Læsetid: 5 min.

Danmarksmester i roning vil have velfærd, klima og en stram udlændingepolitik

Den 33-årige Aleksander Nygaard Hansen er bekymret for fremtiden – både for sine børn og for kloden. Derfor stemmer han på et andet parti end ved det seneste folketingsvalg. Men han er splittet mellem to valgmuligheder
Aleksander Nygaard Hansen vandt sidste år danmarksmesterskabet i langdistanceroning. I dag er det dog familien og ikke roningen, der kommer i første række. Politisk er han en af de vælgere, der vil forlade Venstre ved dette valg.

Aleksander Nygaard Hansen vandt sidste år danmarksmesterskabet i langdistanceroning. I dag er det dog familien og ikke roningen, der kommer i første række. Politisk er han en af de vælgere, der vil forlade Venstre ved dette valg.

Peter Nygaard Christensen

18. maj 2019

Mågerne vugger lydløst i vinden over Kalundborg Fjord. Kulden niver i kinderne denne eftermiddag, og himlen er så ubønhørligt grå, at røgskyerne fra det nærliggende Asnæsværk går i ét med omgivelserne.

Lige her omkring skete der noget ved folketingsvalget i 2015. Efter i mange år at have været nogenlunde ligeligt delt mellem Venstre og Socialdemokratiet svigtede vælgerne i den gamle havneby Venstre og sikrede i stedet Dansk Folkeparti et drømmevalg med 29,5 procent af stemmerne – hele ti procentpoint flere end i 2015.

Information er derfor kørt til den gamle havneby i håb om at finde en vælger, som har tænkt sig at skifte parti ved det forestående folketingsvalg – noget, som mange vælgere overvejer, ifølge en analyse af vælgervandringer fra Københavns Universitet.

En af dem er Aleksander Nygaard Hansen, en 33-årig familiefar, som er vokset op i Kalundborg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Igen det der med Sverige! Jamen, folk kan jo ikke have været der. Og DF har på intet tidspunkt stemt for velfærdsforbedringer.

Steen K Petersen, Anders Reinholdt, Michael Christiansen, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Hanne Ribens, Niels Duus Nielsen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Man kan da i hvert fald fastslå, at det næppe er Sverige, som kan danne norm for Aleksander Nygaard Hansen´s ønske om en stram udlændingepolitik.

For det seneste valg i Sverige endte med at enten var man for Sverige Demokraterne eller også var man imod. Og Sveriges Demokraternes politik er jo den flade, primitive og populistiske udlændingepolitik med de lette løsninger.

Nu blev det altså sådan, at efter at formanden for det konservative parti, Moderaterne, havde holdt et enkelt møde med Sveriges Demokraterne, så raslede vælgertilslutningen så voldsomt, at partiet måtte skifte formand. Og ligeledes faldt den fasttømrede borgerlige blok, Alliancen, fra hinanden, da de andre borgerlige partier ikke troede på, at Moderaterne ville undlade at samarbejde med Sveriges Demokraterne.

Resultatet blev, som alle kunne konstatere, at valgets hovedtema blev, for eller imod Sveriges Demokraterne og deres politik. Og her valgte de svenske vælgere, at stille Sveriges Demokraterne og deres racistiske politik helt alene og helt uden venner.

Men måske har Aleksander Nygaard Hansen taget fejl af Sverige og Ungarn, Slovakiet, Tjekkiet, Poland og Italien?

Lars Løfgren, Anders Reinholdt, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Aleksander Nygaard Hanser, prøv at tage nogle valg-tests, jeg tror du ville lande på, ta-dah: SF :-)

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
David Joelsen

Er kommet over følgende citat, som nøjagtigt beskriver forholdet til udlændinge, det er af Michael Pollan:

One of the most striking things about tribalism, racism, etc., is that it thrives in the place where contact between different peoples happens less often. The people most opposed to immigration in America are the people who live in places where immigrants don't...