Læsetid: 7 min.

Særligt to pensionsselskaber har store investeringer i firmaer med aktiviteter i besatte områder

Et stigende antal danske pensionsselskaber forholder sig kritisk til at investere i virksomheder med kontroversielle aktiviteter i besatte områder. Særligt Velliv og PKA har dog fortsat investeringer for større millionbeløb. Efter Informations afdækning vil Velliv nu forsøge at afhænde deres aktier
Investeringer i virksomheder, der arbejder i besatte områder som Vestbredden, forholder et stigende antal danske pensionsselskaber sig kritisk til. Billedet er fra en demonstration i byen Ras Karkar nær Ramallah, hvor demonstranterne protesterede mod Israels ulovlige bosættelser på Vestbredden.

Investeringer i virksomheder, der arbejder i besatte områder som Vestbredden, forholder et stigende antal danske pensionsselskaber sig kritisk til. Billedet er fra en demonstration i byen Ras Karkar nær Ramallah, hvor demonstranterne protesterede mod Israels ulovlige bosættelser på Vestbredden.

Mohamad Torokman

25. april 2019

Banker, der låner penge ud til byggeprojekter i ulovlige bosættelser på Vestbredden, udvinding fra et stenbrud på besat område og leverancer af elektroniske sikkerhedssystemer til bosættelserne.

I de seneste år har FN og internationale menneskerettighedsgrupper rettet kritisk fokus mod de virksomheder, der enten profiterer på ressourcer udvundet i besatte områder, eller som med deres økonomiske aktiviteter er med til at sikre og forlænge en ulovlig besættelse.

Det kritiske fokus – herhjemme fra særligt Danwatch – har ført til, at flere danske pensionsselskaber har valgt at sortliste en række firmaer for deres aktiviteter på Vestbredden og i Vestsahara.

Det er ikke ulovligt for firmaer at have økonomiske aktiviteter i besatte områder, og det er heller ikke ulovligt for pensionsselskaberne at investere i dem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu