Læsetid: 4 min.

Flere partier kræver redegørelse efter ny sag om mulig hvidvask i Danske Bank

Ny sag om mulig hvidvask i Danske Bank i København må undersøges nærmere, lyder opfordringen fra flere partier. Erhvervsministeren lover at forfølge sagen
Danske Bank på Holmens Kanal.

Danske Bank på Holmens Kanal.

Christian Lindgren

15. maj 2019

Sagen om mulig hvidvask via en filial af Danske Bank i København bør undersøges nærmere.

Det siger politikere fra begge Folketingets fløje, efter at Information og erhvervsmediet Finans tirsdag kunne afdække en ny sag om mulig hvidvask i Danske Bank.

»Jeg vil anbefale, at man får det lagt ind under den undersøgelse af Danske Bank, som Finanstilsynet allerede har undervejs,« siger Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby.

Hidtil har sagen om mulig hvidvask i Danske Bank været centreret om bankens estiske afdeling. Men som Information og Finans beskrev tirsdag, strømmede mere end 50 millioner kroner fra formodet svindel, herunder momssvindel, i 2016 gennem en direktørs firmakonto i Danske Bank Erhverv Direkte i København.

Direktøren var en 23-årig litauisk mand, og kontoen var ifølge en kuratorredegørelse oprettet, uden at han nogensinde var mødt op i banken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anne-Marie Krogsbøll
  • Gert Romme
  • Oluf Husted
Anne-Marie Krogsbøll, Gert Romme og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Oluf Husted

Kære Lasse, Sebastian & Bo,

Tak for mange fine artikler om U-Danske Bank (med ny chef fra - "oh my god" - Blackstone)

Mens alle undersøger hinanden, ser jeg gerne, at finanscheferne og politikerne
fra finans- og økonomiudvalget bliver undersøgt for evt. personlig fifleri med
indkomstskatte reglerne, ganske som UBER-chaufførerne blev.

Grådighed overgår igen og igen moralen hos Danske Banks aktieselskabs-bestyrelse. Og bestyrelsens frådende grådighed gør, at bankens loyalitet ligger i hvert fald ikke er på de danske bankkunders side - tvært imod faktisk.

Samtidig kigger vennerne hos kontrolmyndigheden samt hos, de i sidste ende, ansvarlige politikere ganske uinteresserede til den anden side. Og det gør de trods de har fået serveret advarsel efter advarsel med klokkeklare beviser siden 2015.