Læsetid: 10 min.

Klimaet truer, men i Gram er der også en hverdag, der skal fungere

Klimaforandringer står ikke øverst på dagsordenen blandt de vælgere, Information møder i den sønderjyske by Gram. Det er ganske vist ikke så godt med tørke og oversvømmelser. Men det er velfærden, der betyder mest. Gram har faktisk forsøgt sig med flere grønne energiprojekter. Men der kommer altid noget i vejen
Ligesom de andre brandmænd ser Lars Damkjær (th.) klimaforandringerne som et problem, der lurer i horisonten, men som det er svært at forholde sig til nu og her – og som det helst ikke må koste for meget at fikse.

Ligesom de andre brandmænd ser Lars Damkjær (th.) klimaforandringerne som et problem, der lurer i horisonten, men som det er svært at forholde sig til nu og her – og som det helst ikke må koste for meget at fikse.

Peter Nygaard Christensen

16. maj 2019

Landskabet åbner sig op med det samme, når man forlader parcelhuskvartererne i det østlige Gram og kører sydpå ad Haderslevvej. Et vældigt hav af marker åbenbarer sig på begge sider af landevejen, og horisonten brydes kun af tre små vindmøller, der står og snurrer ved nogle træer.

Efter fem minutters kørsel dukker Søren Lund Hansens gård op på venstre hånd. Informations hvide Citroën triller ind på gårdspladsen og luntes i møde af jagthunden Bonnie, som efterfølges af Søren Lund Hansen selv, der stikker en kraftig næve frem og byder velkommen.

Han er en sindig mælkebonde med fuldskæg og stærke underarme. Som landmand står han i den paradoksale situation, at han er en del af et erhverv, som udleder godt en femtedel af Danmarks samlede mængde CO2, samtidig med at han er en af dem, der har mest på spil, når klimaet forandrer sig. Hvis sommeren i år bliver lige så tør som sidste år, har han et problem.

Information har lagt vejen forbi for at høre, hvor stor en rolle klimaet spiller, når Søren Lund Hansen skal sætte sit kryds ved folketingsvalget den 26. maj.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Frederiksen

"Derfor lykkedes det ham trods tørken at producere godt 1,5 mio. ton mælk, hvilket var ny rekord."
Ja, det må man sandelig sige!

David Joelsen

Spørgsmålet er, om denne mælkebonde skal være talerøret for hvad, der skal forme vores alle sammens fremtid.

Hilbert Larsen

Ikke så mærkeligt at Information har let ved at finde en mælkebonde her. Mig bekendt er Sønderjylland højborg for et af danmarks mest klimafjendske partier (DF). Desværre er Sønderjylland også præget af svine- og kobønder - stank af gylle overalt - virkeligt synd for alle de sympatiske og fornuftige sønderjyder (som ikke støtter de sorte partier) at "deres" landsdel i den grad forpestes af en ganske lille del af befolkningen, som betales for at forurene vores miljø.