Nyhed
Læsetid: 6 min.

Eksperter i kor: Lars Løkke har ikke »ryddet op« i økonomien, for der var intet at rydde op

Det er forkert, når statsministeren bliver ved med at hævde, at han overtog en dårlig økonomi i 2015 og siden har ryddet op. Det fastslår en række økonomiske eksperter. Venstre vil fortsat ikke stille op til interview
Det er forkert, når Lars Løkke Rasmussen påstår at have ryddet op i økonomien, lyder det fra en række eksperter. 

Det er forkert, når Lars Løkke Rasmussen påstår at have ryddet op i økonomien, lyder det fra en række eksperter. 

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
16. maj 2019

En række økonomiske eksperter gør det nu helt klart: Der er ikke hold i statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) påstande om, at han ved regeringsskiftet i 2015 overtog en dårlig økonomi, og at han siden har »ryddet op«, som han senest hævdede søndag under Venstres kandidattræf i Bella Center.

Information kunne onsdag fortælle, at en række økonomer på baggrund af tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet underkender statsministerens negative udlægning af dansk økonomi i 2015.

Efterfølgende har Lars Løkke Rasmussen i en kommentar på Twitter bekræftet, at han fortsat mener, Venstre overtog en økonomi i 2015, »hvor budgetterne var kørt helt ud til kanten«, og hvor Danmark »kun lige akkurat balancerede på grænsen af, hvad man kan tillade sig« i forhold til EU’s budgetlov.

Noget af det samme sagde statsministeren, da han i sidste uge udskrev valget fra Folketingets talerstol.

»Det underskud, vi arvede fra den tidligere regering, har vi vendt. Skabt balance i økonomien,« lød det fra Løkke.

Men statsministerens fremstilling af den offentlige økonomi er forkert, lyder det fra de økonomiske eksperter.

En af dem er Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, der var økonomisk overvismand fra 2010-2015 og i dag er professor i økonomi på Københavns Universitet.

»Hvis spørgsmålet er, om de offentlige finanser var på randen af et sammenbrud i 2015, hvor den nye regering trådte til, er det entydige svar nej. Det var de ikke,« siger han.

– Er det retvisende, når Lars Løkke Rasmussen siger, at Venstre har »ryddet op«?

»Nej. Vi kan se i dag, at de offentlige finanser var pænt på sporet, og så giver det ikke mening at sige, at man har ryddet op, for der var ikke noget at rydde op efter,« siger Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

»Det er dog ikke det samme som at sige, at regeringen ikke har foretaget sig noget, der potentielt har forbedret de offentlige finanser. Det ved vi ikke, for vi kan ikke forudsige, hvordan økonomien ville have set ud, hvis der var blevet ført en anderledes politik,« siger Whitta-Jacobsen.

Den tidligere overvismand bakkes op af økonomiprofessor Henrik Jensen fra Københavns Universitet.

»Det er korrekt, at da Venstre overtog regeringsmagten i 2015, troede man, at man overtog en økonomi, der var kørt budgetmæssigt i sænk. Men det har senere vist sig, at det gjorde man ikke. Derfor kan man heller ikke bruge det som argument for, at den tidligere regering havde været uansvarlig,« siger Henrik Jensen.

– Kan man sige, at regeringen »har ryddet op« i økonomien?

»Der var allerede ryddet op,« siger Henrik Jensen.

Ifølge Svend E. Hougaard Jensen, der er professor i økonomi og centerchef ved Økonomisk Institut på Copenhagen Business School, var dansk økonomi »grundlæggende« i en sund tilstand og på vej væk fra de statsunderskud, der havde været i kølvandet på finanskrisen.

»Det er derfor heller ikke rigtigt, at regeringen har skullet rydde op i økonomien,« siger Svend E. Hougaard Jensen.

»Det er svært at få holdepunkt for, at statsministeren har overtaget en svag økonomi, når det modsatte er tilfældet,« siger han.

Ingen panikstemning i 2015

Fortællingen om at Venstre ved regeringsskiftet i 2015 overtog en dårlig økonomi, spiller en central rolle i Lars Løkkes valgkampagne.

Da Lars Løkke dagen på valgkampens dag to præsenterede sit nye velfærdsløfte, forklarede han, at Venstre i 2015 overtog en økonomi med et »truende budgetunderskud« på 50 milliarder kroner. Venstre måtte »spænde livremmen ind« og har derfor nu »handlefrihed« til at løfte velfærden, mente statsministeren.

De 50 milliarder, Lars Løkke her henviser til, stammer fra et skøn, som Finansministeriet kom med kort før valget i 2015. Ifølge ministeriets skøn ville Danmark i 2016 have et underskud på de offentlige finanser på 50 milliarder kroner – svarende til 2,5 procent af BNP og dermed ligge under EU’s tilladte underskudsgrænse på tre procent af BNP.

Det er altså rigtigt, at det så ud, som om økonomien var relativ dårlig, da Venstre overtog regeringsmagten i 2015. Det understreger Bo Sandemann, der er professor i økonomi ved Aarhus Universitet. Det giver derfor også mening, hvis Venstre dengang har ønsket at manøvrere politisk ud fra den forestilling.

Underskuddet var dog ifølge Finansministeriets Økonomisk Redegørelse, der er regeringens prognose for dansk økonomi, blevet nedjusteret med omkring 40 milliarder kroner i august 2016, og redegørelsen fra maj 2017 viste et overskud på den faktiske saldo.

»De efterfølgende revisioner af tallene viser, at tingene slet ikke så så skidt ud alligevel, og at der ikke har været behov for oprydning,« siger Sandemann, der også har udtalt sig til netavisen Altinget om samme emne.

Altså har tallet med de 50 milliarder kroner været forældet siden maj 2017, hvor Økonomisk Redegørelse kom, forklarer Niels Storm Knigge, der er senioranalytiker i tænketanken Kraka, og som også udtalte sig til Information i onsdagens avis.

»Man bør jo kommunikere, hvad de nyeste tal siger. Især når man sidder i regering og får tallene. Man kan hverken sige, at man har arvet et stort underskud eller genoprettet noget særligt,« siger han.

Jørgen Goul Andersen, der er professor i statskundskab på Aalborg Universitet, er enig i, at man bør vurdere økonomien i 2015 ud fra de egentlige regnskabstal og ikke ud fra de skøn, der forelå dengang, og som siden har vist sig at være forkerte.

»Det er selvfølgelig det mest naturlige og pålidelige,« siger professoren, der også udtalte sig til Altinget.

De såkaldte regnskabstal, som Goul Andersen henviser til, er blandt andet den såkaldte strukturelle saldo, som viser balancen på de offentlige finanser renset for konjunkturer og andre særlige forhold.

Tallene kommer fra Økonomi- og Indenrigsministeriets rapport Danmarks Konvergensprogram 2019, der er en slags selvangivelse til EU om dansk økonomi. Information har spurgt ministeriet, hvilke tal der er mest retvisende at bruge, og ministeriet henviser til selv samme rapport.

Her fremgår det, at den strukturelle balance i 2015 var på 0,0. Med andre ord: Dansk økonomi var ikke tæt på at være på kant med budgetloven, da Løkke overtog regeringsmagten, forklarer Hans Jørgen Whitta-Jacobsen:

»Opgørelsen viser, at der ikke engang var underskud på den strukturelle saldo.«

Ifølge den tidligere overvismand afspejler de tal, vi har i dag, også diskussionen om den offentlige økonomi, der blev ført tilbage i 2015 – selv om tallene dengang så anderledes ud.

»Man talte ikke om en offentlig økonomi på afgrundens rand. Derimod talte man om, at der var et vist råderum frem mod 2020 og dermed et vist antal milliarder, som man kunne bruge enten til velfærd eller at sænke skatterne. Og der lagde Venstre-regeringen åbent frem, at de ville bruge en del af det råderum til at sænke skatterne. Hvilket de også har gjort,« siger han og fortsætter:

»Så det er ikke korrekt af Venstre at tale om det, som om de panikagtigt måtte gennemføre store besparelser for overhovedet at få de offentlige finanser til at hænge sammen. Det giver ikke mening,« siger han.

Det bakker Niels Storm Knigge op om.

»Hvis man kigger på tallene, kan man se, at regeringen ikke har strammet livremmen ind. De har løsnet den nogle steder og strammet andre,« siger han og henviser til, at regeringen ifølge Skatteministeriet har givet skattelettelser for 18 milliarder kroner frem mod 2025, men samtidig fastholdt en nogenlunde uændret strukturel saldo i forhold til 2015.

V vil ikke stille op til interview

Da Information onsdag første gang skrev om, at Venstre i valgkampen giver et misvisende billede af dansk økonomi, var det blandt andet på baggrund af udtalelser fra lektor i økonomi Birthe Larsen fra CBS, cheføkonom Mads Lundby Hansen fra CEPOS samt cheføkonom Erik Bjørsted fra AE-rådet.

Ifølge Mads Lundby Hansen er det fair, at Venstre nævner, at det strukturelle underskud så ud til at være presset til det yderste af grænsen i budgetloven, da partiet overtog magten i 2015.

»Men det er ikke retvisende, når Venstre maler et billede af, at man overtog en usund offentlig økonomi,« sagde han.

På Twitter kaldte Lars Løkke Rasmussen efterfølgende artiklen for en »tynd historie«.

Information ville gerne have spurgt Venstre nærmere indtil, om det er retvisende at sige, at regeringen i 2015 overtog en økonomi »hvor budgetterne var kørt helt ud til kanten«, og at man efterfølgende har »ryddet op« og skabt »balance i økonomien«.

Information ville også gerne have spurgt, om man kan sige, at regeringen har »spændt livremmen ind«, når Finansministeriet i dag skønner, at den strukturelle saldo for 2018 og 2019 vil være nogenlunde den samme som i 2015.

Venstre ønsker stadig ikke at stille op til interview, men henviser til en skriftlig kommentar, som partiet tirsdag sendte til Information

Her skrev daværende finansminister – i dag forsvarsminister – Claus Hjort Frederiksen (V) blandt andet, at »virkeligheden var, at vi så ind i et underskud, som var på kanten af EU's underskudsgrænse«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Morten Wieth

Ja, man kan jo altid benægte fakta. Så er det godt, at vi har Information.

Når nu Venstre har taget emnet op, så kunne det være interessant at høre økonomernes vurdering af det bo, som den forrige regering LLR afleverede i 2011. Jeg sidder og tænker på noget med sten og glashuse.

Thomas Tanghus, Katrine Damm, Karsten Lundsby, Tue Romanow, Niels Duus Nielsen, Christian Skoubye, Jan Fritsbøger, kjeld jensen, Steen K Petersen, peter juhl petersen, Bodil Rasmussen, Helle Walther, Ole Svendsen, Nette Skov, Bjarne Bisgaard Jensen, David Breuer, Harry Jessen, Benta Victoria Gunnlögsson, Tommy Clausen, Torben Skov, Svend Erik Hansen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Marianne Stockmarr, Peter Beck-Lauritzen og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Svend Erik Sokkelund

Det ligner en uredelig måde at føre valgkamp.

Katrine Damm, Karsten Lundsby, Jan Fritsbøger, kjeld jensen, Steen K Petersen, peter juhl petersen, Bodil Rasmussen, John Andersen, Helle Walther, Nette Skov, David Breuer, Benta Victoria Gunnlögsson, Tommy Clausen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Marianne Stockmarr, Peter Beck-Lauritzen og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Espen Bøgh

Det er dejligt at se de mange økonomiske eksperter træde frem og enslydende fortælle , hvad der er rigtigt og hvad der er forkert i Venstres udsagn om økonomien tilbage i 2015, som de overtog efter S, SF og R regeringen, således ar vi borgere og vælgere kan se hvad der er sandt og usandt, men man kunne godt have ønsket sig yderligere en fortælling om hvad 2011 - 15 regeringen måtte rydde op efter V og K regeringen i 00erne, hvor krisen var og AFR politiske utopier blev gennemført.

Rangvid rapporten omtaler et tab for Danmark på min. 400 mia. og dertil skal lægges 55 mia. ved Kristian Jensens ødelæggelse af Skat, som skatteminister!?

Den danske del af krisen var jo V og K skyld i!

Det er demokratisk og politisk vigtigt vi hører fra andre eksperter om forhold som politikere ikke fortæller sandheden om, så borgerne og vælgerne får en klar viden om hvad der er sandt og hvad der er usandt, når de skal tage stilling til politikerne, - eller er det der opstår bådetvivl og troværdighed om vore politikere og deres udsagn og handlinger.

Det rammer i den sidste ende demokratiet, når politikerne ikke bliver sagt imod når de omgiver sig med usandheder, så skrider demokratiet også, sådan som vi har set det tidligere, og udviklingen sked langt udenfor de demokratiske grænser, og politikere opførte sig - ikke blot som tåber, men også som guder der kunne gå på vandet!

- Ja, folket hyldede dem sandelig, mens demokratiet langsomt blev opløst for det stod i vejen for "guderne"!

Karen Henk, Thomas Tanghus, Karsten Lundsby, Katrine Damm, Tue Romanow, Niels Duus Nielsen, Christian Skoubye, John Andersen, Jan Fritsbøger, kjeld jensen, Steen K Petersen, peter juhl petersen, Bodil Rasmussen, Jørgen Tryggestad, Helle Walther, Ole Svendsen, Nette Skov, David Breuer, Harry Jessen, Kim Houmøller, Tommy Clausen, Allan Stampe Kristiansen, Bjarne Sinkjær, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Marianne Stockmarr og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Werner Gass

Den lille svindler er nu sprunget ud som den store løgner! Godt fulgt af de andre Venstrekorifæer som Traktor Troels og Hjorten.
De kan bare dette her - og uden at rødme.
Det er blevet for meget, selv for Cepos!

Venstre ved du hvor har.......

Thomas Tanghus, Karsten Lundsby, Katrine Damm, olivier goulin, Tue Romanow, Niels Duus Nielsen, Arne Albatros Olsen, Jan Fritsbøger, Peter Beck-Lauritzen, kjeld jensen, Steen K Petersen, peter juhl petersen, Bodil Rasmussen, Helle Walther, Ole Svendsen, Nette Skov, Bjarne Bisgaard Jensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Kim Houmøller, Tommy Clausen, Torben Skov, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

LLR har da store "udeståender": ikke opkrævede skatter, for meget opkrævet ejendomsskatter, ulovlig udbetaling af aktie-udbytte-skat, manglende beskatning af hvid-vaskede penge, overskredne sygehus budgetter, manglende beskatning af sort arbejde og social dumpede arbejdsforhold på offentlige projekter, osv. "Den lille svindler" har igen en lemfældig holdning til sandheden! Men han er stadig statsminister i "bananrepublikken" DK.

Thomas Tanghus, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Arne Albatros Olsen, Jan Fritsbøger, kjeld jensen, Steen K Petersen, peter juhl petersen, Werner Gass, Bodil Rasmussen, Jørgen Tryggestad, Ole Svendsen, Nette Skov, Harry Jessen, Benta Victoria Gunnlögsson, Kim Houmøller, Tommy Clausen, Torben Skov, Espen Bøgh, Ib Christensen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Espen Bøgh

Werner Gass, 15. maj, 2019 - 22:35

Du kunne da godt have givet den lidt mere "gas" til slut nu du bar i gang.

"Venstre ved du hvor du har...", ja og "det skal kunne betale sig at arbejde", men for Kristian Jensen gælder det specielle "du behøver ikke passe dit arbejde(som skatteminister)".

Kristian Jensen lederevner egner sig ikke engang til at "led et pissoir på et bryggeri"!

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Peter Beck-Lauritzen, Steen K Petersen, Kim Houmøller og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Man kan sige hvad man vil om Venstre , men lyve det kan de!
Næsten lige så godt som DF....

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Jan Fritsbøger, Peter Beck-Lauritzen, kjeld jensen, Steen K Petersen, Werner Gass, Bodil Rasmussen, Helle Walther, Ole Svendsen og Harry Jessen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Det kaldes fake news.

Peter Beck-Lauritzen, Werner Gass, Henning Kjær, Daniel Joelsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

"If it is not broken, then do not fix it". Venstre mener åbenbart noget andet, at alt hvad der virker skal nedbrydes!

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Espen Bøgh, Arne Albatros Olsen, Jan Fritsbøger, Peter Beck-Lauritzen, Werner Gass og Harry Jessen anbefalede denne kommentar
Ole Svendsen

Endnu engang bliver Lars U-Løkke og Venstre taget i at lyve så det står efter. Tak til Information og de eksperter, der udstiller løgnen og hykleriet.
Det minder om da Venstre indså at de kunne miste valget pga. af deres sorte politik. Så fik de rigtig travlt ved "Grøn-vasken" og var fremstillede sig selv som klimaets helte - lige indtil Klimarådet udstillede hykleriet og løgnen, og lagde fakta på bordet, der viste at Venstres politik havde bombet den grønne omstilling tilbage til at gå 4 gange langsommere end den hidtidige politik.
Så fik de travlt med at fyre klimarådets formand. Sandheden var sandelig ilde hørt!
Jo - Venstre ved du hvor du har!

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Jan Fritsbøger, Peter Beck-Lauritzen, kjeld jensen, Werner Gass, Bodil Rasmussen og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Det har jo været kendetegnende alle de snart 25 år LLR har været i politik, fra byrådet i Græsted-Gilleleje kommune, til amtsrådet i Hillerød og til diverse ministerier i Foghs regeringer, og senest som vikar statsminister og siden statsminister på DF s nåde. Valgt af vælgerne med flertal er LLR aldrig blevet. At han har haft ni liv, skyldes mere V svaghed med Kr. Jensen, end Løkkes fortjeneste.
Da man ikke har leveret noget, som lovet, så digtes historier. Men pressen er ikke mere dikkende lammehaler, de går ind finder svar, ikke kun Information, men også de andre store aviser.
Folk der har været tæt på ham siger, han kan holde en tale, så man nærmest får tårer i øjnene, selv om man ved, han har efterladt en kæmpe bunke l.....t.
Jeg håber virkelig ,han taber med et brag og går ud af dansk politik, så må de borgerlige genopfinde sig selv de næste 8-10 år.
Løkke lyverom S politikken uden at rødme, for det lykkedes siden 2001, men nu går den ikke mere.

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Werner Gass og Bodil Rasmussen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Det har jo været kendetegnende alle de snart 25 år LLR har været i politik, fra byrådet i Græsted-Gilleleje kommune, til amtsrådet i Hillerød og til diverse ministerier i Foghs regeringer, og senest som vikar statsminister og siden statsminister på DF s nåde. Valgt af vælgerne med flertal er LLR aldrig blevet. At han har haft ni liv, skyldes mere V svaghed med Kr. Jensen, end Løkkes fortjeneste.
Da man ikke har leveret noget, som lovet, så digtes historier. Men pressen er ikke mere dikkende lammehaler, de går ind finder svar, ikke kun Information, men også de andre store aviser.
Folk der har været tæt på ham siger, han kan holde en tale, så man nærmest får tårer i øjnene, selv om man ved, han har efterladt en kæmpe bunke l.....t.
Jeg håber virkelig ,han taber med et brag og går ud af dansk politik, så må de borgerlige genopfinde sig selv de næste 8-10 år.
Løkke lyverom S politikken uden at rødme, for det lykkedes siden 2001, men nu går den ikke mere.

Niels Duus Nielsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Herdis Weins

Skamløsheden hos V er grænseløs på så mange punkter, at det efterhånden er umuligt at holde tal på dem.
At nogle stadigt kan få sig selv til at sætte kryds ved dem er ufatteligt.

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Helle Walther, Werner Gass og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Steen Jepsen

Kom igen Lars! De kloge hoveder har ikke forstået en papskid … eller hva'?

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, professor i økonomi, Københavns Universitet; Henrik Jensen, økonomiprofessor, Københavns Universitet; Svend E. Hougaard Jensen, professor i økonomi og centerchef ved Økonomisk Institut på Copenhagen Business School; Bo Sandemann, professor i økonomi, Aarhus Universitet; Niels Storm Knigge, senioranalytiker, Kraka; Jørgen Goul Andersen, professor i statskundskab, Aalborg Universitet; Birthe Larsen, lektor i økonomi, CBS; Mads Lundby Hansen, cheføkonom, CEPOS; Erik Bjørsted, cheføkonom, AE-rådet

Løkke har til gengæld ryddet væk i økonomien.

sandhed filosofi
Er det ikke sådan når man lyver mange gange,
kan man kun se det som sandheden

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Man tror ikke egne øjne og ører i dag, hvor Løkke tilbyder en SV regering, men det bliver da uden S. Vi vil ham ikke mere, kan han da ikke forstå det. Mette F siger nej tak til SV regering nu, det samme gør Kr. Jensen, måske om føje år, hvem ved, men ikke som Venstre er nu. Han skaber forvirring og kaos. VLAK troede de gik til valg på fælles projekt, V er slet ikke forberedt på hans solo udmeldinger, han kører Venstre i sænk også. Og masser af sosser vil melde sig ud af partiet, fluks, hvis det skulle komme på tale. Bredt samarbejde til begge sider i FT ja tak, men ikke SV alene.

Ivan Breinholt Leth

»Der var allerede ryddet op,« siger Henrik Jensen.

At rydde op betyder i denne sammenhæng at skære ned på velfærdsydelser, så statens udgifter holder sig indenfor den ramme, som EU-pagterne fastlægger.

Jeg citerer fra tidligere overvismand Christen Sørensens Facebook side:

“Hvorfor accepterer vi, skønt vi er blevet meget rigere og har en af verdens bedst konsoliderede økonomier, at central offentlig service forringes? Og hvorfor skal vi kun afspises med symptom beskrivelser? Hvorfor er årsagsanalyser fraværende...? Personligt mener jeg, at EU fastholdes i en destruktiv udvikling – både indadtil og udadtil – af forkerte økonomiske spilleregler, som de især kommer til udtryk i Stabilitets- og Vækstpagten samt Finanspagten med den heri liggende ensidige fokus på offentlige budgetter og gæld.... Det er for mig en gåde, at det er lykkedes at bilde befolkningen og politikere ind, at EU’s overordnede økonomiske spilleregler ikke skal udfordres og grundlæggende ændres. De problematiseres jo stort set ikke – heller ikke i den igangværende valgkamp. Det er jo også disse regler, der benyttes til at begrunde, at den offentlige service herhjemme – på centrale velfærdsområder som sundhed, uddannelse og ældreservice - bliver udhulet og ikke kan følge med den alm. velstandsstigning med påstande om, at sparreøvelser er nødvendige. Det kan selvfølgelig være udtryk for en villet politisk prioritering, men er nok desværre først og fremmest udtryk for en total misforståelse af vores økonomiske muligheder.”

De ovenfor citerede eksperter synes også at være mest optagede af, om Danmark lever op til EU's konvergenskriterier. “ De problematiseres jo stort set ikke.”

Mikael Velschow-Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, Katrine Damm, Flemming Berger, Ebbe Overbye og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Birte Pedersen

Et ordsprog jeg læste forleden: Du kan narre nogen altid, og du kan narre alle, nogen tid. Men du kan ikke narre alle altid LLR.

olivier goulin

@Helle Walther

Det er jo ikke helt sandt, at V ikke har haft vælgernes opbakning.
Det har været et af de største partier i hele 0'erne.

Og netop at så mange vælgere fortsat har støttet dem, er den helt store gåde - i lyset af hvor kompromitteret det parti er. De har været mere end ufatteligt tilgivende overfor LLR.

/O

Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Jørgen Møller

LLR har lært lektien om løgn og sandhed fra Hitlers nazityskland. Josef Goebbels udtalte: En løgn fremsagt en gang forbliver en løgn - gentages den tilstrækkelig mange gange forandres løgnen til sandhed.

Vibeke Christensen

Den sandhed, der bliver afsløret her i Information, kan ikke bruges til ret meget, for vi, der læser det, ville helt sikkert ikke stemme på Lars Løkke alligevel. Det hjælper desværre ikke en gang at dele på andre platforme, når man skal være abonnent for at læse artiklen.