Læsetid: 4 min.

Mette Frederiksen har stadig Kristian Thulesen Dahls nummer

De modsatrettede krav til S-formand Mette Frederiksen fra Dansk Folkeparti og De Radikale kan virke logisk umulige at indfri. Men den forfatningsretlige formalia åbner faktisk porten til Statsministeriet for sosserne
Der åbnes op for porten til Statsministeriet, selvom de modsatrettede krav til Mette Fredreiksen fra De Radikale og Dansk Folkeparti kan virke umulige at indfri. 

Der åbnes op for porten til Statsministeriet, selvom de modsatrettede krav til Mette Fredreiksen fra De Radikale og Dansk Folkeparti kan virke umulige at indfri. 

Philip Davali/Ritzau Scanpix

25. maj 2019

Dramaet er ved at blive skruet op: På den ene side truer De Radikales leder Morten Østergaard med et muligt mistillidsvotum, hvis en ny socialdemokratisk regering ikke giver en garanti om at ville rulle stramninger i udlændingepolitikken tilbage, og på den anden side har Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl netop meddelt, at han ikke – som ellers tidligere lovet – vil hjælpe en ny socialdemokratisk regering med at fastholde stramningerne på udlændingeområdet.

Tilbage i efteråret lovede Kristian Thulesen Dahl i sin landsmødetale, at han ville komme Socialdemokratiet til undsætning, hvis Mette Frederiksen som ny statsminister skulle blive presset af sine støttepartier.

»Hvis den situation opstår, så kender du – Mette – mit telefonnummer,« som han kækt sagde til tilhørernes morskab. Men grinene stivnede hurtigt, for siden da er Dansk Folkeparti styrtdykket i meningsmålingerne, og nu er attituden skiftet her med under to uger til folketingsvalget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Fuglsang
  • Katrine Damm
  • Torben K L Jensen
Erik Fuglsang, Katrine Damm og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

Love vedtages af et flertal i folketinget. Det er ligegyldigt hvor mange stemmer det flertal har.

Rikke Nielsen

Jeg kommer ikke til at give min stemme til noget parti, der potentielt kommer til at arbejde sammen med DF og SK og NB

Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar