal over junibevægelsen (!) til ultrasort. Manden VIL bare være med i hulen."....
Raptus Paludans politiske kompasnål stritter da vist i alle retninger....

Ja, han vil forfærdelig gerne være med i hulen, og der skal da nok også være nogle håndfulde maniacs, som vil hjælpe ham ind hulens dyb, men vi tror da ikke, at danskerne - som sådan - vil tillade det, gør vi ?

Jamen nu er der øjensynligt samlet over 20.000 underskrifter, så det er til, at forudse at ordensmagten kommer til, at stå med en udfordring i valgkampen. Og Paludan har vi jo nok ikke hørt det sidste til endnu....

Carsten Wienholtz, Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Hvordan manden klarer sig i debatter med det etablerede politiske system, er mere end tvivlsomt. Så hvorfor er Løkke så bange?
l har selv skabt ham!

Eva Schwanenflügel, Kim Folke Knudsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Lad os nu holde fast i, at medierne suverænt selv bestemmer dagsordenen, og at de har ignoreret ham i mindst to år før Nørrebro-rioten. Så det er stadig ikke de autonomes skyld. De har nemlig lavet ravage over ham siden dag ét. Bitch please.

Eva Schwanenflügel, Kim Folke Knudsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Hu hej hvor det går over stok og sten og stoffer

Der går et spøgelse gennem den trykte danske dagspresse. Avisdødens spøgelse personificeret af eventmageren og partiformanden for Stram Kurs, Rasmus Paludan. Hvad skal der dog blive af alle de 'trendsættere' og 'eksperter i vælgervandringer', der bliver overflødige, hvis Paludans stramme kursus i at få ordensmagten op må dupperne ender med, at han alligevel ikke får en plads i grebningen i afstemningslokalet på Christiansborg?

Men fortvivl ikke. I går aftes havde DR-TV.dk's studievært Steen Nørskov både opinionsredaktør Mads Kastrup fra Ekstrabladet (bladet, der tør, hvor andre tier) og kulturredaktør Mette Davidsen Nielsen fra JP-Politikens Hus i studiet til at gøre os klogere på årsagerne til Paludans gennemslagskraft blandt teenagerne på Facebook og Twitter.

Så det skal nok gå alt sammen. Når bare vores venner og allierede i United Bluff med lidt hjælp fra den fri amerikanske verdenspresses stjernereportere m/k får rumpet sig op til at sætte republikaneren Donald Trump fra bestillingen i det ovale værelse i det Hvide Hus på Capitol Hill og erstattet ham med en (helst kvindelig og gerne sort) senator fra Demokraterne.

Steffen Gliese

Fordi blasfemiparagraffen, Jens Peter Hansen, er tiltænkt at beskytte mennesker, ikke guder.
Og så må det have ende med dette 'religion dyrkes i privaten'. Religion er kult, og det er, hvad et samfund dyrker som sit fokus - iøvrigt uanset om der er guder indblandet i det eller ej.
Dansk evangelisk kristendom er ganske rigtigt udfordret, men bestemt ikke af Islam, der i øvrigt i modsætning til gængse forestillinger står for nøjagtigt den samme idé om alment præstedømme som Luther: der er ikke præster i Islam, kun bønneforstandere.
Derimod har liberalistiske ideer, der har udgangspunkt i den mærkværdige calvinske reformerte kirke, over nogle årtier vundet momentum igennem 'moderne' (dybt reaktionær og gammeldags) 'ledelsesteori' - stik imod nordeuropæisk mentalitet og samfundssyn.
Derfor hører vi nu udtryk, som vi har holdt os for gode til at forfalde til i vores lille smørhul tidligere, om 'hårdt arbejde' og at arbejde ud over det, som vi er enige om i overenskomsterne. I stedet for samfundsansvar for kult og kultur, vores moral, åndelighed og fællesskab, skal vi nu knokle, til vi segner. Der er ikke meget 'menneskets adel på ny erkendt' over det.

Carsten Wienholtz, Mikkel Dahl, Anders Graae og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

På en måde er det godt, at Rasmus Paludan bliver opstillingsberettiget til Folketingsvalget 2019 med hans nye parti Stram Kurs. Så er tavlen ligesom vasket ren og vi kan få en tidsaktuel måling på, hvor mange danskere, som ønsker at stemme på det parti.

Jeg undrer mig såre over de lidt over 20.000 danskere, som har valgt at støtte Stram Kurs ret til at stille op. Ville jeg selv skrive under på Rasmus Paludans ansøgning om at blive opstillingsberettiget ? Nej det ville jeg aldrig gøre.

Har andre ret til at gøre det - ja naturligvis enhver borger er ansvarlig for sine egne handlinger.

Jeg erindrer faktisk kun en gang at have støttet partiers opstilling. Jeg husker, at jeg har støttet Kristendemokraterne med en vælgererklæring. Jeg vil personligt kun støtte opstilling af partier, som ligger nogenlunde inden for det demokratiske normalbillede og det gør Rasmus Paludans parti Stram Kurs ikke. Ja for mit vedkommende ville jeg kun skrive undtagelsesvist skrive under på en vælgererklæring for et parti, som er nogenlunde i familie med mine egne liberale standpunkter. Danmark har mange opstillingsberettigede partier og der er ingen grund til at lade der gå inflation i antallet af partier. Det må være muligt at vælge mellem det nuværende udbud af partier uden at nogen vælgere skal føle sig helt snydt.

Journalisterne spekulerer i, at mange socialister og ligesindede har skrevet under på Rasmus Paludans vælgererklæringer med den hensigt at svække den blå blok. Jo flere splittelsespartier jo bedre for modstanderne i den røde blok siger journalisterne: er logikken. Jeg forstår det ikke. Hvorfor er det saliggørende, at kommende til magten med et rødt flertal i mandater, hvis der i befolkningen faktisk er flere stemmer på den blå blok i procent afgivet ved valget ? Er det ikke lige det som kan ødelægge Fru Mette Frederiksen (S) og SF og Enhedslistens røde projekt ? at de skal regere i en situation, hvor de ikke absolut har et flertal bag sig i Folketinget. Og er de 3 partier overhovedet enige om hvor de vil hen med deres politiske projekt ? Har de 3 partier et politisk projekt eller er det ikke snarere de to partier SF og Enhedslisten, som kan finde sammen om et politisk projekt ?

Tilbage til mine overvejelser om, hvornår vil jeg skrive under på en vælgererklæring ?.

Ville jeg skrive under på en vælgererklæring, som gør det muligt at opstille et IS lignende islamistisk parti til Folketinget med det erklærede mål, at brænde Danmark og danskerne ned til grunden ?. Nej selvfølgelig ikke det er destruktivt og landsforræderi.

Ville jeg skrive under på en vælgererklæring, som gør det muligt at opstille Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse til Folketinget ?. Nej selvfølgelig ikke, det er en hån mod religionsfriheden en hån mod Danmarks Riges Grundlov og de værdier som vores samfund bygger på. Det er først og fremmest en helt utilgivelig hån mod Jøderne.

Det er som om, at triviliateter og det kedsommelige normalbillede har fået nogen danskere til at tro, at de gør os andre en tjeneste i ytringsfrihedens navn ved at skrive under på det ene mere spektakulære politiske projekt end det andet ?.

Måske skulle de begynde at tænke lidt over konsekvenserne af deres erklæringer. Hvis nu Rasmus Paludan skulle få 20% af stemmerne og erklære hans selvopfundne krig mod Islam. Hvor mange danskere er det lige vi er 5,7 mio. indbyggere, og hvor mange borgere på Jordkloden tror på Islam kun 5,6 mio. indbyggere ? Tror de danske borgere virkelig at USA og Rusland eller det EU som de samme danske borgere formenligt afskyr, at de vil komme Danmark til hjælp, at de vil løfte en lillefinger, hvis Rasmus Paludan og hans danske støtter får udløst en stor diplomatisk krise mellem Danmark og de lande, som idag har Islam som deres ledende religion.

Jeg glæder mig over, at Lars Løkke Rasmussen (V), vores lands Statsminister har meldt klart ud i sagen om Stram Kurs og Rasmus Paludan. De danske journalister var meget ivrige for at understrege, at nu måtte Statsministeren da indse, at Rasmus Paludan kunne blive tungen på vægtskålen i en kommende blå blok med politisk flertal. Statsministeren viste sig som en hædersmand og lagde fænomenet Rasmus Paludan på is. Se det var en liberal handling. Det er menneskesynet bag Stram Kurs og Rasmus Paludan som gør et samarbejde med hans partiforetagende umuligt på forhånd.

Nu glæder jeg mig så til at Mette Frederiksen (S) ligeså viser Rasmus Paludans parti vintervejen, for der kan vist ikke være megen fællesmængde mellem et Socialdemokratisk livssyn og Rasmus Paludans xenofobiske verdensbillede, hvor vi skal til at forbyde religioner her i landet.

VH
KFK

Sider