Læsetid: 5 min.

Karina Sørensens katte hedder Thorvald og Pio. Men for første gang stemmer hun ikke på Socialdemokratiet

Karina Sørensen er født ind i Socialdemokratiet og har altid stemt på landets store arbejderparti, men ved folketingsvalget er det slut. Efter »grusomme sjælelige kvaler« har den tro vælger og partisoldat besluttet at lade sig skille fra S og stemme SF. Det er især udlændingepolitikken, som er blevet for meget for den 45-årige beskæftigelseskonsulent
For første gang i sit liv vil Karina Sørensen ikke stemme på Socialdemokratiet, og det handler i høj grad om partiets indvandrer- og integrationspolitik, som ifølge Karina Sørensen er udtryk for et usmageligt menneskesyn, der er langt væk fra de værdier, hun forbinder med sig selv. 

For første gang i sit liv vil Karina Sørensen ikke stemme på Socialdemokratiet, og det handler i høj grad om partiets indvandrer- og integrationspolitik, som ifølge Karina Sørensen er udtryk for et usmageligt menneskesyn, der er langt væk fra de værdier, hun forbinder med sig selv. 

Tor Birk Trads

31. maj 2019

Det ligner et kommunalt forsøg på at peppe jobcentrets grå image lidt op. På den lave betonbygning står der JobIgen – det sidste ord i frodigt grøn. Indenfor i jobcentrets kursus- og ungeafdeling her i Viborg går farverne igen: Der er plakatstore børnetegninger af medarbejderne, perleplader, påskeæg, skiftesko og en sjov plakat om socialrådgiverjargon.

I det bagerste kontor er seks-syv medarbejdere samlet om en trøffelkage med slik, krymmel og flag. JobSpor står der med chokoladeskrift på marcipan med henvisning til kontorets ungeafdeling. Anledningen til den halve meter fredagskage er, at praktikanten Maria har fået job ovre på det rigtige jobcenter på rådhuset.

»Kan I skære et par stykker til os?« spørger beskæftigelsesrådgiver Karina Sørensen fra pladsen under en Basserne-kalender. Den 45-årige sortklædte kvinde med leopardtørklædet kan ikke nå at spise kage med kollegerne denne fredag eftermiddag. Hun skal tale om folketingsvalg med Information.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Bjarne Andersen
 • Hans Larsen
 • Alvin Jensen
 • Carsten Mortensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Ejvind Larsen
 • Kurt Nielsen
 • David Zennaro
 • Steffen Gliese
 • Erik Fuglsang
 • Viggo Okholm
Bjarne Andersen, Hans Larsen, Alvin Jensen, Carsten Mortensen, Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen, Kurt Nielsen, David Zennaro, Steffen Gliese, Erik Fuglsang og Viggo Okholm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Viggo Okholm

Det kunne være mine ord bortset fra at jeg ikke har en socialdemokratisk tradition opvokset i Vestjylland. Men indrømmet partiet har nok gennem mit nu 73 årige liv fået min stemme ca en trediedel gange. Men heller ikke denne gang og helt med de samme begrundelser som Karinas.

Bjarne Andersen, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Birte Pedersen, Per Klüver, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Ikke uinteressant at høre om Karina Sørensens motivation for at opgive socialdemokratiet.

Når et stort parti flytter sig markant mod højre i udlændingespørgsmål, vil de sikkert miste nogle vælgere. Men de vinder helt sikkert også vælgere fra DF og Venstre, som efterspørger en håndfast udlændinge- og integrationspolitik, hvor udlændinge - ligesom danskere - også mødes med kontante krav og pligter - og ikke kun rettigheder.

Steffen Gliese

men det er just problemet, Erik Fuglsang - og hovedårsagen til indvandrerfjendtligheden: at vi er gået fra det hjælpsomme borgersamfund til en form for hoveri.

Bjarne Andersen, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Birte Pedersen, Anders Reinholdt, Susanne Kaspersen, Carsten Munk, Carsten Mortensen, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Trond Meiring og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg tror, at mange som Karina Sørensen flytter mod venstrefløjen efter Socialdemokratiets flugt over plankeværket.

Men, men.. Når nu anledningen til de sjælelige kvababbelser er S' udlændingepolitik, hvorfor så vælge SF, som jo har været med til at vedtage ghettoplanen med nedrivning af almene boliger og forskelsbehandling af folk på overførselsindkomst og etnicitet til følge?

Gå dog hele vejen, og stem på de rigtige socialister i Enhedslisten :-)

Erik Fuglsang, Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Hans Larsen, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Birte Pedersen, Christian Mondrup, Per Klüver, Susanne Kaspersen, Egon Stich, Trond Meiring, Ebbe Overbye og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Steffen Gliese
31. maj, 2019 - 00:38
Andre - som Mette F- vil sige, at socialdemokraterne nu ligger lige nøjagtigt, hvor de skal ligge.
Du siger, at S er gået fra det hjælpsomme borgersamfund til en form for hoveri.
Andre vil sige, at S har forladt en alt for slap og naiv position til en fordel for en strammere position, hvor der nu er balance mellem rettigheder og pligter på udlændingeområdet.

På grund af dette generelle ryk mod højre på udlændingområdet overvejer jeg, om Mette F skal have min stemme, uanset at jeg godt kan følge Eva Schwanenflügels pointe i forhold til det ubegavede i nedrivningen af gode og nyrenoverede boliger.

Birte Pedersen, Liselotte Paulsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Erik Fuglsang
31. maj, 2019 - 08:47

Nærlæsning af Steffen Glieses' kommentar afslører, at han siger "vi" er gået fra det hjælpsomme borgersamfund til en form for hoveri, ikke at Socialdemokratiet har gjort det ;-)

Alvin Jensen, Birte Pedersen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Eva Schwanenflügel
31. maj, 2019 - 09:56
Du har ret, Eva.. I min iver efter at svare Steffen Gliese var jeg vist lige hurtig nok på tasterne, hvorved jeg gjorde Steffen uret, hvad jeg naturligvis straks undskylder for!

God dag til jer begge - og resten af det engagerede kommentarkorps :-)

Alvin Jensen, Birte Pedersen, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar