Læsetid: 6 min.

Eksperter i kor: Lars Løkke har ikke »ryddet op« i økonomien, for der var intet at rydde op

Det er forkert, når statsministeren bliver ved med at hævde, at han overtog en dårlig økonomi i 2015 og siden har ryddet op. Det fastslår en række økonomiske eksperter. Venstre vil fortsat ikke stille op til interview
Det er forkert, når Lars Løkke Rasmussen påstår at have ryddet op i økonomien, lyder det fra en række eksperter. 

Det er forkert, når Lars Løkke Rasmussen påstår at have ryddet op i økonomien, lyder det fra en række eksperter. 

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

16. maj 2019

En række økonomiske eksperter gør det nu helt klart: Der er ikke hold i statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) påstande om, at han ved regeringsskiftet i 2015 overtog en dårlig økonomi, og at han siden har »ryddet op«, som han senest hævdede søndag under Venstres kandidattræf i Bella Center.

Information kunne onsdag fortælle, at en række økonomer på baggrund af tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet underkender statsministerens negative udlægning af dansk økonomi i 2015.

Efterfølgende har Lars Løkke Rasmussen i en kommentar på Twitter bekræftet, at han fortsat mener, Venstre overtog en økonomi i 2015, »hvor budgetterne var kørt helt ud til kanten«, og hvor Danmark »kun lige akkurat balancerede på grænsen af, hvad man kan tillade sig« i forhold til EU’s budgetlov.

Noget af det samme sagde statsministeren, da han i sidste uge udskrev valget fra Folketingets talerstol.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henrik Leffers
  • Katrine Damm
  • David Breuer
  • Tommy Clausen
  • Eva Schwanenflügel
  • Marianne Stockmarr
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Espen Bøgh
  • Svend Erik Sokkelund
  • Morten Wieth
Henrik Leffers, Katrine Damm, David Breuer, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Marianne Stockmarr, Peter Beck-Lauritzen, Espen Bøgh, Svend Erik Sokkelund og Morten Wieth anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Wieth

Ja, man kan jo altid benægte fakta. Så er det godt, at vi har Information.

Når nu Venstre har taget emnet op, så kunne det være interessant at høre økonomernes vurdering af det bo, som den forrige regering LLR afleverede i 2011. Jeg sidder og tænker på noget med sten og glashuse.

Thomas Tanghus, Katrine Damm, Karsten Lundsby, Tue Romanow, Niels Duus Nielsen, Christian Skoubye, Jan Weber Fritsbøger, kjeld jensen, Steen K Petersen, peter juhl petersen, Bodil Rasmussen, Helle Walther, Ole Svendsen, Nette Skov, Bjarne Bisgaard Jensen, David Breuer, Harry Jessen, Benta Victoria Gunnlögsson, Tommy Clausen, Torben Skov, Svend Erik Hansen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Marianne Stockmarr, Peter Beck-Lauritzen og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Svend Erik Sokkelund

Det ligner en uredelig måde at føre valgkamp.

Katrine Damm, Karsten Lundsby, Jan Weber Fritsbøger, kjeld jensen, Steen K Petersen, peter juhl petersen, Bodil Rasmussen, John Andersen, Helle Walther, Nette Skov, David Breuer, Benta Victoria Gunnlögsson, Tommy Clausen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Marianne Stockmarr, Peter Beck-Lauritzen og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Espen Bøgh

Det er dejligt at se de mange økonomiske eksperter træde frem og enslydende fortælle , hvad der er rigtigt og hvad der er forkert i Venstres udsagn om økonomien tilbage i 2015, som de overtog efter S, SF og R regeringen, således ar vi borgere og vælgere kan se hvad der er sandt og usandt, men man kunne godt have ønsket sig yderligere en fortælling om hvad 2011 - 15 regeringen måtte rydde op efter V og K regeringen i 00erne, hvor krisen var og AFR politiske utopier blev gennemført.

Rangvid rapporten omtaler et tab for Danmark på min. 400 mia. og dertil skal lægges 55 mia. ved Kristian Jensens ødelæggelse af Skat, som skatteminister!?

Den danske del af krisen var jo V og K skyld i!

Det er demokratisk og politisk vigtigt vi hører fra andre eksperter om forhold som politikere ikke fortæller sandheden om, så borgerne og vælgerne får en klar viden om hvad der er sandt og hvad der er usandt, når de skal tage stilling til politikerne, - eller er det der opstår bådetvivl og troværdighed om vore politikere og deres udsagn og handlinger.

Det rammer i den sidste ende demokratiet, når politikerne ikke bliver sagt imod når de omgiver sig med usandheder, så skrider demokratiet også, sådan som vi har set det tidligere, og udviklingen sked langt udenfor de demokratiske grænser, og politikere opførte sig - ikke blot som tåber, men også som guder der kunne gå på vandet!

- Ja, folket hyldede dem sandelig, mens demokratiet langsomt blev opløst for det stod i vejen for "guderne"!

Thomas Tanghus, Karsten Lundsby, Katrine Damm, Tue Romanow, Niels Duus Nielsen, Christian Skoubye, John Andersen, Jan Weber Fritsbøger, kjeld jensen, Steen K Petersen, peter juhl petersen, Bodil Rasmussen, Jørgen Tryggestad, Helle Walther, Ole Svendsen, Nette Skov, David Breuer, Harry Jessen, Kim Houmøller, Tommy Clausen, Allan Stampe Kristiansen, Bjarne Sinkjær, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Marianne Stockmarr og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Werner Gass

Den lille svindler er nu sprunget ud som den store løgner! Godt fulgt af de andre Venstrekorifæer som Traktor Troels og Hjorten.
De kan bare dette her - og uden at rødme.
Det er blevet for meget, selv for Cepos!

Venstre ved du hvor har.......

Thomas Tanghus, Karsten Lundsby, Katrine Damm, olivier goulin, Tue Romanow, Niels Duus Nielsen, Karsten Jensen, Arne Albatros Olsen, Jan Weber Fritsbøger, Peter Beck-Lauritzen, kjeld jensen, Steen K Petersen, peter juhl petersen, Bodil Rasmussen, Helle Walther, Ole Svendsen, Nette Skov, Bjarne Bisgaard Jensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Kim Houmøller, Tommy Clausen, Torben Skov, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

LLR har da store "udeståender": ikke opkrævede skatter, for meget opkrævet ejendomsskatter, ulovlig udbetaling af aktie-udbytte-skat, manglende beskatning af hvid-vaskede penge, overskredne sygehus budgetter, manglende beskatning af sort arbejde og social dumpede arbejdsforhold på offentlige projekter, osv. "Den lille svindler" har igen en lemfældig holdning til sandheden! Men han er stadig statsminister i "bananrepublikken" DK.

Thomas Tanghus, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Arne Albatros Olsen, Jan Weber Fritsbøger, kjeld jensen, Steen K Petersen, peter juhl petersen, Werner Gass, Bodil Rasmussen, Jørgen Tryggestad, Ole Svendsen, Nette Skov, Harry Jessen, Benta Victoria Gunnlögsson, Kim Houmøller, Tommy Clausen, Torben Skov, Espen Bøgh, Ib Christensen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Espen Bøgh

Werner Gass, 15. maj, 2019 - 22:35

Du kunne da godt have givet den lidt mere "gas" til slut nu du bar i gang.

"Venstre ved du hvor du har...", ja og "det skal kunne betale sig at arbejde", men for Kristian Jensen gælder det specielle "du behøver ikke passe dit arbejde(som skatteminister)".

Kristian Jensen lederevner egner sig ikke engang til at "led et pissoir på et bryggeri"!

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Peter Beck-Lauritzen, Steen K Petersen, Kim Houmøller og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Man kan sige hvad man vil om Venstre , men lyve det kan de!
Næsten lige så godt som DF....

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Jan Weber Fritsbøger, Peter Beck-Lauritzen, kjeld jensen, Steen K Petersen, Werner Gass, Bodil Rasmussen, Helle Walther, Ole Svendsen og Harry Jessen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Det kaldes fake news.

Peter Beck-Lauritzen, Werner Gass, Henning Kjær, David Joelsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

"If it is not broken, then do not fix it". Venstre mener åbenbart noget andet, at alt hvad der virker skal nedbrydes!

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Espen Bøgh, Karsten Jensen, Arne Albatros Olsen, Jan Weber Fritsbøger, Peter Beck-Lauritzen, Werner Gass og Harry Jessen anbefalede denne kommentar
Ole Svendsen

Endnu engang bliver Lars U-Løkke og Venstre taget i at lyve så det står efter. Tak til Information og de eksperter, der udstiller løgnen og hykleriet.
Det minder om da Venstre indså at de kunne miste valget pga. af deres sorte politik. Så fik de rigtig travlt ved "Grøn-vasken" og var fremstillede sig selv som klimaets helte - lige indtil Klimarådet udstillede hykleriet og løgnen, og lagde fakta på bordet, der viste at Venstres politik havde bombet den grønne omstilling tilbage til at gå 4 gange langsommere end den hidtidige politik.
Så fik de travlt med at fyre klimarådets formand. Sandheden var sandelig ilde hørt!
Jo - Venstre ved du hvor du har!

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Karsten Jensen, Jan Weber Fritsbøger, Peter Beck-Lauritzen, kjeld jensen, Werner Gass, Bodil Rasmussen og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Det har jo været kendetegnende alle de snart 25 år LLR har været i politik, fra byrådet i Græsted-Gilleleje kommune, til amtsrådet i Hillerød og til diverse ministerier i Foghs regeringer, og senest som vikar statsminister og siden statsminister på DF s nåde. Valgt af vælgerne med flertal er LLR aldrig blevet. At han har haft ni liv, skyldes mere V svaghed med Kr. Jensen, end Løkkes fortjeneste.
Da man ikke har leveret noget, som lovet, så digtes historier. Men pressen er ikke mere dikkende lammehaler, de går ind finder svar, ikke kun Information, men også de andre store aviser.
Folk der har været tæt på ham siger, han kan holde en tale, så man nærmest får tårer i øjnene, selv om man ved, han har efterladt en kæmpe bunke l.....t.
Jeg håber virkelig ,han taber med et brag og går ud af dansk politik, så må de borgerlige genopfinde sig selv de næste 8-10 år.
Løkke lyverom S politikken uden at rødme, for det lykkedes siden 2001, men nu går den ikke mere.

Karsten Jensen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Werner Gass og Bodil Rasmussen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Det har jo været kendetegnende alle de snart 25 år LLR har været i politik, fra byrådet i Græsted-Gilleleje kommune, til amtsrådet i Hillerød og til diverse ministerier i Foghs regeringer, og senest som vikar statsminister og siden statsminister på DF s nåde. Valgt af vælgerne med flertal er LLR aldrig blevet. At han har haft ni liv, skyldes mere V svaghed med Kr. Jensen, end Løkkes fortjeneste.
Da man ikke har leveret noget, som lovet, så digtes historier. Men pressen er ikke mere dikkende lammehaler, de går ind finder svar, ikke kun Information, men også de andre store aviser.
Folk der har været tæt på ham siger, han kan holde en tale, så man nærmest får tårer i øjnene, selv om man ved, han har efterladt en kæmpe bunke l.....t.
Jeg håber virkelig ,han taber med et brag og går ud af dansk politik, så må de borgerlige genopfinde sig selv de næste 8-10 år.
Løkke lyverom S politikken uden at rødme, for det lykkedes siden 2001, men nu går den ikke mere.

Karsten Jensen, Niels Duus Nielsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Herdis Weins

Skamløsheden hos V er grænseløs på så mange punkter, at det efterhånden er umuligt at holde tal på dem.
At nogle stadigt kan få sig selv til at sætte kryds ved dem er ufatteligt.

Karsten Jensen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Helle Walther, Werner Gass og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Steen Jepsen

Kom igen Lars! De kloge hoveder har ikke forstået en papskid … eller hva'?

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, professor i økonomi, Københavns Universitet; Henrik Jensen, økonomiprofessor, Københavns Universitet; Svend E. Hougaard Jensen, professor i økonomi og centerchef ved Økonomisk Institut på Copenhagen Business School; Bo Sandemann, professor i økonomi, Aarhus Universitet; Niels Storm Knigge, senioranalytiker, Kraka; Jørgen Goul Andersen, professor i statskundskab, Aalborg Universitet; Birthe Larsen, lektor i økonomi, CBS; Mads Lundby Hansen, cheføkonom, CEPOS; Erik Bjørsted, cheføkonom, AE-rådet

Karsten Jensen

sandhed filosofi
Er det ikke sådan når man lyver mange gange,
kan man kun se det som sandheden

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Man tror ikke egne øjne og ører i dag, hvor Løkke tilbyder en SV regering, men det bliver da uden S. Vi vil ham ikke mere, kan han da ikke forstå det. Mette F siger nej tak til SV regering nu, det samme gør Kr. Jensen, måske om føje år, hvem ved, men ikke som Venstre er nu. Han skaber forvirring og kaos. VLAK troede de gik til valg på fælles projekt, V er slet ikke forberedt på hans solo udmeldinger, han kører Venstre i sænk også. Og masser af sosser vil melde sig ud af partiet, fluks, hvis det skulle komme på tale. Bredt samarbejde til begge sider i FT ja tak, men ikke SV alene.

Ivan Breinholt Leth

»Der var allerede ryddet op,« siger Henrik Jensen.

At rydde op betyder i denne sammenhæng at skære ned på velfærdsydelser, så statens udgifter holder sig indenfor den ramme, som EU-pagterne fastlægger.

Jeg citerer fra tidligere overvismand Christen Sørensens Facebook side:

“Hvorfor accepterer vi, skønt vi er blevet meget rigere og har en af verdens bedst konsoliderede økonomier, at central offentlig service forringes? Og hvorfor skal vi kun afspises med symptom beskrivelser? Hvorfor er årsagsanalyser fraværende...? Personligt mener jeg, at EU fastholdes i en destruktiv udvikling – både indadtil og udadtil – af forkerte økonomiske spilleregler, som de især kommer til udtryk i Stabilitets- og Vækstpagten samt Finanspagten med den heri liggende ensidige fokus på offentlige budgetter og gæld.... Det er for mig en gåde, at det er lykkedes at bilde befolkningen og politikere ind, at EU’s overordnede økonomiske spilleregler ikke skal udfordres og grundlæggende ændres. De problematiseres jo stort set ikke – heller ikke i den igangværende valgkamp. Det er jo også disse regler, der benyttes til at begrunde, at den offentlige service herhjemme – på centrale velfærdsområder som sundhed, uddannelse og ældreservice - bliver udhulet og ikke kan følge med den alm. velstandsstigning med påstande om, at sparreøvelser er nødvendige. Det kan selvfølgelig være udtryk for en villet politisk prioritering, men er nok desværre først og fremmest udtryk for en total misforståelse af vores økonomiske muligheder.”

De ovenfor citerede eksperter synes også at være mest optagede af, om Danmark lever op til EU's konvergenskriterier. “ De problematiseres jo stort set ikke.”

Karsten Jensen, Mikael Velschow-Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, Katrine Damm, Flemming Berger, Ebbe Overbye og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Birte Pedersen

Et ordsprog jeg læste forleden: Du kan narre nogen altid, og du kan narre alle, nogen tid. Men du kan ikke narre alle altid LLR.

olivier goulin

@Helle Walther

Det er jo ikke helt sandt, at V ikke har haft vælgernes opbakning.
Det har været et af de største partier i hele 0'erne.

Og netop at så mange vælgere fortsat har støttet dem, er den helt store gåde - i lyset af hvor kompromitteret det parti er. De har været mere end ufatteligt tilgivende overfor LLR.

/O

Karsten Jensen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar