Læsetid: 6 min.

Drengerøven fra Greve er blevet træt af Liberal Alliances rygklapperi: »Der skal ske noget«

27-årige Rasmus Tröing har altid stemt Liberal Alliance for at få nye og mere modige stemmer på Christiansborg. Nu er han blevet træt af, at partiet går mere op i ministerposter end forandring, så næste gang sættes krydset enten ved Nye Borgerlige eller Venstre
Det oprør og den forandring, som Liberal Alliance har lovet tidligere, kan 27-årige Rasmus Tröing fra Greve ikke se længere. Der er brug for mere mod på Christiansborg, mener han, og vil til valget formentlig stemme på Nye Borgerlige eller Venstre.

Det oprør og den forandring, som Liberal Alliance har lovet tidligere, kan 27-årige Rasmus Tröing fra Greve ikke se længere. Der er brug for mere mod på Christiansborg, mener han, og vil til valget formentlig stemme på Nye Borgerlige eller Venstre.

Anders Rye Skjoldjensen

29. maj 2019

Vi er på Vestergade i København, hvor flere af byens natklubber og værtshuse ligger side om side med turistfælder og statuer, som turisterne tager billeder af, og bargæsterne kravler på. I denne gade har 27-årige Rasmus Tröing brugt en stor del af sit voksenliv, når han som bartender, bestyrer og DJ har betjent alt fra fulde gymnasieelever til internationale superstjerner.

Hans næsten ti års erfaring fra nattelivet har på en og samme tid intet og alt at gøre med hans brud med Liberal Alliance (LA). Han har som dem altid været draget af frihed og mulighederne for at skabe sin egen succes. Men ligesom det ikke går med nøleri på natklubben, gør det det heller ikke i politik.

»Jeg er træt af, at de bare har kløet deres egen ryg. Lige så snart de blev valgt ind, skulle alle være ministre, og de har fået gennemført meget lidt af det, de er gået til valg på. Der er for meget snak og for meget rygklapperi af hinanden,« siger Rasmus Tröing.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ete Forchhammer

Ja, hvor er "det private marked" meget bedre, se på posten, se på togene, se på de offentlige sygehuse der må klare det hele og ikke melde pas...

Karsten Lundsby, Birte Pedersen, Trond Meiring, Steffen Gliese, Torben Bruhn Andersen, Carsten Wienholtz, Jeppe Lindholm, Susanne Kaspersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Werner Gass, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Tue Romanow og Joen Elmbak anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Sådan står man altså ikke med en spansk guitar, med mindre man stiller op til hvad som helst.

Karsten Lundsby, Kim Houmøller, Trond Meiring, Steffen Gliese, David Joelsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Morten Balling

Fra Politikens omtale af Guldbrandsens tankevækkende dokumentarfilm om Ny Alliance:

"Til gengæld udstiller liberalisten Anders Samuelsen sig selv som intrigemager, der er drevet mere af had til sin egen politiske fortid end af et ønske om at skabe et levedygtigt parti."

Se eller gense filmen her:

https://www.dr.dk/tv/se/dagbog-fra-midten/ny-alliance/dokumania-dagbog-f...

Karsten Lundsby, Trond Meiring og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Han var 12 år da Anders Fogh Rasmussen blev statsminister. Han kender ikke til andet end tiden derefter, han kender ikke Danmark. Han er opdraget til, at det eneste, som betyder noget er "mig".

Den sidste generation af anstændige mennesker i Danmark nærmer sig 60 år. Tilbage står kun Facebook, Google og Youtube generationer med selv iscenesatte trutmunde som naivt kan argumentere fanden op i himlen. Velbekom.

Niels Borre, Karsten Lundsby, David Joelsen, Per Torbensen, Troels Brøgger, Rolf Andersen, Torben Bruhn Andersen, Carsten Wienholtz og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Og nej. Fremtiden tilhører sgu ikke de unge som alt og alle prøver at bilde dem ind. Dertil mangler de totalt indsigt i livet. Et folketing udelukkende af unge ville være en katastrofe.

Kim Houmøller, Steffen Gliese, Per Torbensen, Troels Brøgger og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Michael Friis

Steffen Gliese 29. maj, 2019 - 15:39
Du skriver "Så ung og så dum." og hvad er du? "Gammel og arrogant"

Jeg er enige i "der var alt for mange afgifter og for meget bureaukrati."
Og jeg kan lide ungdommens trang efter forandring.

Rasmus Knus

Mangler han "action"?

Hvad med at blive frivillig på en ebola-klinik i DR Congo - eller mindre dramatisk - hjælp nogle hjemløse i København, hvad som helst af samme slags for at blive kureret for den neoliberale nihilisme, hvor mere materialisme vil have mere materialisme etc.

Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Flemming Berger og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Auch, det må gøre ondt på Lars Løkke, at han og Nye Borgerlige er ligeværdige alternativer ;-)

Karsten Lundsby, Trond Meiring og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Hvad sker der lige for libertarianerne? At LA ikke er libertære nok for en ærkelibertarianer er helt forståeligt, men Nye Borgerlige? NB er jo et totalitært parti, hvis nationalistiske ideologi står i diametral modsætning til libertarianernes frihedsfundamentalisme.

https://redox.dk/nyheder/hoejreradikal-loge-har-infiltreret-nye-borgerlige/

Karsten Lundsby, Søren Veje, Carsten Wienholtz, Trond Meiring, Anders Reinholdt og Tor Brandt anbefalede denne kommentar

@Niels Duus Nielsen:
Jeg har altid tænkt på det traditionelle politiske venstre/højre spektrum som en cirkel snarere end en linje. Det er ligesom om, ekstremerne ender ud i totalitarisme både mod højre og venstre og dermed ligesom mødes fra hver sin side efter begge at have været hele cirklen rundt.

Jeg har især spekuleret på ironien i, at liberalismen, når den får lov at stå ureguleret, har noget nær den samme samfundsstruktur som slutfacit, som den oprindeligt var et oprør imod: feudalismen.

Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Michael Friis

Rasmus Tröing virker umiddelbart som en sympatisk fyr og en god samfundsborger (hvad det nu end er)
Han vil gerne have mindre afgifter og mindre bueaukrati.
Hvad vil Rasmus med de ekstra penge det giver ham? Stifte familie. Igen godt. Klar tale og fornuftig argumentation og med til at skaffe mere indkomst til at betale for velfærd.
Hvad er motivation for den venstreorienteret der ikke vil arbejde for at underbygge det kapitalisme system eller kan finde job der matcher egne kvalifikationer, betingelser eller drømme?
Tja. Når EL har regeringsmagten og vi får negativ vækst og alle udlændinge er velkomne vil de så arbejde og bidrage?
Hvad er mon deres motivation eller drømme?

Kim Folke Knudsen

@Rasmus Tröing

Eftertanke hvor skal mit kryds sættes ved det kommende Folketingsvalg ?.

Hvis du føler dig tiltrukket af Liberalismen som beskrevet ovenfor, så er der adskillige partier, der rummer denne overbevisning i Danmark.

Venstre.
Det Radikale Venstre.
Liberal Alliance.

Det centrale for det liberale menneskesyn er anerkendelsen af, at alle mennesker uanset race, tro, etnisk ophav, køn, seksualitet er ligestillet individer og alle har ret til at nyde Liberalismens frihed og demokratiets borgerrettigheder. Dette menneskesyn kan ikke gradbøjes, for så er det et farvel til Liberalismen. USA´s Præsident Abraham Lincoln (1809-1865) stod i spidsen for dette liberale livssyn, da de første skridt blev taget til at afskaffe racismen og slaveriet i USA efter den blodige amerikanske borgerkrig fra 1861-1865. Frihedsidealer og borgerrettigheder for alle borgere er ikke til forhandling, de kan ikke afskaffes i en periode eller gradbøjes for så har Dem som holder af de idealer svigtet dem.

Centralt for Liberalismen er ønsket om at borgerens rettigheder overfor Staten er præget af en indre balance. Staten må ikke få for megen magt over borgerne og deres personlige integritet og ejendomsret den skal forsvares. Jeg tænker med dagpengemodtagerne og Førtidspensionisterne og sygedagpengemodtagerne. Alle borgere som er afhængige af offentlig forsørgelse. Der har der været drevet en klapjagt og et overformynderi overfor de grupper af borgere, som ikke har noget med det liberale menneskesyn ligeværd og respekt og anerkendelse af at alle mennesker har noget godt at byde på det gælder blot om at finde det frem.

Til gengæld må vi forvente, at borgerne ikke misbruger de offentlige kasser, da det i sidste ende er andre skatteborgeres penge, som stilles til rådighed for at få mennesker i arbejde eller forsørget hvis de pga. sygdom og lignende ikke er i stand til at arbejde. Ret og pligt hører sammen men med hensyn til borgerens egne ressource og muligheder. Vi kan ikke forlange af en alvorligt syg person skal tvinges i arbejde. Her skal der naturligvis være plads til at vedkommende får den økonomi, som gør at hans/hendes familie kan leve i økonomisk tryghed fremover. Jeg synes at udviklingen det sidste årti er kammet over, og at arbejdsløse, førtidspensionister og sygedagpengemodtagere er udsat for en uværdig og nedladende mistænkeliggørelse fremfor en indsats, som reelt giver dem håb og tro på fremtiden.

Vi som er liberale er overbevist om, at den frie samhandel og samarbejder mellem nationer i velstand, at det er grundlaget for demokrati, frihed, og økonomisk tryghed for borgerne. Vi vil aldrig acceptere præmissen om at ødelægge frihandel med protektionisme, at nedbryde samarbejdet ved at forlade EU og at afbryde det internationale samarbejde, ved at Danmark går nationalistisk enegang og melder sig ud af internationale konventioner.

En sådan handling vil true Danmarks frihed og uafhængighed som en lille nation, der skal konkurrere og gøre sig gældende omgivet af andre store nationer..

Nye Borgerlige er ikke et borgerligt parti. Partiet betragter konventioner og Grundloven som bestemmelser der kan gradbøjes, således at nogen borgere her i landet får flere rettigheder, medens andre borgere ( læs muslimer ) undtages for frihedens og demokratiets grundlæggende rettigheder. Et samfund hvor der f.eks er forskellige straframmer alt efter, om du bor i et post nummer eller et andet post nummer er ikke et samfund, som behandler sine borgere ligeværdigt og liberalt. Der er tale om en diskriminerende forskelsbehandling.

Nye Borgerlige bør derfor ikke anses for hverken et borgerligt eller et liberalt parti, men et parti som tilhører den gule gruppe af nationalistiske partier i Danmark:

Dansk Folkeparti.
Nye Borgerlige.
Stram Kurs.

Du har mange pointer i dine overvejelser, og det er spændende at se, at du kan tage ting ned fra forskellige partier og ikke bare læner dig op af en overbevisning. Det er godt at være åben overfor at intet parti ligger inde med den helt rigtige holdning eller svaret på alle udfordringer heller ikke den liberale familie af partier.

Held og lykke med at finde dit ståsted og sætte dit kryds på valgdagen Rasmus.

VH
KFK

Steffen Gliese

Niels, din forståelse af libertarianerne er helt forkert: det frie hos dem består i, at kun de, der ejer, er fri nok til at kunne være 'uafhængige'.

Karsten Lundsby, Jan Weber Fritsbøger, Niels Duus Nielsen, Erik Fleischer og Egon Stich anbefalede denne kommentar
Erik Fleischer

Min søster er jo ligesom mig vokset op i et Venstre-hjem, men efter hun begyndte at læse til sygeplejerske, er hun begyndt at stemme socialdemokratisk. Det er, som om man skal det, når man er sygeplejerske. Så stemmer man på dem, der gør det bedst for en.

Samt
Det handler om prioritering. Vi vil jo alle sammen gerne have, at andre har det godt. Alle herinde vil jo gerne have, at netop deres bedstemor bliver behandlet godt på plejehjemmet.

Jeg har bemærket at en af de ting som de borgerlige har allersværest ved at begribe, er altruisme.

Tanken om egennytte er så fodfæstet, at altruisme ikke kan adskilles fra tossegodhed

Jan Weber Fritsbøger

Erik Fleischer, med hensyn til din søsters motivation mener jeg du tager fuldstændig fejl, når du mener hun stemmer S fordi det er bedst for hende selv,
når man arbejder med mennesker får man simpelthen en bedre forståelse for sociale sammenhænge og man træner sin empati, din søster har simpelthen opdaget at venstres (borgerlig) politik gør samfundet ringere, netop på grund af fokus på penge og på egennytte, man er på højrefløjen så travlt optaget af at mele egen kage, at man aldrig opdager at det i sig selv forhindrer at man bliver lykkelig,
man bliver i stedet mere og mere grådig og frustreret over aldrig at kunne få NOK,
hvis man i stedet gjorde noget for andre ville man opdage at det faktisk er det bedste man kan gøre for egen trivsel, og når din søster stemmer S er det altså fordi det er bedre for mennesker, og mennesker er jo altså det alting burde dreje sig om, og økonomi burde være sekundær,
og der er jo rigeligt råd til et bedre samfund hvis ellers man tør øge fællesskabets andel af kagen, altså øge statens indtægter, i virkeligheden er det jo modsat af hvad borgerlig retorik postulerer, det er de penge som bare ender i private lommer som nærmest bare er spildt, og det er de penge som fællesskabet har til rådighed som gavner, samfundet har brug for skoler, veje, sygehuse, boliger, broer, overførselsindkomster osv. men der er altså ingen som faktisk har brug for luxusbiler og lystbåde i millionklassen, den slags er et udtryk for udlevet grådighed og blær.