Læsetid: 8 min.

Til Folkets Klimamarch: »Mit største håb er, at politikerne for én gangs skyld handler«

Information var med til Folkets Klimamarch lørdag og talte med 10 deltagere om deres klimaaktivisme, forventninger og krav til politikerne – og til sig selv
Lørdag var blev der afholdt Folkets Klimamarch i København. Vi har talt med ti af deltagerne.

Lørdag var blev der afholdt Folkets Klimamarch i København. Vi har talt med ti af deltagerne.

Ditte Valente

27. maj 2019

30.000 borgere gik lørdag på gaden for at råbe politikerne op og sætte fokus på klimakrisen.

Til Folkets Klimamarch i København kunne man blandt andet høre den unge svenske aktivist Greta Thunberg, der står bag de verdensomspændende skolestrejker for klimaet, tale om, at det er de unge menneskers fremtid, der er på spil.

»Hvis ikke for dig selv, så for os,« sagde hun og opfordrede til handling.

Også Informations chefredaktør Rune Lykkeberg holdt tale til marchen, der fandt sted i solskin på Christiansborg Slotsplads.

Vi har talt med 10 af de fremmødte og spurgte dem blandt andet om, hvilke forventninger de har til sig selv, deres omgangskreds og politikerne, når det kommer til klimaet.

»Af politikerne må vi forvente alt«

Elisabeth Grimsgaard, 77, pensionist

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Steen K Petersen
  • Lise Lotte Rahbek
  • Britta Hansen
Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Lise Lotte Rahbek og Britta Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Den menneskeskabte negative klimaudvikling er uden tvivl et kæmpeproblem. Det er den ikke blot for homo sapiens, men det er den simpelt hen for hele jordens mangfoldighed.

Men vi har travlt med at skyde ansvaret for det enorme CO2-udslip på Kina og andre lande i fjernøsten, men vi i Europa kan selv. Og ser man på danskernes C02-udslip pr. indbygger målt i såkaldte C02-ækvivalenter, så ligger faktisk kun Australien og USA foran.

Løsning af dette kræver en enorm forandring i alle borgeres levevis. Men det kan altså også være en enorm fordel, der ligesom en destruktiv krig, kan føre til et enormt teknisk opsving med tilsvarende rigdom.

For hvis et land som Danmark - eller hele EU - satset på udvikling af alt omkring vådgas (brint), der må antages at være fremtidens energi, kan man ikke blot løse klimaproblemet, men man har også en enorm teknisk resource, der kan kapitaliseres.

I Sverige har en kommune netop nu åbnet en tankstation for biler på vådgas. Og denne vådgas produceres på stedet, og fremstilles af vand fra vandværket samt alene strøm fra anlæggets solceller - altså absolut CO2-frit og stort set gratis. Den slags anlæg kan også etableres på boliger, og forsynes boligerne med både gratis varme og strøm.

http://vejr.tv2.dk/2018-08-29-vi-er-nogle-af-de-stoerste-co2-udledere-i-...

Nike Forsander Lorentsen, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring, Kim Houmøller, Arne Albatros Olsen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hvis vådgas er løsningen, hvorfor så fokusere på elbiler, hybridbiler, biogas etc?
Det har undret mig et stykke tid.