Læsetid: 4 min.

Med sit desperate træk har Løkke genantændt formandsopgøret i Venstre

Med sin nye bog har statsministeren udløst det stik modsatte af, hvad han selv ønsker med forslaget om en SV-regering: Formandsopgøret er igen blusset op i Venstre, og Socialdemokratiet har fået endnu lettere ved at danne en mindretalsregering
Med sin nye bog siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der her ses ved sit opsigtsvækkende pressemøde torsdag, at Venstres næstformand Kristian Jensen ikke har styrken til at styre Danmark.

Med sin nye bog siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der her ses ved sit opsigtsvækkende pressemøde torsdag, at Venstres næstformand Kristian Jensen ikke har styrken til at styre Danmark.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

18. maj 2019

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde for få uger siden, at Socialdemokratiet fører valgkamp på »det største bluffnummer i dansk politik i generationer«. På næsten mirakuløs vis er det dog nu lykkedes for Venstres formand selv at markedsføre et endnu større bluffnummer: forestillingen om, at han efter valget selv skulle kunne fortsætte som minister i en ny S-regering.

I en allerede turbulent valgkamp har Løkke nu forsøgt at bytte rundt på hovedrollerne. I første omgang ser tricket tilmed ud til at virke: Lars Løkke har pludselig fået overbevist en større gruppe vælgere, meningsdannere og politikere om, at han i virkeligheden er en landsfaderlig skikkelse, der fremover vil holde yderfløjene uden for indflydelse.

Den nostalgiske klang af en genoplivet ’arbejder-bonde-regering’, som Danmark kortvarigt havde i perioden 1978-79, kan måske også lyde som en naturlig fortsættelse af de seneste års gensidige tilnærmelser mellem Socialdemokratiet og Venstre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Mortensen
  • Alvin Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
  • Niels Duus Nielsen
  • Torben K L Jensen
Carsten Mortensen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Niels Duus Nielsen og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helle Walther

Det har han vidst, han ville gøre, det er hans hævn mod Kr. Jensen fra formands opgøret. Han ydmyger ham, og han stikker kniven i både LA og K. Løkke er en lille Napoleon. Men hans Waterloo er på trapperne.

Arne Albatros Olsen, Torben Lindegaard, Carsten Mortensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Alvin Jensen, Jan Jensen, Jørn Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Eva Schwanenflügel, Jens Pedersen, Carsten Hansen, Susanne Kaspersen, Karsten Lundsby, Danny Hedegaard og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Han brød løftet til konen - hvornår kommer tilbudet om at sælge hende ?

Carsten Mortensen, Helle Walther, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Løkke forstår ikke
at danskerne er meget træt af at ansvarsløse politikerer
har taget ansvaret !
når det går godt har vi har taget ansvaret
Alt hvad der går galt eksistere ikke. eller de nægter at udtale sig

jeg ved ikke hvorfor gik vi i krig i Irak. Løkke tag ansvaret !
Lindholm er så dyr. At det ville være billiger at sende dem på hotel i København
Hvem har brug for det vigtigste Valgtema? Hvem har brug vigtigste politiske emner?
Det vigtigste Valgtema, afvikling af lokalsamfundet, Vi mister autoritet og bliver umyndiggjort

Når man henvender sig til kommunen er svaret du skal bruge broger.dk
løkkes kommunalreform gjorde at der er 70 km til Akutsygehuset, mange døde på vejen dertil efter udheld
Det blev først løst da Trygfonden Fik indsat Lægehelikopter og Der bliv ikke afsat penge til Lægeambulance, I dag gør Paramediciner en forskel. de to første år, døde mange på vejen
Efter løkkes kommunalreform bliver kommuner holdt i et økonomisk jerngreb, hvor der før var blomster er der i dag Græsplæner. Der er 142 km til regions Universitetshospitalet, men de fleste vil heller til rigshospitalet 172 km
Løkke tag ansvaret !

Lisbeth Overgaard, Carsten Mortensen, Alvin Jensen, Kim Houmøller, Jørn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Løkke angler efter en komissærpost i EU.
Det kan han jo få såfremt ingen kan holde ham ud længere..
Aldrig har der været en mere personlighedsspaltet partiformand.

Eva Schwanenflügel

Hvis Løkke var en skipper, havde han lige grundstødt sit skib, hoppet i redningsbåden og efterladt besætningen til at synke.

Arne Albatros Olsen, Werner Gass, Helle Walther, Alvin Jensen, Jan Jensen og Benta Victoria Gunnlögsson anbefalede denne kommentar

ja, er det ikke forunderligt:

Løkke, eksalteret af en tro på egen genialitet, skyder sig selv i foden så ubehændig at rikochetteringen, resten af valgkampen, vil ramme enhver Venstrepolitiker, der udtaler sig. Og de skal straks forholde sig til at de allerede har tabt.

Og i blå blok er det ikke engang Løkke og Venstre, men DF og Thulesen Dahl, som har de største problemer...

Sikke´n dejlig dag det er i dag
Bum bum bum bum bum bum......

Nu skal vi selfølgelig lige huske på, at Mette også har sine sager. Altså ikke sager, som i Mette har sine sager-sager, men som i Mette også har....sine.........sager!?

Bum bum bum bum bum bum......

Helle Walther

Hver dag sin overraskelse i aviserne. Senest vil Pia K have en SOV regering, Glem det. Så kan hun beholde sin formandstol i folketinget, det har fruen jo meldt ud, hun gerne vil trods de 70 år.Glem det.
Tulle vil til gengæld ikke, men vil kræve at komme med i en SV regering. Hvis det skulle opstå. Glem det. Og Løkke klæbe til magten for enhver pris og kalder det lederskab, har han slet ingen selverkendelse, nej, det havde Napoleon ej heller, før det gik galt.
Har DF og V slet ingen skam i livet i håb om at bevare magten fra 2001. De er i min optik utrolig skamløse. Det drejer sig ikke om landets ve og vel, det drejer sig om dem selv og magtens tinde, de vil ikke opgive den. Løkke vil sågar blive siddende selv om han taber. Han har ej heller nogen anstændighed her. De tabte EU sidst, kommunal valg og borgmesterposter, og nu muligvis folketingsvalget. EU 19 ??? og V er mere splittet end nogensinde, og så vil han blive siddende.
S har meldt klart ud, en ren S mindretalsregering med støtte fra Ø og SF, R og klart de mindre partier skal have indflydelse på de områder, hvor der er fællesmængde. Klima, uddannelse, socialpolitikken, integrationen, børn og unge, de nedslidte. Og andre steder vil man samarbejde med de blå partier, minus de ekstreme to. Som jeg håber ikke kommer ind.
Men valget er ikke afgjort endnu, og man skal ikke sælge skindet før bjørnen er skudt.

Espen Bøgh

En bog på baggrund af "hele 22 timers samtale med LLR", . det må være en tynd kop te.

Ingen fornuftig "ghostwriter" vil gøre den slags, om end det er jo set tidligere i forbindelse med IT-Factory hvor 2 tidligere journalister på mindre end en uge skrev en bog for og om Asger Jensby, der totalt frikendte ham for ansvar i forbindelse med afsløringen af IT-Factory.

Eva Schwanenflügel

@ Espen Bøgh

Anmelderne (de politiske kommentatorer) er ret enige om at det er en vild pageturner af en bog..
Selv det at dræbe (dumme) får på Færøerne bliver en politisk allegori..
En morderisk odyssé. Eller en enfant terrible?