Læsetid: 19 min.

Danmark var klimaforegangsland. Det kan vi faktisk blive igen – hvis vi vil

Det haster med den grønne omstilling, og dette valg er helt afgørende for dansk klimapolitik. Det er nu, vi skal rykke, hvis vi vil tilbageerobre pladsen som grønt foregangsland, og det er nu, vi skal ændre kurs for at nå vores klimamål. Og historien viser, at det ikke er ligegyldigt, hvilken side af folketingssalen der sætter de klimapolitiske ambitioner
Det haster med den grønne omstilling, og dette valg er helt afgørende for dansk klimapolitik. Det er nu, vi skal rykke, hvis vi vil tilbageerobre pladsen som grønt foregangsland, og det er nu, vi skal ændre kurs for at nå vores klimamål. Og historien viser, at det ikke er ligegyldigt, hvilken side af folketingssalen der sætter de klimapolitiske ambitioner

Emilie Noer Bobek

8. maj 2019

Det haster med den grønne omstilling. Hvis Danmark skal nå sine klimamål og tilbageerobre positionen som grønt foregangsland, skal klimapolitikken omgående op i gear.

Derfor er folketingsvalget, der blev udskrevet tirsdag, helt afgørende.

»Det nye folketing får travlt,« konstaterer tidligere EU-klimakommissær og klimaminister for De Konservative Connie Hedegaard. »Hvis ikke vi tager de næste skridt, så bliver det andre, der løber med førertrøjen.«

Folketingsvalget kommer året efter, at FN’s Klimapanel har advaret om, at der kun er få år til at gennemføre en historisk ambitiøs omstilling for at modvirke temperaturstigninger over 1,5 grader. Og op til valget har flere meningsmålinger vist, at miljø og klima er blevet en topprioritet for vælgerne.

»De næste fem år er helt afgørende,« siger den mangeårige folkevalgte SF’er, Steen Gade, en af dansk klimapolitiks mest markante skikkelser gennem flere årtier. Han mener, at Danmark bør tage et tigerspring for at genvinde positionen som foregangsland på klimaområdet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ebbe Wagner Smitt
  • Poul Erik Riis
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Tommy Clausen
  • Eva Schwanenflügel
  • Nikolai Beier
  • Trond Meiring
  • Torben K L Jensen
Ebbe Wagner Smitt, Poul Erik Riis, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Nikolai Beier, Trond Meiring og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Jeg er begejstret - Først lærer vi historien at kende - så tager vi klimadagsordenen og førertrøjen tilbage. Så mangler Information kun at beskrive nogle af de vigtigste initiativer for klimaet med en serie der meget vel kunne ligne den om økonomien - de to tinge hænger sammen som ying og yang.
Bravo - Information.
Og så skulle det hele gerne ende med en bog man bliver klogere af - som den med økonomien.

Steen K Petersen, Birte Pedersen, Tommy Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar