Læsetid: 4 min.

Løkkes velfærdsløfte er seneste eksempel på, at kopimaskinen er løbet løbsk i dansk politik

Venstres nye velfærdsløfte er tænkt til at skulle neutralisere Socialdemokratiets største valgtrumf. Og dermed reduceres forskellene mellem statsministerkandidaterne til at være personlige – og yderfløjene får samtidig større spillerum
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indledt valgkampen med at kopiere Socialdemokratiets velfærdspolitik. Ligesom Socialdemokratiet tidligere har kopieret Venstres rets- og udlændingepolitik.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indledt valgkampen med at kopiere Socialdemokratiets velfærdspolitik. Ligesom Socialdemokratiet tidligere har kopieret Venstres rets- og udlændingepolitik.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

11. maj 2019

Lars Løkke har atter forsøgt at kopiere Mette Frederiksen, som tidligere har kopieret ham, der allerede for længst har kopieret hende. De gensidige efterligninger mellem Venstre og Socialdemokratiet er gået i loop allerede her i den første uge af folketingsvalgkampen.

Magtpartierne gør alt for at kopiere hinanden. Helt forventeligt har Venstre med sit nye såkaldte ’velfærdsløfte’ forsøgt at kalkere de bærende elementer i Socialdemokratiets økonomiske plan. Venstres udspil om at ville bruge 0,65 procent mere på offentlig velfærd frem mod 2025 er således stort set identisk med sossernes plan.

Lars Løkkes manøvre med at kopiere Socialdemokratiets stærkeste trumfkort i valgkampen er alt andet end original, snarere en direkte spejling af Mette Frederiksens strategi med at kopiere Venstre i rets- og udlændingepolitikken – ligesom Lars Løkke Rasmussen også har forsøgt at imitere oppositionens klimapolitik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Niels Duus Nielsen
  • Torben K L Jensen
  • Bjarne Andersen
Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Torben K L Jensen og Bjarne Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Løkke er en snedig taktiker. (burde han ikke i stedet være blevet officer?)

Skal vort samfund styres af en dygtig manipulator,
eller af et menneske som forsøger gøre som lovet?

PS.
Er væsentlig mere tryg ved den gennemskuelige Rasmus Paludan.
Ham ved jeg hvor står.

Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Hvis man tror på Løkke, så er man squ for......

Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Helle Walther og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Man ved da hvem man vil stemme på lang tid før valget er udskrevet. Man tror på valgløfter,findes de virkelig?

Leo Nygaard

Ingen vil reducere den offentlige sektors unyttigheder til fordel for det nyttige.
De vil alle fortsætte regeltyranniet over for borgerne - med undtagelse af små partier, som måske kommer i folketinget.
Jeg vil spilde min stemme - sandsynligvis.

De spilder tiden med at snakke om nationalt "klima". Klimaet er globalt !
EU kandidaterne fremhæver ikke klimaet i en usynlig valgkamp til valget d. 26.
Den omvendte verden i denne kaotiske valgkamp.
Der var ellers håb om orden med de to valgdatoer.

Espen Bøgh

LLR velfærdløfte til 57 - 59 mia. indtil 2025 via en øgning af den offentlige sektor med 0,69 % er rent svindel og bedrag.

Den offentlige velfærdssektor koster omkring 500 mia. så når man indregner et velfærdsløft på årligt 0,69 % frem till år 2025 så bliver det kun lige omkring 210 mio. i alt samlet over årene.

Der er altså langt op til LLRs fantasilliarder på 57 - 59 mia. i velfærdsløft, og det er ikke sikkert det blot dækker de ændrede forhold med flere skolebørn, børnehavebørn ældre osv., osv. LLR så lystigt lover.

Atter ser vi vedraget fortsætter ad de vante spor med liberalismens teser og falske regnestykker, som dokumentation for deres politiske påstande om deres gode hensigter for befolkningen.

Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Jan Weber Fritsbøger og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Rasmus Knus

Klassisk eksempel på politisk triangulering:

"Morris: Take the best from each party’s agenda, and come to a solution somewhere above the positions of each party. So from the left, take the idea that we need day care and food supplements for people on welfare. From the right, take the idea that they have to work for a living, and that there are time limits. But discard the nonsense of the left, which is that there shouldn’t be work requirements; and the nonsense of the right, which is you should punish single mothers. Get rid of the garbage of each position, that the people didn’t believe in; take the best from each position; and move up to a third way. And that became a triangle, which was triangulation."

https://www.factcheck.org/2008/04/what-is-triangulation/

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Og Lars Løkkes og Venstres løgne fortsætter vanen tro i det uendelige.

Herunder er der uddrag af citat fra Oxfam, der nu skriver et brev til regeringen:

- Hvert år snyder kyniske skattesnydere Danmark for ufattelige summer. De er ikke længere bange for at blive opdaget, for kontrollen er sparet i stykker.

- Skattesvindlernes adfærd har konsekvenser, For hver gang de snyder med skatten, fyrer de en lærer. - De snyder din bedstemor for et bad. - De stresser en sygeplejerske, til at sige op. - De presser normeringerne i bund, og smider barndomme på gulvet.

- Politikerne lover at rette op på SKAT, men alligevel budgetterer de med besparelse.

- Politikerne har næsten halveret skatteforvaltningen mellem 2005 og 2015. I pressen siger de nu, at de er godt i gang med genopretningen. Men der er ikke styr på det endnu, – og i budgettet er der endnu flere besparelser de kommende år.

- Snart risikerer flere skattemedarbejdere en fyreseddel. Det er jo absurd – især fordi hver skattemedarbejder tjener sin løn ind fem gange hvert år.

https://oxfamibis.dk/?gclid=CjwKCAjwwtTmBRBqEiwA-b6c_7tJMmwF4cKcyrLv1BTO...

Ete Forchhammer , Estermarie Mandelquist, Bjarne Bisgaard Jensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Eva Schwanenflügel, Henrik Leffers, Tue Romanow, Kim Houmøller, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Torben Skov, Torben K L Jensen, Steen K Petersen, Trond Meiring, Jan Weber Fritsbøger og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

Leo danmark er ikke helt så microskopisk en faktor på klimaområdet som du siger, en ganske betydelig del af skibsfartens klimabelastning er jo dansk aktivitet, men medregnes ikke, og også landbruget giver en del klimaskade som ikke regnes med i dansk klimaregnskab som en følge af alt det foder vi importerer fra 3dielande, soya, palmeolie mm.

Werner Gass, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, ingemaje lange, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Trond Meiring og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Espen Bøgh

Jeg bliver nok nødt til at komme med en berigtigelse af mit ovennævnte skriv om udviklingen af LLRs velfærdsløfte, hvor jeg har fået skrevet det kun bliver 210 mio. i de seks år det drejer sig om.

Jeg fik ikke talt ordentligt efter hvor kommaerne skulle stå, - Det rigtige tail er 21 mia. til velfærd i perioden, men det giver alligevel ikke 57 - 59 mia. mere i velfærd i perioden indtil 2025, og dermed kun er en tredjedel af løftet på de 57 - 59 mia. som LLRs puster det op til.

- Jeg beklager fejlen.

Steen K Petersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Tue Romanow og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Netop nu fra APF.

IRLAND ER DET 2. LAND I VERDEN, DER UDRÅBER KLIMAKRISE.

For nogle dage sinde udråbte Storbritannien, at landet og hele verden stod midt i en klimakrise. Og nu har det Irlandske parlament også gjort det.

Det Irlandske parlament opfordrer i dag regeringen til at forbedre arbejdet omkring spørgsmålet om tab af verdens biologiske mangfoldighed af arter

Det er partiet, The Green Party (De Grønnes) leder, Eamon Ryan, der står bag dette parlamentstillæg, og det anses som en meget historiske beslutning.

Benta Victoria Gunnlögsson, Eva Schwanenflügel, ingemaje lange og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Leo Nygaard

Jan - Rigtig nok. Men vore skibe sejler under internationale regler sammen med de andre rundt på hele kloden. De smider sikkert også plastik overbord, som breder sig i de sammenhængende oceaner. Tag bare flytrafikken med i den betragtning.

Alt i alt er vore indsats uden betydning for KLIMAET, hvis de andre ikke følger med.
Alligevel tales der i valgkampen, som om det er lokalt MILJØ.

En oversigt viser, at Kina, Rusland, Indien, USA og flere andre ikke er med i aftalerne og slet ikke vil gøre noget som helst !!!

Grethe Preisler

Politik er det muliges kunstart

Det gør ikke noget, man aldrig har lært at regne, så længe man ved, hvordan man kan regne den ud ... ;o)

Det er da herligt, at Løkke vil bruge 69 mia. på velfærd. Er det penge ud over hvad prisudviklingen æder? Lidt sørgeligt at der så ikke bliver så meget rum for skattelettelser. Men Venstre ved du hvor du har. Det kunne ikke falde dem for, at komme med nye nedskæringsreformer efter et valg. De kan da i det mindste matche S på velfærdsområdet, og enhver forståelse af deres manglende sociale sindelag må være en misforståelse. Godt at det er kommet på det rene inden valget.

@ Jan Boisen,

Nej - Lars Løkke har regnet ganske meget "kreativt". Det er dog nye penge til offentligt forbrug, men beløbet er langt mindre - omkring 26,5 mia. DKK. Og det er ikke her og nu, men beløbet på omkring 26,5 mia DKK opbygges over en årrække.

Werner Gass, Jan Boisen, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Problemet med disse "velfærdsløfter" er at de forfladiger debatten unødigt.
Der tales ned til os vælgere, fordi politikerne ikke vil rode sig ud i tekniske forklaringer.
For ikke længe siden ville Socialdemokratiet, SF, Alternativet og Enhedslisten gøre op med Finansministeriets regnemodeller og det fiktive råderum. Men op til valget er den slags tale forstummet.
Og ingen italesætter, at Danmark har tilsluttet sig Finanspagten og Stabilitets- og vækstpakken, selvom vi står udenfor Euro'en.
Disse pagter begrænser vores råderum og lægger Danmark i benlås i evindelig austerity.