Læsetid: 8 min.

Folkets Klimamarch Hillerød: »Vi vil skabe et klimafællesskab uden for hovedstaden«

I disse dage vil tusindvis af borgere gå på gaden i protest for klimaet – i Danmark og i over 100 lande verden over. I Hillerød har en gruppe unge aktivister arrangeret en tredages klimafestival for at skabe et klimafællesskab uden for hovedstaden. Klimakampen skal være mere lokal, lyder det fra den 16-årige klimaaktivist Frida Katz-Kolberg
I Hillerød – som i en lang række andre byer verden over – gøres der klar til demonstrationer for klimaet fredag og lørdag.

I Hillerød – som i en lang række andre byer verden over – gøres der klar til demonstrationer for klimaet fredag og lørdag.

Anders Rye Skjoldjensen

24. maj 2019

I en betongrå bygning i Hillerød sidder tre gymnasieelever, der håber, de kan være med til at redde vores allesammens fremtid. Lige i dag er de dog lidt udfordrede, da 12 af gruppens 15 aktivister skal læse til eksamen eller er syge. Men det holder dem ikke tilbage.

En af dem, der er mødt op i dag, er Frida Katz-Kolberg, en 16-årig pige fra Annisse Nord lidt uden for Helsinge, der sammen med de andre unge klimaaktivister er i fuld gang med at arrangere Folkets Klimamarch Hillerød på lørdag.

På dagens planlægningsmøde skal de blandt andet tale om, hvordan de kan forhindre 9. klasseseleverne i at drikke sig for fulde, om at der har sneget sig en stavefejl ind på plakaterne, og om, hvorvidt man skal have tilladelse til at sælge pindeis.

Det lyder måske som et lille arrangement, men marchen er en del af begivenheden People’s Climate March, der finder sted lørdag mindst ti forskellige steder rundt om i Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu